άσχημο μπάσο- χτύπημα απο υπογούφερ PC

ntan

New member
8 June 2007
5
καλησπέρα σε όλους

έχω ενα σετ 5.1 homecinema συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μου.
Εδώ και χρόνια απολάμβανα μπάσο απο το subwoofer εξαιρετικό για τις δυνατότητες των ηχείων και την μάρκα. (Ozaki)

Το πρόβλημα πλέον είναι ο ήχος του μπάσου που ακούγεται σαν χτύπος και όχι με το βάθος και την "κανονική" μορφή. Με gain +15db στην έξοδο κάπως ενισχύεται αλλά και πάλι φεύγει κι έρχεται το "μπούκωμα".(πάνω απο 150Hz). Ακούγεται ρηχό και σαν χτύπημα... σε ξύλο. :bang:

μπορεί κανείς να μου πεί αν έχει καεί και άν φτιάχνεται; :huh2:

γενικά μου δίνει την εντύπωση οτι δέν ανταποκρίνεται στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου...
(σημειωτέον:για τον παραπάνω λόγο αναβάθμισα απο XP σε Windows 7 και κατέβασα ΚΑΙ τους πιο πρόσφατους οδηγούς για την X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro.)

φιλε ο κουνιαδος μου εχει ενα σετακι τετοια ozaki, με ενα μεγαλο γουφερακι κ 5 περιφερειακα..και εκεινος ειχε τετοι προβλημα και ειχε ξεκολησει ο κωνος απο το μεγαφωνο του subwoofer. ευτιχως ειχα ενα αλλο απο ενα παλιο hifi και τεριαξε τζιτζι..αμα μπορεις για τσεκαρε το κ συ!

και γω αυτό σκέφτηκα κατ'ευθείαν.Ότι ξεκόλλησε ο κώνος από την αράχνη(αυτό το κίτρινο πράγμα που μοιάζει με ιστό αράχνης).Δεν νομίζω να χρειαστεί να αλλάξεις το μεγάφωνο.Πάνε στο κέντρο μεγαφώνου να σου το κολλήσουνε ή να πάρεις κόλλα να το φτιάξεις μόνος σου.Δεν ξέρω όμως διέυθυνση και τηλ του κέντρο μεγαφώνου διότι δεν είμαι Αθηναίος.Ας βοηθήσουν οι Αθηναίοι.

καλησπέρα σε όλους

έχω ενα σετ 5.1 homecinema συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μου.
Εδώ και χρόνια απολάμβανα μπάσο απο το subwoofer εξαιρετικό για τις δυνατότητες των ηχείων και την μάρκα. (Ozaki)

Το πρόβλημα πλέον είναι ο ήχος του μπάσου που ακούγεται σαν χτύπος και όχι με το βάθος και την "κανονική" μορφή. Με gain +15db στην έξοδο κάπως ενισχύεται αλλά και πάλι φεύγει κι έρχεται το "μπούκωμα".(πάνω απο 150Hz). Ακούγεται ρηχό και σαν χτύπημα... σε ξύλο. :bang:

μπορεί κανείς να μου πεί αν έχει καεί και άν φτιάχνεται; :huh2:

γενικά μου δίνει την εντύπωση οτι δέν ανταποκρίνεται στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου...
(σημειωτέον:για τον παραπάνω λόγο αναβάθμισα απο XP σε Windows 7 και κατέβασα ΚΑΙ τους πιο πρόσφατους οδηγούς για την X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro.)

Καλωσήρθες ntan!
Οπως έγραψαν και οι προηγούμενοι συμφορουμίτες, αυτό που
περιγράφεις είναι σίγουρα ξεκολλημένος κώνος.
Μάλλον του τα ´χωσες σε κάποιο παιχνίδι- μουσική- ταινία και παρέδωσε
πνεύμα.
Αλλάζεις το γούφερ και όλα καλά.....

Δυστηχως συνηθως το foam surround των μεγαφωνων γινεται κοματια κ δε κολαει..αλλα ας το τσεκαρει ο φιλος μας και αν ειναι απλα ξεκολημενο το κολαει ο ιδιος με κολα, αναλογα απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο το spider.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. :grinning-smiley-043

@Magellan
Σευχαριστώ... πραγματικά ήταν το πρώτο μου πόστ μετά απο το...2007! :o
Ναι πράγματι... απο μουσική μάλλον δέν άντεξε. Ονομαστική RMS είχε 140watt και πίστευα οτι θα άντεχε...τα έχω πάνω απο 4 χρόνια.

@sifis_samos
ευχαριστώ sifis Ναι αυτα τα ιδια πρέπει να έχουμε...

Θα δοκιμάσω να το ανοιξω...αλλιώς θα το πακετάρω για μαγαζί με ηχεία... μπας και φτιάχνει.