Αριστερο-δεξι για να ταιριαξουν με ηδη υπαρχον κεντρικο

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Απ'οτι καταλαβατε απο το τον τιτλο ψαχνω για 2 ηχεια τα οποια θα ταιριαξουν, οσο το δυνατον περισσοτερο με το κεντρικο μου το οποιο ειναι αυτο
http://www.etronics.com/p-37894-mb-...ay-150-watt-center-channel-speaker-piano.aspx (πατηστε features, στη μεση της οθονης)
σε καφε αλλα δεν εχει καμια σημασια.
Αυτη τη στιγμη εχω 2 μπροστινα της ιδιας εταιρειας αλλα χαμηλοτερης σειρας. Το θεμα μου ειναι πως εχουν απο ενα 8ιντσο στο πλάι και ενω αυτο ειναι πολυ καλο για τις ταινιες, αφου δε χρειαζεται καν η παρουσια υπογουφερ, ο χωρος ακροασης ειναι περιορισμενος (καθιστικο 15τ.μ.) με αποτελεσμα στην ακροαση μουσικης να εχω θεμα με μπουμαρισματα και συντονισμους στις χαμηλες συχνοτητες.
Το κεντρικο δε θελω να το αλλαξω καθως ειναι πολυ καλο και με ικανοποιει απολυτα. Το ασχημο ειναι πως ο εδω αντιπροσωπος δεν υπαρχει πια ή δε φερνει πια τα ηχεια αυτα, ισως και να μη βγαζει πια η mbquart ηχεια για σπιτια παρα μονο για αυτοκινητα και σκαφη.
Σε ερωτημα μου στο κομματι το στερεοφωνικου ηχου η συμβουλη των ''στερεοφωνικων'' με παραπεμπει σε klipsch βασης καθως αυτα θα ταιριαξουν με το ειδος μουσικης που ακουω. Φυσικα δεν ανεφερα την συνυπαρξη με το κεντρικο καθως ηθελα γνωμη καθαρα για ακροαση μουσικης.
Αν ομως καταληξω σε klipsch τοτε θα εχω σιγουρα θεμα ταιριασματος, ειδικα λογω κορνας. Οποτε μετα παω και σε αλλαγη κεντρικου που σημαινει κιαλλα εξοδα, αφηστε που οπως ανεφερα παραπανω αυτο που εχω με ικανοποιει απολυτα και το θεωρω πολυ αξιολογο ηχειο.
Αυτο που κοιταω προς το παρων ειναι να βρω καποια να ταιριαξουν σαν χαρακτηριστικα, δηλαδη να εχει 2 γουφερ το καθενα των 5,25 ιντσων, 1 τουιτερ 1 ιντσας, να πλησιαζει οσο το δυνατον περισσοτερο στο ευρος συχνοτητων του κεντρικου (36-32000Ηz), να ειναι 8ωμο άντε 6ωμο και να ειναι μεχρι 150w rms.
Ειμαι σε σωστο δρομο ή ψαχνω τσαμπα με αυτον τον τροπο? Μηπως τελικα να αλλαξω ολη την τριαδα? Η μηπως να βρω ενα ζευγαρι που θα μου αρεσει στην ακροαση μουσικης και απο κει και περα να αφησω τον av ενισχυτη μου (denon avr-1910) να αναλαβει το ματσαρισμα μονος του με το auddysey?
Εσεις τι μου προτεινετε? Και αν εχετε να μου προτεινετε καποια ηχεια (βασης ή δαπεδου) σας ακουω (ή μαλλον σας διαβαζω)!!
Κωστα η δικια σου η γνωμη ποια ειναι? (Φυσικα περιμενω τις γνωμες ολων σας απλα ζηταω και τη γνωμη συγκεκριμενα του Κblachos γιατι μεχρι σημερα με εχει βοηθησει πολυ και στις αποριες μου για αγορες αλλα και για ρυθμισεις που χρειαζοταν ο χωρος μου και τα μηχανηματα μου, με αποτελεσμα να δινω μια α παραπανω βαρυτητα στη γνωμη-συμβουλη του:grinning-smiley-043)
Σας ευχαριστω πολυ και ελπιζω να μη σας κουρασα με την πολυλογία μου!!-bye-

Αυτη τη στιγμη εχω 2 μπροστινα της ιδιας εταιρειας αλλα χαμηλοτερης σειρας. Το θεμα μου ειναι πως εχουν απο ενα 8ιντσο στο πλάι και ενω αυτο ειναι πολυ καλο για τις ταινιες, αφου δε χρειαζεται καν η παρουσια υπογουφερ, ο χωρος ακροασης ειναι περιορισμενος (καθιστικο 15τ.μ.) με αποτελεσμα στην ακροαση μουσικης να εχω θεμα με μπουμαρισματα και συντονισμους στις χαμηλες συχνοτητες.

Το audyssey δεν κάνει τίποτα για να μειώσεις το μπουμάρισμα; Θέλω να πω, έχεις προσπαθήσει να ελαττώσεις το φαινόμενο χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του ενισχυτή πριν κοιτάξεις για αλλαγή ηχείων;

Κωστα μουσικη ακουω απο εναν δικαναλο harman kardon 970. Τα ηχεια ομως ειναι το ενα στους 15 ποντους απο το τζακι και το αλλο στους 50 απο το μπουφε. Και επειδη το γουφερ βρισκεται στο πλαι εχω αυτο το θεμα.
Στις ταινιες με τον denon ολα οκ γιατι κατεβαινουν μεχρι τα 20ΗΖ με αποτελεσμα να μην αχω σαμπ και να μου αρεσει κιολας.
Στη μουσικη ομως..??

Μία λύση είναι να κοιτάξεις για 2 νέα L-R ηχεία τα οποία θα χρησιμοποιείς με τον Harman Kardon για ακρόαση μουσικής, κρατώντας το υπόλοιπο setup για θέαση ταινιών. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις χώρο για όλα τα ηχεία. :p

Αυτο ειναι το μεγαλο μου προβλημα!!! Ο χωρος. Για αυτο και μου προτειναν βασης οι ''στερεοφωνικοι''. Και τα ηδη υπαρχοντα ειναι δαπεδου. Σε καθιστικο 13,7τ.μ. και με επιπλα. Οποτε καταλαβαινεις...
Αν καταληξω σε βασης θα πρεπει να παρω και σαμπ. Το θεμα ειναι τι θα ταιριαξω με το κεντρικο.

Κωστα να σε ρωτησω,
αν καταληξω στα klipsch rb-61, 1ον θα πρεπει κατευθειαν να κοιταξω για κεντρικο ή να τα ακουσω πρωτα με το υπαρχον κεντρικο μου και να κρινω αν πρεπει να το αλλαξω?
Και 2ον, σε ακροαση μουσικης αυτη τη στιγμη οπως σου ειπα και πιο πανω, χρησιμοποιω τον Η.Κ. 970 αφου τα υπαρχοντα ηχεια ειναι αρκετα απαιτητικα σε ρευματα. Τα klipsch ομως ειναι πολυ ευαισθητα και με πιο μικρες αναγκες σε watt. Πιστευεις πως ο denon avr-1910 θα οδηγησει ανετα τα rb-61 σε πολυωρη και δυνατη ενταση ακροαση μουσικης? Και ηχητικα, πιστευεις οτι θα εχω αισθητη διαφορά αναμεσα στους 2, σε συνδυασμο παντα με τα klipsch? Αυτο το ρωταω γιατι η σκεψη μου ειναι η εξης: αν τελικα καταληξω σε αυτα τα ηχεια, τοτε σιγουρα θα χρειαστω και σαμπ για τις ταινιες. Και επειδη οικονομικα δεν ειμαι σε φαση να το κανω, σκεφτηκα να πουλησω τον harman και να παρω ενα sub.
Σευχαριστω πολυ!

Σε όποια ηχεία και αν καταλήξεις, εννοείται ότι πρώτα θα τα ακούσεις με το υπάρχον κεντρικό, και μετά θα προβείς σε τυχόν κίνηση αντικατάστασής του. Βέβαια τα Klippsch λόγω κόρνας δύσκολα ταιριάζουν με άλλου είδους ηχεία. Και επειδή αναφέρεις τα Klipsch για πολύωρη ακρόαση μουσικής, τα έχεις ακούσει κάπου; Διότι σε πολλούς φαίνονται κουραστικά μετά από κάποια ώρα (εμού συμπεριλαμβανομένου). Φυσικά και όποια ηχεία επιλέξεις θα πρέπει να τα ακούσεις πρώτα, αλλά στα Klipsch δώσε λίγο παραπάνω προσοχή. Μην μετανοιώσεις αργότερα.
Ηχητικά για το αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Denon και τον δικάναλο HK, αυτός που θα πρέπει να μας πει είσαι εσύ. Θα κάνεις δοκιμές και με τους δύο. Αν και νομίζω ότι ο Harman Kardon θα αποδίδει καλύτερα.

ok! Σ'ευχαριστω πολυ! Θα παω αυριο απογευμα να ακουσω τα klipsch αλλα και τα dali zensor 5. Κιεγω πιστευω οτι η κορνα των klipsch δε θα ταιριαξει ευκολα με το κεντρικο μου, αλλα το κεντρικο ειναι πραγματικα πολυ καλο ηχειο και δε θελω να το αλλαξω για καποιο κατωτερης κατηγοριας.
Εχω ακουσει klipsch αλλα οχι και για πολυ ωρα. Τα dali θελω να τα ακουσω, γιατι ειχα ακουσει πολυ προσφατα τα concept 6 και μου αρεσαν. Ειναι ομως και αυτα αρκετα μεγαλα για το χωρο μου γι'αυτο θα παω να ακουσω τα zensor 5 τα οποια πιστευω πως θα ταιριαξουν πιο πολυ με τα λιγα τ.μ. του καθιστικου, αλλα φανταζομαι και με το κεντρικο μου.
Νεοτερα λοιπον αυριο το βραδυ, μετα την ακροαση!
Και παλι σ'ευχαριστω!

Ακομα χειροτερα. Ετσι θα ερθουν προς τη μεσα μερια που ειναι η συνθεση με την tv. Η αποσταση των ηχειων απο τη συνθεση ειναι στους 5 ποντους. Ευτυχως που εχουν και την οπη του bass reflex μπροστα. Σκεψου να ηταν και πισω τι θα γινοταν...!!!

Εγώ θα άλλαζα όλη τη τριάδα. Αλλά πριν φτάσεις σε αυτή την απόφαση δεν κάνεις καμία δοκιμή να τοποθετήσεις σε άλλο σημείο τα ηχεία? Για παράδειγμα εγώ θα δοκίμαζα αυτό που προτείνει ο Κώστας (να αλλάξεις θέση στα L & R για να πάει το γούφερ στην αντίθετη πλευρά) αλλά, αφού όπως κατάλαβα τα έχεις δίπλα στο έπιπλο, θα τα τραβούσα προς τα έξω για να ελευθερωθούν.

Κυριοι.... ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!
Klipsch RB-61!!!! KAI RC-52!!!!
Τα βρηκα και στο χρωμα που ηθελα (cherry) και σε σουπερ τιμη!!! Απο αυριο μεσημερι θα τα εχω στο σαλονι μου, οποτε απο αυριο βραδυ θα εχετε και τις πρωτες εντυπωσεις. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για τη βοηθεια σας!!!!!