ΑΣΧΕΤΟΣ & ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ

Θα σου έλεγα και εγώ να πάς μια βόλτα στα καταστήματα να δείς από κοντά τα μοντέλα που έχουν προταθεί. Εφόσον σε ενδιαφέρει η απροβλημάτιστη λειτουργία της κατέβα σε σειρά και πάρε μια επέκταση εγγύησης. Έτσι και αλλιώς η απόσταση σου είναι αρκετά μεγάλη και πολλά από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων σειρών θα σου είναι άχρηστα στα 5m μιας και δεν θα διακρίνεις τη διαφορά hd από sd και στα 3.5m είσαι οριακά για 720p και 1080p.

Όμως απ' ότι βλέπω στο σχετικό subforum σας, οι κορεάτες (και ειδικά η samsung) έχουν και τα πρωτεία στις βλάβες...

Κύριοι επανέρχομαι μιας και είμαι έτοιμος να πυροβολήσω.
Να υπενθυμίσω ότι οι κορεάτες έχουν αποκλειστεί κι ότι ενδιαφέρομαι για 55'' led με passive 3d.
Είμαι μεταξύ:
http://www.skroutz.gr/s/446565/Panasonic-TX-L55ET5.html
και http://www.skroutz.gr/s/3268772/Philips-55PFL7008S.html
Τι λέτε αξίζει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την καινούργια philips με τα διπλάσια χρήματα?
Μεγάλο της πλεονέκτημα το εντυπωσιακότατο ambilight 3 πλευρών.
Έχω αποκλείσει την et60 λόγω του γυαλιστερού πάνελ. Της et5 είναι ματ, σωστά?

Η et5 πως τα πάει με τις πλάγιες γωνίες θέασης?

Last edited by a moderator:
Έχεις πιάσει τα δύο άκρα , από την μια Panasonic περυσινό μοντέλο στα 1000 ευρώ και από την άλλη Philips σειρά 7 πανάκριβη για την εικόνα της στα 2000 ευρώ.

Σίγουρα υπάρχει και μια μέση λύση.

Κosta εσύ δεν ξεμπερδεύεσαι με τίποτα. Αν σε ενδιαφέρουν οι γωνίες θέασης πας σε πλασμα όχι σε led. Ποιός σου είπε ότι τα ips πάνελ έχουν καλές γωνίες θέασης? Έχουν απλά καλύτερες από τα va πανελ τα οποία δεν έχουν καθόλου, πρακτικά μόλις ξεφύγεις από τον κεντρικό άξονα αρχίζουν να χάνουν σε κοντραστ και χρώματα. Tα ips χάνουν λιγότερο και πιο προοδευτικά αλλά κι' αυτά δεν ξεπερνούν τις 30-35 μοίρες. Γι' αυτό σου προτείνω hold fire, πήγαινε από κοντά, δες όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς μεταξύ των οποίων και πλάσμα, αποκρυστάλωσε μια άποψη και μετά προχώρα στην αγορά.

Όμως απ' ότι βλέπω στο σχετικό subforum σας, οι κορεάτες (και ειδικά η samsung) έχουν και τα πρωτεία στις βλάβες...

Ναι αλλα εχουν και αρκετες πωλησεις!!
Οπου πωλησεις και μεγαλυτερο ποσοστο βλαβων!!

Ναι αλλα εχουν και αρκετες πωλησεις!!
Οπου πωλησεις και μεγαλυτερο ποσοστο βλαβων!!

Ναι το καταλαβαίνω αυτό.
Εξάλλου το έχω γράψει παραπάνω.
Με όσους μαγαζάτορες μίλησα μου είπαν ότι οι 8 στις 10 τηλεοράσεις που πουλάνε είναι samsung, lg.

Έχεις πιάσει τα δύο άκρα , από την μια Panasonic περυσινό μοντέλο στα 1000 ευρώ και από την άλλη Philips σειρά 7 πανάκριβη για την εικόνα της στα 2000 ευρώ.

Σίγουρα υπάρχει και μια μέση λύση.

Λέω ή να πάρω ένα εξαιρετικό vfm όπως αυτή η panasonic ή να κάνω την υπέρβαση (χρηματική τουλάχιστον) με την philips.
Σε passive οι επιλογές είναι περιορισμένες. Μέση λύση είναι μάλλον η lg αλλά θέλω να τις αποφύγω.
Μέση λύση επίσης είναι η et60 αλλά με χαλάει το γυαλιστερό της πάνελ.
Υπερίωνα ποια είναι η γνώμη σου για την philips?
ok ακριβή αλλά σαν τηλεόραση τι λέει?
Έχω ψαρώσει με το ambilight να σου πω την αλήθεια...
Η et5 έχει κι αυτή γυαλιστερό πάνελ?
Τι πειράζει που είναι περσινό μοντέλο?

Κosta εσύ δεν ξεμπερδεύεσαι με τίποτα. Αν σε ενδιαφέρουν οι γωνίες θέασης πας σε πλασμα όχι σε led. Ποιός σου είπε ότι τα ips πάνελ έχουν καλές γωνίες θέασης? Έχουν απλά καλύτερες από τα va πανελ τα οποία δεν έχουν καθόλου, πρακτικά μόλις ξεφύγεις από τον κεντρικό άξονα αρχίζουν να χάνουν σε κοντραστ και χρώματα. Tα ips χάνουν λιγότερο και πιο προοδευτικά αλλά κι' αυτά δεν ξεπερνούν τις 30-35 μοίρες. Γι' αυτό σου προτείνω hold fire, πήγαινε από κοντά, δες όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς μεταξύ των οποίων και πλάσμα, αποκρυστάλωσε μια άποψη και μετά προχώρα στην αγορά.

Ναι αλλά plasma=active και δεν θέλω...
Anyway κρατάω τα tips για τα ips panel και το hold fire και το ψαχνω κι άλλο...

Αν είναι να πας σε 2000 κάνε το για την εικόνα και όχι για λαμπιόνια.

Πιστεύεις ότι υστερεί η philips σε εικόνα έναντι του ανταγωνισμού της (Panasonic TX-L55ET60E, SONY 55 W805, LG 55LA860, LG 55LA740 και LG 55LA960)?
Ποια θα αγόραζες και γιατί?
Βασικά όλες έχουν τα + και τα - τους. Τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει.
Άλλη θα έχει αρκετό lag, άλλη γυαλιστερό πάνελ (π.χ. et60), άλλη δεν θα έχει ips (W805 αν δεν κάνω λάθος) και συνεπώς όχι καλές γωνίες....
Στην philips βρίσκω καλά specs + το ambilight (ok λαμπιόνια αλλά προσφέρουν).
Παράπονα διαβάζω μόνο για το περιορισμένο smart menu της.

Για την Philips δες αυτά τα δύο τεστ (δεν βρήκα κάτι καλύτερο)...

http://www.3dtvmagazine.nl/2013/06/philips-55pfl7008k-pfl7008-serie-3d-led-tv-review/

Μετάφραση

http://www.trustedreviews.com/philips-55pfl7008_TV_review

Μετάφραση

Αν η τιμή της ήταν 500 ευρώ φτηνότερη πιστευω ότι θα ήταν μια ανταγωνιστική πρόταση σε σχέση με την Panasonic ΕΤ60 , την LG LA690 και την Samsung σειρά 6. Στην παρούσα τιμή της άποψη μου ότι δεν συμφέρει.

ΥΓ. Η Sony W805 έχει IPS και παθητικό 3D (όλες όσες έχουν παθητικό χρησιμοποιούν τεχνολογία FPR της LG).

Για την Philips δες αυτά τα δύο τεστ (δεν βρήκα κάτι καλύτερο)...

http://www.3dtvmagazine.nl/2013/06/philips-55pfl7008k-pfl7008-serie-3d-led-tv-review/

Μετάφραση

http://www.trustedreviews.com/philips-55pfl7008_TV_review

Μετάφραση

Αν η τιμή της ήταν 500 ευρώ φτηνότερη πιστευω ότι θα ήταν μια ανταγωνιστική πρόταση σε σχέση με την Panasonic ΕΤ60 , την LG LA690 και την Samsung σειρά 6. Στην παρούσα τιμή της άποψη μου ότι δεν συμφέρει.

ΥΓ. Η Sony W805 έχει IPS και παθητικό 3D (όλες όσες έχουν παθητικό χρησιμοποιούν τεχνολογία FPR της LG).

Από 2100+ ευρώ νομίζω ότι την έχω με 1900 ευρώ μετρητά.
Κάπως παλεύεται έτσι...

μου φαινεται περιεργο να δωσεις αυτα τα λεφτα για σειρα 7 philips. Και που το συζητας το βλεπω παραλογο

Τι είναι το Pixel Precise HD και πως επηρεάζει την τηλεοραση?
Θεωρείς την sony 805 καλύτερη επιλογή? (τελικά έχει γυαλιστερό πανελ σαν την et60 ή όχι?)

μου φαινεται περιεργο να δωσεις αυτα τα λεφτα για σειρα 7 philips. Και που το συζητας το βλεπω παραλογο

Γιατί?
Δεν γνωρίζω και πολλά, είμαι εδώ για να μάθω.
Αν διαβάσεις λίγο τα δεδομένα μου θα καταλάβεις ότι δύσκολα θα πέσω κάτω από αυτά τα λεφτά (εκτός και αν πάρω την et5 ή κάποια LG LM). Δλδ:
1) Υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι= Όχι plasma, όχι active 3d.
2) H τηλεόραση έχει απόσταση 3,5-5μ.= Όχι μικρότερη των 55''
3) Θα τοποθετηθεί σε πολύ φωτεινό σαλόνι (ρετιρέ με όλο το φως από το πλάι)= Όχι plasma, όχι γυαλιστερά πάνελ
4) Το θεωρώ αδιανόητο να πάρω κάτι κάτω των 100Hz= Αν καταλήξω σε LG που έχει γενικότερα οικονομικότερες επιλογές, θα πρέπει να παίξω σε LA 740, 860, 960 που δεν είναι καθόλου οικονομικές.

Όπως καταλαβαίνεις οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.
Συγκεκριμένα εκτός από της 7αρα αυτή philips παίζει και η 6αρα με μόνο πλευρικο ambilight.
Επίσης οι παραπάνω LG, η sony 805 (που δεν ξερω ακομα αν έχει γυαλιστερο πανελ) και η οικονομική λύση της et5.
Ίσως και κάποιες καινούργιες toshiba.
Τι θα έπαιρνες στη θέση μου?

Τι είναι το Pixel Precise HD και πως επηρεάζει την τηλεοραση?

Είναι η επεξεργασία εικόνας της συγκεκριμένης τηλεόρασης (το όνομα το δίνει ο κάθε κατασκευαστής είναι διαφορετικό , η Philips το ονομάζει Pixel Plus HD στα 50 Hz , Pixel Precise HD στα 100 και Pixel Perfect στα 200).

Επηρεάζει την κίνηση , την προσαρμογή σημάτων χαμηλής ανάλυσης (scaling , deinterlacing , noise/block reduction κτλ.)

To Pixel Precise λειτουργεί κυρίως στην κίνηση χειρότερα από τα ανταγωνιστικά συστήματα.

αν πας να κανεις αγορα tv με βαση το 3d στο οποιο εχω δει μιση ταινια γιατι οι ταινιες ειναι μονο εφε χωρις νοημα θα χσεις σε 2d αρκετα.Το 2d καθημερινα θα βλεπεις και οχι 3d που οι ταινιες ειναι ελεχιστες.Το παιδι γενικα δεν κανει να βλεπει τηλεοραση για πολλες ωρες οχι να βλεπει και 3d

το πανελ σου οπως λες ειναι 55αρι η μπορει και 60 και σε χαμηλοτερης ποιοτητας απο hd σηματα η επεξεργασια των σονυ και σαμουνκ ειναι πολυ καλη για να μη βλεπεις αλχημειες διαφορες.Η philips ειναι καλη στην σειρα 9 h lg απο το 2009 εχει την ιδια κινηση δεν διορθωσε καιτι και το ιδιο μαυρο,η πανασονικ ψαχνεται κατοπιν εορτης στον τομεα των led lcd η πηιλιπς αγκατελειψε και συ ψαχνεις τι να αγορασεις.Φιλικα στα λεω αλλα πας σαν τον καβουρα.