Το τελευταιο, μονο, το περασα προχειρα με ενα χοντρο και ενα ψιλο γυαλοχαρτο, τσατρα πατρα, και φανηκε να τριφτηκε κανονικα.Οταν βρεθουμε θελω να μου δειξεις..αρχιζει και γινεται ενδιαφερον.....!!!!
Μπορεις να το λειανεις μετα...;
Τριβεται κανονικα Κωστη οπως καθε κοινο μεταλλο. Ειτε με γυαλοχαρτο ειτε με ειδικο τροχακι dremel.Οταν βρεθουμε θελω να μου δειξεις..αρχιζει και γινεται ενδιαφερον.....!!!!
Μπορεις να το λειανεις μετα...;
Το λαμακι ομως απο πανω τι παχος εχει?
Εαν το ενα απο τα δυο υλικα ειναι πολυ λεπτο δεν υπαρχει κανενα θεμα. Θεμα ισως υπαρχει οταν κολλας δυο λαμακια μεταξυ τους με παχος και τα δυο 2.5μμ
Ωραιος Μπαμπη.
Το εχεις καλυψει με κολληση απο πανω ολο το λεπτο λαμακι ή πως;
….
Το λεω για αυτο που ειπες, Μπαμπη, για την δυναμη της ασημοκολλησης, τους κραδασμους κτλ.
Δεν αμφισβητω τα λεγομενα σου, αφου δεν γνωριζω, αλλα το βαζω ως τροφη για σκεψη, μια που το πετυχα.
Καλημέρα παίδες, λοιπόν θα ξανά πω για την ασημοκόλληση όσον αφορά στη δική μου εργασία (βιομηχανική ψύξη).Ξαναλέω τι ξέρω εγώ απ’όσα μου έχουν πεί μάστορες πολύ πιό έμπειροι απο μένα. Προσωπική άποψη ΔΕΝ έχω.
Η ασημοκόληση είναι πάρα πολύ γερή κόληση αλλά για σημεία που δεν έχουν κραδασμούς. Ίσως υστερεί σε ελαστικότητα, δεν το γνωρίζω.
Αυτό μου είπαν κι αυτό λέω, αν αυτό που μου είπαν είναι λάθος σας μεταφέρο λάθος πληροφορία.
Δεν ξέρω πως τα πάει σε σχέση με την οξυγονοκόλληση, ξέρω όμως (σίγουρα αυτή τη φορά) οτι είναι πολύ πιο γερή απ’ τη μπρουτζοκόλληση, γι’αυτό και τη χρησιμοποιούν, στα πολύ δύσκολα, οι υδραυλικοί.
Οι ευσυνείδητοι όμως υδραυλικοί γιατί σαν υλικό είναι πανάκριβη. Μια βέργα με βόρακα στοιχίζει κοντά στα 10€.
Επιπλέον έχει και μια άλλη, πολύ χρήσιμη, ιδιότητα. Μπορεί να κολλάει μεταξύ τους ανόμοια μέταλλα.
Αρα και 40%, 50% κτλ ειναι ακομα καλυτερα, ή το 30% ειναι η χρυση τομη; Τι καταλαβες;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.