ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

r1skey

Established Member
12 November 2007
174
Αθήνα
Ο καιρός της αγοράς TV πλησιάζει , ακόμα δεν έχω αποφασίσει μεταξύ 46 inch ή 50 inch Plasma h LCD αλλά εγκατέστησα δορυφορική και προέκυψε το ερώτημα της τοποθέτησης της τηλεόρασης. Η θέση της θα είναι δεξιά απο τζάκι σε μεγάλο τοίχο σαλονιού αλλά το τζάκι είναι στην γωνία υπο γωνία 45 μοιρών μεταξύ των δύο κάθετων τοίχων. Τι θεωρείται πως είναι μια ασφαλής απόσταση απο το τζάκι και παίζει ρόλο αν θα είναι πλasma ή LCD, υπο την έννοια του αν είναι πιο ευαίσθητη σε θερμοκρασίες η μία τεχνολογία σε σχέση με την άλλη;

Βγαζει θερμοκρασια η plasma :furious3:????????

Σε αυτη τη περιπτωση κανουμε και οικονομια στο πετρελαιο :flipout::flipout:?????

δεν ξερω ολες οι πλασμα αν βγαζουν θερμοτητα(πρεπει να βγαζουν)
για την PX70 παντως θα ελεγα οτι ειναι κοντα στα επιπεδα των LCD

Έχω αρχίσει και συγκλίνω προς την 50PZ70 και γνωρίζω πως δεν ενδείκνυται να τοποθετηθεί κοντά στο τζάκι αλλά δυστυχώς αυτός ο τοίχος βολεύει απο πολλές απόψεις. Έχει κανείς καμμιά σοβαρή απάντηση ως προς το θέμα;

Re: Απάντηση: ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

τι απόσταση θα έχει από το τζάκι???

για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάς....

αυτό προσπαθώ να προσδιορίσω σκέφτομαι για περίπου 1 μέτρο, έκαν και μία κλήση σε αντιπροσωπεία αλλά δεν έλαβα επίσημη θέση ούτε για το αν έχει πρόβλημα αλλά ούτε και για το ότι θα έχει ...

θα μπορουσες να μετρησεις τι θερμοκρασια ανεβαζει στο μερος που θα τοποθετηθει.

με αναμενο το τζακι :p

θα μπορουσες να μετρησεις τι θερμοκρασια ανεβαζει στο μερος που θα τοποθετηθει.

με αναμενο το τζακι :p

Φίλε νομίζω πως δυστυχώς θα χρειαστεί ίσως να κάνω κάτι τέτοιο, συζητώντας το και και με φίλους αυτό μου προτείνουν! Σε απάντηση πάντς στο yahoo answers κάποιος είπε για 4 πόδια σαν safe distance, που είναι γύρω στο 1 μέτρο και 20 εκατοστά ... βέβαια κάτι τέτοιο σημαίνει οτι θα πρέπει να γίνει ολόκληρη πατέντα γιατί μετά θα πρέπει να βάλω βάση τοίχου, με δυνατότητα ελαφράς περιστοφής που να αντέχει και τα κιλά μιας 50αρας ... Σπαζοκεφαλιά έχει αρχίσει και γινεται ... Να μην πω για τα ηχεία και τις λοιπές AV συσκευές που θα ακολουθήσουν!

Ισως να μην καίω τζάκι και βλέπω tv ταυτόχρονα ...

Εχω στο σπιτι ακριβως το ιδιο "προβλημα" και μαλιστα με 32" crt βαθους 65cm η οποια εχει αποσταση απο το (υπο γωνια45 μοιρων) τζακι περιπου 50cm. Εχω παρατηρησει οτι ακομη και διπλα ακριβως απο το τζακι και μεχρι μια αποσταση απο τον τοιχο στα 30cm δεν υπαρχει καθολου αυξημενη θερμοκρασια. Εαν χρησιμοποιησεις wall mounting νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα.

Εχω στο σπιτι ακριβως το ιδιο "προβλημα" και μαλιστα με 32" crt βαθους 65cm η οποια εχει αποσταση απο το (υπο γωνια45 μοιρων) τζακι περιπου 50cm. Εχω παρατηρησει οτι ακομη και διπλα ακριβως απο το τζακι και μεχρι μια αποσταση απο τον τοιχο στα 30cm δεν υπαρχει καθολου αυξημενη θερμοκρασια. Εαν χρησιμοποιησεις wall mounting νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα.

Φτιάξε με φίλε, μπορείς να μου στείλεις ένα pm με τηλέφωνο να τα πούμε λιγάκι, ή αν προτιμάς στείλε μου pm με κινητό η σταθερό να σε πάρω γιατί δεν χρεώνομαι λόγω εταιρείας! Πωπω χάρηκα πάρα πολύ λέμε!

Δεν νομίζω ότι η θερμοκρασία θα είναι σοβαρό πρόβλημα. Έχω δει και τηλεοράσεις κυριολεκτικά δίπλα (20cm) από το τζάκι. Ο καπνός όμως;

ΟΚ πείστηκα πως στο ένα μέτρο που σκοπεύω να τη βάλω θα είμαι απολύτως οκ. Οσον αφορά στο καπνό είναι θέμα τζακιού, θα παώ να το φουλάρω τις επόμενες μέρες για να σιγουρευτώ για καπνό. Εϊναι θέμα κατασκευής, αμα τραβάει καλά (εχω δεί τζάκια σε σπίτια που δεν περνάει τίποτα) δεν θα έχω πρόβλημα και φυσικά μην ξεχνάς οτι η plasma θα μπεί 1 μέτρο δεξιά, δεν νομίζω να διαχέεται ο καπνος πλαγίως λογικά θα πηγαίνει προς τα πάνω, εκτος αυτού δεν μιλάμε για ντουμάνια, αν είναι έτσι θα πρέπει να διορθωθεί το τζάκι...

Ευχαριστώ παιδιά πάντως τώρα μένει να βρω Tilt wall mount και την καλύτερη δυνατή τιμή γιατί αποφάσισα να πάω για την PZ70!

Τα κλειστού τύπου τζάκια δεν έχουν πρόβλημα ... Τα ανοιχτά όλο και κάποια στιγμή μπορεί να βουλώσουν και να κάνουν τον τόπο μαύρο ...

Αν είναι να μου κάτσει η στραβή (που λέει και το ανέκδοτο) θα γίνει όλο το σπίτι μάυρο η TV θα με πειράξει ...

Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον etien για τις συμβουλές του, ήδη έστειλα email στο site που μου εδωσες για τα wall mounts ... δεν το γλυτώνω το 200αρι απο οτι φαίνεται!

Η τηλεόραση θα είναι μαύρη , και δεν θα ισχύει η εγγύηση ... Εμένα μου έκατσε η στραβή πάντως σε ( ουφ ) φτηνό προιόν , οπότε δεν το ξανα ρισκάρω ...

Can I mount the TV over my fireplace? As long as the plasma TV will not be exposed to smoke or excessive heat, it should be fine. First, take a thermometer and tape it to the area directly above your fireplace -- where the plasma will be. Then build a nice fire and monitor the thermometer for the next hour or so. If the temperature is above 104 degrees F, then the area is too hot for your plasma to be operating. Of course, you could choose to keep your plasma turned off while a fire is burning. In the end, please use common sense. If the area above your fireplace is too warm or exposed to smoke, you probably want to put your plasma TV somewhere else.

Από τα επίσημα χείλη της panasonic

http://www2.panasonic.com/consumer-...etails-FAQs+for+Plasma+TVs-UCM_PRD_CNT_001993

ps 104 F = 40 Κελσίου

:2thumb22sup: