Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

Στο XBMC (έκδοση Windows) σε ΑΤΙ ανέγραφε Enable DVXA2 Acceleration...

Καλημερα!
Βρηκα λιγο χρονο χθες και ειπα να βαλω τα win8 να δουμε τι γινεται....
Εβαλα ενα 500 σκληρο απο εναν φορητο που ειχα, silvercrest απο lidl αγορασμενο. 1η παρατηρηση: Ειναι πιο "θορυβωδες" απο τον ανεμιστηρα του ultra 2 που εχω! Μαλλον φταιει το οτι η θηκη-ψυκτρα του arctic λειτουργει και λιγο σαν ηχειο. Οταν λεω θορυβωδες μην φανταστητε θορυβο, ειναι αθορυβο, απλως με κανονικο δισκο δεν ειναι εντελως αθορυβο, μονο με ssd θα ειναι.
Παμε τωρα στα ουσιαστικα: Τα win 8 32bit σε 20 λεπτα ειχα στηθει. Ολα αναγνωριστικαν εκτος απο τη καρτα τηλεορασης και τις υπερυθρες. Εβαλα εκει του οδηγους απο το site της arctic και ολα οκ.... σχεδον! To πρωτο προβλημα που ειχα ηταν οτι εβλεπα 1080 σε "παραθυρο"! Εψαχνα για overscan ρυθμισεις αλλα τιποτα! Μετα απο διαβασμα στο ιντερνετ επρεπε να βαλω το catalyst center. Γιατι βρε παιδια? Πρωτη εμπειρια ειναι με ati καρτα και πραγματικα πολυ παιδεμα. Με nvidia δεν χρειαζοταν αυτο. Για να βαλω catalyst center επρεπε να βαλω και .net 3.5. Περιμενε και αλλο... τελος παντων μπηκε και αυτο, κανω overscan στο 0% και ολα οκ. Βαζω xbmc και παω να βαλω μια ταινια 1080. Αρχιζει η ταινια, τι να δω? Παλι η ταινια δεν επιανε τα ακρα της tv! Ηταν σε παραθυρο! Δεν εννοω να καλυπτει ολη την οθονη. Εννοω να πιανει τα ακρα δεξια-αριστερα σε φορματ 16:9.Παω παλι στις ρυθμισεις του catalyst center, διαβασα λιγο ακομα, εκανα GPU scalling ,οκ, αλλα η ταινια δεν πιανει παλι την οθονη στις ακρες, ειναι παλι σε παραθυρο, θελει και αυτη κατι σαν overscan. Προσπαθω να κανω ενημερωση στο catalyst center, κατεβαζω καινουργια εκδοση, την βαζω, κανω και μια επανεκινηση, ανoiγω το xbmc, αλλο προβλημα τωρα! Το xbmc "τρεχει" με 13 fps! Αργαααααααα. Η ταινια παλι σε παραθυρο! Και εγω κουρασμενος πηγα για υπνο... Λοιπον, κατι προβλημα με τους οδηγους και τις ρυθμισεις της ati γινετε. Ξερει κανεις να μου πει για να μην βολοδερνω μεσα στον ιντερνετ?

Στους Η/Υ οτι δουλευει δεν το πειραζουμε, κανονας.
Αν θελεις να πειραματιστεις και ενω κανεις την δουλεια σου τοτε σιγουρα το αποτελεσμα δεν ειναι εγγυημενο, μιας και ο πειραματισμος δεν σημαινει πως υπαρχει και η γνωση. Πας ψαχνοντας.
Αν λοιπον με τα 7 εκανες την δουλεια σου κακως μπλεχτηκες με τα 8αρια.

Η ΑΤΙ εχει την ρυθμιση overscan και αναλογα την εκδοση οδηγου η προεπιλογη θα ειναι 0 ή οχι. Χρησιμευει.

Αν και δεν εχω το xbmc κοιταξε μηπως αλλαζει η αναλυση εξοδου βαση προγραμματος, αν κανει δηλαδη αυτοματη αλλαγη αναλυσης ανοιγοντας το προγραμμα. Δες το απο την τηλεοραση σου, απο τις πληροφοριες αναλυσης. Ισως πηγαινει απο 1080p25 σε 50 ή κατι αλλο.
Ισως εχει crop

Τα 8αρια δεν τα ξερω καθολου. Ισως προερχεται απο κει.
Παντως θα τα βαλω μονο αν δεν μπορεσω να κανω αλλιως την δουλεια μου.

τα 7 δεν τα εβαλα καθολου, οποτε δεν ξερω αν ειναι οκ. Πειραματα κανω, γιατι οπως ειπα εχω το ultra2 και ειμαι οκ. Θα δοκιμασω να βαλω και τα 7 και θα σας πω. Αυτο που λες για αν "αλλαζει η αναλυση εξοδου βαση προγραμματος, αν κανει δηλαδη αυτοματη αλλαγη αναλυσης ανοιγοντας το προγραμμα. Δες το απο την τηλεοραση σου, απο τις πληροφοριες αναλυσης" θα το κοιταξω παλι γιατι μου φαινετε οτι ειδα 1080 στα 60 οταν κοιταξα τις πληροφοριες αναλυσης. Δεν θυμαμε και καλα, ειδα και τοσα πολλα :-)
Το crop το ελεγχω απο καπου?

Στις ΑΤΙ πρέπει να ρυθμίσεις το overscan χωριστά για κάθε συνδυασμό ανάλυσης\συχνότητας. Αν το μηδένισες για 60Hz π.χ. και το XBMC κατέβασε τη συχνότητα στα 24, θα βλέπεις πάλι μαύρο πλαίσιο.

Στις ΑΤΙ πρέπει να ρυθμίσεις το overscan χωριστά για κάθε συνδυασμό ανάλυσης\συχνότητας. Αν το μηδένισες για 60Hz π.χ. και το XBMC κατέβασε τη συχνότητα στα 24, θα βλέπεις πάλι μαύρο πλαίσιο.

1000 ευχαριστω!! Αυτο πρεπει να ειναι. Δεν υπαρχει καποιο global setting να μην κανω μια μια την καθε συχνοτητα?

Δυστυχώς όχι. Μόλις χθες έκανα νέα εγκατάσταση με τους τελευταίους οδηγούς και αυτή η βλακεία υπάρχει ακόμα.

ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :)

Αφού πρώτα έφαγα μια τρομάρα... ότι δεν δουλεύει... (ευτυχώς τελικά έφταιγε η μνήμη που αγόρασα)....

Λοιπόν έβαλα 4gb ram και έναν SSD...

Παμε για Arctic Openelec...

Η εγκατάσταση έγινε σε 5 λεπτά... και το μηχάνημα bootare σε 15-20 sec.... Τρελή ταχύτητα... Εντυπωσιάστηκα.. .δε θα πω ψέματα...

Το μηχάνημα το ανοίγω και το κλείνω από το Remote (της Arctic - αλλά δουλεύουν και τα άλλα MCE Compatible)

Όχι Suspend... Πλήρες κλείσιμο και άνοιγμα με το Remote (αρκεί να απενεργοποιήσεις το EUP στο BIOS)..

Θα το δουλέψω κι άλλο γιατί δεν μπορώ να κατεβάσω addons στο Openelec
και β) όταν το βάζω στα 24hz μου βγάζει μια μωβ γραμμη αριστερά...

Κατά τα άλλα... το μηχάνημα είναι μια ευχάριστη έκπληξη....

Last edited:
@stavross

Δεν μου είπες η κίνηση στα 8 ρια είναι καλύτερη από το Openelec?

Να αποφύγετε το

Arctic MCR1 Remote
http://www.amazon.co.uk/Arctic-Medi...1D4M/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1362786354&sr=8-4

Αυτό αγόρασα - τα κουμπιά μετάβασης είναι ΓΤΠ....

Έβγαλαν το
Arctic MCR2 Remote
http://www.amazon.de/ARCTIC-MCR2-Fe...=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1362786421&sr=1-1

Δεν ξέρω πόσο καλό είναι... αλλά το μηχάνημα είναι συμβατό με κάθε MCE (συμβατό) remote....

Τα έλυσα τα προβλήματα που είχα.. και το ΑΕΟΝ πάει παρα παρα πολύ καλά...
(καλά boot σε 15 sec? (με SSD Arctic Openelec)...

Δεν έχω δυνάμεις να δω ταινία για να πω εντυπώσεις από κίνηση.. (αφού έλυσα και το θέμα των 24hz)..

Re: Απάντηση: Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

@stavross

Δεν μου είπες η κίνηση στα 8 ρια είναι καλύτερη από το Openelec?

Δεν το σετταρα πληρως γιατι ειχα προβλημα με το overscan οπως διαβασες, αλλα το λιγο αποσπασμα που ειδα μου φανηκε σαν κινηση ιδιο με αυτο που ειδα στο openelec, δηλαδη πολυ καλο αλλα οχι την smooth κινηση που βλεπω απο το popcorn a200 που εχω.. Θελω να δοκιμασω και αλλους players στα windows (mpc, vlc) για να συγκρινω και θα σου πω. Το προβλημα με τα 24HZ πως το ελυσες?

Πρώτη ρύθμιση match video refresh rate και μετά έκανα την εικόνα της τηλεόρασης ένα κλικ αριστερά ( από το μενού της τηλεόρασης )

Και στην άλλη ρύθμιση ( δεν θυμάμαι ποια) video clock ( dupe audio)

Εβαλα να παίξω Blu ray φάκελο μέσω Nfs , CPU usage στο 5%????

Να αποφύγετε το

Arctic MCR1 Remote
http://www.amazon.co.uk/Arctic-Medi...1D4M/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1362786354&sr=8-4

Αυτό αγόρασα - τα κουμπιά μετάβασης είναι ΓΤΠ....

Έβγαλαν το
Arctic MCR2 Remote
http://www.amazon.de/ARCTIC-MCR2-Fe...=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1362786421&sr=1-1

Δεν ξέρω πόσο καλό είναι... αλλά το μηχάνημα είναι συμβατό με κάθε MCE (συμβατό) remote....

Τα έλυσα τα προβλήματα που είχα.. και το ΑΕΟΝ πάει παρα παρα πολύ καλά...
(καλά boot σε 15 sec? (με SSD Arctic Openelec)...

Δεν έχω δυνάμεις να δω ταινία για να πω εντυπώσεις από κίνηση.. (αφού έλυσα και το θέμα των 24hz)..

Αυτό??
http://www.riitek.com/news_show.asp?id=302

Πρώτη ρύθμιση match video refresh rate και μετά έκανα την εικόνα της τηλεόρασης ένα κλικ αριστερά ( από το μενού της τηλεόρασης )

Και στην άλλη ρύθμιση ( δεν θυμάμαι ποια) video clock ( dupe audio)

Εβαλα να παίξω Blu ray φάκελο μέσω Nfs , CPU usage στο 5%????

Λογικο νομιζω αφου το παιζει μεσω GPU. Το video clock (dupe audio) νομιζω οτι δεν εχει σχεση με την γραμμη που εβλεπες...
Εσυ την κινηση στις ταινιες πως την βλεπεις?

Για τη γραμμή ήταν θέμα τηλεόρασης .. Μετακινησα την εικόνα της.
Popcorn δεν είναι ... Σε κίνηση
Αρκετά καλή όμως .. Κάτσε να δώ μια ταινία ολόκληρη να το πω ολοκληρωμένα...
Πάντως openelec και ssd.. Πετάει ...
(Είχα δει τον atom 2700 σε win7 και aeon
για αυτό λέω σφαίρα σε openelec)

Πολύ καλή λύση (αν θες παράλληλα και το πληκτρολόγιο)
.. απλά δεν ξέρω πόσο εύχρηστο είναι σαν IR...

είδα και αυτό
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Re...t=Video_Games_Accessories&hash=item27b7d0b51d

το οποίο ανέφεραν ότι δουλεύει με το Arctic και κοστίζει 3.5 με τα μεταφορικά :)

Έλεος...

Πατάω το κουμπί για να ανοίξει η τηλεόραση και ανοίγει και το Arctic ..

Ακούστε και το καλύτερο.. το είχα βιώσει και παλαιότερα με άλλο HTPC..

Υπάρχει θέμα με ορισμένες τηλεοράσεις Philips και Samsung και κάρτες γραφικών ΑΤΙ με αποτέλεσμα κάποιες φορές η εικόνα της τηλεόρασης να γίνεται μωβ

Δεν πάω να παίξω τζόκερ...