Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και Odroid C1+/C2

Αχμμμ, θα φάω ξύλο;
Για εμάς που έχουμε ξεχασμένο κάποιο netbook με atom, για να μην πάει χαμένο, θα μπορούσε να βγει κάποια X86 έκδοση του archphile;
Σε αυτή την περίπτωση ο atom θα μπορεί να σηκώσει τα flac 24/192; για παραπάνω δεν το κόβω.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Σε συνδυασμό με το παραπάνω ποστάρισμα, για αυτό το linux : https://www.ap-linux.com/ τι γνώμη έχετε; βλέπεις υπάρχει μηχάνημα που κάθετε. Δουλεύει με το ifi idsd nano, ξέρει κανείς;
Συγγνώμη για το offtopic αλλά αν θέλουν οι συντονιστές το βάζουν αλλου.

Μιχάλη καλησπέρα και καλή και δημιουργική χρονιά,

Μήπως ξέρεις γιατί το archphile δε μου αναγνωρίζει τα .m4a αρχεία;

Γιατί πρέπει να ανοίξεις το ffmpeg στο mpd.conf. Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να γράψω πολλά. Στο website όμως έχω τις οδηγίες.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Το άνοιξα και βρήκα και τη συζήτηση στο forum σου αλλά δεν έπαιξε. Εν τω μεταξύ εκεί που το database refresh κρατούσε μερικά λεπτά, τώρα που είναι το ffmpeg ανοικτό διαρκεί ώρες.

Αυτός είναι και ο λόγος που το έχω κλειστό εξ' ορισμού, γιατί από δική μου εμπειρία το ffmpeg δε δουλεύει πάντοτε σωστά.

Σου κάνει ώρες γιατί κολλάει σε συγκεκριμένα αρχεία.

Για να πάρεις μια ιδέα τι συμβαίνει ακριβώς, θα μπεις με ssh, θα δώσεις:

Code:
mpc update

και μετά με

Code:
tail -f /var/log/mpd.log

Θα βλέπεις real time τι καταγράφεται στο log. Εκεί θα δεις που θα κολλήσει και θα τσιμπήσεις το προβληματικό αρχείο.

[root@archphile ~]# mpc update
Updating DB (#1) ...
volume: n/a repeat: off random: off single: off consume: off
[root@archphile ~]# tail -f /var/log/mpd.log
Consider increasing the value for the 'analyzeduration' and 'probesize' options
Jan 16 13:26 : ffmpeg/mp3: Header missing
Jan 16 13:26 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3, 0 channels, s16p): unspecified frame size
Jan 16 13:27 : ffmpeg/mp3: Header missing
Jan 16 13:27 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3, 0 channels, s16p): unspecified frame size
Jan 16 13:28 : ffmpeg/mp3: Header missing
Jan 16 13:28 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3, 0 channels, s16p): unspecified frame size
Jan 16 13:28 : ffmpeg/mp3: Header missing
Jan 16 13:28 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3, 0 channels, s16p): unspecified frame size

Καλό;;;

Τρέλα η κατάσταση. Μπορεί επειδή ο σκληρός είναι ethernet και τον χρησιμοποιώ συχνά από osx να έχει αυτά τα κρυφά αρχεία .AppleDouble του osx και να μην τα καταλαβαίνει. Δε θα ασχοληθώ περαιτέρω. Απλώς απενεργοποιώ το ffmpeg και συνεχίζω.

Μήπως έχει κανείς την εφαρμογή MPoD για ios να μου στείλει το αρχείο εγκατάστασης;

Την έσβησα από το iphone και έχει κατέβει από το App Store. Εν τω μεταξύ μου είναι πολύ χρήσιμη για έλεγχο του Archphile.

Ή μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το αρχείο εγκατάστασης; Όπου έχω δοκιμάσει, με στέλνει στο App Store ή στο iTunes όπου δεν υπάρχει πια.

Το λοιπον...
Το εστησα και εγω δεν με δυσκόλεψε εχω τα εξης προβληματα... Αμελητεα ...
1ον
Κανει κλικ στην αναπαραγωγη 24/192 αλλα... αυτο συμβαινει και στο moode και στο rune και επισης το dac μου υποστηρίζει μεχρι 24/96 οποτε γινεται downsampling τα αρχεια τα αντλω απο δισκο usb πανω στο ras και εχω ενεργοποιησει την εντολη για παραπανω ρευμα στο config.txt (2.5αρης δισκος) δεν εχω ενδειξεις χαμηλης τροφοδοσιας (χρωματιστα τετραγωνακια λεντακια κλπ).
2ον
Εχω δωσει την εντολη για να φαινεται στο δικτυο ο σκληρος φαινεται ναι μεν αλλα στα windows ζηταει κωδικο και σε λινουξ δεν εμφανιζει τα περιεχομενα και στα δυο λειτουργικα μου εμφανιζει τον πορο archphile αλλα οχι τα περιεχομενα.
Δεν με ενδιαφερουν απολυτα απλα ετυχε να κατεβασω κανα δυο κομματια απο το 2l 24/192 και ειπα να δοκιμασω αν παιζουν γιατι οπως ειπα το dac παιζει μεχρι 24/96 οποτε μεχρι εκει δεν ειχα θεμα αλλα επαθα πλακα οταν ανακαλυψα οτι κανει downsampling οποτε λεω να προσπαθησω να ανακαλυψω τι φταιει και αν διορθωνεται αλλιως δεν τρεχει τιποτα (αλώστε δεν διαθετω 24/196) και επισης με βολευει να μεταφερω αρχεια στο δισκο απο το δικτυο αντι να τον ξεκουμπωνω οπως κανω τωρα.Αν δεν κατσει δεν τρεχει τιποτα ομως...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εκανα σημερα καποιες δοκιμες σχετικα με την αναπαραγωγη των 24/196

Δοκιμασα να αναπαραγαγω το αρχειο της δοκιμης σε pc με windows10 64bit με το pure player (υποτίθεται οτι αναπαραγαγει bit perfect αλλα ενω στα win 7 δουλευει με την επιλογη wasapi στα 10 δεν...Οποτε δεν ξερω αν ειναι bit για bit) Δεν υπηρξε θεμα με κλικ...
Επισης στο rasberry επειδη ειναι κοινοχρηστο παιζει librelec με kodi 17.1 για να καλύψουμε ολο το multimedia κομματι (τα υπολοιπα που πειραματιζομαι αυτο τον καιρο rune και archphile ειναι σε ξεχωριστη καρτα και οταν εχω κεφια παιζω μουσικη απο εκει) παλι δεν ειχε θεμα αναπαραγωγης θεωρώντας παντα οτι ειναι σωστα ρυθμισμενο ...
Αυτα...
Ο θορυβος που εχω εντοπισει ειναι ενα pop/click οπως το λενε τελος παντων σαν να παιζει ενα πικαπ με ενα ταλαιπωρημενο δισκο που συμβαινει καθε π.χ. 10-20 δευτερολεπτα .
Δεν ειναι κατι το ενοχλητικό αλλα ειναι εκει σε σχεση με τις παραπανω δοκιμες που δεν ακουγεται κατι τετοιο η τουλαχιστον δεν ειναι τοσο αντιληπτό.

Tο πρόβλημα που έχεις με τα 24/192 μου θυμίζει την δική μου περίπτωση όταν το 2014 απέκτησα το πρώτο μου USB dac το οποίο είχε receiver που υποστήριζε μέχρι 24/96. Κάποια στιγμή κατέβασα από 2L διάφορα αρχεία, μεταξύ άλλων και κάποια 24/192. Χωρίς να προσέξω, συνειδητοποίησα ότι τα παίζει, αλλά με pops και clicks όπως αναφέρεις και συ.

Δεν ασχολήθηκα περισσότερο καθώς τα τυπικά χαρακτηριστικά του dac μου ήταν έξω από τις προδιαγραφές αυτές και το θεώρησα λογικό.

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, δε γνωρίζω ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός του downsample που γίνεται στην περίπτωση αυτή, μια που ο MPD βάσει του config του πρέπει να σερβίρει ότι βλέπει. Δεν είναι ότι δηλαδή στην περίπτωση αυτή λειτουργεί ο sox όπως εξηγήσαμε και στο άλλο νήμα.

Τώρα όσον αφορά στο samba share που αποτυγχάνει, δυστυχώς έχεις πέσει σε ένα γνωστό bug του Archphile το οποίο ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και το οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να αναπαράξω στο δικό μου setup. Δε θα έπρεπε να ζητάει κωδικό καθώς το configuration είναι για public share. Όταν με το καλό αξιωθώ να ανεβάσω τη ρημάδα τη νέα έκδοση, το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί.

Με εχει πιασει οιστρος ...
Δοκιμασα και με linux mint 18.1 με το deadbeef ρυθμισμενο αναλογα (υποτιθεται bit για bit) και ειναι και αυτο καθαρο η μη ακουστο τουλαχιστον...

Linux Mint 18.1 από τη μαμά του, σημαίνει και χρήση pulseaudio:

https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ότι και να παίξεις, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του player, το τελικό output παίζει σε συγκεκριμένη και ορισμένη δειγματοληψία (τσέκαρε από περιέργεια την ώρα που παίζει, με την εντολή που έδωσα στο αλλο που τσεκάρει bit depth/sampling rate). Γενικώς ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να παίξει bit perfect σε linux είναι να ξεφορτωθεί το pulseaudio και να παίξει απευθείας με alsa!

Με το moode που ειχα δοκιμασει να κανω resampling με το sox στα 24/96 δεν βελτιώνονταν παρα πολυ ...

Εγώ ο μοναδικός λογος που θα έκανα resample θα ηταν αν είχα κάποιο NOS dac που έπαιζε μέχρι redbook πχ όπου και θα έκανα downsample τα πάντα σε 16/44.1. Δεν είναι ότι έχω και σοβαρή άποψη περί upsampling αλλά στη θεωρία μου φαίνεται λίγο άκυρο να παίρνω ένα redbook και να το κάνω 24/192.

Linux Mint 18.1 από τη μαμά του, σημαίνει και χρήση pulseaudio:

https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ότι και να παίξεις, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του player, το τελικό output παίζει σε συγκεκριμένη και ορισμένη δειγματοληψία (τσέκαρε από περιέργεια την ώρα που παίζει, με την εντολή που έδωσα στο αλλο που τσεκάρει bit depth/sampling rate). Γενικώς ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να παίξει bit perfect σε linux είναι να ξεφορτωθεί το pulseaudio και να παίξει απευθείας με alsa!
Α! Δεν το κατεχω...Anyway δεν τρεχει τιποτα.

Tο πρόβλημα που έχεις με τα 24/192 μου θυμίζει την δική μου περίπτωση όταν το 2014 απέκτησα το πρώτο μου USB dac το οποίο είχε receiver που υποστήριζε μέχρι 24/96. Κάποια στιγμή κατέβασα από 2L διάφορα αρχεία, μεταξύ άλλων και κάποια 24/192. Χωρίς να προσέξω, συνειδητοποίησα ότι τα παίζει, αλλά με pops και clicks όπως αναφέρεις και συ.

Δεν ασχολήθηκα περισσότερο καθώς τα τυπικά χαρακτηριστικά του dac μου ήταν έξω από τις προδιαγραφές αυτές και το θεώρησα λογικό.

Συμφωνω μαζι σου και εγω εχω την ιδια αποψη .Φαντασου οτι και εγω απο τοτε που το πηρα πριν καναδυο χρονια δεν μπηκα ποτε στον κοπο να δοκιμασω 24/192 και τα 24μπιτα που εχω μετρημενα στα δακτυλα ειναι εντος των προδιαγραφων του dac απλα ετυχε και δοκιμασα και ειπα λες??
Αλλα μαλλον αυτο που καταλαβα οτι γινεται ειναι οτι οι διανομες αυτες (archphile ,roon,moode,volumio)παιζουν bit perfect οποτε δεν μπορει να το αποκωδικοποιησει το dac με απολυτη επιτυχια (αν και κοντινη δειγματοληψια) και τα υπολοιπα κανουν καποια "μαιμουδια" που δεν φαινεται και το αναπαραγαγουν.
Παντως για την ιστορια το Archphile και το Roon μου δινουν την ιδεα οτι παιζουν πιο "αερινα" χωρις να ειμαι ο απολυτος ακροατης εμενα με βολεψε και το Archphile γιατι ειμαι παλαιων αρχων και δουλευω καλυτερα μεσα απο το directory του σκληρου καθως δεν εχω μεγαλη συλογη (καμια 700 γιγα και ξεσαβουρωνω ενιοτε) οποτε εχω εικονα του τι και που θα το βρω και επειδη ειναι απομακρυσμενη διαχειρηση οποτε το οπτικο κομματι ερχεται σε δευτερη μοιρα.

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, δε γνωρίζω ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός του downsample που γίνεται στην περίπτωση αυτή, μια που ο MPD βάσει του config του πρέπει να σερβίρει ότι βλέπει. Δεν είναι ότι δηλαδή στην περίπτωση αυτή λειτουργεί ο sox όπως εξηγήσαμε και στο άλλο νήμα.

Τώρα όσον αφορά στο samba share που αποτυγχάνει, δυστυχώς έχεις πέσει σε ένα γνωστό bug του Archphile το οποίο ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και το οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να αναπαράξω στο δικό μου setup. Δε θα έπρεπε να ζητάει κωδικό καθώς το configuration είναι για public share. Όταν με το καλό αξιωθώ να ανεβάσω τη ρημάδα τη νέα έκδοση, το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί.

Μια που αναφέρθηκες στο Roon, ήθελα να πω ότι στο επόμενο Archphile, θα υπάρχει υποστήριξη για roon bridge και επίσημα.

Έχω χτίσει τα πακέτα και το έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία.

Το Roon το άκουσα μόνο στα πλαίσια των δοκιμών που έκανα και μπορώ να πω ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς οι δοκιμές μου δεν ήταν εκτενείς.

Όσον αφορά στις διαφορές που υπάρχουν ηχητικά ανάμεσα στο Archphile και τις άλλες διανομές, αρκετοί χρήστες μου έχουν στέιλει τις απόψεις τους υπέρ του Archphile, αλλά αν τις δεχτώ γκρεμίζεται η κοσμοθεωρία μου, οπότε αρκούμαι στο να λέω ότι δε θα πρεπε να υπάρχουν σοβαρές διαφορές :D

Μια που αναφέρθηκες στο Roon, ήθελα να πω ότι στο επόμενο Archphile, θα υπάρχει υποστήριξη για roon bridge και επίσημα.

Έχω χτίσει τα πακέτα και το έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία.

Το Roon το άκουσα μόνο στα πλαίσια των δοκιμών που έκανα και μπορώ να πω ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς οι δοκιμές μου δεν ήταν εκτενείς.

Όσον αφορά στις διαφορές που υπάρχουν ηχητικά ανάμεσα στο Archphile και τις άλλες διανομές, αρκετοί χρήστες μου έχουν στέιλει τις απόψεις τους υπέρ του Archphile, αλλά αν τις δεχτώ γκρεμίζεται η κοσμοθεωρία μου, οπότε αρκούμαι στο να λέω ότι δε θα πρεπε να υπάρχουν σοβαρές διαφορές :D

Οπως εγραψα παραπανω μου "εδωσαν την ιδεα" οτι ακουγονται καλυτερα να σου πω την αληθεια δεν πολυασχολουμαι αν κατι μου κατσει χρηστικα και ακουστικα για τα δικα μου δεδομενα "κολαω" εκει .Φαντασου οτι dac αλλαξα μετα απο 20 κοντα χρονια μονο και μονο γιατι πηρα το ras και δεν ηθελα να μαζευω κουτακια και να εκσυχρονιστω λιγο και παλι ενα φθηνο μεταχειρισμενο πηρα για να κανω την δουλια μου...:afro: