Αρμοί - μυρμήγκια

ΕΧΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!!???

Eιναι καθολικος ο Παπας ? :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άν είναι εύκολο δείξτε μας και εμάς την διαφορά Μυρμηγκιού - Τερμίτη με καμιά εικόνα και περιγραφή.
Ευχαριστώ

Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι το κορμι των τερμιτων οταν μιλαμε για μαυρους γιατι αν δειτε και τις φωτογραφιες που εχω τραβηξει υπαρχουν και σταδια ή ομαδες τους δεν το ξερω ακριβως που ειναι ασπροι.....ειναι οτι ειναι μονοκομματο το σωμα τους ενω των μυρμηγκιων εχει στενη μεση και το μπρος πισω κομματια του σωματος τους ειναι φουσκωτα.

τελικά είναι μέρμυγκες ε?
Fedona ή Icon για την εξολόθρευση?
Σκοπεύω πριν φύγουμε για το χωριό, να ψεκάσω γύρω γύρω εσωτερικά/εξωτερικά και μετά καλό σφουγγάρισμα (έχουμε και μωράκι οπότε, 102 φορές προσοχή) και βλέπουμε.
Για τους αρμούς καμιά λύση (έχω γεμίσει τον τόπο σιλικόνη)?

Αν εχεις μωρο fedona μονον.

Ρωτα και τον γεωπονο σου παντως . Εγω με δυο παιδια αυτο ψεκαζω μεσα στο σπιτι.

Αν υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση και για τερμίτες δεν την αναφέρετε, έστω και εγκυκλοπαιδικά; Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιον σε ανύποπτο χρόνο.

Δεν έχεις δει Μιχαλιό μου μυρμήγκια με φτερά;

Νομιζα οτι ηντουσαν αλλη μαρκα:flipout::flipout:

Ειναι αυτα που πανε στις λαμπες και γινοντε φλαμπε???

Το gel που σας εγραψα ειναι της Μπαγιερ (Maxforce quantum) και κανει (τουλαχιστον σε μενα) καταπληκτικη δουλεια.

δε θελω να σε σοκαρω,αλλα εχουν και κεραιες!
Και η ταρατσα μου εχει κεραιες.....:tongue:

Είχα το ίδιο πρόβλημα εδώ και 2-3 χρόνια έκαναν επιδρομή στην κουζίνα. Μάλλον με κάποια γλάστρα ήρθαν στην βεράντα και έκανα φωλιά μέσα στον τοίχο στον 2ο όροφο τα άτιμα. Μπαίνανε μέσα από τις μπαλκονόπορτες τις τρύπες που έχουν για να φεύγουν τα νερά. Λόγο παιδιών εστίασα σε οικολογικές λύσεις και πίστεψε με τις δοκίμασα ΟΛΕΣ. Κανέλα, πιπέρια, σόδες, ξύδια όλων των χρωμάτων και ειδών, κλπ κλπ. Το μόνο που δούλεψε ήταν το ταλκ. Μια γραμμή και δεν την διαπερνάνε με τίποτε. Αλλά το άτιμο σκορπάει και η γυναίκα φρίκαρε οπότε ήμουν φέτος έτοιμος για απεντόμωση. Ευτυχώς κάπου άκουσα την ακόλουθη λύση και καθάρισα.

-Παίρνεις ένα μικρό βαζάκι με καπάκι (πχ από μαρμελάδα)
-Βάλε νεράκι με 2 κουταλιές ζάχαρη + 2 κουταλιές βόρακα
-Κούνα καλά να λιώσουν όσο πάει.
-Πότισε με αυτό το κοκτέιλ μια ελαφρά τσαλακωμένη χαρτοπετσέτα
-Βάλε την ποτισμένη χαρτοπετσέτα πάνω σε μία λεπτή επιφάνια όπως ξύλο, χοντρό χαρτόνι κλπ. Αλλιώς θα σου κολλήσει στο πάτωμα και δεν φεύγει εύκολα
-Βάλε αυτό τον ωραίο μεζέ ένα πρωί σε ένα σημείο που έχει μυρμήγκια
-Θα πάνε το φάνε λόγο της ζάχαρης και όταν γυρίσουν στην φωλιά θα κακαρώσουν
-Τα πτώματα τα γίνονται τροφή για τα άλλα μέσα στην φωλιά ξεκινώντας μία μικρή αλυσιδωτή αντίδραση τύπου last supper
-Επανέλαβε το άλλο πρωί με νέα παγίδα και σε 1-2 μέρες θα έχεις ξεκάνει την βασίλισσα και THE END η αποικία

Ξαναλεω για οσους μενουν σε ισογεια και εχουν παντα φοβο τερμιτων.....ΜΗΝ ξεκανετε τα μυρμηγκια ολοκληρωτικα με λυσεις οπως αυτη που περιγραφει ο φιλος απο πανω.

Τα μυρμηγκια ειναι ο χειροτερος εχθρος των τερμιτων και σας βεβαιω δεν θελετε να φυγουν τα μεν και να ερθουν τα δε....

Απλα αποτρεψτε τα και θα πανε αλλου...