Αρνητικη επιδραση θερμοκρασιας

mixalis x

New member
4 December 2010
38
Athens
Γνωριζετε κατα ποσο επιδρουν αρνητικα στα μηχανηματα μας (κυριως στα ενισχυτικα) οι εξωτερικες θερμοκρασιες? π.χ χαμηλες θερμοκρασιες λογω παγετου-ελλειψης μονωσης χωρου-περιοδικης κατοικισης η' υψηλες θερμοκρασιες λογω κοντινης τοποθετησης σε σωματα καλοριφερ η' εστια τζακιου. Επηρεαζουν ηχο/υλικα/κυκλωματα?

Σε ακραία περιπτωση που μια συσκευή , ενισχυτής στην προκειμένη βρίσκετε σε θερμοκρασία πχ 2 βαθμους και μέσα σε λίγα λεπτά φτάσει στους 40-50 και βάλε βαθμούς θα γεμίσει υγρασία με ότι αυτό συνεπάγεται για μια συσκευη .... απο τίποτα μέχρι βραχυκύκλωμα ...
η ακραία απότομη αλλάγη είναι το πρόβλημα , τωρα κατα τα αλλα δεν υπάρχει ιδίετερο πρόβλημα όταν μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις , δεν θα βάλουμε ποτε δηλαδή ένα μηχανακι πανω στο καλοριφερ ουτε κολήτα στις φλογες στο τζάκι

Last edited:
Εχω παρατηρησει στο συστημα του εξοχικου μου που αποτελειται απο προ/τελικους λυχνιων τους χειμερινους μηνες να βγαινουν και απο τα δυο καναλια κατι χρατσ-χρουτσ λες και κατι δεν κανει καλη επαφη. Μετα απο κανενα 25λεπτο εξαφανιζεται. Μαλλον απο τις λαμπες! Να σημειωσω οτι οι επισκεψεις μου πλεον στο σπιτι ειναι λιγες, με τα γνωστα αποτελεσματα ενος σχεδον ακατοικητου σπιτιου παγωνια/ισως λιγη υγρασια. Το καλοκαιρι δεν συμβαινει κατι τετοιο!!! :chinscratch:

Γνωριζετε κατα ποσο επιδρουν αρνητικα στα μηχανηματα μας (κυριως στα ενισχυτικα) οι εξωτερικες θερμοκρασιες? π.χ χαμηλες θερμοκρασιες λογω παγετου-ελλειψης μονωσης χωρου-περιοδικης κατοικισης η' υψηλες θερμοκρασιες λογω κοντινης τοποθετησης σε σωματα καλοριφερ η' εστια τζακιου. Επηρεαζουν ηχο/υλικα/κυκλωματα?
Oι ακραιες θερμοκρασιες επηρεαζουν κυριως τα rubber surround των μεγαφωνων,τα suspension rubbers των κεφαλων.Πολυ χαμηλες θερμοκρασιες υποβοηθουν λογω των πιο πανω,ξηρο και στεγνο ηχο,με ελαττωμενες αρμονικες,πιο ισχνο,προβολικο και τσιριχτο απο το συνηθισμενο.Πολυ ψηλες θερμοκρασιες υποβοηθουν ενα πιο χαλαρο ηχο κυριως στα μπασα,με ελαττωμενο damping και μεταβατικα.
Ηλεκτρικα δεν νομιζω να υπαρχει και πολυ προβλημα.Γενικα κατα την αποψη μου επηρεαζονται καποια μηχανικα κυριως μερη.

εχω ακουσει οτι οι πυκνωτες "γερνούν" ποιο γρηγορα με τις υψηλες θερμοκρασιες.
το καλοκαιρι για καλο και για κακο που λενε, βαζω μικρο αθορυβο ανεμιστηρακι

Re: Απάντηση: Αρνητικη επιδραση θερμοκρασιας

εχω ακουσει οτι οι πυκνωτες "γερνούν" ποιο γρηγορα με τις υψηλες θερμοκρασιες.
το καλοκαιρι για καλο και για κακο που λενε, βαζω μικρο αθορυβο ανεμιστηρακι
Γι αυτο πολλοι κατασκευαστες χρησιμοποιουν πυκνωτες 100 και 125 βαθμων Κελσιου αντι 85 στα μηχανηματα τους.Εχουν περισσοτερη ζωη λειτουργιας.