Άσπρη οθόνη, ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη...

Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Εχει σχεση με καποια οδηγια του ISF για το πως πρεπει να μετριεται το peak white στις πλασμα. Οχι μονο Panasonic αλλα και στις υπολοιπες. Το εγραφε ενας ISF calibrator στο AVSforums.

To ISF είναι μια εταιρία, και το ANSI ένα κρατικό ινστιτούτο πιστοποίησης.
Το ένα βγάζει πρότυπα, το άλλο χρήματα... :flipout:
Τώρα τι "οδηγίες" μπορεί να βγάλει μια εταιρία, δεν ξέρω, όπως δεν ξέρω και τι έκταση μπορεί να έχουν...

Αν το ISF νομίζει ότι έχει καλύτερη πρόταση, ας την υποβάλει στο ANSI για έλεγχο (από επιστήμονες) και αποδοχή του. Διαφορετικά, εμένα ΔΕΝ με αφορά. :smile:

"The window pattern is probably closer to real program material than a full-screen peak white" , "the modified ANSI measurement, which gives a better idea of real world contrast".

"The modified ANSI contrast ratio is a measurement of the difference between the darkest blacks and the brightest images when both are displayed at the same time. High ANSI contrast is essential to providing a punchy image with a high "wow" factor. A set with poor performance in this regard may look washed out and bland with regular program material, even if it does well with MLL."

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1256177

Kαι καποιες μετρησεις....

http://hdtvbychadb.com/reviews.htm

ΥΓ. Γιαννη γι'αυτο λεγεται modified ANSI.

Toυ oποίου οι τιμές όμως δεν είναι συγκρίσιμες με του κανονικού ANSI...

Δύο πρότυπα μετρήσεων, των ANSI και EBU είναι αρκετά. Kαλώς ή κακώς, έχει καθιερωθεί να χρησιμοποιούνται τα πρώτα σε καταναλωτικό επίπεδο και τα δεύτερα σε επαγγελματικό. Άμα είναι να εφευρίσκει ο κάθε τυχαίος κι από έναν δικό του τρόπο μέτρησης, είναι σαν να χ@ζουμε το νόημα των μετρήσεων...

H μέτρηση του peak white, δεν έχει σχέση με το ANSI Contrast...

Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ένας οργανισμός πιστοποίησης στην ονομασία ενός πράγματος που δεν είναι στις προδιαγραφές του οργανισμού...
Να βάλω και εγώ μια αυθαίρετη τιμή, 15% κάλυψη λευκού και να το πω "real ANSI contrast" τότε...

+1

Το "real" κατά μία έννοια, είναι απίστευτα σωστή επιλογή λέξης... :BDGBGDB55:

Κι όλα αυτά επειδή ο μπατζανάκης του etien δεν τον αφήνει να δει τί ρυθμίσεις έχει στην τηλεόρασή του... :flipout:

"The window pattern is probably closer to real program material than a full-screen peak white" , "the modified ANSI measurement, which gives a better idea of real world contrast".

Α, εντάξει, άμα το είπε ο Chad B, εγώ πάω πάσο. Πώς να τα βάλω με επιστημονικές αυθεντίες από τον χώρο της εικόνας; :smash:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=16491623

Για να λογικευτούμε λέω εγώ... Επειδή οι πλάσμα βγάζουν καλύτερα νούμερα σε 35% κάλυψη από ότι σε 50%, θα αλλάξουμε τα πρότυπα;

Μήπως να αναγνωρίσουμε και την αστρολογία σαν επιστήμη;;;; :BDGBGDB55:

Θέλω πολύ να δω πώς είναι το πάττερν μέτρησης που αντιπροτείνουν... :flipout:

Toυ oποίου οι τιμές όμως δεν είναι συγκρίσιμες με του κανονικού ANSI...

Δύο πρότυπα μετρήσεων, των ANSI και EBU είναι αρκετά. Kαλώς ή κακώς, έχει καθιερωθεί να χρησιμοποιούνται τα πρώτα σε καταναλωτικό επίπεδο και τα δεύτερα σε επαγγελματικό. Άμα είναι να εφευρίσκει ο κάθε τυχαίος κι από έναν δικό του τρόπο μέτρησης, είναι σαν να χ@ζουμε το νόημα των μετρήσεων...

H μέτρηση του peak white, δεν έχει σχέση με το ANSI Contrast...

+1

Το "real" κατά μία έννοια, είναι απίστευτα σωστή επιλογή λέξης... :BDGBGDB55:

Κι όλα αυτά επειδή ο μπατζανάκης του etien δεν τον αφήνει να δει τί ρυθμίσεις έχει στην τηλεόρασή του... :flipout:

Μπορώ να ρωτήσω κάτι? το πόσο λευκό αποδίδει μια τν φαίνεται από τη "φωτεινότητα"? Συγνώμη, αλλά μία "κίτρινη" λάμπα 100 βατ δεν είναι πιο "φωτεινή" από μία "γαλακτερή" λάμπα των 40 βατ? Παρόλα αυτά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΠΡΟ χρώμα δεν αποδίδει μονο η γαλακτερη λάμπα?

Pls confirm

Στην φύση υπάρχουν άπειρα λευκά. Το "πόσο" λευκό το αλλάζεις από το ρυθμιστικό της αντίθεσης. Το 'ποιο', από την θερμοκρασία. Συνήθως επιλέγουμε το λευκό των 6500 βαθμών Κέλβιν...

Στην φύση υπάρχουν άπειρα λευκά. Το "πόσο" λευκό το αλλάζεις από το ρυθμιστικό της αντίθεσης. Το 'ποιο', από την θερμοκρασία. Συνήθως επιλέγουμε το λευκό των 6500 βαθμών Κέλβιν...

Ναι μάλιστα. Γιατί όσο και να λέει ο Yperion ότι η πανασονικ ειναι εξισου φωτεινή με την samsung στις μετρήσεις φωτεινότητας, δεν παύει το "ασπρο" της να κιτρινίζει. Είναι άσχημο σε μία ταινία να βλέπεις (αδίκως) το χαμόγελο της Αμερικανίδας star τίγκα στην τερηδόνα.

Μα εύκολα στην Samsung με το 10p white balance φέρνεις το άσπρο όπου θες...στην panny στις prof. ρυθμίσεις πρέπει να έχει κάτι ανάλογο.

Ναι μάλιστα. Γιατί όσο και να λέει ο Yperion ότι η πανασονικ ειναι εξισου φωτεινή με την samsung στις μετρήσεις φωτεινότητας, δεν παύει το "ασπρο" της να κιτρινίζει. Είναι άσχημο σε μία ταινία να βλέπεις (αδίκως) το χαμόγελο της Αμερικανίδας star τίγκα στην τερηδόνα.
Οι ακριβές πανασόνικ έχουν ρυθμιστικά θερμοκρασίας λευκού. Γιατί θεωρείς ότι δεν μπορούν να ρυθμιστούν;

Δεν ξέρω, απλά μέχρι τώρα δεν έχω δει ποτέ πανασόνικ με ασπρο χρώμα. Σε σπίτι βέβαια έχω δει μόνο μια (42u10 - απαράδεκτη), όλες οι άλλες ήταν σε καταστήματα.
Απο ir πάντως η "απαραδεκτη" σκίζει. Ο μπατζανάκης μου αφήνει με τις ώρες με μια λιστα με τραγούδιαν(από usb?) και δεν υπαρχει ιχνος.

Last edited:

Δεν ξέρω, απλά μέχρι τώρα δεν έχω δει ποτέ πανασόνικ με ασπρο χρώμα. Σε σπίτι βέβαια έχω δει μόνο μια (42u10 - απαράδεκτη), όλες οι άλλες ήταν σε καταστήματα.

Μήπως σου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα; Η θερμοκρασία λευκού στην τηλεόρασή σου τι τιμή έχει;

Για να λες την U10 απαραδεκτη κατι συμβαινει η με την U10 η με εσενα.:p

Aπο την C96 παντως ειναι απειρες κλασεις ανωτερη.

Η δικη μου παντως στις 2000 ωρες αν αφησεις κατι για πολυ ωρα στην οθονη εχει Image retention. Αυτο ενισχυει την εντυπωση που εχω οτι η συγκεκριμενη που αναφερεις εχει καποιο προβλημα.

Last edited:

Μήπως σου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα; Η θερμοκρασία λευκού στην τηλεόρασή σου τι τιμή έχει;

Δεν ξέρω βαθμούς ακριβώς, λέει "τόνος χρώματος: ψυχρός 1". Το ασπρο που αποδίδει δεν είναι ούτε "μπλεδίζων", ουτε "κιτρινίζων" ουτε τιποτε. Είναι λευκο του γαλακτος, κατρασπρο.

Για να λες την U10 απαραδεκτη κατι συμβαινει η με την U10 η με εσενα.:p

Aπο την C96 παντως ειναι απειρες κλασεις ανωτερη.

Σε SD η διαφορά υπέρ της C96 είναι ΧΑΩΔΗΣ!!

Σε HD δεν ξέρω εάν μεταμορφώνεται η U10, αλλα το βλέπω πολύ χλωμό (κυριολεκτικά) συμφωνα και με το αποτέλεσμα του τεστ που ανέβασες πιο πάνω για την VT20. Φαντασου αναλογικα το ποσο πιο χαλια πρεπει να ειναι η U10. Για νεκρόφιλους :)

Δεν ξέρω βαθμούς ακριβώς, λέει "τόνος χρώματος: ψυχρός 1". Το ασπρο που αποδίδει δεν είναι ούτε "μπλεδίζων", ουτε "κιτρινίζων" ουτε τιποτε. Είναι λευκο του γαλακτος, κατρασπρο.

Είναι ψυχρό. Το λευκό των 6500Κ κιτρινίζει λίγο...

Σε σχεση με αλλες μαρκες οντως χαλανε λιγοτερο. Αλλωστε αυτο φαινεται και απο την ερευνα του Consumer Reports.

Οτι δεν χαλανε καθολου αυτο δεν γινεται γιατι ειναι αδυνατο.

ΥΓ. Γιαννη δεν γινεται τα ποστ για το ποσο τελεια ειναι η τηλεοραση του Etien σε σχεση με την "μαπα" την VT20 να μετακινηθουν σε νεο νημα?

Καμιά φορά ρε παιδιά τα γενικεύετε όλα και βγάζετε το συμπερασμα που θέλετε. Εγω είπα οτι δεν εχω δει πραγματικα ασπρο σε πανασονικ. δεν ειπα οτι ειναι καλυτερη η C96 απο την VT20.
Απο την U10-20 είναι καλύτερες όλες οι τηλεοράσεις στα μάτια μου, όχι μονο το καμάρι μου.

Καμιά φορά ρε παιδιά τα γενικεύετε όλα και βγάζετε το συμπερασμα που θέλετε. Εγω είπα οτι δεν εχω δει πραγματικα ασπρο σε πανασονικ. δεν ειπα οτι ειναι καλυτερη η C96 απο την VT20.
Απο την U10-20 είναι καλύτερες όλες οι τηλεοράσεις στα μάτια μου, όχι μονο το καμάρι μου.

Εγώ δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα, απλά σε ενημέρωσα ότι σου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα, και αναζητάς αντίστοιχα ψυχρό λευκό. Αυτό είναι προσωπική συνήθεια. Απλά, υπάρχουν κάποια πρότυπα, που ευχόμαστε να ακολουθούν και τ στούντιο, που θέλουν την θερμοκρασία λευκού στους 6500 Κέλβιν, που είναι πιο κίτρινο άσπρο από αυτό που έχεις συνηθίσει εσύ...