Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Θα ηθελα να κανω ενα σχολιο ακριβως οπως μου "βγηκε" με το που ειδα την φωτο.

Σε παρακαλω, μην με παρεξηγησεις, εντελως καλοπροαιρετα το γραφω.

Μου βγαζει ενα "μπουκωμα", κατι που να μου περιοριζει το πεδιο όρασης. Νομιζω πως αν ο οριζοντας ηταν μεχρι το 1/3 απο την βαση του καδρου, (ευρυγωνια, χωρις να λειπει τιποτε), και με περισσοτερο ουρανο, θα μου εδινε μια αιδιοδοξια.

Δεν ξερω αν σου εδωσα να καταλαβεις τι εννοω...

Μην γελατε οι υπολοιποι, σοβαρα τα γραφω ;-)

Θα ηθελα να κανω ενα σχολιο ακριβως οπως μου "βγηκε" με το που ειδα την φωτο.

Σε παρακαλω, μην με παρεξηγησεις, εντελως καλοπροαιρετα το γραφω.

Ο βασικός λόγος που τις ανεβάζω είναι ο σχολιασμός, οπότε καλόδεχούμενη η όποια κριτική.

Μου βγαζει ενα "μπουκωμα", κατι που να μου περιοριζει το πεδιο όρασης. Νομιζω πως αν ο οριζοντας ηταν μεχρι το 1/3 απο την βαση του καδρου, (ευρυγωνια, χωρις να λειπει τιποτε), και με περισσοτερο ουρανο, θα μου εδινε μια αιδιοδοξια.

Δεν ξερω αν σου εδωσα να καταλαβεις τι εννοω...

Ναι καταλαβαίνω και έχεις δίκιο στο ότι αν είχε περισσότερο ουρανό θα έβγαζε περισσότερη αισιοδοξία.
Δε με πειράζει προσωπικά που δε βγάζει όμως και μ'αρέσει που είναι σχετικά σφιχτά τα πράγματα στο κάδρο.

Βέβαια δεν είχα και τις τρομερές επιλογές μιας και ήμουν με σταθερό φακό (50mm eq).
Το να χρησιμοποιούσα ευρυγώνιο πάντως θα άλλαζε και τις αποστάσεις των σημείων ενδιαφέροντος, μεταξύ τους, πάνω στη φωτογραφία που δεν είμαι σίγουρος για το αν θα έδινε καλύτερο αποτέλεσμα (φυσικά αν δεν το δεις δε μπορείς να πεις).

Δεξιά πάντως είχε τοίχο, αριστερά ήταν επίσης κλειστά και ο ουρανός ήταν καθαρός, χωρίς σύννεφα να δώσουν κάποιο ενδιαφέρον, με τον ήλιο κόντρα (ένας ακόμα λόγος που κάδραρα χαμηλά :))

Με την ταπεινη αλλα αγαπημενη canon G7...

Οταν εχεις καλο θεμα, καδρο και συνθεση (και εκθεση) και με τη ΧΤΨ G1 να ησουνα παλι καλη θα εβγαινε...!!!! :2thumb22sup:

Του drek μου αρεσει οπως ειναι... θα ηθελα να εβλεπα πως θα εδειχνε, αν τραβουσε το ιδιο ακριβως καδρο, εχοντας τη μηχανη πιο χαμηλα στο εδαφος...

Ο Beavis πολυ καλλιτεχνικος τελευταια.... :music-smiley-005:

Last edited:
Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Αρχικα την εκοψα ετσι,σου φαινεται καλυτερη Νασσο?

View attachment 85914

Γιάννη, εξαιρετική!
Μαγική! Σαν απο παραμύθι με νεράιδες! Μου θύμισε τις γνωστές faked φωτογραφίες του 1900 με τις νεράιδες.

Ευχαριστω Αλεξη!Προηλθε απο μια ληψη που δε μου πετυχε και ειπα να της δωσω μια αλλη συναισθηματικη/καλλιτεχνικη προσεγγιση!

Ntinos πολυ ομορφη η εικονα σου,ειναι γλυκια και ομορφα μελαγχωλικη,και στο πνευμα της εποχης και των ημερων.Πολυ καλο αποτελεσμα!

beavis και η δικη σου εικονα πιστευω οτι ειναι ιδιαιτερα καλη προσπαθεια,με ωραια ζεστη αποχρωση.Καλη φωτογραφια με ενδιαφερουσα επεξεργασια.

Last edited:

Της παει το Α/Μ Βασιλη ως θεμα... και της παει και το low key, αν και εγω θα δοκιμαζα ενα κλικ παραπανω φωτεινοτητα στα λευκα...

dimico ευχαριστώ.
Ηλία αν και σίγουρα βλέπουμε σε διαφορετικές οθόνες, δοκιμάζοντας 1-2 κλικ πάνω τα λευκά είδα ότι αλλάζει το"ύφος" της φωτο και γίνεται μάλλον λίγο καλύτερο. Σε ευχαριστώ.