ας μιλησουμε γιά rack

Απάντηση: Re: ας μιλησουμε γιά rack

Γενικότερα νομιζω οτι η μόδα των ρακς ξεκίνησε απο τα πικάπ και τις λάμπες οπου εκεί υπήρχε νόημα στο να επενδύσει κάποιος.Μάλιστα στα πικαπ τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!!!

Τώρα να βάλω το pc πάνω σε στάντ...:damnyou:ε δέ μου φαίνεται και πολύ λογικό.

Bάλτου όμως ένα καλωδιάκι ρεύματος, έτσι για πλάκα δεν λέω ότι θα κάνει κάτι....;)

Αν δεν υπάρχει πικάπ και κατα δεύτερον λάμπα, το rack δίνει κάποιες δυνατότητες των υπολοίπων συνοδών κατα πολύ μικρό ποσοστό στα περισσότερα συστήματα. Θα πρέπει το ηχοσύστημα η μάλλον το ηχητικό αποτέλεσμα του ηχοσυστήματος να είναι εξαιρετικό (και διαμορφωμένου χώρου) ώστε να ακουστεί διαφορά και σίγουρα απο ανθρώπους που κατέχουν τα περι ακούσματος.
Μικρά θετικά ποσοστά προς βελτίωση του ήχου όταν αθροιστούν με άλλα αντίστοιχα μικρά και φέρουν ένα 3-4-5% συνολικά τότε γίνονται αντιληπτά.
Rack διπλάσιας τιμής απο cd player η ενισχυτή το θεωρώ μέγα λάθος.

Υπάρχει και το άλλο σενάριο, ο έχων συστήμα μέτριων ηχητικών επιδόσεων κάνοντας "μικροαλλάγές" επι τούτου ανεβάζει με μεγαλύτερο ποσοστό το θετικό ηχητικό αποτελέσμα. Π.χ. απο το 4 πας εύκολα στο 5, ενώ απο το 8 δεν ανεβαίνει αντίστοιχα στο 9 με την ίδια ευκολία.

Τα ηχοσυστήματα δεν έχουν ιατρικό πρωτόκωλο. Αλλιώς θα είχαμε όλοι τον ίδιο χώρο το ίδιο ηχοσύστημα τα ίδια χρήματα κλπ,κλπ.

Re: Απάντηση: Re: ας μιλησουμε γιά rack

Bάλτου όμως ένα καλωδιάκι ρεύματος, έτσι για πλάκα δεν λέω ότι θα κάνει κάτι....;)

θυμάσαι όταν είχες έρθει μία φορά σπίτι και ήταν ένας τυπάκος που άκουγε?

αυτός λέει έβαλε την τηλεόραση πάνω σε rack και είδε διαφορά!!!!:grinning-smiley-043

Αν δεν υπάρχει πικάπ και κατα δεύτερον λάμπα, το rack δίνει κάποιες δυνατότητες των υπολοίπων συνοδών κατα πολύ μικρό ποσοστό στα περισσότερα συστήματα. Θα πρέπει το ηχοσύστημα η μάλλον το ηχητικό αποτέλεσμα του ηχοσυστήματος να είναι εξαιρετικό (και διαμορφωμένου χώρου) ώστε να ακουστεί διαφορά και σίγουρα απο ανθρώπους που κατέχουν τα περι ακούσματος.
Μικρά θετικά ποσοστά προς βελτίωση του ήχου όταν αθροιστούν με άλλα αντίστοιχα μικρά και φέρουν ένα 3-4-5% συνολικά τότε γίνονται αντιληπτά.
Rack διπλάσιας τιμής απο cd player η ενισχυτή το θεωρώ μέγα λάθος.

Υπάρχει και το άλλο σενάριο, ο έχων συστήμα μέτριων ηχητικών επιδόσεων κάνοντας "μικροαλλάγές" επι τούτου ανεβάζει με μεγαλύτερο ποσοστό το θετικό ηχητικό αποτελέσμα. Π.χ. απο το 4 πας εύκολα στο 5, ενώ απο το 8 δεν ανεβαίνει αντίστοιχα στο 9 με την ίδια ευκολία.

Τα ηχοσυστήματα δεν έχουν ιατρικό πρωτόκωλο. Αλλιώς θα είχαμε όλοι τον ίδιο χώρο το ίδιο ηχοσύστημα τα ίδια χρήματα κλπ,κλπ.

μας καθάρισες....:bigcry:

Πιστεύω πως πρέπει να προσδιοριστεί το σύστημα για να μιλήσουμε με ποσοστά βελτίωσης, αλλά και πάλι θα είναι το λιγότερο υποκειμενικό να μιλήσουμε με αριθμούς.
Ποιός ήταν ο βαθμός απόδοσης και ικανοποίησης πρίν και ποιός μετά??? Αυτά δεν υπάρχουν.
Μόνο μια αίσθηση της κατάστασης αποδίδουμε έτσι, για αυτό και λέω ότι είναι υποκειμενικός ο βαθμός της δεδομένης βελτίωσης και εξαρτάται βέβαια από όλο σύστημα, του χώρου και των υλικών συμπεριλαμβανομένων.

Προσωπικά, χωρίς να διαθέτω τεράστια εμπειρία ή γνώση, σε ακρόαση συγκεκριμένου συστήματος αξίας περίπου 4000Ε και ενώ δεν ήμουν ευχαριστημένος απο αυτό που άκουγα, με την προσθήκη αντικραδασμικών των 50Ε (εν αγνοία μου - νόμιζα ότι άλλαξε η πηγή με σχεδόν διπλάσια αξίας που δοκιμάζαμε) το αποτελέσμα ήταν πλέον κάτι παραπάνω από αποδεκτό.

Οι μουσική καθάρισε, οι νότες τελείωναν όπως έπρεπε, οι χροιές των οργάνων γλύκαναν.

Στο σπίτι είναι η αλήθεια ότι δεν είχα τέτοιο θέμα.
Μάλιστα δοκίμασα βάζοντας βάρος πάνω στη πηγή χωρίς να καταλάβω την παραμικρή διαφορά...

Νομίζω ότι αν μεταφέρετε τις δικές σας οικιακές κυρίως εμπειρίες, μπορεί να βγεί κάποιο συμπέρασμα... αν και προσωπικά το βίωσα και το λέω με απόλυτη σιγουριά ότι τα αντικραδασμικά μπορούν να επιφέρουν σημαντική διαφορά - άρα υπάρχει καλό και κακό ρακ ή πάτωμα γιατί και αυτό παίζει ισάξιο ρόλο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ας μιλησουμε γιά rack

Πιστεύω πως πρέπει να προσδιοριστεί το σύστημα για να μιλήσουμε με ποσοστά βελτίωσης, αλλά και πάλι θα είναι το λιγότερο υποκειμενικό να μιλήσουμε με αριθμούς.
Ποιός ήταν ο βαθμός απόδοσης και ικανοποίησης πρίν και ποιός μετά??? Αυτά δεν υπάρχουν.
Μόνο μια αίσθηση της κατάστασης αποδίδουμε έτσι, για αυτό και λέω ότι είναι υποκειμενικός ο βαθμός της δεδομένης βελτίωσης και εξαρτάται βέβαια από όλο σύστημα, του χώρου και των υλικών συμπεριλαμβανομένων.

Προσωπικά, χωρίς να διαθέτω τεράστια εμπειρία ή γνώση, σε ακρόαση συγκεκριμένου συστήματος αξίας περίπου 4000Ε και ενώ δεν ήμουν ευχαριστημένος απο αυτό που άκουγα, με την προσθήκη αντικραδασμικών των 50Ε (εν αγνοία μου - νόμιζα ότι άλλαξε η πηγή με σχεδόν διπλάσια αξίας που δοκιμάζαμε) το αποτελέσμα ήταν πλέον κάτι παραπάνω από αποδεκτό.

Οι μουσική καθάρισε, οι νότες τελείωναν όπως έπρεπε, οι χροιές των οργάνων γλύκαναν.

Στο σπίτι είναι η αλήθεια ότι δεν είχα τέτοιο θέμα.
Μάλιστα δοκίμασα βάζοντας βάρος πάνω στη πηγή χωρίς να καταλάβω την παραμικρή διαφορά...

Νομίζω ότι αν μεταφέρετε τις δικές σας οικιακές κυρίως εμπειρίες, μπορεί να βγεί κάποιο συμπέρασμα... αν και προσωπικά το βίωσα και το λέω με απόλυτη σιγουριά ότι τα αντικραδασμικά μπορούν να επιφέρουν σημαντική διαφορά - άρα υπάρχει καλό και κακό ρακ ή πάτωμα γιατί και αυτό παίζει ισάξιο ρόλο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως και με την άποψη του Magellanhttp://avclub.gr/forum/member.php?u=990.
Για μένα δεν τίθεται θέμα για το αν συμβάλει το ράκ, και βέβαια συμβάλει.
Τώρα όσον αφορά το ποσοστό της βελτίωσης επειδή αναφέρθηκε και αξιολογήθηκε περίπου επί τοις εκατό, θα συμφωνήσω και πόλι μαζί σου είναι υποκειμενικός ο βαθμός βελτίωσης.

Παιδιά
όταν μιλάμε για αγορά ράκ μιλάμε για ένα σύστημα σίγουρα καλό.ας μήν πώ χαι έντ.
Προσωπικά μου αρέσει να λειτουργώ με ποσοστά.Λειτουργώ με ποσοστά για να δώσω να καταλάβουν τη λογική της αξίας ενός καλωδίου άτομα τα οποία δέν μπορούν διότι δέν καταλαβαίνουν τα νούμερα και τα ποσά.
Οπότε...
εγώ ας πούμε έχω σαν πρόταση ένα ρακ ενός Έλληνα σχεδιαστή το οποίο έχει περίπου 1000 ευρώ.
Ναι μέν ακούγονται πολλά.Αλλα αν σκεφτούμε οτι ο συγκεκριμένος έχει ρίξει 10 χρόνια εξέλιξης στο συγκεκριμένο και οτι πάνω του πατάνε μηχανήματα αξίας 20.000 ευρώ(τουλάχιστον) τότε αμέσως αμέσως το 1000 αποτελεί ένα μικρό ποσοστό της αξίας του συστήματος(5%) κόντρα στην απόδοση που μπορεί να μας δώσει ειδικά αν πάνω του πατάει ένα πικάπ.

Δεν διαφωνούμε, άλλωστε έγραψα ότι ο βαθμός βελτίωσης είναι υποκειμενικός (εκτός αν υπάρχουν όργανα και για αυτό οπότε πάω πάσο).
Σαν την απόδοση μιας αίσθησης βελτίωσης τη δέχομαι ώστε να μπορούμε να συνενοούμαστε.

Επίσης δεν μπορώ να έχω άποψη για ένα σύστημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ αφού δεν έχω ακούσει συτηματικά κανένα από δαύτα. Αν μη τι άλλο όμως θα περίμενα δίνοντας 5-6 χιλ Ευρώ για ένα cd player να έχει πόδια που και σεισμός να γίνει και τούμπα να έρθει... θα παίζει το ίδιο...

Για το άλλο που γράφεις, αν το κατάλαβα σωστά, συμφωνούμε και με το παραπάνω.
Κάθε μέρος του συστήματος πρέπει να έχει το value του. Δεν μπορεί να πληρώνεις 50% σε καλώδια και ρακ και να σου αποδίδουν καλύτερα 5-10% από άλλα που κοστίζουν το 10% της αξίας του συστήματος.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα πλήρωναν πολλά για το 1% (και πολύ καλά κάνουν) αλλά νομίζω ότι δεν είναι το σύνηθες. Οι περισσότεροι προσπαθούμε να πάρουμε από τα συστήματά μας όσο το δυνατόν περισσότερα για τα λεφτά που διαθέτουμε.

Re: Απάντηση: ας μιλησουμε γιά rack

Δεν διαφωνούμε, άλλωστε έγραψα ότι ο βαθμός βελτίωσης είναι υποκειμενικός (εκτός αν υπάρχουν όργανα και για αυτό οπότε πάω πάσο).
Σαν την απόδοση μιας αίσθησης βελτίωσης τη δέχομαι ώστε να μπορούμε να συνενοούμαστε.

Επίσης δεν μπορώ να έχω άποψη για ένα σύστημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ αφού δεν έχω ακούσει συτηματικά κανένα από δαύτα. Αν μη τι άλλο όμως θα περίμενα δίνοντας 5-6 χιλ Ευρώ για ένα cd player να έχει πόδια που και σεισμός να γίνει και τούμπα να έρθει... θα παίζει το ίδιο...

Για το άλλο που γράφεις, αν το κατάλαβα σωστά, συμφωνούμε και με το παραπάνω.
Κάθε μέρος του συστήματος πρέπει να έχει το value του. Δεν μπορεί να πληρώνεις 50% σε καλώδια και ρακ και να σου αποδίδουν καλύτερα 5-10% από άλλα που κοστίζουν το 10% της αξίας του συστήματος.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα πλήρωναν πολλά για το 1% (και πολύ καλά κάνουν) αλλά νομίζω ότι δεν είναι το σύνηθες. Οι περισσότεροι προσπαθούμε να πάρουμε από τα συστήματά μας όσο το δυνατόν περισσότερα για τα λεφτά που διαθέτουμε.
ναι δεν διαφωνούμε κάπου...συζήτηση κάνουμε...:grinning-smiley-043

Με το κριτήριο της τυφλής σύγκρισης, όπου κανένας σας δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τίποτα. Δε λέω βέβαια ότι ένα όμορφο χαϊεντοέπιπλο δεν είναι ευπρόσδεκτο, ίσα - ίσα. Αλλά είναι απλώς μούρη.

Δεν συμφωνώ μαζί σου
και είσαι ευπρόσδεκτος οποια στιγμή θέλεις να σου αποδείξω το αντιθετο
Δεν με ενδιαφέρει το όμορφο που λές
ουτε το χαϊεντάδικο και μή
Το θέμα μπήκε μόνο και μόνο για το αν υπάρχουν διαφορές

Δεχομαι το τυφλό τεστ αλλά οχι με κουφούς που δεν ειναι σε θέση να εντοπίσουν διαφορές

βασικά....εξαρτάται.

Μόνο με δοκιμή για συγκεκριμένα μηχανήματα σε συγκεκριμένους χώρους κλπ.

Δε δουλεύουν όλα με όλα και για όλους.

Και φυσικά όπως πάντα έτσι και στα ρακς... όχι υπερβολές....

Πάντα τα οσα γράφω είναι προσωπικές απόψεις
σε σχεση με μηχανήματα και επιπλα που ειχα κατα καιρούς στον ιδιο χώρο
το αποτέλεσμα ήταν το ιδιο
τα επιπλα που βάζουμαι τα μηχανήματα ήχου αφήνουν και το δικό τους σημαδάκι σε όσα ακούμαι

ΥΓ Δεν ειμαι σε αντιπαράθεση με κανέναν

Last edited:
Απάντηση: Re: ας μιλησουμε γιά rack

ΥΓ Δεν ειμαι σε αντιπαράθεση με κανέναν

Συμφωνώ αγαπητέ μου αλλά αυτό που έγραψες προηγουμένως για τους "κουφούς που δεν μπορούν να ακούσουν διαφορές" έρχεται σε αντίθεση.

Γενικά τα γραπτά σου τα βλέπω λίγο "ηλεκτρισμένα" τον τελευταίο καιρό...

Όπως σε όλα τα audio θέματα έτσι και σε αυτό (των racks) όλα είναι...ρευστά.

Εγώ πιστεύω ότι τις μεγαλύτερες διαφορές τις ακούω όταν στηρίζω πηγές, άλλοι όταν στηρίζουν ενισχυτές, άλλοι όταν στηρίζουν...καλώδια!

Αυτό με τα καλώδια το δοκίμασα. Βρε τι υφάσματα, τι αφρολέξ, τι λάστιχα, τι ποτήρια.... ότι θες έβαλα. Το ίδιο άκουγα.

Αλλά αυτοί που άκουσαν διαφορές στη στήριξη καλωδίων κάτι θα άκουσαν, δε μπορεί.

Κουφούς δεν τους λες με τίποτα.

Θέλω να πω ότι επειδή δεν άκουσα εγώ κάτι δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υπάρχει!

Το πρόβλημα είναι ότι "δε μπορούμε να κρατάμε και μικρό καλάθι" με τίποτα μερικοί απο εμάς...
-bye-

Νομίζω οτι πολλοί απο εμάς πιστευουν οτι
αντικραδασμικά βάσεις επιπλα κλπ και ολα αυτά τα παιχνίδια που κυκλοφορούν έχουν αποτέλεσμα καλό ή κακό στον ηχο και οτι και αυτά ολα ακούγονται
Το κουφούς
Το εγραψα για οσους δεν έχουν διάθεση για συζήτηση αλλά απαντούν με ενα εγωιστικό εγώ και μπλά μπλά περί μούρης .ΧΑΛΙ ΕΝΔ κλπ κλπ

Το να προκαλώ το κάνω ηθελημένα

Νομίζω οτι πολλοί απο εμάς πιστευουν οτι
αντικραδασμικά βάσεις επιπλα κλπ και ολα αυτά τα παιχνίδια που κυκλοφορούν έχουν αποτέλεσμα καλό ή κακό στον ηχο και οτι και αυτά ολα ακούγονται

Τα αντικραδασμικά ΚΑΝΟΥΝ δουλειά, χωρίς αμφιβολία.
Τώρα αν κάποιος θέλει για τον χψ λόγο να τα αμφισβητήσει, δικαίωμα του..
Ομοίως βέβαια και όποιος θέλει να τα χρησιμοποιεί έχει το δικαίωμα
χωρίς να δίνει λογαριασμό και να απολογείται..

Το κουφούς
Το εγραψα για οσους δεν έχουν διάθεση για συζήτηση αλλά απαντούν με ενα εγωιστικό εγώ και μπλά μπλά περί μούρης .ΧΑΛΙ ΕΝΔ κλπ κλπ

Καλά μην τα παίρνεις και τόσο σοβαρά!...Μας ζηλεύουνε!!

Το να προκαλώ το κάνω ηθελημένα

Προτιμότερο είναι να μεταφέρεις εντυπώσεις και εμπειρίες
από το να προκαλείς ηθελημένα..Δεν θα πείσεις κανέναν έτσι..Καλύτερα είναι
να το κουβεντιάσουμε με ηρεμία...

Χωρίς να θέλω να υπερεκτιμήσω, με την αναφορά μου σε αυτό, νομίζω ότι υποτιμούμε τον «κρουστικό θόρυβο».
Η καλύτερη δυνατή απομόνωση των μηχανημάτων από εξωγενείς κραδασμούς, βοηθάει στην καλύτερη απόδοσή τους.

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω ετσι βλαχικα ειναι οτι τον ενισχυτή τον είχα πάνω σε ενα rack by XAITAS
και το αντικατέστησα -σαν hi endας που θέλω να πουλήσω μούρη - με ενα πολύ ακριβό rack by CAV
και ο ηχος άλλαξε
Τα χαμηλά ξεθόλωσαν και γενικά καθάρισε ολο το φάσμα
και εγω δεν πίστευα κάποτε σε ολα αυτά ..καλλώδια-πρίζες-μαραφετια-rack αλλά μάλλον ήμουν λάθος