Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

η αφαιρεση ηταν παντα ενα εργαλειο των φωτογραφων, ακομα απο την εποχη των φιλμ, που δεν υπηρχε φοτοσοπ
και οπως λεει ο Τασος, δεν τιθετε θεμα οταν αυτο βοηθαει στο να δειξουμε κρυμενα συμβολα και προοπτικες
εδω ολη η δυναμικη ειναι στις σκιες, η προοπτικη ειναι στις πλαγιες και μακρυες γραμμες
προσωπικα θα ηθελα λιγο αερα απο αριστερα, για να "παιξουν" λιγο καλυτερα οι διαγωνιες
το κομμενο δεν με ενοχλει, ισα-ισα βοηθαει και αυτο στην αφαιρεση και στην ....φαντασια

φυσικα η αναγνωση μπορει να γινει και με αλλους ορους..

Οπως κ να εχει, η φωτο ηταν πολυ καλη και η αναστροφη την εκανε σουπερ!

Μα το κεντρικο θεμα ειναι οι σκιες, δε δειχνεις κατι κρυμμενο αφαιρώντας τα ποδηλατα. Ίσα ισα μου φαινονται σα ναναι στον αερα τωρα. Προσωπικα μου αρεσε με τους ποδηλατες μεσα, αλλα αμα αρεσει στον δημιουργο περισσοτερο ετσι, πασο. :)

Προσωπικα μου αρεσε με τους ποδηλατες μεσα, αλλα αμα αρεσει στον δημιουργο περισσοτερο ετσι, πασο. :)

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλήξει. Η φώτο είναι "φρέσκια" και δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Σε μια εβδομάδα θα την έβλεπα αλλιώς.. Θα μου άρεσε όμως εκτυπωμένη στο δωμάτιό μου -η τελευταία χωρίς τους ποδηλάτες- μαζί με κάποιες άλλες ασπρόμαυρες που έχω. Χάρηκα πάντως που υπήρξε αυτή η συζήτηση και μακάρι να υπήρχε πιο συχνά :))

Μα το κεντρικο θεμα ειναι οι σκιες, δε δειχνεις κατι κρυμμενο αφαιρώντας τα ποδηλατα.. :)

γενικα μιλησα, δεν ειπα οτι υπαρχει καποιος κρυφος συμβολισμος στην συγκεκριμενη φωτογραφια
εδω ειναι καθαρο το παιχνιδι του φωτος και τις σκιας
η αφαιρεση του "αιτιατου" η αν δωσουμε καποιον συμβολισμο: η υλικη υποσταση και το περιεχομενο αυτου με την αφαιρεση μας επιτρεπει
να αναδειξουμε αυτο που τελικα ειναι η φωτογραφια και συγκεκριμενα οταν μιλαμε για την καλιτεχνικη φωτογραφια: φως και σκιες
προσωπικα ξερω οτι ο φωτογραφος πετυχε, απο εκει και περα το πιο σημαντικο ειναι η παρουσιαση της

Πολυ ωραιο καδρο Πανο και το Α/Μ εκατσε πολυ καλα!! Αλλα εχω απορια γιατι ανεβασες το ISO..

Μεγάλη ιστορία...δεν προλάβαινα ρυθμίσω τη μηχανή γιατί ήμουν πάνω στη μηχανή και το γύρισα στο auto ήταν και σούρουπο για αυτό και το iso 400.
Ο θόρυβος είναι πρόσθετος από εμένα, την έχω επεξεργαστεί γιατί δεν ήταν τραβηγμένη σε ασπρόμαυρο.

Το συγκεκριμένο άλσος το έχω σταμπάρει εδώ και καιρό και όλο λέω ότι θα πάω για να το φωτογραφίσω. Πολύ καλή η φωτογραφία σου. Μια ακόμη εκδοχή με ομίχλη θα ήταν επίσης καλή.