Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

βρε ολοι καταλαβαμε.
Αλλα να χαλας (ναι να χαλας) την εικονα επιτηδες και να το βαφτιζεις dreamlike ε παει πολυ.
Πες...πηγαμε να πειραματιστουμε και βγηκε χαλια το bluray. Οχι να μας το βαφτιζουν και "ρευστοτητα αναμνησεων"
Ας ελεγαν τουλαχιστον πως τους εγινε σαμποταζ αν δεν ηθελαν να παραδεχτουν την μα....που πηγαν κι εκαναν. Που νομιζα οτι επαθα καταρρακτη στα ματια.

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Άρα δίκιο είχαμε. Αυτό απλά το look ήθελαν να πετύχουν:

"This specific look works for the movie, of course, creating a dreamlike atmosphere, a fluidity of memories, and adding to the overall uniqueness of the experience. In other words, 'Arrival' doesn't look like most titles in this genre and lacks certain qualities we normally ascribed to pristine HD presentations. Let's call this one accurate, but blandly so."

Και αυτή τη φορά δίκιο είχες Τάκη. Αφού το επιβεβαιώνει και το http://bluray.highdefdigest.com. Αλάνθαστος είσαι ρε φίλε!

Ε καλά δεν είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε ταινία που ο διευθυντής φωτογραφίας μαζί με την άποψη του σκηνοθέτη αποφάσισαν να δώσουν διαφορετική εικόνα που να μην φαντάζει ως hd demo.
Μην κάνουμε σαν να πέφτουμε από τα σύννεφα...

Re: Arrival (2016)

Eιπαμε ...

αφηνουμε κατα μερος τις ρυθμισεις του Γατου και βαζουμε ...

Backlight : 100
Contrast : 100
Brightness : 100
Sharpness : 100

και ...

LED Local Dimming : OFF

και απολαμβανουμε Φως :glowlamp:.... (το αναστασιμον :proud:)

Ε καλά δεν είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε ταινία που ο διευθυντής φωτογραφίας μαζί με την άποψη του σκηνοθέτη αποφάσισαν να δώσουν διαφορετική εικόνα που να μην φαντάζει ως hd demo.
Μην κάνουμε σαν να πέφτουμε από τα σύννεφα...

Αλλο πραγμα να προσθετεις κοκκο, να βγαζεις χρωμα, να βαζεις παρασιτα και οτι αλλο... και αλλο πραγμα να καταστρεφεις τις σκοτεινες σκηνες. Εδω τιθεται θεμα πως με τη μειωση κοντραστ και προσθηκη πεπλου, στις σκοτεινες σκηνες ολα ειναι δυσδιακριτα, χανεις ολες τις λεπτομερειες στα σκοτεινα και δεν ξερεις τι βλεπεις.
Ειδικα σε προβολεα ειναι χειροτερο το αποτελεσμα.
Οποτε ναι, πεφτω απο τα συννεφα.
Κακιστη επιλογη κατα τη γνωμη μου που υποβιβασε τεχνικα την εικονα.
Και δεν ειμαι απο αυτους που γκρινιαζουν για τα διαφορα φιλτρα και επεξεργασιες στην εικονα.
Εδω ομως ειχα προβλημα. Δυσκολευομουν να δω στις σκοτεινες τι γινεται.

Anyway μια ταινια ηταν, Ομως το να δινουν και ονομασια σε αυτη την επεξεργασια που στερουσε απο τον θεατη την ικανοτητα να διακρινει ευκολα τι βλεπει και να τη βαφτιζουν και dreamlike ατμοσφαιρα...ε ενταξει ας μην το σχολιασω περαιτερω. Η θεση μου ηταν ξεκαθαρη επ αυτου, ας μην επαναλαμβανομαι και κουραζω.
Για εμενα ηταν φαουλ. Αν στους υπολοιπους καταφερε και μετεδωσε ατμοσφαιρα "ονειρου και ρευστοτητας" παω πασο.

Υπαρχει πιο ονειρικη σκηνη απο τους βαλτοτοπους (Dead Marshes) της Μiddle Εarth ?

Kαι ομως .... παρολη την ομιχλη .... καμια θαμπαδα !
Το contrast (αλλα και το gamma) απλα ηταν τελεια.
ΜΗΔΕΝ πληροφορια χαθηκε ....

Θα ονομαστεί φίλτρο Arrival και μετά στην επεξεργασία οι σκηνοθέτες θα βάζουν το φοβερό φίλτρο για να γίνει ατμοσφαιρική η ταινία.

Arrival (2016)

Και αυτή τη φορά δίκιο είχες Τάκη. Αφού το επιβεβαιώνει και το http://bluray.highdefdigest.com. Αλάνθαστος είσαι ρε φίλε!

Είδες; Να με παρακολουθείς πιο συχνά, θα μαθαίνεις πολλά πράγματα...
Την επόμενη φορά θα σου εξηγήσω τι δουλειά κάνει ο μοντέρ :p
(Tip: δεν έχει σχέση με τα μοτέρ)

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Υπαρχει πιο ονειρικη σκηνη απο τους βαλτοτοπους (Dead Marshes) της Μiddle Εarth ?

Kαι ομως .... παρολη την ομιχλη .... καμια θαμπαδα !
Το contrast (αλλα και το gamma) απλα ηταν τελεια.
ΜΗΔΕΝ πληροφορια χαθηκε ....
Ούτε και στο Arrival χάθηκε πληροφορία στα σκοτεινά.
Τουλάχιστον σε plasma.

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

βρε ολοι καταλαβαμε.
Αλλα να χαλας (ναι να χαλας) την εικονα επιτηδες και να το βαφτιζεις dreamlike ε παει πολυ.
Πες...πηγαμε να πειραματιστουμε και βγηκε χαλια το bluray. Οχι να μας το βαφτιζουν και "ρευστοτητα αναμνησεων"
Ας ελεγαν τουλαχιστον πως τους εγινε σαμποταζ αν δεν ηθελαν να παραδεχτουν την μα....που πηγαν κι εκαναν. Που νομιζα οτι επαθα καταρρακτη στα ματια.

Για να ακριβολογουμε γιατι εγω δεν διαπιστωσα προβλημα....για ποια σκηνη ακριβως μιλαμε ?

Απο το χρονικο σημειο xx:xx εως xx:xx παρακαλω.

Ναι ρε παιδιά, άκυρη η ταινία, με βαθμολογια 94% από τους top κριτικούς στον κόσμο (Rotten Tomatoes) και 8 υποψηφιότητες για Oscar...

καθε ταινια που παιρνει οσκαρ σημαινει οτι ειναι καλη ?

Με αυτά τα σκορ στο tomatoes και τις 8 υποψηφιοτητες ναι θεωρείται.
Έχεις στο νου σου ταινίες με τέτοια χαρακτηριστικά που ήταν κακές?

Με αυτά τα σκορ στο tomatoes και τις 8 υποψηφιοτητες ναι θεωρείται.
Έχεις στο νου σου ταινίες με τέτοια χαρακτηριστικά που ήταν κακές?

Πολλές με τέτοια χαρακτηριστικά (πχ Forrest Gump) δεν μου άρεσαν

Κακές δεν τις λέω, άλλωστε τέτοιος χαρακτηρισμός είναι από default ίσως λίγο άκυρος, αλλά, ναι, μπορεί να με "ενόχλησαν" όπως το arrival κάποιους

ΥΓ Ειδικά τα Oscar δεν μου λένε απολύτως τίποτα (πέραν του οτι η ταινία θα τηρεί συνήθως κάποια Αμερικανικά στανταρντς (κατι που πολλές φορές είναι κακό))

Εχετε δει ταινια oscar ολα αυτα τα χρονια και δεν σας αρεσε ???????

Και εννοω την βαθμολογησατε κατω απο 6,0 ??????

Ρε σεις τι πινετε ?????

Σχεδον ολες ηταν αξιολογες με πολυ λιγες εξαιρεσεις !

Ρε σεις τι πινετε ?????

:flipout:

Στατιστικα παντα θα υπαρχουν τετοια πνευματα αντιλογιας. Περι κολοκυθοπιτας....:ernaehrung004:

Κακές δεν τις λέω, άλλωστε τέτοιος χαρακτηρισμός είναι από default ίσως λίγο άκυρος, αλλά, ναι, μπορεί να με "ενόχλησαν" όπως το arrival κάποιους

ΥΓ Ειδικά τα Oscar δεν μου λένε απολύτως τίποτα (πέραν του οτι η ταινία θα τηρεί συνήθως κάποια Αμερικανικά στανταρντς (κατι που πολλές φορές είναι κακό))

Αυτο στο οποίο αναφέρεσαι ειναι αυτονόητο και εχει να κανει ξεκάθαρα με τις προσωπικές προτιμησεις του καθενος.
Ακομα και αν δεν σου άρεσε το forest, ειμαι σιγουρος οτι αναγνωρίζεις την παγκοσμια αξια του.
Και εμενα δεν μου αρεσουν/δεν βλεπω ταινιες με αμερικάνικο "κοινο" (πχ βιογραφίες τραγουδιστων/πολιτικων or whatever :p ) αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορω να αναγνωρίσω καλλιτεχνική αξια η καλη σκηνοθεσια/ερμηνειες κτλ

Παλι δεν μπορώ να σκεφτώ ταινια υποψηφια για αρκετα οσκαρ που να ηταν μετρια...

Σωστά, άλλο δεν μας άρεσε μια ταινία (απόλυτα σεβαστό) και άλλο να τη χαρακτηρίζουμε "πατάτα" η "άκυρη".

Ρε σεις τι πινετε ?????

Che μιλάμε για ταινίες υποψήφιες για όσκαρ και όχι ταινίες που πήραν, το arrival δεν έχει πάρει oscar ακόμη, οπότε μην την κατατάσεις σε αυτές τις ταινίες.

Eπίσης γιατί oscar μιλάς?Σαφώς και υπάρχουν ταινίες πατάτες που κέρδισαν oscar, πέφτεις από τα σύννεφα?Εσύ δεν έχεις δει ταινία που έχει κερδίσει oscar και δεν βλεπόταν?Αλήθεια?Δηλαδή το iron lady με βαθμολογία 6.4 στο imdb που κέρδισε oscar την θεωρείς ταινιάρα?τι μας λες?

Ταινίες που κερδίζουν oscar makeup $ hairstyling ή μουσικής είναι ταινιάρες?Δηλαδή αν το arrival κερδίσει το oscar καλύτερης φωτογραφίας θα σημαίνει ότι πρόκειται για ταινιάρα?

Βρε τι πίνετε και δεν μας δίνετε? :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστά, άλλο δεν μας άρεσε μια ταινία (απόλυτα σεβαστό) και άλλο να τη χαρακτηρίζουμε "πατάτα" η "άκυρη".

"παντόφλα"? :flipout:

8 υποψηφιότητες oscar είναι μια καλή ένδειξη πως η ταινία είναι αξιόλογη. Αν το συνδυάσεις με τις υψηλότατες βαθμολογίες κριτικών και κοινού ανα το κόσμο, τότε είσαι σίγουρος πως δεν θα δεις "πατάτα". Μπορεί να μην σου αρέσει, να μην σε αγγίξει, να μην την καταλάβεις, πατάτα όμως δεν θα είναι...

+1. Και επίσης να προσπαθούμε να πείσουμε και εκείνους που τους άρεσε ότι κακώς τους άρεσε...