Ασκηση επι χαρτου η αλλιως σωστοτερη επιλογη ηχειων για μελλοντικη αγορα...

+1
τα ηχεία δεδομένου και του χώρου αλλά και του τρόπου ακρόασης θεωρώ οτι είναι μια χαρά
για κάτι καλύτερο θα χρειαστεί μεγαλύτερο budget, το οποίο είναι αρκετά καλό ή έστω ανεκτό
για ενα καλό ενισχυτή (ειδικά σε μτχ υπάρχουν ευκαιρίες)
όντως ιδανικά φαντάζει κάτι γλυκόηχο σε τάξη α ή σε υβριδικό-λαμπάτο
πάντα όμως με δοκιμή, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο χώρος
για τα ηχεία θεωρώ οτι θα μπορούσαν να τσεκαριστούν απο κάποιο γνώστη του χώρου
επίσης κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι οτι δεν σου λείπει μπάσο, καθώς δηλώθηκε
προηγούμενως οτι θα ήθελες και λίγο μπάσο, αλλά θέλεις πιο στακάτο μπάσο για να κοπεί
το φαινόμενο μπουμαρίσματος

με μια δοκιμή του να απομακρυνθούν τα ηχεία απο τον τοίχο το φαινόμενο διορθώνεται?
ή παραμένει?
εάν διορθώνεται ναι να αναζητηθούν ηχεία με οπή μπροστά, αλλιώς θα φταιει ο ενισχυτής

Απάντηση: Re: Ασκηση επι χαρτου η αλλιως σωστοτερη επιλογη ηχειων για μελλοντικη αγορ

Ευχαριστώ... Προφανώς ο χώρος και ο ενισχυτής προκαλεί θέμα...
Ερώτηση θα δουλευε αν τις τρύπες του bass reflex τις "έκλεινα"με καποιο υλικό τύπου polyfill ούτως ώστε να μην καταπονειται το γουφερ και να κοπεί λίγο μπουμαρισμα σαν απεριοδικη σχεδίαση.

Το αντίθετο συμβαίνει αν κλείσεις το BR.Και πιο πολύ θα καταπονούνται αλλά το πιο σημαντικό θα καταπονείται πολύ περισσότερο και το ενισχυτικό.

Τhanks υπάρχει κανένας αξιόλογος diy ενισχυτής για την περίπτωση μου να τον βάλω στο πρόγραμμα κάποια στιγμή η να παίξω εκ του ασφαλούς με έτοιμο...

Απάντηση: Re: Ασκηση επι χαρτου η αλλιως σωστοτερη επιλογη ηχειων για μελλοντικη αγορ

τα ηχεία σου με άλλον ενισχυτή τα έχεις ακούσει;

Σωστό. και το αναποδο φυσικά (να δοκιμάσει τον ενισχυτή με ευκολότερα ηχεία)

Καλό είναι να βρει τι του φταίει και αναλόγως να κρατήσει ένα απο τα δύο τουλάχιστον, ώστε να βγει το μπάντζετ.
Αν μείνουν τα ηχεία, καλό είναι να πάρει watt.
Aν μείνει ο ενισχυτής, τότε 90+db, δαπέδου σχετικά μικρού όγκου και ισορροπημένα ή μεγαλούτσικα βάσεως (6-8" γουφερ).
Τα υπόλοιπα είναι θέμα χώρου τοποθέτησης και γούστου νομίζω. Ας δει πρώτα τεχνικά το θέμα και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

υγ. ο χώρος δεν είναι και τόσο κακός...

+1 για τον Dalanik
όσον αφορά το χώρο η σωστότερη διατύπωση θα ήταν οτι πολλοί απο εμάς έχουμε χειρότερους-δυσκολοτερους χαχαχα

+1 για τον Dalanik
όσον αφορά το χώρο η σωστότερη διατύπωση θα ήταν οτι πολλοί απο εμάς έχουμε χειρότερους-δυσκολοτερους χαχαχα

Εγώ σίγουρα! :ernaehrung004:

Έπαιζα χρόνια με λιγόβατους αρχαίους λαμπάτους και άκουγα μια χαρά. Η επιλογή του ηχείου για τη συνοδεία τους ήταν της Geometric Harmony τα micro. Eξαιρετικά ηχεία για τα λεφτά τους.
Τι μουσική ακούς; Tι λάμπες (μάρκα) φοράει ο ενισχυτής σου ;
Κάτω από προϋποθέσεις μπορείς να ακούσεις εξαιρετικά. Όντως ηχεία με bass reflex πίσω δεν... (για τη συγκεκριμένη δομή του χώρου).

Τώρα φοράει ένα σετ nos rft επίσης έχω κάνει μετατροπή αντί για την 5687 που έχει ως οδηγητρια να δουλεύει με ecc99 jj αλλά μου φαίνεται τον καλύτερο ήχο τον είχα πάρει με σβετλανες. Ακούω όλα σχεδόν τα ήδη εκτός σκλυλελε και κλασικής με έμφαση στα blues και jazz. Τα μικρο τα έχω κατά νου αλλά φοβάμαι τα φουλρειντζ λόγω προτερης εμπειρίας. Πάντως χθες που είχα λίγο χρόνο μετακίνησα λίγο τα ηχεία και μπορώ να πω ότι κάτι έγινε προς το καλύτερο τα άτιμα έχουν τρομακτική στερεοφωνική εικόνα. Θα κάνω μερικές ακόμα δοκιμές και θα αναφέρω.

Re: Απάντηση: Ασκηση επι χαρτου η αλλιως σωστοτερη επιλογη ηχειων για μελλοντικη αγορ

Φοράς ωραίες λάμπες (RFT). Mε τις jj δεν...
Και είναι πραγματικά nos μου τις χάρισε ένας συνάδελφος σφραγισμενες αγορασμένες στην εποχή τους να είχε κάνα δυο ζευγάρια ακόμα καλά θα ήταν...
Δημήτρη τα micro σε υψηλές εντάσεις πώς συμπεριφερονται ?Για το λέω... Στα δικά μου τα fostex λόγω μικρής διαδρομής του κωνου μόλις ξεπερνούσαν ας πούμε την ωφέλιμη διαδρομή έχω την εντύπωση ότι παραμορφωναν γιαυτό λέω ότι τα φοβάμαι σε αντίθεση με τα προακ.