Άσχετος

arhs

New member
25 December 2010
7
Αθηνα
Καλησπερα και Χρονια Πολλα!! Οπως εγραψα και στον τιτλο ειμαι ασχετος με ολο το θεμα! θελω να παρω εναν φακο αλλα δεν μπορω να διαλεξω! αμα μπορειτε θα ηθελα να μου προτεινετε εσεις εναν. λοιπον θελω εναν φακο σχετικα δυνατο (250-350) για πολυωρη λειτουργια(2-4h) οσο για το μεγεθος δεν με απασχολει τοσο. εχω σκεφτει και εγω καποιους οπως ο fenix tk11 kai o tk50!!

χα χα ωραιο τιτλο μεγαλε.χρονια σου πολλα ενας φακος μεσα στα στανταρ που ζητας ειναι o fenix ld40.υπαρχει και στην ελλαδα αλλα καμμια 20ρια ευρω πιο ακριβος.απο εξωτερικο σε δεκα περιπου μερες ειναι εδω.

Σωστός ο Παντελής!Τον ΤΚ50 δε θα τον πρότεινα γιατί είναι αρκετά μεγαλύτερος και για να αποδώσει καλά θέλει καλές nimh, που και κοστίζουν και δύσκολα τις συντηρείς σε καλή κατάσταση!Ενώ τις ΑΑ, μια χαρά, φθηνές και αλκαλικές, και λιθίου energizer AA από το ebay για να έχεις 4ωρο στο δυνατό!
Αν πάλι έχεις καλές nimh, δεν υπάρχει πιστεύω καλύτερη λύση από ένα custom maglite 3D, με 3 nimh, ένα xm-l , πετυχαίνεις 350 ΟΤF για 10 ώρες!

επαν/μενες ειναι οι μπαταριες NiMh που σου εγραψε ο εργοτελης παραπανω.δεχεται και ο φενιξ ld40 και ο maglite απλα στην μια περιπτωση ειναι ΑΑ οι μπαταριες ενω στην αλλη ο τυπος D,οι μεγαλες δλδ.

εγω θα προτεινα αυτον (μεσαια σκαλα για πολυωρη ) τον ITP A6 πολυ καλος για τα λεφτα του...(ε και με ενα εχτρα σετακι μπαταριες...:firstprize:)

Last edited:
απο δικη μου εμπειρια.....ενα καλος φακος με 150-180 λουμενς με τα 300-350 δεν εχει μεγαλη διαφορα. Το θεμα ειναι οτι φιλος μας θελει ενα φακο που να κραταει πολλες ωρες. Μετα παμε και στο μεγεθος. Δεν ξερω κατα ποσο βολευει ενα μεγαλος φακος απο το να παρει ενα μικρο και να εχει μπαταριες σε ενα κουτακι για τις αλλαγες.

Οπως εχω ξαναπει εγω δεν ειμαι ποτε του μεγαλου φακου με πολλες μπαταριες μεσα. Επιμενω στο μικρο φακο με το πολυ 2 μπαταριες. Και για μεγαλο φακο με 2 18650 το πολυ.

Πρεπει να μας πει για τι τον θελει? μακρυα κοντα?

Δεν ξερω αν βοηθησα η αν σας μπερδεψα περισσοτερο.

Απάντηση: Re: Άσχετος

απο δικη μου εμπειρια.....ενα καλος φακος με 150-180 λουμενς με τα 300-350 δεν εχει μεγαλη διαφορα. Το θεμα ειναι οτι φιλος μας θελει ενα φακο που να κραταει πολλες ωρες. Μετα παμε και στο μεγεθος. Δεν ξερω κατα ποσο βολευει ενα μεγαλος φακος απο το να παρει ενα μικρο και να εχει μπαταριες σε ενα κουτακι για τις αλλαγες.

Οπως εχω ξαναπει εγω δεν ειμαι ποτε του μεγαλου φακου με πολλες μπαταριες μεσα. Επιμενω στο μικρο φακο με το πολυ 2 μπαταριες. Και για μεγαλο φακο με 2 18650 το πολυ.

Πρεπει να μας πει για τι τον θελει? μακρυα κοντα?

Δεν ξερω αν βοηθησα η αν σας μπερδεψα περισσοτερο.

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!!! Θεκω ενα φακο περπατημα σε βουνο (οσο και να ακουγεται παραξενο) οποτε θελω εναν φακο και για κοντα και για μακρυα και να εχει χαμηλο βαρος!

φιλε μου εγω θα σου προτεινα τον Fenix HP10.ειναι φακος κεφαλης,εχεις δλδ τα χερια σου ελευθερα,ειναι για μετρια και μακρια και εχει μεγαλη αυτονομια.
ειναι ενα θεμα η αυτονομια γι'αυτο και σου προτεινω τον παραπανω φακο.

φιλε μου εγω θα σου προτεινα τον Fenix HP10.ειναι φακος κεφαλης,εχεις δλδ τα χερια σου ελευθερα,ειναι για μετρια και μακρια και εχει μεγαλη αυτονομια.
ειναι ενα θεμα η αυτονομια γι'αυτο και σου προτεινω τον παραπανω φακο.

ποτε δεν με βολεψε ο φακος κεφαλης!!!

Μήπως να βάλει στο τραπέζι και τον tk35? Ό,τι πιο σύγχρονο, παράλληλα οι μπαταρίες, φέγγει στο θεό, και στο μεσαίο επίπεδο είναι ό,τι χρειάζεται!!

edit: Θα το άλλαζα και θα έλεγα ξερά πήγαινε για αυτό και μη κοιτάς πίσω! Η fenix με τα efficient Κυκλώματά της είναι ό,τι χρειάζεσαι!
Η μόνη περίπτωση είναι αν το θες για σχετικά κοντινή χρήση(λιγότερο από 20μέτρα), οπότε βλέπεις κάτι άλλο!

Last edited:
καλως ο τκ35 αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτο που θελει γιατι ειχε ζητησει κατι με ΑΑ μπαταριες.
edit νομιζω οτι ειχε ζητησει ΑΑ δεν ειμαι σιγουρος παντως τερατακι ο 35

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Άσχετος

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!!! Θεκω ενα φακο περπατημα σε βουνο (οσο και να ακουγεται παραξενο) οποτε θελω εναν φακο και για κοντα και για μακρυα και να εχει χαμηλο βαρος!

Επειδη και εγω περπατημα κανω σε καταλαβαινω.

Παρε ενα μικρο και εναν για μακρυα.

Εγω προτινω τον Nitecore D11 για ολες τις χρησεις. 1 ΑΑ

Τον Lumapower http://www.lumapower.com/Signature-VX.html που ειναι και ομορφος δυνατος εμφανησιακα και αποτελεσμα εχει. 2 rcr 123 ή 1 18650.

Ο ΤΚ35 που ειπατε μπορει να εχει το ΧΜ-L αλλα ειναι λιγο ατσουμπαλος. Εμενα δεν μου αρεσει ειναι ο φακος που γιουχαρουμε εδω μεσα. Δηλαδη μεγαλος αλλα πολυ ατσουμπαλος...μου θυμιζει τους φακους που ειχε παλια ο πατερας μου.

Εδω ειπαμε να εξεληχτουμε λιγο. Αν δεν θες να παρεις τον http://www.lumapower.com/Signature-VX.html περιμενε να βγει καποιος αλλος με ΧΜ-L ποιο σουλουπομενος.

Απογοητευση ο ΤΚ-35.:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Άσχετος

Εδω ειπαμε να εξεληχτουμε λιγο. Αν δεν θες να παρεις τον http://www.lumapower.com/Signature-VX.html περιμενε να βγει καποιος αλλος με ΧΜ-L ποιο σουλουπομενος.

Απογοητευση ο ΤΚ-35.:antlers:

Επειδή τον έχω το συγκεκριμένο με το sst50 δε θα τον πρότεινα εκτός και αν τον μοντάρεις με xm-l...
Η Lumapower, είναι καλή σε μερικά πράγματα, αλλά σε άλλα δυστυχώς τα χαλάει πολύ...
Στο συγκεκριμένο, δεν έφτιαξε ανακλαστήρα για sst50 αλλά έβαλε αυτόν που είχε για xr-e. Παίζει καλά και με το sst50, αλλά αν είχε φτιάξει άλλο θα έπαιζε ακόμη καλύτερα!Επίσης, δε βάζει καλής ποιότητας AR τζάμι και το sst50 που είχε ήτανε κακών επιδόσεων, συγκριτικά με άλλα "μεγάλα" λέντ...
Επίσης, είναι Regulated μόνο με 2xcr123/rcr123/18350...όχι με μια 18650...
Αν βγει με xm-l ,πάρτον!

Βαρύς πιστεύω για τα γούστα σου..Για δες πόσο ζυγίζει με 8χΑΑ... 520gr...Πάει πολύ,έτσι δεν είναι; Κατά τα άλλα είναι ό,τι θες!
Γενικά να ξέρεις, με λιθίου ένας φακός είναι πολύ πιο ελαφρύς, οι nimh είναι αρκετά βαριές...

Last edited:
Απάντηση: Re: Άσχετος

Βαρύς πιστεύω για τα γούστα σου..Για δες πόσο ζυγίζει με 8χΑΑ... 520gr...Πάει πολύ,έτσι δεν είναι; Κατά τα άλλα είναι ό,τι θες!
Γενικά να ξέρεις, με λιθίου ένας φακός είναι πολύ πιο ελαφρύς, οι nimh είναι αρκετά βαριές...
Δεν μου φαινεται και πολυ (νομιζω)!!

Κοίτα, μένεις Αθήνα; Αν πάς στο δήσιο θα τους δεις από κοντά για να δεις από βάρος τι λέει!520γρ μου φαίνονται σχετικά πολλά, ιδίως αν περπατάς πολύ!Κατά τα άλλα και πέραν από του όγκου του και του περίεργου σχήματος, ο φακός αξίζει τα λεφτά του, έχεις 2+ώρες πολύ δυνατό max και πολύ καλό high!