ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

Ναι Δημήτρη, εγώ ήμουν που είχα (και συνεχίζω να έχω) το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Βέβαια, είμαστε off topic νομίζω και υπάρχει ανάλογο νήμα για τα προβλήματα του δορυφορικού δέκτη της Kuro.

Αλλά, μιά και το πιάσαμε το θέμα, να σου εξηγήσω τι διαπίστωσα...(γιατι ασχολήθηκα ώρες..)

Έχω κι εγώ το ίδιο configuration με σένα φαντάζομαι, δηλ. 2 lnb και τα έχω ορίσει στην Kuro σαν diseqc 1--> Astra, diseqc 2--> Hotbird.
Μάλλον σωστά, γιατι μου δείχνει σήμα..

Η Kuro έχει μιά περίεργη (και προβληματική τελικά) λογική στο ψάξιμο των καναλιών.
1- Άν επιλέξεις Scan All Frequencies, τότε η μόνη επιλογή που έχει ενεργή είναι η diseqc...
Πές οτι διαλέγεις diseqc 1.. δηλ τον Astra..

Σκανάρει όλες τις συχνότητες (συμπεριλαμβανομένων και του Astra) και κατεβάζει κανονικά τα anixe hd & astra hd και τα οποία τα ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !!.

Εάν επιχειρήσεις να κάνεις την ίδια δουλειά διαλέγοντας diseqc 2.. δηλ τον Hotbird, δεν έχει επιλογή Add New Channels αλλα μόνο Replace All channels και σου σβήνει όλα τα κανάλια του Astra..

2- Άν επιλέξεις Scan By Satellite, (ορίζεις χειροκίνητα diseqc και δορυφόρο) τότε σε αφήνει να κάνεις Add New Channels....αλλά....

... άν παρατηρήσεις στους transponders που ψάχνει ανα δορυφόρο, δέν υπάρχει αυτός στον οποίο εκπέμπουν τα anixe hd & astra hd, οπότε και ΔΕΝ τα κατεβάζει..(που σημαίνει οτι το μαμίσιο .ini δεν είναι ενημερωμένο).

Αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα, έβαλα κι εγώ ('οπως κι εσύ) χειροκίνητα
τη συχνότητα, τα κατέβασε, αλλά ΔΕΝ τα δειχνει ! (κουφό ???)

Οπότε τα παράτησα...

Κάτι τελευταίο, (ίσως και σημαντικό ?? - δεν το δοκίμασα ).. ''Ξεσκονίζοντας'' το manual, διάβασα οτι εάν δηλώσεις χώρα Norway, ενεργοποιείται η επιλογή Autoupdate. Τί να σημαίνει αυτό? Οτι ενημερώνονται οι transponders ανα δορυφόρο ?? Μακάρι...
Θα το δοκιμάσω οταν ηρεμήσω.

μολις βρω ευκαιρια θα το τεσταρω κι`εγω.

ευχαριστω-καλη ανασταση...:marchmellow: