Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Εμένα μου φάνηκε μια πολύ τιμία προσπάθεια να δώσει ένα sci-fi σενάρια με ένα βαρύ υπαρξιακό υπόβαθρο.
Όπως είπε και ο φίλος Cinemusic - Ανδρέας, μου αρέσει που υπάρχουν πολύ δυνατές προσπάθειες να ακουμπήσουν - κοιτάξουν στα μάτια, την οδύσσεια του διαστήματος.

http://www.theverge.com/2016/12/21/14035620/arrival-denis-villeneuve-interview

πραγματικα ενδιαφερουσα συνεντευξη, οπου ο σκηνοθετης αναφερει πως "ειδε" καποια απο τα βασικα θεματα της ταινιας. Προσωπικα, προτιμω την ερμηνεια του σεναριογραφου του :) , αλλα εδω ο καθενας σκεφτεται, διαλεγει και παιρνει. Μαλιστα, σε ενα podcast ακουσα τη θεωρια (που ειχε αναφερει ενας φιλος εδω) οτι
στο τελος της ταινιας, τα ξαναβρισκει με τον Ιαν. Μαλιστα εκει το πηγαν ακομα πιο μακρια υποθετοντας οτι η ατακα "do you want to have a baby" σημαινει "θελεις να κανεις ενα (αλλο) μωρο;"

Το καταπλητικο ειναι οτι, στο podcast, βασιστηκαν στην αλλαγη της χρωματικης παλεττας κατα τη διαρκεια της ταινιας για να δικαιολογησουν αυτην τους τη θεωρια. Ο βιλνεβ "παιζει" οντως αρκετα με τα χρωματα, αλλα νομιζω οτι ειναι "τραβηγμενο απο τα μαλλια" για να φτασουμε σε αυτο το σημειο.

Παντως ειναι σιγουρα ευχαριστο να βλεπεις μια ταινια, η οποια μετα χωραει τοσο συζητηση.

Τελος, ειδα στο φορουμ τη συζητηση γυρω απο το reboot του Dune. Ο ιδιος ο βιλνεβ λεει στη συνεντευξη του οτι:

"What’s next, after the tear you’ve been on the last few years? Are you slowing down?

Yeah. The only way I was able to work on [Blade Runner] was knowing that in 2018 I would sleep. That was the only thing."

Ισως να σημαινει οτι το dune παει για '19 και μετα;

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να μπουμε σε μια δύο λεπτομέρειες? Το λέω γιατί αυτές μου χάλασαν την αρχικά καλή εντύπωση.

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να μπουμε σε μια δύο λεπτομέρειες? Το λέω γιατί αυτές μου χάλασαν την αρχικά καλή εντύπωση.

εχεις δει στις προηγουμενες σελιδες τι αναλυση εχει γινει; το εχουμε ξεσκισει το θεμα.. με spoiler tags παντα :)

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

απιστευτη .αλακια!

σεβαστες ολες οι αποψεις.
Αυτο που εγραψες ομως δεν ειναι κριτικη. Αν θελεις να αποτρεψεις καποιον που πιθανως θελει να δει την ταινια, την οποια εσυ θεωρεις χασιμο χρονου, τοτε εξηγησε τους λογους για τους οποιους δεν σου αρεσε.

Απάντηση: Arrival (2016)

δεν υπηρχε ιστορια.
Απο ενα σημειο και μετα,ηταν απιστευτα βαρετη και προβλεψιμη.
Ειναι παιδαριωδης ο λογος της αφιξης.
Αρκουν αυτα;

δεν ξερω, καθως εγω την λατρεψα :) Μαλλον ειναι η αγαπημενη μου ταινια που βγηκε σινεμα το 2016.
Τουλαχιστον ομως καποιος που εχει τα ιδια γουστα με εσενα, να διαβασει τους λογους που δεν σου αρεσε και να σκεφτει αν θελει να ξοδεψει τον χρονο του ή οχι.

Εγω εχω μαθει να παρακολουθω ποια ταινια δεν αρεσει στον Λακη ...και παω και την βλεπω. Η ταινια ηταν μια χαρα. Οχι αριστουργημα , αλλα σε καποιο σημειο που εκανε κοιλια πηρε παλι τα πανω της. Ενα 7.5/10 απο μενα.

χωρις καμμια δοση ειρωνιας, αν ξερεις τα γουστα καποιου, μπορουν οι αποψεις του να ειναι φοβερα χρησιμες!

Δεν εχει να κανει με τον Λακη, ουτε εχω κανει μαζι του. Δεν τον ξερω τον ανθρωπο. Αλλα διαβαζω τα σχολια του και 90% σε ταινια που θεωρουσε μ-λακια και σκουπιδι εγω περασα ενα ευχαριστο δυωρο ή ειδα μια καταπληκτικη ταινια. Οποτε ξερω οτι εχουμε αντιθετο γουστο και δεν επεσα εξω ουτε στο Arrival.

Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ!

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors