Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Ωραίος ο μ@λ@κ@ς....Σκότωσε το μωρό ο ξεφτίλας:frown:
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΙ!!

Αθήνα

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις 2 ετών, βρέθηκε νεκρό και ακρωτηριασμένο στο πάρκο κεραιών του Λειβαδίτη Ξάνθης, νοτιοδυτικά της Δυτικής Ροδόπης.

Το αρκουδάκι έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και ήταν ακρωτηριασμένο στα δύο μπροστινά του πόδια, γεγονός που, σύμφωνα με την οργάνωση Αρκτούρος, αποδεικνύει ότι σκοτώθηκε από πρόθεση και πόδια του αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.

Το ζώο πυροβολήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου, οπότε ο ήχος των πυροβολισμών προσέλκυσε στο σημείο περιπατητές που μάζευαν μανιτάρια, οι οποίοι κατήγγειλαν αργότερα το περιστατικό στην οργάνωση. Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε πυκνό δάσος οξιάς και σε υψόμετρο 1375 μέτρων.

«Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για το 6ο θύμα αρκούδας κατά τη φετινή χρονιά στην ίδια περιοχή», επισημαίνει ο Αρκτούρος.

Η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ροδόπης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο βιότοπο αρκούδας στην Ελλάδα με ελάχιστο πληθυσμό 20-30 ατόμων, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 250 άτομα

Μοναδική απειλή για το είδος είναι ο άνθρωπος. Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγώ θα ήθελα μια φορά να πάθει εμπλοκή το όπλο του μαλάκα, και να είναι η μαμά αρκούδα εκεί.

Ζούμε στην χώρα της ατιμωρησίας, αίσχος!!!!
Αν ήταν μάγκας ας το επιχειρούσε με καμιά ενήλικη, να
βλέπαμε πόσα απίδια έχει ο σάκος και πόσα κομμάτια θα
είχε γίνει ο ίδιος!!!

Re: Απάντηση: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Ζούμε στην χώρα της ατιμωρησίας, αίσχος!!!!
Αν ήταν μάγκας ας το επιχειρούσε με καμιά ενήλικη, να
βλέπαμε πόσα απίδια έχει ο σάκος και πόσα κομμάτια θα
είχε γίνει ο ίδιος!!!

Αυτό δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε, δεν πιάστηκε ο δράστης, αλλά ούτε φαίνεται να ξέρει κανείς ποιος είναι, για να πούμε μετά ότι έμεινε ατιμώρητος.

Μένουμε στο χώρα της ασυνειδησίας, προς το παρόν.

Του εύχομαι να τον βρει η μαμά αρκούδα να του ξεριζώσει τα δικά του.

Και φυσικά δε θα έχει όπλο να τον πυροβολήσει πριν.:2thumb22sup:

Κανονικά θα έπρεπε να τον καταδώσουν οι υπόλοιποι κυνηγοί τον άθλιο. Συνήθως γνωρίζονται μεταξύ τους. Αν ήταν κυνηγός θεωρητικά θα είναι γνωστός ή τουλάχιστον θα υπάρχουν 5-10 ύποπτοι να ερευνήσουν.

Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα.....έρχεται το Πάσχα σε λίγους μήνες...βέβαια προηγούνται τα Χριστούγεννα αλλά της γαλοπούλας το πόδι δεν πιάνετε...είναι μικρο...
Α ναι,,είναι και αυτοί που το κάνουν σε άλλα ζώα,,,γατιά σκυλιά,,αρκούδες,φώκιες....η δεύτερη κατηγορία βάζει στην άκρη τους τύπους και τα έθιμα και το κάνει από χόμπι....
Προσωπικά κρατάω αποστάσεις και από τις δυο παραπάνω κατηγορίες...όπως και απ αυτήν που ξυπνάει πριν χαράξει για να την στήσει σε κάποιο αγριοπούλι που έχει επιλέξει να ζήσει ελεύθερο..
Όπως επίσης και από αυτήν που περιφέρει τον αγριόχοιρο πάνω στο καπό του αυτοκίνητου λες και τον έπιασε με τα χέρια...
Τελικά μισούμε την ελευθερία δεν μου το βγάζετε απ το μυαλό

Απάντηση: Re: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Τελικά μισούμε την ελευθερία δεν μου το βγάζετε απ το μυαλό

...και δεν σεβόμαστε το δώρο που πήραμε όλοι, είτε το αξίζαμε είτε όχι: την ΖΩΗ. Τόσο των άλλων, όσο και την δική μας.
Το πιό αχρείαστο ον στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος, δεν μου το βγάζετε απ'το μυαλό.

Ο William Shakespeare είχε γράψει νομίζω στο "Richard II" (ή μήπως στο ΙΙΙ ήταν?): "Ακόμα και τα πιο άγρια κτήνη κάποια στιγμή νιώθον οίκτο απέναντι στα θύματά τους, εγώ δεν δείχνω καθόλου άρα δεν είμαι κτήνος". Τώρα το ποιος είναι κτήνος και ποιος δεν είναι...εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα.

Τελικά μισούμε την ελευθερία δεν μου το βγάζετε απ το μυαλό ΤΗΝ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΖΩΗ ΜΑΣ....

Εγώ θα ήθελα να έβλεπε απλά την αρκούδα να κλαίει πάνω απο το νεκρό μωρό της. Κάποτε θα αρχίσει να τον στοιχειώνει αυτό. Και τότε τίποτα δεν θα τον λυτρώσει...

Κρίμα πολύ κρίμα...
Η Αρκούδα όμως έχει πάρα πολύ ισχυρή όσφρηση και η μυρωδιά του εν λόγω "τέρατος-κυνηγού-μαλάκα" έχει μείνει εκεί και η μαμά αρκούδα την έχει στοκάρει στην μνήμη της..
Αλί και τρίς αλι..αν ξαναβγεί για κυνήγι στην ιδια περιοχή..και κόβει βόλτες η μαμά εκεί...
Τότε να δει πως ξυρίζουν τον γαμπρό....

Τα δυο τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί κυρίως από αυτοκίνητα σχεδόν 25 αρκούδες στη δυτική Μακεδονία. Πολύ λυπηρό. Το καλό είναι όμως ότι έχουν αρχίσει να αυξάνεται συνολικά ο αριθμός τους.

Το δύσκολο κι αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους των χωριών είναι ότι έχει αλλάξει ριζικά η συμπεριφορά της αρκούδας. Δηλ. πλέον δεν ψάχνει την τροφή της νύχτα στο δάσος ή στα λιβάδια, αλλά μέρα και κοντά ή μέσα στα χωριά. Πέρυσι το χειμώνα καταγράφηκαν τουλάχιστον 25 είσοδοι αρκούδας σε κατοικημένα μέρη στη διάρκεια της μέρας, ενώ κάτοικοι ειδικά στα ορεινά της Καστοριάς και των Γρεβενών μιλούν και για λύκους.

Φανταστείτε τώρα να έχετε στείλει τα παιδιά σχολείο ή να παίζουν έξω και να ξέρετε ότι μπήκε αρκούδα στο χωριό. Πώς θα αντιδρούσατε; Και δεν μιλούμε για μικρούς συνοικισμούς με 8-10 άτομα, αλλά και για μεγάλα χωριά όπως η Κλεισούρα με 800 σπίτια και 250 κατοίκους το χειμώνα, το Λέχοβο με 1000 κατοίκους το χειμώνα, κλπ.

Προσωπικά μια φορά είδα αρκούδα πάνω στο δρόμο (κάθετος στην Εγνατία) και σας διαβεβειώ δεν είχα καμιά όρεξη να κατεβώ από το αυτοκίνητο να τραβήξω φωτογραφία.

Η φύση είναι καλή και πρέπει να την προστατεύουμε, αλλά να ξέρετε ότι ο άνθρωπος άρχισε να εξαφανίζει τα ζώα κυρίως διότι τα ζώα αποτελούν μια δυνάμει απειλή γι αυτόν. Κι όταν είμαστε στο σπιτάκι μας στη ζεστασιά μας είναι εύκολο να κατηγορούμε τον άλλο που σκότωσε μια άρκούδα ή λύκο (δεν μιλώ για το συγκεκριμένο περιστατικό που δείχνει απεχθές έγκλημα), αλλά όταν θα έλθεις φάτσα με μια αρκούδα το μόνο που δεν θα σου έλθει στο μυαλό είναι το "αρκούδα, αρκούδα... για μένανε τραγούδα" του STAR αλλά μάλλον το "παναγιά μου βόηθα".

Τα τελευταία 100 χρόνια πάντως, οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για τα ζώα.
Για πες μας ρε Βλάση, πόσες επιθέσεις ζώων έγιναν σε ανθρώπους και πόσοι άνθρωποι κινδύνεψαν από ζωα.
Και τέλος, αν το ζώο αναγκάζεται να κατέβει σε κατοικημένη περιοχή να βρει τροφή, δεν ευθύνεται το ίδιο, αλλά ο άνθρωπος που έχει καταστρέψει τα πάντα.

Οκ αλλά δεν μπορούμε να σκοτώνουμε,ότι μας φοβίζει...Γιατί αυτό κάνουμε.

Στον Καναδά,υπάρχουν χιλιάδες λευκές άκρως επικίνδυνες αρκούδες,που κατεβαίνουν για τροφή κυρίως σε απερίφρακτους σκουπιδότοπους αλλά και μέσα σε σπίτια σε πόλεις κι οικισμούς.Εκεί και στην Αμερική υπάρχουν και πολλά θύματα απο επιθέσεις αρκούδας.Ωστόσο δεν μπορεί και δεν το κάνουν,να βγεί ο καθένας μ' ένα όπλο να τις εξοντώσει.Εκεί υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες,δασοφυλακή, οργανωμένα πάρκα που προστατεύουν αποτελεσματικά την πανίδα.

Εδώ δεν υπάρχει τίποτα-ως συνήθως κι πρόσθετα έχουμε κι έναν λαό πολύ χαμηλής οικολογικής συνείδησης...

Last edited:
Η αρκούδα κατεβαίνει στα χωριά ΚΑΙ γιατί δεν έχουμε αφήσει ήσυχο το οικοσύστημά της. Τα δάση τα κάψαμε, τα ποτάμια τα μολυναμε. Τι της έχει μείνει; Τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι όταν δούμε αρκούδα κοντά στα σπίτια, ή θα έχει χάσει το δρόμο της, ή θα είναι πραγματικά απελπισμένη...