Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Απάντηση: Re: Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε.....

Τελικά μόνο του Ξανθόπουλου το έλεγε η καρδούλα του και πάλεψε με την αρκούδα... :flipout:

Στην πρώτη προβολή της Ελληνικής τηλεόρασης που παρακολούθησα είχε ξεκινήσει στις 10 και τελείωσε στις 2.30. Την άλλη μέρα κανείς δεν μίλαγε, αλλά, όλοι χασμουριόνταν. Μέχρι που είπε κάποιος τη μαγική κουβέντα: ''Μήπως είδατε χθες την αρκούδα???''

Την είχαν δει ΟΛΟΙ!!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Ααα κάτσε, εσύ είδες καπάκι και τα δύο μέρη της ...διλογίας, Ξενητεμένη Γενιά + Οδύσσεια (αν και μαζί πρέπει να ξεπερνούν τις 5 ώρες).

Καλά, τον Βασίλη Καρατζόγλου ξέρουμε ποιος τον έπαιζε στην τιανία, τον ρόλο της αρκούδας δεν θα μάθουμε... ούτε τον φροντιστή που είχε αφήσει να φαίνεται το φερμουάρ... της αρκούδας! :flipout:

Κοιτα να δεις,τις προαλλες βρηκα μια τηλεκαρτα παλια,και ειχε αυτον τον αγριογατο πανω,και αναρωτηθηκα που συνανταται,διοτι ειμαι απο Κρητη και συχνα βρισκομαι στην εξοχη και ουδεποτε εχω δει τετοιο ζωο η εχω ακουσει να αναφερουν κατι γι'αυτο.

Την έχω και γω την συγκεριμένη τηλεκάρτα!

Την τελευταία φορά που είδα αγριόγατο ήταν σε περιοχή μεταξύ Σφάκας και Τουρλωτής, χωριά του δήμου Σητείας, ήταν πριν 15 χρόνια περίπου.

Από όσα λέτε φαντάζομαι ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να εμφανιστεί αρκούδα μέσα σε χωριό της κρήτης που να μη γίνε σουρωτήρι και ακόμη ότι θα είχαμε βεντέτες για να αποδειχθεί ποιός τη σκότωσε πρώτος...

Από όσα λέτε φαντάζομαι ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να εμφανιστεί αρκούδα μέσα σε χωριό της κρήτης που να μη γίνε σουρωτήρι και ακόμη ότι θα είχαμε βεντέτες για να αποδειχθεί ποιός τη σκότωσε πρώτος...

Τι λες τωρα τι μας περασες τους Κρητικους???

Μη και σε πετυχω μπροστα μου....:rifle::rifle::rifle:

πλακα κανω-bye-

Για τους λαγούς το κάνουνε κυρίως, ο αγριόγατος είναι η μάλλον ήταν απ τους κυριότερους φυσικούς θηρευτές του λαγού στην ανατολική Κρήτη τουλάχιστον, δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά εδώ σίγουρα οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για την σχεδόν εξαφάνιση του αγριόγατου και του χρυσαετού(βιτσίλα), βλέπεις και οι χρυσααετοί κυνηγούσανε λαγούς και αρνια καμιά φορά οπότε γίνανε καταζητούμενο είδος για τους κυνηγούς και τους βοσκούς.

Άσχετα βέβαια που οι λαθροθήρες κυνηγοί είναι αυτοί που κάνουνε την περισσότερη ζημιά στους λαγούς.

Τι πρεπει να κανει καποιος αν συναντησει καποια Αρκουδα στο δασος και ειναι μονος του?
Η και λυκο?

Πάντως, οι υπεύθυνοι του «Aρκτούρου» που κλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε ενημερωτική εκδήλωση στο χωριό, συμβούλευσαν τους κατοίκους να μη... συσφίξουν άλλο τις σχέσεις τους με τις αρκούδες, προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους που υπάρχουν τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άγρια ζώα.

«Aυτό το παράδειγμα, με την αρκούδα στο δέντρο και τους ανθρώπους να την παρακολουθούν από κοντινή απόσταση, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν», υποστήριξε στο «Eθνος» ο υπεύθυνος δράσεων της οργάνωσης, Λ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «H αρκούδα, και ιδιαίτερα τα μικρά της, δεν πρέπει να νιώθουν εξοικείωση με τους ανθρώπους. Tο καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να απομακρυνθούμε και να την αφήσουμε να φύγει μόνη της».

Oι ειδικοί υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία πως η αρκούδα είναι ένα άγριο ζώο, που μπορεί να γίνει επιθετικό ειδικά όταν συνοδεύει τα μικρά της και νιώσει ότι αυτά απειλούνται.