Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

Μαλλον εχετε ολοι ακαλιμπραριστες Tv μεσα στο πεπλο και το εχετε συνηθισει. :aetsch:
Να μας πει ο JL_? πως παιζει στην oled μπας και...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΑΚΡΙΒΩΣ ! .... :p

Καλα κανει εσενα ο Θεουλης και σε τιμωρει. Που περιμενες μηχανικους στον επομενο προμηθεα και θα μεινεις με τη γλυκα. :Banane0:

Εγώ πάντως δεν είδα πολύ πέπλο, απλά soft μέτριας ανάλυσης εικόνα σε σχέση με καλά transfer. Επίσης, σαν να είχε λιγότερη ένταση στα ψηλά IRE.

Δύσκολη ταινία. Πολλές αναφορές. Είναι ένα προσωπικό δράμα με αφορμή ένα εξαιρετικό γεγονός (την "άφιξη"); Ή ένα εξαιρετικό γεγονός που πυροδότησε ένα προσωπικό δράμα; Τόμπολα. Κύκλος. Σαν τα κυκλικά ιδεογράμματα. Shui-mo. Νερό και μελάνι. Όπως και στον "Προμηθέα" θα πάρει λίγο καιρό να αναφανούν οι συμβολισμοί. Σα δοκίμιο θέλω χρόνο να την αξιολογήσω. Σαν ταινία περίμενα ίσως κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω τι.

Re: Arrival (2016)

Τι να λέμε, υπέροχη ταινία, από αυτές που θα σε συνοδεύουν στη σκέψη για πολύ καιρό. Συγκλονιστική η Adams, εξαιρετική σκηνοθεσία και απίστευτα ταιριαστή μουσική επένδυση. Η εικόνα του BR ήταν όντως θαμπή, τόσο που πιστεύω ότι έγινε σκοπίμως για λόγους ατμόσφαιρας και δεν ήταν πρόβλημα transfer. Από τις καλύτερες της χρονιάς.

Με προβλημάτισε πολύ η εικόνα του BluRay...

Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το αν πρόκειται όντως για άποψη κι όχι για επιτηδευμένα κακή μετατροπή από HDR master...

Δεν θυμάμαι τέτοια μουντάδα στο trailer στην αίθουσα...

2) η Ζωη στον πλανητη μας ΠΡΩΤΑ ξεκινησε σε υγρο, συγκεκριμενα στο νερο, οποτε ....
οι πιθανοτητες η ζωη να απαντηθει ΒΑΔΙΖΟΥΣΑ σε καποια στερεη επιφανεια ειναι πολυ πολυ
λιγοτερες απο οσες .... να κολυμπαει ως κεφαλοποδο σε καποιο υγρο (και υγρο δεν ειναι
μονο το νερο, εαν αλλαξεις πιεσεις και θερμοκρασιες). To γιατι τα κεφαλοποδα δεν ανεπτυξαν
τεχνολογια διαστρικων ταξιδιων στον παροντα πλανητη ... δεν αποτελει ταφοπλακα για την
εξελικτικη τους δεινοτητα.

Υπάρχει ένα πρόβλημα να ανακαλύψει κανείς τη φωτιά, τον τροχό και τον ηλεκτρισμό βέβαια... :laugh:

Παιδιά εγώ δεν θα κάτσω να ξαναδώ την ταινία για αυτό βοηθήστε με. Μόλις έφυγαν οι εξωγήινοι της είπε ο άλλος θέλεις να κάνουμε παιδί; Μιλάμε για νέο παιδί έτσι όχι την κόρη της που πέθανε πριν το Arrival; Γιατί με τα μπρος πίσω της "ιδιοφυίας Βιλνεβ" δεν αποκλείεται να κάνεις σεξ το 2020 και το παιδί να βγαίνει το 1980 να χορεύει το Βιllie Jean....

Παιδιά εγώ δεν θα κάτσω να ξαναδώ την ταινία για αυτό βοηθήστε με. Μόλις έφυγαν οι εξωγήινοι της είπε ο άλλος θέλεις να κάνουμε παιδί; Μιλάμε για νέο παιδί έτσι όχι την κόρη της που πέθανε πριν το Arrival; Γιατί με τα μπρος πίσω της "ιδιοφυίας Βιλνεβ" δεν αποκλείεται να κάνεις σεξ το 2020 και το παιδί να βγαίνει το 1980 να χορεύει το Βιllie Jean....

Προσωπικα απο οτι εχω καταλαβει, το παιδι ειναι ενα. Σε αυτο το παιδι αναφερεται ο Ιαν οταν λεει "θελεις να κανουμε παιδι". Απλα, τα γεγονοτα που συμβαινουν στο πρωτο 5λεπτο, συμβαινουν μετα την φυγη των εξωγηινων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, γυρναω σε αυτο που ειχα γραψει πριν καποια ποστ, οτι η ταινια ηξερα απο την αρχη "που το πηγαινει" (ασχετο αν σε καποιους αρεσε και καποιους οχι). Αυτες ειναι οι πρωτες γραμμες που λεει η Λουιζ

"I used to think this was
the beginning of your story.
Memory is a strange thing.
It does not work like I thought it did.
We are so bound by time.
By its order."

Απλα, κανεις (συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου την πρωτη φορα που την ειδα) δεν το προσεξε.

Προσωπικα απο οτι εχω καταλαβει, το παιδι ειναι ενα. Σε αυτο το παιδι αναφερεται ο Ιαν οταν λεει "θελεις να κανουμε παιδι". Απλα, τα γεγονοτα που συμβαινουν στο πρωτο 5λεπτο, συμβαινουν μετα την φυγη των εξωγηινων.

Άρα θέλει πολύ ξύλο ο σκηνοθέτης....... δίκιο είχα. Θα κάνω το παιδί και ας ξέρω ότι θα πεθάνει στα 10. Θα κάνω και άλλα 2 εφεδρικά.

0.jpg

Και έλεγα τι μου έφταιγε τι μου έφταιγε είπα να τον δικαιολογήσω μία να τον δικαιολογήσω δύο, αυτόν τον τρώει ο ποπός του......

Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το αν πρόκειται όντως για άποψη κι όχι για επιτηδευμένα κακή μετατροπή από HDR master...

Δεν θυμάμαι τέτοια μουντάδα στο trailer στην αίθουσα...

Εδώ http://m.bluray.highdefdigest.com/40818/arrival.html λέει ακριβώς το αντίθετο παντως

Εδώ http://m.bluray.highdefdigest.com/40818/arrival.html λέει ακριβώς το αντίθετο παντως

O τύπος λέει
you get what's at best described as good picture quality. Images are sharp and focused at times -- particularly the military gear, wide shots, costumes and skin textures -- and there are a good amount of details hidden in the shadows

Μιλάει για περίσσεια λεπτομερειών στις σκοτεινές σκηνές, ας δούμε μερικές από αυτές...

(shots από VLC)

vlcsnap_2017_02_07_21h32m35s360.png

vlcsnap_2017_02_07_21h33m01s558.png

vlcsnap_2017_02_07_21h33m26s327.png

vlcsnap_2017_02_07_21h34m03s732.png

vlcsnap_2017_02_07_21h34m42s684.png

vlcsnap_2017_02_07_21h35m27s741.png

vlcsnap_2017_02_07_21h36m22s253.png

vlcsnap_2017_02_07_21h39m53s139.png

:flipout:

Τώρα αυτό το blu-ray review αλήθεια πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά?

Πωπω.. καλά αυτή η ταινία είναι απίστευτη!!

Θίξαμε τόσα θέματα.. από το νόημα της ζωής..
μέχρι το ποια είναι πιο θρεπτικά... τα καλαμαράκια ή οι σουπιές!! :p :laugh:

Αα ωραία.. Χάρη ανέβηκε η θετική δύναμη στο Poll! ;)

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Άρα δίκιο είχαμε. Αυτό απλά το look ήθελαν να πετύχουν:

"This specific look works for the movie, of course, creating a dreamlike atmosphere, a fluidity of memories, and adding to the overall uniqueness of the experience. In other words, 'Arrival' doesn't look like most titles in this genre and lacks certain qualities we normally ascribed to pristine HD presentations. Let's call this one accurate, but blandly so."

Παντως αν βαλετε το trailer απο το youtube θα δειτε πως εκει δεν εχει το χαλι του bluray.
Εβαλα σε παραθυρα σκηνες youtube-mkv) δίπλα δίπλα και οι διαφορες σε κοντραστ και πεπλο ειναι οφθαλμοφανεις.
Oποτε στα σινεμα και στα trailer ειναι οκ, στο Bluray εδωσαν μονο το λουκ του μυστηριωδους πεπλου.
Αν τωρα απο ΑΠΟΨΗ εβαλαν πεπλο στην εικονα....τι να πω, καλυτερα να τους ετρωγαν τα καλαμαρακια.
Βαλτε την ταινια σε βιντεοπροβολεα για να δειτε πως φαινεται.

Ακου εκει...."dreamlike atmosphere"...."fluidity of memories" .
Τωρα βεβαια για το "uniqueness of the experience" δεν εχουν κι αδικο.

Αλλα καλυτερα να το βαφτιζαν "feels_like_a_piece_of_shit_picture"

Που ο αλλος θα παει να σκασει χιλιαρικα να παρει καλη Tv ή προβολεα για να εχει κοντραστ, θα κατσει να τον καλιμπραρει να μην εχει πεπλο και εσυ θα του τα πεταξεις στα μουτρα ως "dreamlike atmosphere".
Μαλιστα, να παμε να αγορασουμε κανα προβολεα δεκαετιας για να εχουμε μονιμα dreamlike κατασταση σε ολες τις ταινιες.

Αντε απο κει, που νομιζα οτι πηρα τη λαμπα στο χερι και χαθηκαν οι ρυθμισεις του προβολεα.

Δυστυχώς, δεν την είδα την ταινία στον κινηματογράφο και το trailer δεν είναι ασφαλές δοκίμιο, καθώς το τελικό color grading πολλές φορές αλλάζει στην ταινία. Αλλά θα ήθελα να ελέγξω και την HDR έκδοση, πριν δεχτώ αυτό που είδα ως άποψη... :smile:

beb1ea53ec5e24ed574b5ab69f73d892.jpg

Oριστε προχειρη φωτο απο το κινητο στην Tv. Και η καμερα κινητου εξομαλυνε και λιγο τα πραγματα. Αριστερα youtube δεξια το mkv

Και για οσους δεν καταλαβαν, αναφερομαι στην συγκριση σινεμα - bd

Ο τυπος γραφει:

------

Stepping into a conventional digital cinema for 'Arrival', I was met with muddy black levels and poor contrast. At the time, I ascribed my impressions to my particular cinema, even snarking about it on Facebook.

Turns out this is exactly how the filmmakers want 'Arrival' to look.

Or at least that's what I'm going to assume because the Blu-ray and Ultra HD Blu-ray presentations replicate my theatrical experience almost exactly

However, much like the theatrical experience, 'Arrival' features an unsaturated color palette (save for the occasional pop of the hazmat suits and Montana landscapes) alongside muddy contrast and black levels that are barely hit deep gray, especially when considered next to the pure blacks of the letterboxing. There are also touches of banding here and there.

--------------------

Και οπως σημειωσε και ο Τακης:

-----------

This specific look works for the movie, of course, creating a dreamlike atmosphere, a fluidity of memories, and adding to the overall uniqueness of the experience. In other words, 'Arrival' doesn't look like most titles in this genre and lacks certain qualities we normally ascribed to pristine HD presentations. Let's call this one accurate, but blandly so.

---------------