Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

Ναι tegonik απλα επειδη αυτη τη στιγμη δεν μπορω να θυμηθω αλλη ταινια (ισως υπαρχει) με το συγκεκριμενο editing εμενα προσωπικα με ξενισε μιας και δεν μου αποδοθηκε ως διαφορετικη αισθητικη.
Ειμαι συνηθισμενος οπως ολοι μας σε διαφορους τυπους editing , τους συνηθεις των σκηνοθετων.

Αλλα σε αυτη την ταινια δεν μπορεσα να το "καταπιω", οπως δεν μπορεσα να καταπιω και το ασχημο judder στο τελευταιο mad max, οπου εκει βεβαια αν εχω καταλαβει καλα ισως εφταιξε κατι και δεν ηταν σκηνοθετικη αποψη. (καπου ειχε αναφερθει ο JL_? εδω μεσα ή κατ ιδιαν, αλλα δεν θυμαμαι τι ειχε πει για εκεινη την περιπτωση)

Επαναλαμβανω πως δεν ειμαι απο αυτους που εχουν προβλημα γενικα με τις διαφορες αυτες αποτυπωσεις.
(εκτος απο μια χερατη καμερα που τρεχει πανικοβλητη εδω κι εκει)
Απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση σε εμενα λειτουργησε αρνητικα αυτη η ιδεα γιατι στον dlp προβολεα δεν μπορουσα να διακρινω καλα βρε παιδια. Προσπαθουσα να δω τα σκηνικα στο background, να δω καλα την υφη του διαστημοπλοιου και γενικα ολες αυτες τις μικρολεπτομεριες σε καποια σκηνικα που θα ηθελα να δω καλυτερα και ολο αυτο δεν με βοηθησε.

Υ.Γ.
Βρε μανο δεν γινομαι αντιληπτος. ? Για ποιο immersion μιλας. Αναγκαστηκα και εκλεισα τον προβολεα στο πρωτο μισο, επειδη προσπαθωντας να καταλαβω τι βλεπω στα σκοτεινα (δεν βοηθουσε και η περιφερειακη οραση) επαθα eye strain επειδη τα ματια μου προσπαθουσαν να διαπερασουν το πεπλο layer.

Last edited:
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Ναι tegonik απλα επειδη αυτη τη στιγμη δεν μπορω να θυμηθω αλλη ταινια (ισως υπαρχει) με το συγκεκριμενο editing εμενα προσωπικα με ξενισε μιας και δεν μου αποδοθηκε ως διαφορετικη αισθητικη.
Ειμαι συνηθισμενος οπως ολοι μας σε διαφορους τυπους editing , τους συνηθεις των σκηνοθετων.

Αλλα σε αυτη την ταινια δεν μπορεσα να το "καταπιω", οπως δεν μπορεσα να καταπιω και το ασχημο judder στο τελευταιο mad max, οπου εκει βεβαια αν εχω καταλαβει καλα ισως εφταιξε κατι και δεν ηταν σκηνοθετικη αποψη. (καπου ειχε αναφερθει ο JL_? εδω μεσα ή κατ ιδιαν, αλλα δεν θυμαμαι τι ειχε πει για εκεινη την περιπτωση)

Επαναλαμβανω πως δεν ειμαι απο αυτους που εχουν προβλημα γενικα με τις διαφορες αυτες αποτυπωσεις.
(εκτος απο μια χερατη καμερα που τρεχει πανικοβλητη εδω κι εκει)
Απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση σε εμενα λειτουργησε αρνητικα αυτη η ιδεα γιατι στον dlp προβολεα δεν μπορουσα να διακρινω καλα βρε παιδια. Προσπαθουσα να δω τα σκηνικα στο background, να δω καλα την υφη του διαστημοπλοιου και γενικα ολες αυτες τις μικρολεπτομεριες σε καποια σκηνικα που θα ηθελα να δω καλυτερα και ολο αυτο δεν με βοηθησε.

DLP...LCD....και μετά σου φταίει ο σκηνοθέτης... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Βασικά μόνο και μόνο που σου δημιουργείται η απορία (ακόμα και ο Τάκης είχε κάποιους μικρούς ενδοιασμούς, τι να λέμε... :D) αν πρόκειται για σκηνοθετική παρέμβαση ή πρόβλημα τότε μιλάμε για καθαρή αποτυχία. Η σκηνοθετική άποψη σε μία ταινία πρέπει να σου μεταδίδεται όχι ως προβληματική εικόνα και να κάνει τον θεατή να ψάχνει τις ρυθμίσεις του προβολέα του άλλα ως διαφορετική.

Συμφωνώ στο ότι δεν τους βγήκε σωστά η προσπάθεια να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα μέσω της υποβάθμισης της εικόνας, είτε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος είτε στο post processing.
Μου θύμισε σε ένα βαθμό αυτό που είχαν κάνει στο Sky Captain and the world of tomorrow (που έπαιζε η Αντελινα Τζολι) οπου όλη η εικόνα ήταν επίτηδες soft για πιο ονειρική ατμόσφαιρα και όλοι ψάχναμε να δούμε μήπως πειράχτηκε το sharpness!

Βρε μανο δεν γινομαι αντιληπτος. ? Για ποιο immersion μιλας. Αναγκαστηκα και εκλεισα τον προβολεα στο πρωτο μισο, επειδη προσπαθωντας να καταλαβω τι βλεπω στα σκοτεινα (δεν βοηθουσε και η περιφερειακη οραση) επαθα eye strain επειδη τα ματια μου προσπαθουσαν να διαπερασουν το πεπλο layer.

E ... μαλλον δεν βλεπω τζαματα τις ταινιες (τα τελευταια 6 χρονια στην LG)
και δεν με ενοχλησε τοσο η τεχνικη της "αρτιοτητα". Τι αλλο να πω ! .... :p

Στο Sky Captain ... δεν με ενοχλησε καθολου η θολουρα. Ουτε στην 2η θεαση
ουτε καν στην 20η θεαση. Ισως γιατι υπηρχαν και σκηνες που ο ηλιος εφεγγε.
Ο Βιλνεβ το παρακανε με την ηλιοφανεια αρκτικου κυκλου. Ουτε αρκουδες να μασταν :laugh:
Bαθυ το μισος του απεναντι σε λαμπερους ηλιους ... (γιατι ομως ? :p)

A ναι ξεχασα ... για να προσδωσει ονειρικη χροια .... :flute:

Last edited:

Δεν ξερω βρε παιδια, τοσο χαλια μηχανηματα εχω εγω που το βιωσα απο την αναποδη ενω αλλοι βυθιστηκαν σε immersion. ?
Παντως λεφτα δεν υπαρχουν για αλλαγη. :p

Δεν με πειραζουν οπως τον τεγκονικο ουτε τα σοφτ πλανα σαν sd, ουτε τα απρομαυρα, ουτε οι κοκκοι ουτε τιποτα.
Αλλα αν αυριο βγει ενας σκηνοθετης και κανει μια ταινια ολη με defocus (ετσι για πρωτοτυπια) ναι θα με χαλασει.
Στις σκοτεινες ειχα προβλημα να δω πως αλλιως να το περιγραψω. ?
Ολη αυτη η εντονη προσηλωση με τα ματια μου στις σκοτεινες να προσπαθει ο εγκεφαλος μου να καταλαβει ολες τις λεπτομερειες πισω απο το πεπλο, ειλικρινα μου δημιουργησε πονοκεφαλο, δεν αστειευομαι.
Στην τηλεοραση εξακολουθουσα να μην διακρινω καλα τις σκοτεινες, αλλα τουλαχιστον το ματι μου επαψε να ψαχουλευει πισω απο τα πεπλα. Ειχα λιγοτερο eye strain.

Υ.Γ.
Ηθελα να ημουν απο μια μερια να βλεπω τον JL να βλεπει την ταινια στην oled και να προσπαθει να καταλαβει προς τι τα πεπλα. :flipout:

Re: Arrival (2016)

Δεστο αλλιως .... εισαι φασιστας του τελειου εστιασμου. :p
Τι να πουμε και εμεις οι δημοκρατες της μυωπιας :laugh:
Zoυμε με τα πεπλα .... απο 18 ετων -bye-

Re: Arrival (2016)

παντως ο Βιλνεβ ειναι μαεστρος στην δημιουργια ατμοσφαιρας,η "πεπλιασμενη" εικονα που δεν του κατσε, ειναι κερασακι στην τουρτα..αντιθετως ενα ακρως πετυχημενο, μιας και προαναφερθηκε,"πειραγμα" εικονας ηταν στο seven με την τεχνικη bleach bypass

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Συμφωνώ στο ότι δεν τους βγήκε σωστά η προσπάθεια να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα μέσω της υποβάθμισης της εικόνας, είτε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος είτε στο post processing.
Μου θύμισε σε ένα βαθμό αυτό που είχαν κάνει στο Sky Captain and the world of tomorrow (που έπαιζε η Αντελινα Τζολι) οπου όλη η εικόνα ήταν επίτηδες soft για πιο ονειρική ατμόσφαιρα και όλοι ψάχναμε να δούμε μήπως πειράχτηκε το sharpness!

Ακριβώς, πολύ εύστοχο το παράδειγμα σου Τάκη, με την διαφορά ότι στο sky captain and the world of tomorrow έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι πρόκειται για σκηνοθετική άποψη η οποία επεκτείνονταν στις επιδερμίδες, στα πρόσωπα, στα περιγράμματα, παντού, έμοιαζε με μία μίξη κινούμενου σχεδίου με πραγματικές λήψεις...
.. στο arrival όμως ο σκηνοθέτης έπαιξε (και έχασε κατ εμένα) με τις βασικές παραμέτρους της εικόνας και μόνο, φως contrast και πληροφορία στα χαμηλά απλά μειώνοντας τα όλα (ακριβώς όπως το είπες, υποβάθμιση εικόνας), ότι πασχίζουμε τόσα χρόνια να κερδίσουμε δηλαδή ανανεώνοντας τον εξοπλισμό μας. Ειλικρινά η πρώτη μου κίνηση μετά τα πρώτα 10 λεπτά θέασης ήταν να πιάσω το τηλεκοντρόλ για να δω τι "παίζει" πειράζοντας τις ρυθμίσεις...αυτό από μόνο του αποτελεί για εμένα σκηνοθετική αποτυχία και όχι επιτυχία.

Θεωρώ ότι με εικόνα ξυράφι και πλάνα τρισδιάστατα/κοντραστάτα μόνο να κέρδιζε εξτρα πόντους θα μπορούσε το arrival...

και γιατί όχι να αναδειχθεί περισσότερο και το εκπληκτικό του σενάριο με τα βαθιά νοήματα.. :flipout::p

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Δεστο αλλιως .... εισαι φασιστας του τελειου εστιασμου. :p
Τι να πουμε και εμεις οι δημοκρατες της μυωπιας :laugh:
Zoυμε με τα πεπλα .... απο 18 ετων -bye-

Οχι δεν ειμαι, ουτε τελεια μηχανηματα εχω για να εχω συνηθισει σε "τεγκονιστικη" εικονα (ωραιος ορος. ? τωρα τον εβγαλα)
Απλα στις 106" στον προβολεα και απο τα σχεδον 3 μετρα, χωρις να το θελω ο εγκεφαλος μου προσπαθουσε να δει πισω απο το πεπλοlayer ολες τις λεπτομερειες, σαν να γινοταν ασυνειδητα. Και γενικοτερα, το μαυρογκριζο του dlp, μεγαλη εικονα κοντα, περιφερειακη οραση, μαζι με την προσπαθεια να εντεινω τις προσπαθειες να δω, τελικα με ταλαιπωρησε.
Οπως ξανα ειπα, τα πραγματα χαλαρωσαν στην Tv, ολη η εικονα μπροστα και μικροτερη, λιγοτερη περιφερειακη οραση, ο εγκεφαλος/ματια επαψαν λιγακι να προσπαθουν να καταλαβουν τι βλεπουν και τα πραγματα ηρεμησαν λιγο.

Αν καποιοι το ειδαν στο σινεμα (που δεν ειχαν αυτο το editing απο οτι καταλαβα) και υστερα σε προβολεα σπιτι, ισως μπορουν να γραψουν την δικη τους αποψη εαν αυτο το editing εδωσε ή αφαιρεσε στην ταινια.

E ... μαλλον δεν βλεπω τζαματα τις ταινιες (τα τελευταια 6 χρονια στην LG)
και δεν με ενοχλησε τοσο η τεχνικη της "αρτιοτητα". Τι αλλο να πω ! .... :p

Στο Sky Captain ... δεν με ενοχλησε καθολου η θολουρα. Ουτε στην 2η θεαση
ουτε καν στην 20η θεαση. Ισως γιατι υπηρχαν και σκηνες που ο ηλιος εφεγγε.
Ο Βιλνεβ το παρακανε με την ηλιοφανεια αρκτικου κυκλου. Ουτε αρκουδες να μασταν :laugh:
Bαθυ το μισος του απεναντι σε λαμπερους ηλιους ... (γιατι ομως ? :p)

A ναι ξεχασα ... για να προσδωσει ονειρικη χροια ....
:flute:

είσαι ένας όμως... :flipout:

σουπια. ? :flipout:

Εγω θελω να βγει νεα ταινια με μηχανικους (που αδημονει) και να του βαλουν τα ιδια φιλτρα.
Να σου πω μετα αν μιλαει για βυθιση immersion.
Ουτε με μπετον 3 κυβικα στα ποδια δεν θα βυθιζεται. :laugh:

Last edited:

τσακ, ειδες πως προσγειωνεται σιγα σιγα το blackbird. ? :laugh:

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Mια δοκιμη εκανε ο ανθρωπος ... :rolleyes:

... μην εξελιχθει σε ενδημικη λαιλαπα. :p

Οποτε τωρα καταλαβες καλυτερα, οτι εκεινη σου η απορια στο post #477 την απαντησες μονος σου σε αυτο το Post τωρα.

Μακρια απο τον ποπο μας και οπου θελει ας μπει. :p

Να ρωτησω ομως και εγω κατι ... αν μου επιτρεπεις.

Ειναι δυνατον ο κακος φωτισμος (brightness, gamma, HDR, οι χαντρες του καραγκιοζη)
να σε χαλανε τοσο πολυ .... ωστε να μην μπορεις να κανεις immersion στην ταινια ?
Βυθιση στην αισθητηριακη εμπειρια που σου προσφερει ?

Εμένα όχι. Εσύ πάλι που τα λες αυτά, άλλαξες ρυθμίσεις για να τη δεις... :flipout:

Υ.Γ.
Ηθελα να ημουν απο μια μερια να βλεπω τον JL να βλεπει την ταινια στην oled και να προσπαθει να καταλαβει προς τι τα πεπλα. :flipout:

Στον προβολέα την είδα. Στην OLED βλέπω τις σειρές... :silly:

Εμένα όχι. Εσύ πάλι που τα λες αυτά, άλλαξες ρυθμίσεις για να τη δεις... :flipout:

Tην δευτερη φορα ! Και αφου μου αναψατε τα φυτιλια εδω μεσα ....
Εαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν αναφεροταν στο θεμα, δεν θα αλλαζα καμια ρυθμιση.

Μην ξηγε :smash: ... ειμαι fully immersed τυπος :proud: ... εσεις με χαλατε. :smash:
Eιστε διαφθορεις απολαυσης ... εισαγετε καινα δαιμονια κατα συρροη και εξακoλουθηση :rolleyes:

BD-Remux.
Μετά μετατροπή του .m2ts σε .mkv με το mkvtoolnix για να βγάλω τους περιττούς ήχους και υπότιτλους...

Όντως ήταν κάπως ξεπλυμένη η εικόνα...
Επιεικης εισαι...

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

Αλλος ενας που βυθιστηκε στο immersion. (JL)
Αν πει και ο χατζ οτι βυθιστηκε και εκεινος, θα παω να κανω μαγνητικη εγκεφαλου. :laugh: