Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

H δοκιμή με την προπολεμική μου θύμισε το Night Of The Hunter (και ας είναι στη φώτο ντάλα μέρα). Σκανάρισμα και φίλτρο χύμα.
Στο καδράρισμα δεν το έπιασα και τόσο καλά αν και δεν είναι και τόσο τραγικό το viewfinder της μηχανής ιδίως σε τέτοια αρκετά αρκετά μακρινά τοπία.

img051b.jpg

H δοκιμή με την προπολεμική μου θύμισε το Night Of The Hunter (και ας είναι στη φώτο ντάλα μέρα). Σκανάρισμα και φίλτρο χύμα.
Στο καδράρισμα δεν το έπιασα και τόσο καλά αν και δεν είναι και τόσο τραγικό το viewfinder της μηχανής ιδίως σε τέτοια αρκετά αρκετά μακρινά τοπία.

View attachment 105311

Μου άρεσε σαν θέμα! Αν και θα την ήθελα τραβηγμένη με λιγότερο φως (προς το δειλινό) για να μπορεί να δώσει καλή ισορροπία φωτός μεταξύ της ξύλινης κατασκευής και του ουρανού.

Ευχαριστώ.
Τώρα που την ξαναβλέπω από την μία ίσως να είναι έτσι όπως το λές, από την άλλη αν άρχιζε να ισορροπεί το φως θα φαινόταν λεπτομέρειες όπως ότι η κατασκευή δεν είναι ξύλινη και άλλα μπάζα και χαμός. Ένα κλικ ακόμη θα ήθελε πάντως που θα κρατούσε την αντίθεση χωρίς να αποκαλύπτει πολλά για να παραμείνει στο "στυλ" της ταινίας...

Τώρα όλα αυτά φυσικά κατόπιν εορτής, δεν είχα τίποτα τέτοιο στο μυαλό μου, παρά μόνο πως θα ξεφύγω από τον φύλακα των παρακείμενων εγκαταστάσεων των τραίνων :Banane0:. Είναι σχεδόν απέναντι από τις φυλακές Διαβατών.

Ευχαριστώ.
Τώρα που την ξαναβλέπω από την μία ίσως να είναι έτσι όπως το λές, από την άλλη αν άρχιζε να ισορροπεί το φως θα φαινόταν λεπτομέρειες όπως ότι η κατασκευή δεν είναι ξύλινη και άλλα μπάζα και χαμός. Ένα κλικ ακόμη θα ήθελε πάντως που θα κρατούσε την αντίθεση χωρίς να αποκαλύπτει πολλά για να παραμείνει στο "στυλ" της ταινίας...

Τώρα όλα αυτά φυσικά κατόπιν εορτής, δεν είχα τίποτα τέτοιο στο μυαλό μου, παρά μόνο πως θα ξεφύγω από τον φύλακα των παρακείμενων εγκαταστάσεων των τραίνων :Banane0:. Είναι σχεδόν απέναντι από τις φυλακές Διαβατών.

Θα μπορούσες επίσης να κάνεις μία δεύτερη εκδοχή, κάπως πιο σουρεάλ, με ένα ατμοσφαιρικό φίλτρο ή κάποιο ανάλογο border.
*πάντως με τα λεφτά που δίνουμε για μηχανές και λοιπά φωτογραφικά, μάλλον για εκείνες τις φυλακές θα είμαστε σε λίγο...:flipout:

DSC_1217-001.JPG

Μια πρόχειρη ( ακόμα :p ) μετατροπή του ναυάγιου στο Γύθειο σε ασπρόμαυρη :D

4.jpg

εντελώς ghost ship...

*ενδεχομένως να αφαιρούσα λίγο τα φώτα στο βάθος πίσω αριστερά και να κατέβαζα λίγο το fill light. Έτσι θα ήταν πιο spooky το όλο θέμα αλλά και πάλι ως έχει είναι εξαιρετικό.