Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

41135639561_fc99884719_b.jpg
[/URL]_IMG4777 by miltos, on Flickr[/IMG]

41101422182_ea2d46055c_b.jpg
[/URL]_IMG4758_pagasitikos fisherman by miltos, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά το αναφέρω, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο χέρι με τεχνική photo stacking 8καρέ και ενωμα από τη μηχανή σε ένα jpeg αυτό που βλέπετε.

48F24708-6A02-4B78-9AE8-9EF947CDD2BE.jpg

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Ευχαριστώ παιδιά , επειδή το νερό ήταν με χρονοδιακόπτη ελαχίστων δεύτερων, πάτησα κουμπί και γρήγορα εστίασα να προλάβω πριν σταματήσει το νερό , τις πρώτες δυο φορές δεν πρόλαβα καν , ... α ξέχασα να πω οτι την φωτογραφία την έχω λίγο κροπαρει

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Παιδιά δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, ολα τα έκανε στη πράξη η μηχανή, με f4 στον φακό και βάζοντας ένα βήμα 3 (αντιστοιχεί στο εύρος της εστίασης για κάθε μια φωτό και δεν είναι σταθερό) στο μενού του focus stacking η μηχανή έχει την δυνατότητα να τραβήξει 8 καρέ το ένα πίσω από το άλλο που έχουν εστιάσει σε διαφορετικά σημεία βηματικά και με μεγαλύτερο εύρος από αυτό που θα κάλυπτε η μια φωτό με f4) και να τα ενώσει. Αν κανεις χρήση λοιπόν μεγάλης ταχύτητας κλείστρου τα τραβάει με το ηλεκτρονικό κλείστρο ταχύτατα και λόγω πολύ καλής σταθεροποίησης πιθανό ελαφρό κούνημα δικό μου ανάμεσα στις λήψεις απορροφάται και το αυτόματο κόλλημα γίνεται με επιτυχία.
Το μόνο credit σε εμένα το βάζω στο οτι τόλμησα να το δοκιμασω σε τρεχούμενο στόχο και οτι κατάφερα να εστιάσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα από όταν πάτησα τον Βρυσάκι, από εκεί και πέρα ο εξοπλισμός έκανε τα δικά του μαγικά, (κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός όταν κοστίζει ένα σκασμό ).