Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

Λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας στο ασφαλιστικό μας σύστημα θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ αν έχουν επιλέξει κάποια ιδιωτική εταιρία ασφάλισης για την κάλυψη της υγείας τους.

Δε συζητάω για κάποιο αποταμιευτικό σύστημα αλλά μόνο για υγεία (εξετάσεις, νοσήλεια κλπ).

Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια εισφορών στους δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς δεν αισθάνομαι πλέον ασφαλής αν χρειαστώ οποιαδήποτε παροχή...

Δε ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρουμε αυτό που έχουμε επιλέξει ή αν θεωρείται διαφήμιση (εγώ δεν έχω επιλέξει ακόμα, γι'αυτό ξεκίνησα και το θέμα).

Εχω και ιδιωτική ασφάλεια απ' το 1999. Αυτή τη στιγμή μόνο για το νοσοκομειακό κομμάτι της ασφάλισης (έχω και αποταμιευτικό) πληρώνω 1.050 ευρώ τον χρόνο.

Να σου πω εντυπώσεις δεν μπορώ, μιας και όλα αυτά τα χρόνια δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω χρήση.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, το προχωράς.

Να έχεις πάντως υπόψην σου πως τα τωρινά συμβόλαια δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα.

Πλέον εξαιρούν τις οφθαλμολογικές παθήσεις (καταρράκτη, γλαύκωμα, θεραπείες με laser κ.λ.π.) ψυχιατρικές παθήσεις, τοκετούς, συγγενείς παθήσεις, προϋπάρχουσες παθήσεις κ.α.

Επίσης πριν την υπογραφή του συμβολαίου θα σου ζητήσουν να παρουσιάσεις το βιβλιάριο υγείας σου και όποιες τυχόν διαγνωστικές εξετάσεις έχεις κάνει. Θα απαντήσεις και σε ένα ερωτηματολόγιο 3 σελίδων (σχετικό με παθήσεις, κάπνισμα, ποτό, επικίνδυνα σπορ, κ.α.). Ηλικιακά, αν έχεις κλείσει τα 40 χρόνια και 6 μήνες σε βάζουν σε επόμενη κλίμακα με αυξημένα ασφάλιστρα. Εξυπακούεται ότι όσο μεγαλύτερος είσαι τόσο περισσότερο πληρώνεις.

Εγώ έχω κάνει συμβόλαιο εδώ και 12 χρόνια με την Εθνική Ασφαλιστική για νοσοκομειακή περίθαλψη και συνταξιοδοτικό. Όσο αναφορά τα νοσοκομεία η κάλυψη είναι απεριόριστη εντός και εκτός Ελλάδας. Πληρώνω 1000 ευρώ το εξάμηνο. Θα συμφωνήσω με τον kblacho ότι τα τωρινά συμβόλαια είναι εντελώς διαφορετικά με τα παλαιότερα, γι αυτό όσοι έχετε παλιά συμβόλαια καλό είναι να μην τα αλλάζετε.

Προσωπικά δουλεύω στην MetLife Alico, καλύπτομαι από το ομαδικό μας συμβόλαιο αλλά έχω κάνει επιπλέον και δικό μου στην Interasco.

Τα από πάνω που αναφέρθηκαν, δεν ισχύουν πάντα, εξαρτώνται από αρκετούς παράγοντες καθώς και από την ασφαλιστική. Πχ και στην Interasco αλλά και στην Metlife υπάρχει κάλυψη για τοκετό απλώς από την έναρξη της ασφάλισης πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα (πχ 2 χρόνια).

Έχω χρειαστεί αρκετές φορές την ασφάλειά μου, κυρίως για την μικρή κόρη μου, και οι αποζημιώσεις γίνονται άμεσα.

Πάντως, έτσι όπως έχει η δημόσια υγεία, το τελευταίο πράγμα που θα κόψω αν βρεθώ οικονομικά στριμωγμένος, είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

Ο,τι και να επιλεξεις, να προσεξεις η εταιρεια να εχει υγιη ισολογισμο. Εγω ειμουν παλαιοτερα σε γνωστη ασφαλιστικη που φαληρισε...

Εχω επιλεξει τωρα και ειμαι ασφαλισμενος στην Generali και οχι μονο για υγεια. Περυσι ειχα 2 ζημιες σε ακινητα και πληρωθηκα, με εμβασμα στο λογαριασμο μου, μεσα σε ενα μηνα περιπου απο τη στιγμη που ηρθε ο πραγματογνωμονας.
Πηρα ακριβως τα ποσα που ζητουσα, που ηταν και η πραγματικη αξια των ζημιων, χωρις εκπτωσεις, χρονοτριβες και παζαρια.

Να προτιμησεις ασφαλιστη που δουλευει με ολες τις ασφαλιστικες και οχι αποκλειστικα με μια. Ενας καλος εμπειρος και καπατσος ασφαλιστης ειναι ολα τα λεφτα. Μπορει να κανει ολη τη διαφορα.

"Ο,τι και να επιλεξεις, να προσεξεις η εταιρεια να εχει υγιη ισολογισμο. Εγω ειμουν παλαιοτερα σε γνωστη ασφαλιστικη που φαληρισε... "

Αυτό ήταν το καλύτερο, που ταυτόχρονα τα λέει όλα: Αν δεν είσαι ο ίδιος ελεγκτής ανωνύμων εταιρειών - για να καταλαβαίνεις ότι είναι μούφα τα 10 δις ευρώ στη Ρουμανία του απατεώνα Ψωμιάδη π.χ. φρόντισε να προσλάβεις έναν για να παρακολουθεί τα οικονομικά δεδομένα της ασφαλιστικής σου.
Και πάλι βέβαια μπορεί να είσαι άτυχος, αν ο ελεγκτής σου είναι π.χ η Arthur Andersen και η ασφαλιστική σου το ταμείο της Enron. Ας είμαστε λίγο σοβαροί, που θα ελέγξω εγώ ο Κώτσος από την Τρίπολη τον ... ισολογισμό επενδυτικής εταιρίας.

Πού πάω και τα βρίσκω τώρα αυτά θα μου πείτε .. Ψιλά γράμματα. Ακολουθείστε καλύτερα τις συμβουλές του Μπάμπη και του Άρη a.k.a "ο ιδιωτικός τομέας είναι εξ ορισμού υγιής, το κράτος διεφθαρμένο".

Τώρα που το σκέφτομαι, λόγω της ιστορίας με τον Ψωμιάδη - που όλα ήταν μέλι-γάλα από τους ελεγκτές, μέχρι που άρχισαν τις καταγγελίες μέτοχοι με πληροφορίες από τους εργαζόμενους - χρειάζεστε και έναν ελεγκτή να ελέγχει ... τον ελεγκτή, που τα παίρνει για να παρουσιάζει στα θύματα - πελάτες τη μαγική εικόνα μιας κραταιάς εταιρίας.

Α, και μη διανοηθείτε να πάθετε καμμιά εξεζητημένη ασθένεια με ακριβή θεραπεία. Θα ανακαλύψετε ότι το συμβόλαιό σας έχει όριο ως προς τα έξοδα. Αν δεν έχει, άμεσα θα σας αυξήσουν κατακόρυφα το ασφάλιστρο.

Kωνασταντινε δεν γραφεις συχνα,αλλα οταν γραφεις....:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

"Ο,τι και να επιλεξεις, να προσεξεις η εταιρεια να εχει υγιη ισολογισμο. Εγω ειμουν παλαιοτερα σε γνωστη ασφαλιστικη που φαληρισε... "

Αυτό ήταν το καλύτερο, που ταυτόχρονα τα λέει όλα: Αν δεν είσαι ο ίδιος ελεγκτής ανωνύμων εταιρειών - για να καταλαβαίνεις ότι είναι μούφα τα 10 δις ευρώ στη Ρουμανία του απατεώνα Ψωμιάδη π.χ. φρόντισε να προσλάβεις έναν για να παρακολουθεί τα οικονομικά δεδομένα της ασφαλιστικής σου.
Και πάλι βέβαια μπορεί να είσαι άτυχος, αν ο ελεγκτής σου είναι π.χ η Arthur Andersen και η ασφαλιστική σου το ταμείο της Enron. Ας είμαστε λίγο σοβαροί, που θα ελέγξω εγώ ο Κώτσος από την Τρίπολη τον ... ισολογισμό επενδυτικής εταιρίας.

Πού πάω και τα βρίσκω τώρα αυτά θα μου πείτε .. Ψιλά γράμματα. Ακολουθείστε καλύτερα τις συμβουλές του Μπάμπη και του Άρη a.k.a "ο ιδιωτικός τομέας είναι εξ ορισμού υγιής, το κράτος διεφθαρμένο".

Τώρα που το σκέφτομαι, λόγω της ιστορίας με τον Ψωμιάδη - που όλα ήταν μέλι-γάλα από τους ελεγκτές, μέχρι που άρχισαν τις καταγγελίες μέτοχοι με πληροφορίες από τους εργαζόμενους - χρειάζεστε και έναν ελεγκτή να ελέγχει ... τον ελεγκτή, που τα παίρνει για να παρουσιάζει στα θύματα - πελάτες τη μαγική εικόνα μιας κραταιάς εταιρίας.

Α, και μη διανοηθείτε να πάθετε καμμιά εξεζητημένη ασθένεια με ακριβή θεραπεία. Θα ανακαλύψετε ότι το συμβόλαιό σας έχει όριο ως προς τα έξοδα. Αν δεν έχει, άμεσα θα σας αυξήσουν κατακόρυφα το ασφάλιστρο.

Ωραια, αλλα πως επιλεγει κανεις ασφαλιστικη, αν θελει να κανει ιδιωτικη ασφαλιση?

Εγω προσπαθησα να πω τη γνωμη μου στο μελος που ρωταει.

Και περαν των διαθεσιμων οικονομικων στοιχειων, που μπορει και να ειναι ωραιοποιημενα, που μπορει να βασιστει κανεις?

όχι μόνο τους ισολογισμούς ...

πρέπει να ελέγχει τα αποτελέσματα χρήσης, να αναζητά τις ταμειακές ροές αλλά κυρίως .... να διαβάζει και να καταλαβαίνει τις σημειώσεις των ορκωτών .... :music-smiley-005:

Πάνω κάτω όλοι ξέρουν ποιες είναι οι υγιείς ασφαλιστικές εταιρείες. Το θέμα είναι ότι αυτές έχουν και τα ακριβότερα ασφάλιστρα..... :p

Καμία ασφαλιστική εν Ελλάδι δεν είναι υγιής...Ολες φούσκες υπό διορία είναι...

Σε λίγο π.χ οι περισσότερες πρέπει να αρχίσουν να εξυπηρετούν συνταξιοδοτικά που έκλεισαν τον κύκλο τους .Εχουν κεφάλαια;
Εδώ κλείνουν τους κλάδους αυτοκινήτων κι είναι η μισή Ελλάδα ανασφάλιστη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

Καλά, για αυτό δεν φταίνε οι ασφαλιστικές εταιρείες......

Οχι με την έννοια που εννοείς,αλλά σαφώς δείχνει αδυναμία κάλυψης,ανύπαρκτη ευελιξία αγοράς,έλλειψη κεφαλαίων...

Απάντηση: Re: Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

Πάνω κάτω όλοι ξέρουν ποιες είναι οι υγιείς ασφαλιστικές εταιρείες. Το θέμα είναι ότι αυτές έχουν και τα ακριβότερα ασφάλιστρα..... :p

Κανείς δεν ξέρει. Πέφτει μαγείρεμα στα νούμερα και P.R με τους "δημοσιογράφους τζουκ-μποξ" που λέει κι ο Βαξεβάνης, που αυτό που λίγο πολύ όλοι δήθεν ξέρουν είναι απλώς μαγική εικόνα.
Ας μην έσωζε το αμερικάνικο δημόσιο με τριψήφια δις $ την AIG και θα έβλεπες πόσες "αξιόπιστες" -στα μάτια του ζαβλακωμένου από το επιθετικό μάρκετινκγ κοινού - θα έπαιρνε μαζί της στον Καιάδα.
Αλλά έτσι είναι: Όταν τα λαμόγια χάνουν τα λεφτά του πελάτη στο τζόγο, επεμβαίνει το κακό κράτος, η τροχοπέδη της "ανάπτυξης", που λένε και οι απατεώνες των δήθεν αγορών.

Καμία ασφαλιστική εν Ελλάδι δεν είναι υγιής...Ολες φούσκες υπό διορία είναι...

Είσαι απόλυτος. και κάνεις λάθος. Λίγες ναι, όχι όλες όμως. Εκτός και έχεις πληροφορίες από έγκυρη πηγή που γνωρίζεις τα οικονομικά όλων των εταιριών.Υπάρχουν ασφαλιστικές που κλείνουν πάνω από αιώνα λειτουργίας και τα αποθέματά τους είναι πολλαπλάσια των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Πάντως, η φερεγγυότητα μας απασχολεί σε περιπτώσεις επενδυτικών & συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Εδώ που μιλάμε για ασφάλεια νοσοκομειακή/υγείας, το ρίσκο και η "χασούρα" σε περίπτωση κανονιού, είναι τραγικά χαμηλότερο.

Αυτό όντως ισχύει.

Last edited:
Μάλιστα...Εσύ απο πού αντλείς πιό έγκυρες πληροφορίες;

Χρειάζεται κάποιος κάτι περισσότερο,απο την εικόνα π.χ που παρουσιάζουν οι τράπεζες και την συμμετοχή τους στην κρίση;Σ' αντίθεση μ' αυτές στις θυγατρικές τους ασφαλιστικές όλα είναι ρόδινα ε;

Πόσοι και πόσο έχουν αποζημιωθεί,απο την "υγιή ασφαλιστικό κλάδο",για συμβόλαια ασφαλιστικών που βάρεσαν κανόνι;

Βέβαια,στα μικρά συμβόλαια π.χ υγείας,δεν ενέχονται οι κίνδυνοι που ενέχουν τα μεγάλα επενδυτικά ή συνταξιοδοτικά.

Οσονούπω, ακολουθεί το επόμενο σίγουρο κούρεμα ελληνικών ομολόγων και τότε τα ξαναλέμε.

Last edited:
Όπως ανέφερα πιο πάνω, τυχαίνει να δουλεύω σε μια τέτοια εταιρία, και λόγω της φύσης της δουλειάς μου, γνωρίζω πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Δεύτερον, δεν είναι θυγατρική κάποιας τράπεζας.

Επαναλαμβάνω, το ότι την τελευταία 15ετία είχαν ανοίξει ένα σκασμό φούσκες ασφαλιστικές στην Ελλάδα όπου κρέμασαν τους πελάτες τους, δεν σημαίνει ότι αυτόματα ισχύει και για όλες τις ασφαλιστικές. Ναι, υπάρχουν και υγιείς ασφαλιστικές.

Όσο για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ήδη υπήρξε μεγάλη χασούρα, αλλά αυτή καλύφθηκε (και με το παραπάνω) από τα κεντρικά της εταιρίας στην Αμερική. Συνεπώς, αυτό που αναφέρεις επηρεάζει κυρίως τις 100% ελληνικές ασφαλιστικές, και κατά περίπτωση τις διεθνείς. Όπως επίσης, τα ελληνικά ομόλογα είχαν ήδη πωληθεί πριν το haircut...

Και αυτη που εκλεισε κανεις δεν ηξερε οτι θα εκλεινε.....μονο λιγοι....

Μονο η μιση ελλαδα εννοεις ε χιχιιχιιιι!! Σαν τις ταινιες της Τζουλιας κανεις δεν εχει ιδεα ποτε κυκλοφορει αλλα ολοι την εχουν δει απο πριν 5-6 φορες :BDGBGDB55:

Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας, Συμβουλές...

Μετα απο προσφατη (μικρη ευτυχως) περιπετεια της υγειας μου και νοσηλειας μου στο Τζανειο, θα ηθελα να ρωτησω τα μελη του φορουμ τη γνωμη τους σχετικα με τις ιδιωτικες ασφαλειες υγειας. Ειμαι νεος σε ηλικια, 27 ετων εργαζομενος με ασφαλιση στον ΕΟΠΠΥ. Οταν ο πατερας μου εργαζοταν ειχε ασφαλεια στην εθνικη ασφαλιστικη, οπου σε στιγμη αναγκης παρειχε πολυ καλες συνθηκες νοσηλειας σε μεγαλα ιδιωτικα νοσοκομεια. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ιδεα για το κοστος, μιας και στον πατερα μου μεγαλο μερος των κρατησεων πληρωνοταν απο τη δουλεια του. Καποιες πρωτες συμβουλες για το τι πρεπει να προσεξω αλλα και για τι ετησιο κοστος μιλαμε; Γενικα δεν αρρωσταινω ευκολα αλλα μετα απο την περιπετεια αυτη θα ηθελα πελον να ειμαι προετοιμασμενος.