αριστοCATες....

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Η CAT φτιάχνει εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικά λαμπάτα μηχανήματα.Μαζί με τα μηχανήματα των Lamm,Jadis,Conrad Johnson,Audio Research αποτελούν την αφρόκρεμα των μεγάλων "δυτικών" λαμπάτων μηχανημάτων.

Μπορεί στην χώρα μας να μην είναι και τόσο γνωστά,αλλά πολλοί θα τα έχουν δεί σε μεγάλες εκθέσεις να συμμετέχουν σε πολύ μεγάλα σε απόδοση συστήματα.

Για να θυμόμαστε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι...

http://www.soundstage.com/revequip/cat_jl2_signature_mk2.htm

http://blog.stereophile.com/ces2008/011208cat/

http://www.gcaudio.com/products/reviews/infocat.html

Attachments

• CATSL1-450.jpg
    CATSL1-450.jpg
    67.6 KB · Views: 41
Και πούσαι Στέργιο παιδί μου....

Αμα ακούσεις κάνα τέτοιο μηχάνημα,έλα μετά να μου πείς,ότι οι καλές λάμπες είναι...μπογιατζήδες.:beee:

Ισως η καλύτερη ευρωπαική λάμπα με αστείρευτες δυνατότητες οδήγησης!

Αμερικάνοι είναι.
Νομίζω πως τυλίγουν και (κάποιους από) τους πλαστικούς πυκνωτές που χρησιμοποιούν.

Πάντως σε μια ακρόαση προενισχυτών μεταξύ του παλιού audio research ref 2 και ενός CAT 10000 ο CAT ήταν πολύυυυυυυυυυυυ λίγος.

Πάντως σε μια ακρόαση προενισχυτών μεταξύ του παλιού audio research ref 2 και ενός CAT 10000 ο CAT ήταν πολύυυυυυυυυυυυ λίγος.

Ακου και τον Legend! Οσες φορες ακουσα Audio Research (και ειναι αρκετες) δεν μου ειπαν τιποτα!

Κι εμένα δεν μου λένε πολλά οι AR.
Απλά στην συγκεκριμένη σύγκριση ήταν πολύ καλύτερος του CAT (προ 2ετίας στην ΗΧΟΔΟΜΗ είχε γίνει το τεστ)

Δεν μου κάθεται καλά...

Οταν δοκιμάζεις σε Α/Β μηχανήματα,πρέπει να έχουν προβλεφθεί μιά σειρά απο θέματα συμβατότητας χαρακτηριστικών,συνδέσεων,συνοδών.......

Απο την άλλη τα CAT δεν παίζουν.
Aν κάτι ή περισσότερα δεν πήγαιναν καλά στο σύστημα,λογικό είναι να ακούστηκε χειρότερα.Είναι υπερδιάφανα μηχανήματα.Μάλλον ο πιό αδύνατος κρίκος,είναι αυτό που ακούσατε...

Ο πωλητής είχε τον CAT, ένας φίλος μου τον AR.
Ο πωλητής επέμενε πριν την ακρόαση ότι ο CAT θα "πάταγε" τον AR.
Ηχεία REVEl, τελικοί MARK και KRELL 750 μονομπλόκ.
Και στις 2 περιπτώσεις, o CAT έμεινε μετεξεταστέος.
Η "δικαιολογία" του πωλητή (κατόπιν εορτής):
Θέλει πολλές ώρες στο ρεύμα ο CAT :flipout::flipout::flipout: και ήταν άστρωτος :flipout::flipout::flipout:
Ας πρόσεχε :D
Μετά βάλαμε της Goldmund που είναι CD προ και το σύστημα απογειώθηκε

Μάλλον φταίει ο "πωλητής".:flipout:

Σε τέτοια συστήματα,άν δεν είσαι απο κοντά να δείς το τί,πώς και γιατί,δεν είναι να βγάζεις έτσι εύκολα συμπεράσματα.

Ολα αυτά που αναφέρονται είναι μεγάλα μηχανήματα.
Και μένα δεν μου πολυαρέσουν οι AR,αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος,ότι τους έδωσα τις ευκαιρίες που ζητούν...

Δεν μπορεί τόσος κόσμος να πίνει νερό στο όνομά τους κι εγώ να είμαι ο ...έξυπνος.

Αν για κάτι είμαι σίγουρος στο χόμπυ μας,είναι να μην είμαι ποτέ...σίγουρος:AFADF0:

Από τη προσωπική μου εμπειρία με τα CAT (προ SL-1 Ultimate και τελικό JL-2)με τα οποία έζησα 1,5 χρόνο μπορώ να πω ότι :
α) Ο προ είναι ένα καλό μηχάνημα, με αρκετά ουδέτερες χροιές, αναλυτικός, γρήγορος, χωρίς όμως πολύ συναίσθημα λάμπας. Γι' αυτό ίσως σε μερικούς (μέσα σε αυτούς και εγώ) δεν αρέσει τόσο και προτιμούν άλλους πιό κλασσικούς λαμπάτους.
β) Ο τελικός είναι κορυφαίο μηχάνημα. Απίστευτα δυναμικά, ταχύτητα, σώματα, διαφάνεια και μουσικότητα. Οδηγεί (σχεδόν) τα πάντα και για μένα είναι από τα μηχανήματα που πραγματικά μου έλλειψαν όταν έφυγαν. Οι μόνοι τελικοί που με έχουν καλύψει στον ίδιο βαθμό μέχρι τώρα, είναι οι CARY 211 Anniversary.

Αυτού του τύπου οι συγκρίσεις, ως έγινε -για άλλη μια φορά- είναι αδόκιμη.............όσοι αχολούνται με το high-end στοιχειωδώς ξέρουν, ότι ο CAT παίζει single-ended (rca) και οι ARC σειρά ref αποδίδει ως πλήρες συμμετρικό σχέδιο balanced (xlr), άρα η όποια σύγκριση αναφέρεται είναι........

Τώρα για το σήμερα ο ref3 έχει τα μισά λεφτά από τον legend, οπότε άλλα μοντέλα, άλλος προσανατολισμός, σύγκριση μήλα πορτοκάλια.
Αμφότερα τα μηχανάκια είναι πολύ καλά και ανάλογα τον τελικό μπορούν να λάμψουν, υποδεέστερα ΙΜΗΟ από τον BAT REX που συνδυάζει τα καλά και των 2.

Φυσικά η πραγματική εμπειρία του MILES σχεδόν συμβαδίζει και με τις δικές μου ενυπώσεις.

Re: Απάντηση: αριστοCATες....

Εγώ πάντως προτιμώ λάμπες που σου δίνουν τα καλά της λάμπας όπως διαφάνεια, αίσθηση χώρου, 3d παρουσία, αληθοφάνεια χωρίς όμως να χρωματίζουν.

και οι CAT και οι ARC είναι στο ουδέτερο στρατόπεδο.

Εξαρτάται απο το πώς και πού παίζουν.

Να θυμήσω(εγώ δεν το έζησα,το άκουσα απο συνφορουμίτες και το διάβασα),τον άκρως επιτυχημένο συνδυασμό των CAT με Ascendo στην έκθαση 2007 του Μονάχου.Αν θυμάμαι καλά ήταν απο τους καλύτερους ήχους της έκθεσης...

Γι' αυτό λέω,άς κρατάμε μικρό καλάθι.

Διονύση ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, το matching είναι το παν, τα CAT είναι μηχανάρες για αυτό και είπα ότι η σύγκριση που έγινε χωρίς να ξέρουμε πως κλπ λεπτομέρειες αδικούσε τα ίδια μηχανάκια.

Και ναι το 2007 στο Μόναχο είχαν εκπληκτικό ήχο με τα Ascendo από τους 2-3 καλύτερους και ναι πέρισυ στη CES στο Λας Βέγκας απέσπασαν διθυράμβους με τα Hansen PrinceV2 και φέτος στη CES το σετ CAT+ Hansen King V2+ dCS Puccini +Stealth cables έκαναν τον John Atkinson να γράψει εγκωμιαστικά στο blog του Stereophile.

Σαφώς ναι η ισχύς των τελικών CAT είναι από τα ισχυρότερα λαμπάτα που έχουμε ακούσει, δεν τίθεται θέμα.

Μάλιστα επειδή κάθε χρόνο συναντώμαστε με τον Ken Stevens της CAT και μιλάμε σαν χομπίστες σας πληροφορώ ότι στις κουβέντες μας για αυτόν ο αντίπαλος είναι ένας, η Audio Research Corporation.
Στην Αμερική αυτοί οι 2 είναι κάτι σαν Ολυμπιακό-Παναθηναικό στον τομέα λαμπάτα push-pull, είναι παθιασμένος με το high-end δεν σταματάει ποτέ ψάχνεται και έχει και πολύ καλές συμβουλές να δώσει πάντα....(!!!)

matching+μηχανάρες= ο ιδανικός συνδυασμός

σημείωση: τα παραπάνω απηχούν τις προσωπικές μου χομπίστικες απόψεις αφού δεν εμπλέκομαι επαγγελματικά με καμιά από τις 2 εταιρείες, μάλιστα εύκολα θα γούσταρα στο σύστημα τους κορυφαίους τους προενισχυτές!

Φυσικά υπάρχουν και πιο "ψαγμένες underground" προτάσεις αλλά αυτό είναι για άλλο thread.