Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Καθίστε βρε παιδιά, και το ψάρεμα κυνήγι θεωρείται.

Τα επισήμως νομιμοποιημένα ιχθυοτροφεία και κτηνοτροφικές μονάδες, είναι αρκετά και ικανά να μας ταϊζουν.

Οι υπόλοιπες καραγκιοζιές για να βγαίνει το άχτι του καθένα που δεν μπορεί να καθαρίσει ανθρώπους και ξεσπά στα ζώα, είναι περιττές.
Από τις ελάχιστες περιπτώσεις στη ζωή που το τσουβάλιασμα είναι απαραίτητο.

That's all.

Αναφερόμουν βασικά στον πατέρα μου, που καμιά φορά με τον γιο μου κάνει πως ψαρεύει από την ακτή... κι όμως μορφή κυνηγιού είναι κι αυτή.

Απάντηση: Re: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Αναφερόμουν βασικά στον πατέρα μου, που καμιά φορά με τον γιο μου κάνει πως ψαρεύει από την ακτή... κι όμως μορφή κυνηγιού είναι κι αυτή.

+1
Και'γώ παρόλο που δεν πιάνω ποτέ τίποτε (:damnyou:)
ψαρεύω με τον γιό μου μιά-δυό φορές το χρόνο
αλλά τι ζημιά θα μπορούσα να προκαλέσω?

Ο άλλος ο καραγκιόζης γιά να το παίζει κυνηγός
και που χώνει 5 χιλιάρικα γιά κουμπούρι
ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι κουνιέται ή αν βρίσκεται η πεθερά του πίσω απ'το θάμνο?

Τάισμα στα ψάρια το λέμε εμείς :D

Ε, γιατί τι κάνουν και αυτοί νομίζεις. Κάποτε, πριν κάτι δεκαετίες, όταν ήμουν εγώ στη θέση του γιου μου, κάτι έπιανε ο πατέρας μου. Καλά εγώ είμαι και γουρλής βέβαια :flipout:

Δεν είπαμε ρε παιδιά να καταργηθουν και τα ποδήλατα επειδή πατούν έντομα, εντάξει:grinning-smiley-043

Ξέρετε ποιούς εννοούμε...

Ακολουθεί προβοκάτσια...

Να απαγορευτεί και το ψάρεμα?

Είμαι κι εγώ φανατικά αντίθετος με το κηνύγι και οποιαδήποτε άλλη μορφή θανάτωσης ζωντανού χωρίς να βρισκόμαστε σε άμυνα, αλλά το θέμα δεν μπορεί να λυθεί.

Υπάρχουν διαβαθμίσεις...
Από αυτόν που λέει δεν αγγίζω ούτε κατσαρίδα,
μέχρι αυτόν που παραγγέλνει ελάφι σε πολυτελές εστιατόριο!!!

Για το συγκεκριμένο θέμα με το μικρό αρκουδάκι είναι προφανές ότι τα λάφυρα του δολοφόνου θα βρίσκονται σε κοινή θέα και κάποιοι θα του δίνουν και συγχαρητήρια. Δεν είναι θέμα τιμωρίας είναι θέμα έγκαιρης διάγνωσης και ψυχοθεραπείας στους αρρώστους.

+1
Και'γώ παρόλο που δεν πιάνω ποτέ τίποτε (:damnyou:)
ψαρεύω με τον γιό μου μιά-δυό φορές το χρόνο
αλλά τι ζημιά θα μπορούσα να προκαλέσω?

Ο άλλος ο καραγκιόζης γιά να το παίζει κυνηγός
και που χώνει 5 χιλιάρικα γιά κουμπούρι
ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι κουνιέται ή αν βρίσκεται η πεθερά του πίσω απ'το θάμνο?

Ξανά προβοκάτσια, με σκοπό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά καλός-κακός στην υπόθεση κηνύγι (ο δολοφόνος του νήματος δεν ανήκει στην κατηγορία κυνηγού... μόνον).

Φίλε Τσάκωνας Βασίλης πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα ψαρέψεις μία σαρδέλα νήπιο. Δηλαδή δεν θα τρυπήσεις τα χείλια ενός νηπίου ψαριού και μετά θα το αφήσεις να πεθανει από ασφυξία στο κουβά?

Μήπως να ταξινομήσουμε τα έμβια σε υψηλής και χαμηλής νοημοσύνης, ελεύθερα-σκλαβωμένα, αρεστά-μη αρεστά, νόστιμα-άγευστα, χρήσιμα-άχρηστα κοκ?

Re: Απάντηση: Re: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Μήπως να ταξινομήσουμε τα έμβια σε υψηλής και χαμηλής νοημοσύνης, ελεύθερα-σκλαβωμένα, αρεστά-μη αρεστά, νόστιμα-άγευστα, χρήσιμα-άχρηστα κοκ?

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περάσουμε από τέτοια ανάλυση για να κατατάξουμε κάτι το οποίο εξαρχής αναγνωρίσαμε αυθόρμητα ως προδήλως απάνθρωπο.

Στο νήμα φίλε sent έχουν εκφραστεί και άλλες απόψεις.

Η θέση μου εξ'αρχής ήταν ακραία για το συμβάν. Χαρακτήρισα τον άνθρωπο αυτό δολοφόνο και δεν τον ξεχωρίζω από κάποιον άλλο που σκοτώνει ανθρώπους.

Και εγώ ο ίδιος που λειτουργώ "προβοκατόρικα" με τις απόψεις μου έχω κάνει διαβάθμιση στους θανάτους εμβίων όντων.

ΥΓ Δεν θα εκπλαγώ καθόλου μάλιστα αν αυτό το νήμα καταλήξει και στην κρίση της θανατικής ποινής για ένα άλλο από τα έμβια όντα του πλανήτη μας.

Μην συγχέουμε πράγματα παιδιά. Άλλο πράγμα η θανάτωση ζώων για διατροφικούς λόγους και άλλο για "ψυχαγωγικούς" (με πολλά εισαγωγικά το τελευταίο). Από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου απειλούνται τα δεύτερα ως είδη και όχι τα πρώτα αφού αυτά τα αναπαράγουμε για τη διατροφή μας.
Τώρα, αν κάποος είναι χορτοφάγος αυτό είναι άλλο θέμα και προσωπική επιλογή του που είναι απόλυτα σεβαστή.

Να προσθέσω και την περίπτωση νήπιων χταποδιών που τα χτυπάμε με μανία στα βράχια αδιαφορώντας για την ηλικία τους, τη σπανιότητα τους, τη νοημοσύνη τους ακόμα και αν είναι ζωντανά ή νεκρά!!!

Re: Απάντηση: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Να προσθέσω και την περίπτωση νήπιων χταποδιών που τα χτυπάμε με μανία στα βράχια αδιαφορώντας για την ηλικία τους, τη σπανιότητα τους, τη νοημοσύνη τους ακόμα και αν είναι ζωντανά ή νεκρά!!!

Επίσης θλιβερό θέαμα. Να περιφέρουν κάτι μαντραχαλάδες ως τρόπαιο στην παραλία, το χταποδάκι των 500 γραμμαρίων.
Ωστόσο δεν είναι όλοι οι ψαράδες ασυνείδητοι.

Με το αρκουδάκι ωστόσο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ κάποιον που μπορεί να δείξει τέτοια αγριότητα σε ένα τέτοιο πλάσμα. Σε κάτι που θεωρούμε τόσο γλυκό, που το ράβουμε πάνινα κουκλάκια και το βάζουμε δίπλα στα παιδιά μας να τα συντροφεύει στον ύπνο τους.

Re: Απάντηση: Re: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Από επαγγελματίες ή από ιδιώτες?
Οι πρώτοι, που γνωρίζουν τι και πού, μάλλον αγαπούν την φύση και δεν θα εγκληματούσαν.
Οι άλλοι, του ΣαββατοΚύριακου και των σινιέ 4x4
δεν θα έπρεπε να οπλοφορούν

Ποιοι αγαπούν τη φύση Βασίλη ????

Αυτοί οι επαγγελματίες που στα νησιά δεν έχουν αφήσει βυθό για βυθό από τα δίχτυα και τις μπόμπες ?????

Και οι άλλοι του Σ/Κ προφανώς δεν μπορούν να πηγαίνουν καθημερινές !!!!!!

Στα υπόψη ότι αυτοί με τα σινιέ 4χ4 και τα σινιέ φουσκωτά ή μη δεν ψαρεύουν, προτιμούν να δείχνονται σε αυτούς που περνάνε από δίπλα......

Είμαι λάτρης της υποβρύχιας κατάδυσης (όχι ψαροτουφεκάς) και αυτά που έχουν δει τα μάτια μου δεν λέγονται.......

Για πόσο καιρό ακόμα?
Κάτσε να βγει κανά "προσωπικό δεοδομένο" και μετά σε βλέπω να πυροβολείς άγρια ραδίκια (και αυτά άντε βρέστα)

Ο Δήμος Σταυρούπολης επικήρυξε το κάθαρμα.
Ας ελπίσουμε κάποιος να τον "δώσει" τον δολοφόνο...

Την πρόθεσή του να επικηρύξει τον δράστη που πυροβόλησε και μετά διαμέλισε ένα αρκουδάκι 2 ετών στην περιοχή της Ροδόπης, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης.

«Ο δράστης, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο δήμος Σταυρούπολης συνεργάζεται με την Αστυνομία, τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

«Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί επίσημα η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ υπέρ οιουδήποτε προσώπου παράσχει στοιχεία και καταθέσει πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

Ακόμα πάντως εκκρεμούν οι εισηγήσεις των νομικών συμβούλων του δήμου, ώστε να διασφαλιστεί η ανωνυμία όσων θα παράσχουν πληροφορίες, καθώς και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τηλέφωνα και διευθύνσεις επικοινωνίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη για όσους διαθέτουν στοιχεία.

Newsroom ΔΟΛ,

Τι τα σκαλίζετε βρε παιδιά,ο καθένας παίρνει μια άδεια κυνηγιού,ένα 4x4,και κάνει ότι του γουστάρει.Οτι κινείται πυροβολείται.....
Εδώ υπάρχει μια καλοστημένη βιομηχανία γύρω από το κυνήγι,και τα λεφτά είναι πολλά....:rifle:

...
Φίλε Τσάκωνας Βασίλης πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα ψαρέψεις μία σαρδέλα νήπιο. Δηλαδή δεν θα τρυπήσεις τα χείλια ενός νηπίου ψαριού και μετά θα το αφήσεις να πεθανει από ασφυξία στο κουβά?
...

Έχεις το δίκιο με το μέρος σου Dalanik !
Δηλώνω "ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ".
Εξακολουθώ όμως να κοιμάμαι ήσυχος.
Μου φτάνει που προσέχω Πού πατάω όταν βλέπω μυρμήγκια :antlers:
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περάσουμε από τέτοια ανάλυση για να κατατάξουμε κάτι το οποίο εξαρχής αναγνωρίσαμε αυθόρμητα ως προδήλως απάνθρωπο.

+1!

P.S
Μήπως να κλείναμε και τα κινητά?

Last edited: