Ας Μιλήσουμε για Σινεμά...

Re: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ...

Mου λείπει το Γαλλικό Σινεμά, αρχής γενομένης από τα '400 Χτυπήματα' και το 'Με Κομμένη Την Ανάσα' μέχρι, χοντρικά, το Coup De Torchon (ελλ. τίτλος "Το Ξεκαθάρισμα") του Bertrand Tavernier (1981).
Και όταν λέω 'το Γαλλικό Σινεμά', εννοώ σε ολόκληρο το φάσμα του, από τον Λουί Ντε Φυνές μέχρι τους πιο ακραίους πειραματιστές.
Eχουν ένα ιδιότυπο, τελείως δικό τους 'άρωμα' οι Γάλλοι κινηματογραφιστές, που δεν το συνάντησα πουθενά αλλού.

Mου λείπει το Γαλλικό Σινεμα.....
Και όταν λέω 'το Γαλλικό Σινεμά', εννοώ σε ολόκληρο το φάσμα του, από τον Λουί Ντε Φυνές μέχρι τους πιο ακραίους πειραματιστές.
Eχουν ένα ιδιότυπο, τελείως δικό τους 'άρωμα' οι Γάλλοι κινηματογραφιστές, που δεν το συνάντησα πουθενά αλλού.

-bye-:2thumb22sup:

Απάντηση: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ...

Moυ λειπουν οι καλες κωμωδιες.Μου λειπουν οι Πάιθονς,ο Γουντι Αλλεν του Ζελιγκ,το Φρανκεσταιν Τζουνιορ,το χιουμορ,η σατιρα που τσακιζει κοκκαλα,το γελιο που βγαινει αυθορμητα και οχι με το στανιο...

Σημερα (που ταξιδευα με τρενο) θυμηθηκα "Το Περασμα της Κασσανδρας"!!!
Κατα τ'άλλα... Bad Spencer!

Re: Απάντηση: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ...

Moυ λειπουν οι καλες κωμωδιες.Μου λειπουν οι Πάιθονς,ο Γουντι Αλλεν του Ζελιγκ,το Φρανκεσταιν Τζουνιορ,το χιουμορ,η σατιρα που τσακιζει κοκκαλα,το γελιο που βγαινει αυθορμητα και οχι με το στανιο...

Εχεις πολυ δικιο, πλεον οι περισσοτερες ειναι φαρσοκομωδιες κακογουστου αμερικανικου τυπου.

Γιαυτο τα δυο τελευταια καλοκαιρια, σε οποιο θερινο εχει καμια (ιδιως Montys) σπευδω να την ξαναδω.

Ισως η τελευταια καλη που ειδα να ηταν το Clerks. Και παει καιρος απο τοτε που βγηκε...

Εμένα μου λείπει το μεγάλο ακαδημαϊκό 4:3 στις παλιές ασπρόμαυρες νουάρ. Όλες οι αίθουσες έχουν αλλάξει οθόνες και έχουν πια 2.35:1. Οπότε μια παλιά ταινία θα παιχτεί σε πολυ μικρό κάδρο. Ο μόνος χώρος που τις χαίρομαι είναι η φοιτητική "'Ιριδα" στην Ιπποκράτους που ακόμα έχουμε μεγάλο πανί σε λόγο 4:3.

Επίσης εσχάτως μου λείπουν και τα χρήματα για να κόψω εισιτήριο στο ταμείο!

Εμένα μου λείπουν οι θρυλικές πινακίδες που κοσμούσαν τους κινηματογράφους στα 80s τύπου "απαγορευόνται τα σπόρια".
Α, και το Αλφαβίλ.

Επίσης εσχάτως μου λείπουν και τα χρήματα για να κόψω εισιτήριο στο ταμείο!

Αυτο λειπει πολυ πλεον.

Μα 12 ευρω για να δεις μια ταινια 3d ?

Σιγα ρε γκαρμιρη....που θες να σου σταξουμε 4.000 δραχμες για να δουμε κατι για 2 ωρες στο ιδιωτικο σου περιβαλλον.

Εχω στραβωσει χρονια με την τιμολογιακη πολιτικη τους.

Εγώ την έχω καταβρεί εδώ που το μόνο αγγλόφωνο σινεμά είναι ένα που θυμίζει τις αίθουσες που είχαμε πριν τα μουλτιπλεξ (με εναν ψηφιακό προβολέα όμως σε μια απο τις 3 αίθουσες) και με εξαίρεση την μια 3Δ ταινία που δείχνει κάθε φορά, για τις υπόλοιπες έχει είσοδο 5Ε. Και την Kinotag 4E!

Eπίσης για να μείνουμε στο θέμα μου λείπει αυτή η καθαρή αλλά όχι φτηνή διασκέδαση που μου προσέφεραν οι περιπέτειες παλιά και μου το ξαναθύμισε το Super 8 φέτος το καλοκαίρι. Ταινίες όπως το Στάσου πλάι μου, Goonies, Ιντιάνα Τζόουνς κλπ.

Εγω ψάχνω και ψάχνω για ταινίες τρόμου που να πλησιάζουν τον Εξορκιστή, την Προφητεία, το Wicker Man ή το Peeping Tom...
Το μόνο που βρίσκω είναι slasher flicks για 17χρονα.