Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Γιώργο, εξαιρετικός ενισχυτής ΚΑΙ για ακουστικά... θα έρθω να τον ακούσουμε!!

Πολλοι θεωρουν οτι θα ηταν εξαιρετικο VFM ακομη και αν ηταν μονον ενισχυτης ακουστικων.
Υπαρχουν πολλες συζητησεις σε διαφορα φορουμ για τις δυνατοτητες του CS300/CS300X/CS300XS τοσο σαν ολοκληρωμενος οσο και ενισχυτης ακουστικων,με εκπληκτικη ομοφωνια.

Συνέντευξη του Curtis “50 Cent” Jackson

http://www.wired.com/gadgetlab/2013/01/ces-2013-50-cent-headphones/

Ο μόνος μουσικός – ιδιοκτήτης εταιρίας που κατασκευάζει τα δικά του ακουστικά …
Δηλαδή καμία σχέση με τα Motorheadphones ….

H konoaudio (50 Cent) μάλιστα έχει και ακουστικά για παιδιά
http://www.konoaudio.com/collections/kidzsafe

Έψαχνα και παλιότερα κάτι αντίστοιχο
Και νόμιζα ότι δεν υπάρχουν
Σα να θυμάμαι kid’s mp3 player αλλά και πάλι δεν είχα βρει όταν έψαχνα κάτι το ‛τεκμηριωμένο’
Και η μονή εναλλακτική είναι diy , και αντίσταση για να κόψεις ένταση.

Απάντηση: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Τάσο δεν μπορείς να φανταστείς τι πόλεμος μάρκετινγκ γίνεται στην Αμερική με τα ακουστικά.
Εκτός από τους ραπάδες , τρελή διαφήμιση για ακουστικά κάνουν και οι αθλητές.
Τώρα στα play-off του NFL δεν υπάρχει περίπτωση να μην ζουμάρει κάποια στιγμή η κάμερα στα ακουστικά κάποιου παίχτη.
Στους Ολυμπιακούς ο Harden και ο Durant έκαναν ζέσταμα με ακουστικά.[*]
Οι πιο διάσημοι παίχτες του NBΑ πχ Durant, Rose έχουν και δικά τους μοντέλα.
Δεν το συζητώ για τα extreme sports πχ snowboard κτλ.
Kάνε μια μικρή γύρα στα site της skullcandy και της monster για να καταλάβεις.

[*]Από το αρχείο μου...

skull kandy.jpg

Last edited:

Λοιπον παιδια...καθομαι και βλεπω πολλες φορες αυτα που κανετε,που φτιαχνετε dacs ,ενισχυτες ακουστικων απο kit και διαφορα τετοια,και νιωθω οτι ειμαι ασχετος :grinning-smiley-043

Εγω εχω τωρα δυο δρομους "ποιοτικης" ας πουμε ακροασης με τα ακουστικα μου. Ο ενας ειναι το cd/dvd/sacd sony με τον xcan v8 και τα hd600,και ο αλλος ειναι το ipod nano 5g ειτε με τα Shure srh 840 ειτε με τα πιο νεα Sony MDR 1R.

Εγω δεν εχω γνωσεις ηλεκτρονικων,και φοβαμαι καλα καλα να ανοιξω τον xcan v8 να δω τι λυχνιες εχει ή αν χρειαστει καποια στιγμη να τις αλλαξω!

:flipout:

Re: Απάντηση: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Τάσο δεν μπορείς να φανταστείς τι πόλεμος μάρκετινγκ γίνεται στην Αμερική με τα ακουστικά.
Εκτός από τους ραπάδες , τρελή διαφήμιση για ακουστικά κάνουν και οι αθλητές.
Τώρα στα play-off του NFL δεν υπάρχει περίπτωση να μην ζουμάρει κάποια στιγμή η κάμερα στα ακουστικά κάποιου παίχτη.
Στους Ολυμπιακούς ο Harden και ο Durant έκαναν ζέσταμα με ακουστικά.[*]
Οι πιο διάσημοι παίχτες του NBΑ πχ Durant, Rose έχουν και δικά τους μοντέλα.
Δεν το συζητώ για τα extreme sports πχ snowboard κτλ.
Kάνε μια μικρή γύρα στα site της skullcandy και της monster για να καταλάβεις.

[*]Από το αρχείο μου...

Μια φίλη που ήταν στο Παρίσι τις γιορτές μου έλεγε ότι όλος ο κόσμος κυκλοφορεί στο δρόμο με ακουστικά κανονικά και όχι ψείρες, είναι και της μόδας άρα :p

Re: Απάντηση: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Μια φίλη που ήταν στο Παρίσι τις γιορτές μου έλεγε ότι όλος ο κόσμος κυκλοφορεί στο δρόμο με ακουστικά κανονικά και όχι ψείρες, είναι και της μόδας άρα :p

Επισης μια φιλη μου,μου ειπε το ιδιο νομιζω για τη Ρωμη ή το Λονδινο,δεν ειμαι σιγουρος,οτι της εκανε εντυπωση πως παρα πολλοι φορανε μεγαλα ακουστικα,στο δρομο,στο μετρο κτλ.

Εμενα παντως οι θεασεις ακουστικων στο δρομο περιοριζονται σε κατι on ear μοδατα ασχετης μαρκας σε διαφορα χρωματα,καποιοες φορες εχω δει καποιους με καποια over ear sony δε θυμαμαι μοντελα,2 φορες τελευταια εχω δει καποιους με τα beats,και δυο φορες εχω δει καποιους με τα Koss portapro (ο ενας κινεζος τουριστας) :-D

Τα beats στο Λονδίνο έχουν τρελό σουξέ το επιβεβαιώνω

Τελικα ξαναειδα τη φιλη μου και μου ειπε οτι στο Παρισι τελικα παρατηρησε οτι παρα πολυς κοσμος φορουσε μεγαλα ακουστικα στο δρομο!

Bοήθεια για ακουστικά

Kαλησπέρα. Αυτό που θέλω παιδιά είναι να ακούω μουσική στο σαλόνι μου χωρίς να ενοχλώ. Με ακουστικά δηλαδή :) Ο ήχος του να πάρω οτι να ναι ακουστικά και να τα βάλω στο ipad μου οπως είναι φυσικό δεν μου αρκεί. Στον χώρο μου έχω έναν qnap server με τα mp3 μου και ένα Crystal Audio Appstreamer για αναπαρωγή τους. Εχω και ένα yamaha home cinema της πλάκας. Τί με συμβουλεύεται να κάνω; Θα ήθελα να ακούω κομμάτια απο τον server. Να έχω ασύρματα ακουστικά θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν θέλω να θυσιάσω και την ποιότητα για αυτό. Πρέπει να πάρω ειδικό ενισχυτή για τα ακουστικά που θα τον συνδέσω στον media player μου;

Re: Bοήθεια για ακουστικά

ε για πες κ ενα ποσό που θες να δωσεις για ολα αυτά;;

οχι να μην πάρεις ασυρματα...

Μιλάμε δηλαδή για dac ,ενισχυτή και ακουστικά αν κατάλαβα καλά. Με κανά 500άρικο κάνουμε τίποτα;

Αν δεν χρειάζεσαι USB στο DAC, προτείνω το Beresford Bushmaster στα 250 ευρώ τελική τιμή. Ήχος που συγκρίνεται με Rega DAC και Audiolab M-DAC που κοστίζουν τρεις φορές περισσότερο. Bonus ενισχυτής ακουστικών που -λένε ότι- οδηγεί σχεδόν τα πάντα με ήχο αξιοπρεπέστατο. Δες εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101494-Beresford-Bushmaster-(ή-επισήμως-TC-7530DC)

Τα ρέστα φτάνουν για να πάρεις πολύ καλό ζευγάρι ακουστικά.

Εάν το Bushmaster μοιάζει ή είναι το ίδιο με το κύκλωμα που πόσταρες στο παραπάνω νήμα... θεωρώ πολύ υπερτιμημένες τις κριτικές ότι τάχα είναι καλύτερο από το Rega και Audiolab... και φυσικά ο ενισχυτής ακουστικών δεν είναι τίποτε σοβαρό... και σε καμιά περίπτωση δεν οδηγεί τα περισσότερα ακουστικά... οδηγεί μάλλον μονάχα τα εύκολα ακουστικά...

Τώρα στο φίλο, που ρωτάει... υπάρχουν πάμπολες προτάσεις για usb dacs στα νήματα των ακουστικών... έχεις δει κάποιο συνδυασμό? μιλάς για ποιότητα αλλά είδα ότι αναφέρεις μόνο mp3... νομίζω ότι 500 ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά για να απολαμβάνεις mp3... μπορείς και με λιγότερα να έχεις καλά αποτελέσματα...

Διάβασε λίγο τα νήματα μπορεί να καλυφθείς... ή πες μας τι έχεις ακούσει ή τι νομίζεις ότι σου κάνει για να σου απαντήσουμε...

επίσης τη σημερον ημέρα dac χωρίς usb in ε, δε λέει... ξέρω κ εγω... εκτός αν έχει σκοπο κανεις να πάρει κ ενα καλό usb interface μαζι αλλά αφου παιρνει που παιρνει καινουριο προϊον γιατί να μην το πάρει με usb;

Συμφωνώ απόλυτα... δεν θα έπαιρνα Spdif Dac τώρα πια με τίποτε... μόνο USB...

Kαλησπέρα. Αυτό που θέλω παιδιά είναι να ακούω μουσική στο σαλόνι μου χωρίς να ενοχλώ. Με ακουστικά δηλαδή :) Ο ήχος του να πάρω οτι να ναι ακουστικά και να τα βάλω στο ipad μου οπως είναι φυσικό δεν μου αρκεί. Στον χώρο μου έχω έναν qnap server με τα mp3 μου και ένα Crystal Audio Appstreamer για αναπαρωγή τους. Εχω και ένα yamaha home cinema της πλάκας. Τί με συμβουλεύεται να κάνω; Θα ήθελα να ακούω κομμάτια απο τον server. Να έχω ασύρματα ακουστικά θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν θέλω να θυσιάσω και την ποιότητα για αυτό. Πρέπει να πάρω ειδικό ενισχυτή για τα ακουστικά που θα τον συνδέσω στον media player μου;

Να πάρεις ακουστικά 32ώμ. Που δεν χρειάζονται ενίσχυση ,το iPad παίζει Πολυ καλα .

Εάν το Bushmaster μοιάζει ή είναι το ίδιο με το κύκλωμα που πόσταρες στο παραπάνω νήμα... θεωρώ πολύ υπερτιμημένες τις κριτικές ότι τάχα είναι καλύτερο από το Rega και Audiolab... και φυσικά ο ενισχυτής ακουστικών δεν είναι τίποτε σοβαρό... και σε καμιά περίπτωση δεν οδηγεί τα περισσότερα ακουστικά... οδηγεί μάλλον μονάχα τα εύκολα ακουστικά...

Μην ξεχνάς ότι δεν έχει αναλογικό στάδιο. Είναι μία πλήρως παθητική υλοποίηση. Γκούγκλαρέ το και δες πάμπολλα σχόλια σε πολλά φόρα που γράφουν ό,τι έγραψα παραπάνω. Δεν τα έχω συγκρίνει εγώ, ούτε το ισχυρίστηκα. Από ακουστικά είμαι άσχετος, επίσης μετέφερα αυτά που γράφονται.

Παιδιά το mp3 το ανέφερα πιο πολύ για να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για ψηφιακό μέσο και ίσως χρειαστεί dac. Μπορώ να ακούω flac ή και άλλα format. Δεν είναι το θέμα αυτό. Άλλωστε κυρίως μουσική ακούω από πικάπ που όμως βρίσκεται σε άλλο όροφο :)
Ερώτηση: Δηλαδή το USB του media player (crystal audio appstreamer εν προκειμένω) που συνδέω δίσκους μπορεί να δουλέψει σαν έξοδος και να μπει στο usb dac?
@cristos αν ισχύει αυτό που λες τότε είναι μια χαρά λύση και οικονομική αλλά και πιο mobile. Δεν χρειάζεται δηλαδή να είμαι κοντά σε κάποιον σταθερό ενισχυτή. Έχεις να προτείνεις κανένα καλό ακουστικό; (υπόψην ότι έχω ήδη τα Bose QC15 που είναι βέβαια noise cancelling. Tα χρησιμοποιώ κυρίως στη δουλειά για ησυχία :) Θα ήθελα κάτι καλύτερο από αυτά από άποψη μουσικότητας )

Last edited:

Ερώτηση: Δηλαδή το USB του media player (crystal audio appstreamer εν προκειμένω) που συνδέω δίσκους μπορεί να δουλέψει σαν έξοδος και να μπει στο usb dac?

Όχι. Αν δεν χρειάζεσαι τη USB, στα χρήματα που κοιτάς, επιμένω στην πρότασή μου. Α, και άρχισε να ακούς flac. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση με τα mp3, κι ένα καλό ακουστικό θα τα αναδείξει.