Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και Odroid C1+/C2

Μιχάλη σε συνέχεια από το άλλο νήμα...
Αν περάσω χεράτα εξώφυλλα σε κάθε άλμπουμ μου με τη μορφή folder.jpg θα τα δει το Soundirok από το Archphile;
Τέλικα ο MPDroid μάλλον τα κατεβάζει όσα βρίσκει από το δίκτυο δεν τα βλέπει τοπικά!
Επίσης κάποια άλμπουμ μου έχουν pdf με πληροφορίες για το άλμπουμ. Από ότι λέει ο developer ο Soundirok έχει την δυνατότητα να τα προβάλλει. Γίνεται στο Archphile;
Ευχαριστώ!

Για να έχουμε τοπικά εξώφυλλα στους περισσότερους clients, πρέπει αυτά να "σερβιριστούν" με κάποιο τρόπο στο δίκτυο.

Συνήθως μας αφήνουν να έχουμε ότι όνομα θέλουμε απλά θα πρέπει να είναι το ίδιο. Εγώ παρότι δεν χρησιμοποιώ τοπικά εξώφυλλα, τα ονομάζω όλα Folder.jpg καθώς είναι από τις πιο δημοφιλείς ονομασίες.

Για να δει τα εξώφυλλά μας ο mpdroid αλλά και ο soundirok (ο οποίος έχει δώσει και οδηγίες για Archphile), πρέπει να κάνουμε edit το archphile-optimize:

Code:
nano /usr/bin/archphile-optimize

και να ασχοληθούμε με αυτό το section:

Code:
# local cover art support
#
# uncomment below if you use Mpdroid. The path to music is http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080/music/
#mongoose -listening_port 8080 -document_root /var/www/covers
#
# uncomment below if you use Mpod or Mpad. Please change the cover server address to http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080
#mongoose -listening_port 8080 -document_root /var/www/Music

Οι περισσότεροι clients θέλουν να ενεργοποιήσουμε τη γραμμή με την εντολή mongoose για τον Mpdroid.

Αφού κάνουμε αυτό, κάνουμε και ένα reboot (αν και reboot δε χρειαζεται σχεδον ποτέ σε linux, αλλά να μη σας μπερδέψω παραπάνω), πρέπει στο 99% των περιπτώσεων να κάνουμε ρυθμίσεις και στον client. Συνήθως ζητάνε το path, το port (8080 στην περίπτωσή μας) και πως ονομάζουμε τα εξώφυλλα (πχ Folder.jpg).

Έχω να το κάνω χρόνια και δε θυμάμαι τι μπαίνει στο path. Νομίζω ότι για τον mpdroid πρέπει να βάλουμε covers.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω γιατί είναι από τα πράγματα που έχω δοκιμάσει ελάχιστες φορές.

Last edited:
http://www.kvibes.de/en/soundirok/display-cover-art/
Από εδώ έχω κάνει ότι λέει για το Archphile αλλά δεν βλέπω cover art
Έχω περάσει σε κάποια album και folder.jpg και cover.jpg
Στις οδηγίες που δίνεις εσυ τα xxx.xxx. Κλπ είναι η Δνση του archphile ή το 10.0.1.10 που δίνει στις οδηγίες του Soundirok;
Για iOS πάντα μιλάμε αν έχει σημασία.

ωπ ... διέγραψα την δνση από ενα script που λέει στο τέλος και είδε καποια.
τέλεια!
μάλλον βρέθηκε άκρη...

Αυτό που λέει αυτός 10.0.0.10 είναι η δικιά του IP. Εσύ πρέπει να βάλεις την ip του δικού σου RPI.

Αυτό που λέει αυτός 10.0.0.10 είναι η δικιά του IP. Εσύ πρέπει να βάλεις την ip του δικού σου RPI.

Σωστά... απλά το σκριπτ το μπέρδευε...
Τώρα περνάω χεράτα cover.jpg στα άλμπουμς μου... Πφφ παλιοδουλειά.. Χα Χα!
Ευχαριστώ Μιχάλη!!

Σωστά... απλά το σκριπτ το μπέρδευε...
Τώρα περνάω χεράτα cover.jpg στα άλμπουμς μου... Πφφ παλιοδουλειά.. Χα Χα!
Ευχαριστώ Μιχάλη!!

ΑΝ θυμάμαι σωστα έχεις και MAC και windows μηχάνημα. Και για τα δύο OS υπάρχουν προγράμματα για να βρεις τα εξώφυλλα που σου λείπουν και να τα αποθηκεύσουν με όποιο όνομα θες. Καλύτερα να βρεις τα πάντα ακόμα και με λάθη και μετά να τα διορθώσεις, παρά να τα βάλεις ένα ένα!

ΑΝ θυμάμαι σωστα έχεις και MAC και windows μηχάνημα. Και για τα δύο OS υπάρχουν προγράμματα για να βρεις τα εξώφυλλα που σου λείπουν και να τα αποθηκεύσουν με όποιο όνομα θες. Καλύτερα να βρεις τα πάντα ακόμα και με λάθη και μετά να τα διορθώσεις, παρά να τα βάλεις ένα ένα!

Αλήθεια; Μπορείς να μου πεις κάποιο για win γιατί από το mac δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το rpi για να περάσω αρχεία! Το γνωστό κουφό θέμα...

Μα δε χρειάζεται να κάνεις τη δουλειά στο Rpi. Θα τα κάνεις στο pc σου.

Δεν ξέρω ονόματα προγραμμάτων αλλά ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Μα δε χρειάζεται να κάνεις τη δουλειά στο Rpi. Θα τα κάνεις στο pc σου.

Δεν ξέρω ονόματα προγραμμάτων αλλά ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ναι προφανώς στο pc απλά μετά για να τα περάσω στο RPi μετά πρέπει να μπορώ να επικοινωνήσω... με το μακ δεν μπορώ..
Εντάξει θα το ψάξω για πρόγραμμα!
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ναι προφανώς στο pc απλά μετά για να τα περάσω στο RPi μετά πρέπει να μπορώ να επικοινωνήσω... με το μακ δεν μπορώ..
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Μετά βγάζεις το στικάκι σου ή το δίσκο σου από το RPI, τον καρφώνεις στο PC, μεταφέρεις τη μουσική σου και τελειώνεις!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Παρά τα χρόνια που πέρασαν δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει περισσότερο.
Θέλει μια αρχική ενασχόληση μέχρι να καταλάβεις την λογική του, αλλά μετά δύσκολα θα το αλλάξεις.
-bye-

Και επίσης θέλει πειραματισμό σε αρχεία που δε σε νοιάζει αν πειραχθούν και αλλάξουν μέχρι να κατσλάβεις πως δουλέυει γιατί θα αλλάξε πολλά ακόμα και στη δομη των φακέλων σου!

Θα μπορώ να το δοκιμάσω κατευθείαν στον δίσκο που έχω στο Archphile δεδομένο ότι έχω πρόσβαση από τα windows και επίσης δεν έχει μεγάλο μέγεθος;

Καλημερα Μιχάλη,
Εχω κρατήσει ένα .img απο την κάρτα sd που χρησιμοποιούσα με την εγκατάσταση του Archphile για rpi2 με την 0.99.4c. Μπορώ αν την ξαναφλασαρω στην κάρτα, μετά, μέσα απο την παλιά έκδοση να κάνω update στην έκδοση 0.99.6-beta-rpi23 ?
Η πρέπει οπωσδήποτε να φλασαρω καθαρά το νέο img?

Καλησπέρα Μιχάλη και καλή Σαρακοστή

έχω ένα πρόβλημα με το librespot

με "systemctl start librespot" δουλεύει και βλέπω το archphile από άλλη συσκευή, το χειρίζομαι και ακούω μουσική.

Θέλω όμως να το κάνω να ξεκινά αυτόματα κάθε φορά που μπουτάρει το rpi.

Γι' αυτό δίνω "systemctl enable librespot" αλλά δεν ξεκινά το librespot μετά από reboot. Το ίδιο και με "systemctl reenable librespot". Με την τελευταία εντολή παίρνω πίσω:
"Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/librespot.service → /usr/lib/systemd/system/librespot.service."

Μετά κάνω reboot αλλά δεν ξεκινά μόνο του, θέλει start για να τρέξει.

Κάνω κάτι λάθος;

Δεν κάνεις τίποτε λάθος.

Κάνοντας enable, σημαίνει ότι σε κάθε εκκίνηση θα κάνει autostart, άρα κάτι πάει λάθος. Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και

Δεν κάνεις τίποτε λάθος.

Κάνοντας enable, σημαίνει ότι σε κάθε εκκίνηση θα κάνει autostart, άρα κάτι πάει λάθος. Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Βρήκες τίποτα Μιχάλη;

Στη φάση αυτή δεν μπορώ να δοκιμάσω γιατί δεν έχω premium, οπότε επηρρεαζεται η λειτουργία του service εν γένει.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πλήρως ανανεωμένος κώδικας για το librespot. Αν χτίζεται θα ανεβάσω νέο πακέτο για το νέο image, ελπίζω σύντομα.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk