Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Θεωρω οτι εχει τη δυνατοτητα να παιρνει θεματα που εχουμε ξαναδει και να τα "εμπλουτιζει". Πιστευω οτι ειναι ευκολο να πεταξει ο σκηνοθετης μια κοκκινη μελιτζανα πανω σε ενα τραπεζι με ακαθαρσιες, να βαλει καποιον να κανει σεξ μαζι της, να παει στο Q&A με πεντε γενιαφορους που καπνιζουν πιπες και να κανουν ολοι μαζι "μουμπλε μουμπλε.. εδω φαινεται το μεγαλειο της ανθρωπινης φυσης κτλπ". Θεωρω οτι αυτο που κανει ο βιλνεβ ειναι πιο δυσκολο και συναμα πιο ενδιαφερον.

Καλα που να δεις διθυραμβους για καναν ηλιθιο τυπου Γκριναγουεη.....απο αυτους που "δεν εμειναν ικανοποιημενοι απο την καλλιτεχνικη προσεγγιση του σκηνοθετη και την ματια του".

Η Γκριναγουεη ή Eμεριχ :flipout: τα ενδιαμεσα τους μπερδευουν:HTEHETH63:

Το κυριοτερο επιτευγμα της ταινιας της ιδιας ειναι η υποψηφιοτητα για Οσκαρ καλυτερης ταινιας και σκηνοθεσιας κατι που για ταινια scifi ειχε να συμβει απο το 1983 και τον Ε.Τ.

εεετσι.. να τα λεμε αυτα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεός

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Καλα που να δεις διθυραμβους για καναν ηλιθιο τυπου Γκριναγουεη.....απο αυτους που "δεν εμειναν ικανοποιημενοι απο την καλλιτεχνικη προσεγγιση του σκηνοθετη και την ματια του".

Δεν ξέρω καν για τι μιλάς και δεν έχω σκοπό να μάθω :)
Αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

αα κατσε, αν αναφερεσαι στον ronald emmerich καταλαβαινω :)

και να μου λειπει το βυσινο :)

με απογοητευεις λιγο ομως γιατι ειχα σκοπο να δω το the cook, the thief, his wife & her lover :)

το ποστ σου το διαβασα στη δουλεια και απαντησα γρηγορα πριν καταλαβω ακριβως τι εννοουσες :)
Πιστευω οτι ο βιλνεβ ειναι στη μεση και για αυτο του βγαζω το καπελο. Προσπαθει να πει κατι χωρις ομως να γινεται δυσπροσιτος. Αν το καταφερνει ή ποσους αγγιζει, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Παντως δεχομαι απολυτα την αποψη "καλος κινηματογραφιστης αλλα οχι το ιδιο καλος ως σκηνοθετης". Αλλα μετα εχουμε τις γκρινιες για τα πεπλα και τα μουντα πλανα :)

μην ξεχνατε οτι τα οσκαρ βραβευουν αμερικανικες ταινιες (πλην της ξενογλωσσης) ως επι το πλειστον ,οι οποιες βγαζουν πατατες κατα συρροη ...οποτε ειναι λογικο να ειναι υποψηφιες και να βραβευονται αυτες που ειναι πανω απο το μεσο ορο,σιγουρα δεν ειναι της σειρας, ομως δεν ειναι και αριστουργημα...επισης η Ανταμς που ειναι σχεδον σε ολα τα πλανα στηριζει την ταινια σε τετοιο βαθμο που σε κανει να ξεχνας τα οποια προβληματα εχει η ταινια,απλη αλλα οχι απλοικη και μεστη ερμηνεια χωρις ψευτοεντυπωσιασμους που σε καθηλωνει..

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

... ειχα σκοπο να δω το the cook, the thief, his wife & her lover :)

Να το δεις...Αριστουργημα απο τα λιγα και ισως η πιο ευστοχη ταινια που εγινε για το θατσερισμο.
Αλλα δεν ειναι "ευκολη" ταινια.

Απάντηση: Arrival (2016)

Εν τω μεταξύ βλέποντας την δεύτερη φορα αναρωτιέμαι πως στο διαολο δεν βλεπω που τρεις φορες μου δειχνει ότι είναι παντρεμενη ενώ αμεσως μετα καμια δεκαρια χωρις βερα ( την πρωτη μαλιστα μου το πέταξε στα μουτρα) και έπρεπε να φτασω στην ζωγραφιά με το κλουβί για να ξεκολλήσω..

Αστραψα επισης στην σκηνη πανω στο ελικόπτερο που από την αρχη γινονται φανερές κάποιες προθέσεις για το υπόλοιπο της ταινιας.

«Η γλώσσα είναι το θεμέλιο
του πολιτισμού...
Είναι η κόλλα που κρατάει
τους ανθρώπους ενωμένους...
Είναι το πρώτο όπλο
που βγαίνει σε μια σύγκρουση.»

Για την Λουίζ η συνέχεια θα ήταν κατανοητή

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Εν τω μεταξύ βλέποντας την δεύτερη φορα αναρωτιέμαι πως στο διαολο δεν βλεπω που τρεις φορες μου δειχνει ότι είναι παντρεμενη ενώ αμεσως μετα καμια δεκαρια χωρις βερα ( την πρωτη μαλιστα μου το πέταξε στα μουτρα) και έπρεπε να φτασω στην ζωγραφιά με το κλουβί για να ξεκολλήσω..

Αστραψα επισης στην σκηνη πανω στο ελικόπτερο που από την αρχη γινονται φανερές κάποιες προθέσεις για το υπόλοιπο της ταινιας.

«Η γλώσσα είναι το θεμέλιο
του πολιτισμού...
Είναι η κόλλα που κρατάει
τους ανθρώπους ενωμένους...
Είναι το πρώτο όπλο
που βγαίνει σε μια σύγκρουση.»

Για την Λουίζ η συνέχεια θα ήταν κατανοητή

εχεις απολυτο δικιο. Οταν το ειδα για δευτερη φορα, καταλαβα οτι ο ανθρωπος ηξερε ακριβως τι ηθελε να πει. Αλλο που εμεις σπιναραμε και δεν το καταλαβαιναμε. Εκεινος ειχε θεσει τα θεμελια της ταινιας απο το πρωτο 15λεπτο.

Nα υπενθυμισω ... οτι πρεπει να εισαι παντρεμενος
(η σε καποιου ειδους μακροχρονη σχεση)
για να δινεις προσοχη .... σε βερες. :laugh:

Εγω, απλα ... το προσπερασα ! (γεια σας, γεια σας -bye- ...)

.επισης η Ανταμς που ειναι σχεδον σε ολα τα πλανα στηριζει την ταινια σε τετοιο βαθμο που σε κανει να ξεχνας τα οποια προβληματα εχει η ταινια,απλη αλλα οχι απλοικη και μεστη ερμηνεια χωρις ψευτοεντυπωσιασμους που σε καθηλωνει..

Αν σου αρεσει η Ανταμς να δεις οπωςδηποτε το Nocturnal Animals

με απογοητευεις λιγο ομως γιατι ειχα σκοπο να δω το the cook, the thief, his wife & her lover :)

Οι αποψεις διαφερουν....εγω τον θεωρω ως εναν απο τους πιο αρρωστους (χωρις " " ) σκηνοθετες και υπερτιμημενους φελλους του κινηματογραφου.

Η συγκεκριμενη ταινια δε ειναι ενα ξερατο που εκανε ο Γκριναγουεη για να αποθεωθει απο μια μικρη μεριδα θεατων που στατιστικα υπαρχει παντα και ας βλεπουν ενα σκουπιδι.

Πιστευω οτι ο βιλνεβ ειναι στη μεση και για αυτο του βγαζω το καπελο. Προσπαθει να πει κατι χωρις ομως να γινεται δυσπροσιτος. Αν το καταφερνει ή ποσους αγγιζει, αυτο ειναι αλλο θεμα.

Ετσι θεωρω και εγω. Για αυτο και τον κατεταξα στην "μεση" :D

Παντως δεχομαι απολυτα την αποψη "καλος κινηματογραφιστης αλλα οχι το ιδιο καλος ως σκηνοθετης". Αλλα μετα εχουμε τις γκρινιες για τα πεπλα και τα μουντα πλανα :)

Ειναι πολυ λεπτες οι διαχωριστικες γραμμες για αυτο που λες . Εγω το θεωρω το ιδιο.Αν καποιος ειναι καλος σκηνοθετης ειναι και καλος κινητογραφιστης. Κινηματογραφιστης ειναι και ο διευθυντης φωτογραφιας....γενικως ειναι ορος ευρειας χρησης και καπως απροσδιοριστος ή μαλλον υποκειμενικα προσδιορισιμος.

Τωρα για τα πεπλα και τα μουντα πλανα μην εκφραστω γιατι θα πληγωσω κοσμο και δεν χρειαζεται :ADFADF1:

Απάντηση: Arrival (2016)

Να εκφραστεις kosh αλλα πρωτα να την δεις σε προβολεα σπιτι και εκ των υστερων τοποθετησου εαν πιστευεις οτι υπηρχε καποια υπερβολη.
Δεν σου κρυβω οτι στις σκοτεινες σκηνες με το πεπλο που υπηρχε προσπαθουσα να καταλαβω τι δειχνει ολο το καδρο.
Για το γενικως μειωμενο κοντραστ ακομη και σε φωτεινες σκηνες δεν ενοχληθηκα.
Δεν ηταν θεμα αισθητικης δηλαδη, ηταν θεμα το να προσπαθεις να δεις τις λεπτομερειες της εικονας στις σκοτεινες με πεπλο.
Συνεχεια προσπαθουσα να δω πισω απο ενα layer.

Tεχνικα μιλωντας παντα....και οχι καλλιτεχνικα μιας και μερικοι το μπερδευουν εγω που το ειδα στην Plasma μου το βρηκα υπεροχο και απολυτα ισορροπημενο σε κοντραστ.

Ρε παιδιά διαβάζω για αυτό το βαθύ νόημα του arrival και αισθάνομαι βλάκας. Τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει?Δεν κατέβηκαν εξωγήινοι στην γή?δεν έμοιαζαν με γιγάντια καλαμάρια?δεν μιλούσαν με μελάνι σε κάτι κύκλους?δεν την έμαθαν την γλώσσα αυτή οι έμπειροι αμερικανοί γλωσσολόγοι? (μία τελοσπάντων, οι υπόλοιποι ήταν σε άδεια). Δεν έβγαλαν το συμπέρασμα ότι με την γλώσσα προσπάθησαν οι εξωγήινοι να ενώσουν τις φυλές ώστε να τους βοηθήσουν 3.000 χρόνια αργότερα? (τι βοήθεια θα το μάθουμε στο arrival 2). Παράλληλα δεν έβλεπε στο άσχετο το μέλλον η γλωσσολόγος και αποφάσισε να ξαναγεννήσει την κόρη της η οποία θα πέθαινε από καρκίνο?
Μπορώ να φανταστώ χιλιάδες σενάρια με αντίστοιχο αόριστο και ρηχό νόημα, που είναι η πρωτοτυπία? Τι δεν έχω καταλάβει ακριβώς?που είναι αυτή η τροφή για σκέψη και το σκηνοθετικό μεγαλείο για το οποίο μιλάνε κάποιοι?

Ρε παιδιά διαβάζω για αυτό το βαθύ νόημα του arrival και αισθάνομαι βλάκας. Τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει?Δεν κατέβηκαν εξωγήινοι στην γή?δεν έμοιαζαν με γιγάντια καλαμάρια?δεν μιλούσαν με μελάνι σε κάτι κύκλους?δεν την έμαθαν την γλώσσα αυτή οι έμπειροι αμερικανοί γλωσσολόγοι? (μία τελοσπάντων, οι υπόλοιποι ήταν σε άδεια). Δεν έβγαλαν το συμπέρασμα ότι με την γλώσσα προσπάθησαν οι εξωγήινοι να ενώσουν τις φυλές ώστε να τους βοηθήσουν 3.000 χρόνια αργότερα? (τι βοήθεια θα το μάθουμε στο arrival 2). Παράλληλα δεν έβλεπε στο άσχετο το μέλλον η γλωσσολόγος και αποφάσισε να ξαναγεννήσει την κόρη της η οποία θα πέθαινε από καρκίνο?
Μπορώ να φανταστώ χιλιάδες σενάρια με αντίστοιχο αόριστο και ρηχό νόημα, που είναι η πρωτοτυπία? Τι δεν έχω καταλάβει ακριβώς?που είναι αυτή η τροφή για σκέψη και το σκηνοθετικό μεγαλείο για το οποίο μιλάνε κάποιοι?

Νικο, μερικές φορες απλως μετράει η αισθηση που αφηνει μια ταινία και το ποσο ''ταξιδευει'' τον καθενα

Καποιος μπορει να ταξιδέψει βλέποντας ενα καλαμαρι, αλλος μπορει να θελει να δει 9 πλοκάμια σε αυτό για να του κανει κλικ (και τα 2 σεναρια ειναι μεσα στο παιχνίδι - δεν υπαρχουν εξυπνοι και βλακες ουτε κουλτουριάρηδες και μη).

Εξ´ου και το (χοντρικά) ''περι ορεξεως''

Νικο, μερικές φορες απλως μετράει η αισθηση που αφηνει μια ταινία και το ποσο ''ταξιδευει'' τον καθενα

Καποιος μπορει να ταξιδέψει βλέποντας ενα καλαμαρι, αλλος μπορει να θελει να δει 9 πλοκάμια σε αυτό για να του κανει κλικ (και τα 2 σεναρια ειναι μεσα στο παιχνίδι - δεν υπαρχουν εξυπνοι και βλακες ουτε κουλτουριάρηδες και μη).

Εξ´ου και το (χοντρικά) ''περι ορεξεως''

συμφωνώ, απλά ρωτάω μήπως όντως μου διέφυγε κάτι (έκανα και κάτι forward είναι η αλήθεια σε κάτι ανούσιες σκηνές) γιατί διαβάζω για το μεγαλείο του σκηνοθέτη, sites που επεξηγούν το βαθύτερο νόημα κ.τ.λ και απορώ μήπως όντως μου διέφυγαν πράγματα..

Πολύ καλή ταινία.
Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι έχει να προσφέρει έξτρα σκέψη μετά το τέλος της,αλλά αυτό το βάζω στα θετικά.
Το τι συμβαίνει στην ταινία (σαν παντρεμένος :p ) το έπιασα σχεδόν αμέσως.
Δεν είδα κάτι κακο/θαμπο στην εικόνα.Ήταν καθαρά σκηνοθετική άποψη να μην είναι ξυραφι σαν Χόλιγουντ κωμωδία,και ήταν σωστή επιλογή.

Μια ερώτηση μόνο...[
QUOTE]ο Αμποτ πέθανε από την έκρηξη?Αν ναι γιατί όχι και ο Κοστελο?[/QUOTE]

Αν εξαιρεσεις την αποφαση της Louise να γεννησει ενα παιδι που θα πεθαινε ... δεν υπαρχει σεναριακη πρωτοτυπια.
Υπαρχουν ομως ορισμενα ωραια ευρηματα σχετικα με την επικοινωνια αναμεσα σε δυο πολιτισμους.

Το θεμα "Louise και οικογενεια" θα ειχε τελειως διαφορετικη τυχη αν γινοταν αυτονομη ταινια.
Το ιδιο και το θεμα "Εξωγηινοι και επικοινωνια". Ο Βιλνεβ πρεπει να ειναι φανατικος του τουρλου :p

Μια ερώτηση μόνο...
ο Αμποτ πέθανε από την έκρηξη?Αν ναι γιατί όχι και ο Κοστελο?

Εαν ξαναδεις την σκηνη ... λιγο πριν εκραγει η βομβα ... ενας απο τους δυο .... "την εκανε" προς τα μετωπισθεν.

και υποθέτουμε ότι το άλλο καλαμάρι που ήταν απρόσεκτο τον πήραν τα σκάγια...ή μπορεί να πέθανε και από φυσικά αίτια...

Δεν είδα κάτι κακο/θαμπο στην εικόνα.Ήταν καθαρά σκηνοθετική άποψη να μην είναι ξυραφι σαν Χόλιγουντ κωμωδία,και ήταν σωστή επιλογή.

Το ότι η εικόνα θύμιζε SD είναι το μικρότερο θέμα, το μεγαλύτερο είναι ότι ολόκληρη η ταινία είναι υποφωτισμένη με χαμηλό gamma και τρελό πέπλο στα σκοτεινά, απορώ πως δεν το πρόσεξες?Σε τι μέσο την είδες?

και υποθέτουμε ότι το άλλο καλαμάρι που ήταν απρόσεκτο τον πήραν τα σκάγια...ή μπορεί να πέθανε και από φυσικά αίτια...

Το ότι η εικόνα θύμιζε SD είναι το μικρότερο θέμα, το μεγαλύτερο είναι ότι ολόκληρη η ταινία είναι υποφωτισμένη με χαμηλό gamma και τρελό πέπλο στα σκοτεινά, απορώ πως δεν το πρόσεξες?Σε τι μέσο την είδες?

benq w5000 ...
Δεν ηταν ref, αλλα οχι και προβληματικη.

benq w5000 ...
Δεν ηταν ref, αλλα οχι και προβληματικη.

Σε DLP και δεν πρόσεξες την πεπλαδούρα στις σκοτεινές σκηνές??Εδώ μιλάμε γονατίζει JVC για πλάκα...