Ασκηση EXCEL

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Εστω οτι εχω μια λιστα με ονοματα.

Θελω να ομαδοποιησω και να ταξινομησω τα ονοματα. Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης:

Βαζοντας σε μια στηλη διπλα απο καθε ονομα εναν αριθμο (πχ 1), θελω να πηγαινει το ονομα σε ενα πινακα που θα ονομαζεται (πχ Τραπεζι 1). Αλλαζοντας το 1 σε 2, θελω το ιδιο ονομα να γραφεται σε αλλο πινακα (Τραπεζι 2).

Προκειται για τραπεζι γαμου.

Εχει κανει καποιος κατι αντιστοιχο? Φανταζομαι πως ναι. Αλλεως ξερει κανεις πως μπορει να γινεται? Το αν θα ειναι σε 1,2 η παραπανω φυλλα δεν με απασχολει.

Ο σκοπος ειναι να εχω την εποπτεια ποιοι και ποσοι ειναι σε καθε τραπεζι, ωστε να αποφυγω να το κανω χειροκινητα (και τα συνεπακολουθα λαθη, διπλοεγγραφες κτλ.). Απλα βαζοντας ενα νουμερο διπλα απο καθε ονομα.

Καθε βοηθεια δεκτη.

Γίνεται με if() αλλά αυτά είναι κατά βάση δουλειές για database γιατί το if() θα βγει έκτρωμα...
Ένα απλό sorting σύμφωνα με το πρώτο column όπου εκεί έχεις γράψει το νούμερο του τραπεζιού δε κάνει;

Γίνεται με if() αλλά αυτά είναι κατά βάση δουλειές για database γιατί το if() θα βγει έκτρωμα...
Ένα απλό sorting σύμφωνα με το πρώτο column όπου εκεί έχεις γράψει το νούμερο του τραπεζιού δε κάνει;

Μπορει και να κανει το sorting που ειναι και πιο απλη λυση, αλλα δεν μπορω να το κανω να δουλεψει σωστα.

Αν επιλέξεις το πρώτο column και πατήσεις να κάνεις Sort θα σε ρωτήσει αν θέλεις να κάνεις expand την επιλογή σου ή όχι.
Αν την κάνεις expand θα δουλέψει κανονικά... :)

Αν έχεις τα νούμερα στη στήλη Α πας το βελάκι σου στο Α (γίνεται βελάκι προς τα κάτω) και κάνεις click. Έτσι επιλέγεις όλη τη στήλη Α.

cell τιμή

a1 ονομα1
a2 ονομα2
a3 ονομα3 κοκ
b1 1
b2 2
b3 2 (αριθμός τραπεζίου δίπλα στο όνομα)

h1 1 (αριθμός πρώτου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)
i1 2 (αριθμός 2ου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)
j1 3 (αριθμός 3ου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)

συνεχίζουμε και στα επόμενα κελιά για περισσότερα τραπέζια...k l m n

φτιάχνουμε μία μακροεντολή και βάζουμε μέσα...
i = 1
k = 2
l = 2
m = 2
Range("H:J").Clear
Cells(1, 8) = 1
Cells(1, 9) = 2
Cells(1, 10) = 3

While Cells(i, 1) > ""

If Cells(i, 2) = 1 Then
Cells(k, 8) = Cells(i, 1)
k = k + 1
End If
If Cells(i, 2) = 2 Then
Cells(l, 9) = Cells(i, 1)
l = l + 1
End If
If Cells(i, 2) = 3 Then
Cells(m, 10) = Cells(i, 1)
m = m + 1
End If
i = i + 1
Wend
Περισσότερα if για περισσότερα τραπέζια...αν περιμένεις μέχρι αύριο θα το έχω τελειοποιήσει γιατί τώρα δεν έχω πολυ χρόνο

το πιο εύκολο είναι με έναν συγκεντρωτικό πινακα ...,έτσι έχεις ονόματα ανα τραπέζι και σύνολο ατόμων ανα τραπέζι και γενικό ..

Μία απλή εκδοχή (δεν ξέρω αν σε βολεύει)
Κελλί Α1 τίτλος (ΟΝΟΜΑ)
Κελλί Β1 τίτλος (ΤΡΑΠΕΖΙ)
Κάτω απο το Α1, στην πρώτη δηλαδή στήλη και απο την δεύτερη γραμμή και κάτω, γράφεις τα ονόματα και δίπλα (στη δεύτερη στήλη) τον αντίστοιχο αριθμό τραπεζιού.

Επιλέγεις ΟΛΗ τη στήλη B (τη στήλη δηλαδή με τους αριθμούς τραπεζιών) κάνοντας κλικ πάνω στο Β.

Με επιλεγμένη τη στήλη πάς στο μενού "Δεδομένα" ---> Φίλτρο ----> και τσεκάρεις την επιλογή "Αυτόματο φίλτρο".

Δημιουργείται pull down μενού στην πρώτη γραμμή με επιλογές κάθε αριθμό τραπεζιού ξεχωριστά είτε όλα μαζί κλπ.

Επιλέγεις αριθμό και βγαίνουν τα άτομα που έχεις στο συγκεκριμένο τραπέζι.

Last edited:
cell τιμή

a1 ονομα1
a2 ονομα2
a3 ονομα3 κοκ
b1 1
b2 2
b3 2 (αριθμός τραπεζίου δίπλα στο όνομα)

h1 1 (αριθμός πρώτου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)
i1 2 (αριθμός 2ου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)
j1 3 (αριθμός 3ου τραπεζιου...από κάτω θα μπάινουν τα αντίστοιχα ονόματα)

συνεχίζουμε και στα επόμενα κελιά για περισσότερα τραπέζια...k l m n

φτιάχνουμε μία μακροεντολή και βάζουμε μέσα...
i = 1
k = 2
l = 2
m = 2
Range("H:J").Clear
Cells(1, 8) = 1
Cells(1, 9) = 2
Cells(1, 10) = 3

While Cells(i, 1) > ""

If Cells(i, 2) = 1 Then
Cells(k, 8) = Cells(i, 1)
k = k + 1
End If
If Cells(i, 2) = 2 Then
Cells(l, 9) = Cells(i, 1)
l = l + 1
End If
If Cells(i, 2) = 3 Then
Cells(m, 10) = Cells(i, 1)
m = m + 1
End If
i = i + 1
Wend
Περισσότερα if για περισσότερα τραπέζια...αν περιμένεις μέχρι αύριο θα το έχω τελειοποιήσει γιατί τώρα δεν έχω πολυ χρόνο

Ζαλιστηκα ρε παιδι. Θα το δοκιμασω ομως.
Ευχαριστω ολους.

Ζαλιστηκα ρε παιδι. Θα το δοκιμασω ομως.
Ευχαριστω ολους.

i = 1
Range("c1", "BQ3000").Clear
While Cells(i, 1) > ""
Cells(1, 3 + Cells(i, 2)) = Cells(i, 2)
k = 1
While Cells(k, 3 + Cells(i, 2)) > ""
k = k + 1
Wend
Cells(k, 3 + Cells(i, 2)) = Cells(i, 1)
i = i + 1
Wend

Βάλε αυτό σε ένα μακρο...δε χρειάζεται να καταλαβαίνεις τι λέει...απλα βάλε στην πρώτη στήλη του excel Ονόματα και στη δεύτερη δίπλα τα νούμερα των τραπεζιών τρέξε το μάκρο και θα στα φέρει παραδίπλα αυτά που θες

Απάντηση: Re: Ασκηση EXCEL

Μία απλή εκδοχή (δεν ξέρω αν σε βολεύει)
Κελλί Α1 τίτλος (ΟΝΟΜΑ)
Κελλί Β1 τίτλος (ΤΡΑΠΕΖΙ)
Κάτω απο το Α1, στην πρώτη δηλαδή στήλη και απο την δεύτερη γραμμή και κάτω, γράφεις τα ονόματα και δίπλα (στη δεύτερη στήλη) τον αντίστοιχο αριθμό τραπεζιού.

Επιλέγεις ΟΛΗ τη στήλη B (τη στήλη δηλαδή με τους αριθμούς τραπεζιών) κάνοντας κλικ πάνω στο Β.

Με επιλεγμένη τη στήλη πάς στο μενού "Δεδομένα" ---> Φίλτρο ----> και τσεκάρεις την επιλογή "Αυτόματο φίλτρο".

Δημιουργείται pull down μενού στην πρώτη γραμμή με επιλογές κάθε αριθμό τραπεζιού ξεχωριστά είτε όλα μαζί κλπ.

Επιλέγεις αριθμό και βγαίνουν τα άτομα που έχεις στο συγκεκριμένο τραπέζι.

+10000
το πιο απλο πράγμα στη χειρότερη ψάχνεις και τα σύνθετα φίλτρα.

Επανερχομαι.

Ειναι σχεδον οριστικη η λιστα με εναν αριθμο ατομων σε διπλα στηλη και αριθμο τραπεζιου.

Μπορω να κανω ταξινομηση ανα αριθμο τραπεζιου. Μπορω να βαλω φιλτρο και να μου δειχνει το τραπεζι που επιλεγω. Πως μπορω να εχω και τον συνολικο αριθμο ανα τραπεζι?

Οταν λετε συγκεντρωτικο πινακα τι εννοειτε?

Υποθετω εχεις στηλες : Αριθμος Τραπεζιου, Ονομα

Εισαγωγή - Συγκεντρωτικός Πίνακας. Επιλέγεις ολη την περιοχή που συμπλήρωσες τα δεδομένα ή και λιγο παραπάνω γραμμές
Βάλε στις ετικέτες στηλης τα τραπεζια και στις ετικέτες γραμμης τα ονοματα.
Βαλε στις Τιμες το πεδίο Ονομα και να υπολογίζει Πληθος απο Ονομα στις Ρυθμίσεις πεδίου τιμής.

Θα πάρεις πινακα 2 διαστάσεων. Αν δεν σου αρέσει συρε και τα τραπεζια στις ετικετες γραμμων μπροστα απο το ονομα αλλα δεν θα κανεις διασταυρωση για διπλογραμμένα ονοματα

Χρειάζεται δεξι κλικ μεσα στον ΣΠ και ανανέωση για να πάρει τις όποιες αλλαγές.