Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

Εγώ έχω πάρει πρόσφατα ένα MLS Destinator 3900 EU με χάρτες της Ελλάδας (95% κάλυψη), της Κύπρου (80% κάλυψη) και των υπολοίπων 25 χωρών της ΕΕ.

Το βρίσκω πολύ εύχρηστο και τους χάρτες την NGI (για Ελλάδα και Κύπρο) αρκετά ενημερωμένους.

Το πήρα την περασμένη βδομάδα μαζί μου στην Κύπρο που είχα πάει για δουλειά και γενικά δούλευε μια χαρά στα κέντρα και τα πέριξ των πόλεων.

Σίγουρα δεν είχε τα ονόματα για όλους τους δρόμους στα περίχωρα των πόλεων, αλλά είχε τουλάχιστον τους δρόμους σχεδιασμένους στο χάρτη και σιγά σιγά θα το φτιάξουν και αυτό.

Το ΜLS πάντως έχει πολύ καλή λήψη και μόνο μέσα σε τούνελ ή παρατεταμένες υπόγειες γέφυρες χάνει το σήμα.

Το έχω δοκιμάσει μέχρι και μέσα στο αεροπλάνο και έβλεπα που βρισκόμασταν, ταχύτητα ταξιδιού, και ύψος. :Banane0:

Re: Απάντηση: Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

Λοιπόν επηδεί έχω δουλεψει και το dest7 και το papago και τα δύο έχουν υπέρ και κατά.Το software του papago είναι άπαιχτο , υστερούσε μεν σε χάρτες αλλά κάνει τόσες συχνες αναβαθμίσεις που σε λίγο καιρό δέν θα έχει αυτό το πρόβλημμα . Το δυνατό σημείο του dest είναι οι χάρτες του αλλά σαν sofware το 7 έχει πρόβλημμα . Μία καλή λύση είναι το dest6 με τους χάρτες του 7 (συνεργάζονται) . Εχω ακούσει όμως για ένα άλλο , της GARMIN XT , το οποίο λένε ότι είναι το καλύτερο . Δεν έχω όμως προσωπική άποψη . Και μία παράκληση . Εχω το oziexplorer και σε pc και σε pocketpc και θα ήθελα χάρτες του Αιγαίου (θαλασσινούς) . Αν έχει κάποιος φίλος η αν ξέρει με ποιό πρόγραμμα μπορώ να μετατρέψω χάρτες της υδρογραφικής υπηρεσίας σε μορφή αναγνώσιμη από το oziexplorer και με βοηθούσε θα το εκτιμούσα αφάνταστα .

σε πρώτη φάση θα πρέπει να σκανάρεις τους χάρτες
μετά να μετατρέψεις τις συνετατγμένες του χάρτη σε κάποιες που να διαβάζει το ozi. Κατά προτίμηση WGS84