Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Italy in B&W

35498308752_337209c569_b.jpg
[/url]_DSF9168 B&W moments in Capri by miltos, on Flickr[/IMG]

35536849921_ab7288e003_b.jpg
[/url]_DSF8150 B&W moments in Positano by miltos, on Flickr[/IMG]

35498339312_b5a04c9824_b.jpg
[/url]_DSF8143 B&W moments in Positano by miltos, on Flickr[/IMG]

35667356825_0b83088c66_b.jpg
[/url]_DSF4697 B&W moments in Naples by miltos, on Flickr[/IMG]

35498527532_4b83a30cce_b.jpg
[/url]_DSF3666 B&W moments in Naples by miltos, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Μίλτο, την επόμενη φορά που θα πας, έρχομαι διερμηνέας, φοβερές!!!

Ευχαριστώ Γιώργο. Αν και ελπίζω να έχω μάθει κάποια βασικά έως την επόμενη φορά.

Η τρίτη μου άρεσε, αλλά Νάπολη χωρίς χρώμα? Εντάξει νεορεαλισμός αλλά ρίχτου λίγο αλατοπίπερο... :cool4:

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

προσωπικά σε τέτοιο ύφος φωτογράφησης δρόμου θα της ήθελα πολύ πιο τολμηρές τις φωτό (βλέπω σε όλες σχεδόν πλάτες) εκτος και αν έτσι το προτιμάς εσύ οπότε δεν μου πέφτει λόγος.

Η τρίτη μου άρεσε, αλλά Νάπολη χωρίς χρώμα? Εντάξει νεορεαλισμός αλλά ρίχτου λίγο αλατοπίπερο... :cool4:

Οι περισσότερες που έχω ανεβάσει ήταν με χρώμα. Απλά κάποιες μου κάθησαν καλύτερα στο μάτι σε ασπρόμαυρο.

Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

προσωπικά σε τέτοιο ύφος φωτογράφησης δρόμου θα της ήθελα πολύ πιο τολμηρές τις φωτό (βλέπω σε όλες σχεδόν πλάτες) εκτος και αν έτσι το προτιμάς εσύ οπότε δεν μου πέφτει λόγος.

Δεν υπάρχει ακόμη θάρρος για into your face φωτογραφία.
Με την κιθάρα βέβαια και το ζευγάρι ήθελα από πίσω για να φανεί η κιθάρα και το όχημα. Στην κοπέλα με το σκύλο θα ήθελα πρόσωπο αλλά δεν γύρισε ώστε να μπορέσω κάποιο διαφορετικό πλάνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Aυτή για την κιθάρα μου άρεσε πιο πολύ γιαυτόν ακριβώς τον λόγο γιατί δείχνει ότι έγινε με κάτι ως σκέψη και όχι ότι απλά πάταγες ένα κλικ μόλις κάποιος πέρναγε, αν ασχοληθείς με την φωτό δρόμου πάντως θέλει πολύ θράσος αλλά και τρόπο, πολλές φορές ακολουθείς το θέμα μέχρι να βρείς την κατάλληλη στιγμή / γωνία/έκφραση - άλλες φορές στοχεύεις αλλου και ξαφνικά γυρνας εκεί που θες και πατας κλείστρο και φυσικά κάνεις και πολύ χρήση οθόνης αφής απο χαμηλά, αν δείς ότι κάποιος σου βαζει τις φωνές στην χειρότερη τον καλείς και σβήνεις μπροστά του την φωτό και φυσικά πάντα με χαμόγελο ... σημαντικό ποτέ δεν τραβάς παιδιά χωρίς να πάρεις άδεια απο γονείς κλπ. Υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος και θα μπορούσαν να σου προτείνουν καλύτερες απο εμένα τεχνικές να εφαρμόσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Off toPic: παλιότερα υπήρχε φακός ο επ' ονομαζόμενος 'κλεφτης', μ αυτόν τον φακό σημαδεύες μπροστά και τραβούσε φωτογραφίες από το πλαϊ, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να γίνεις αντιληπτός, από κει και μετά είναι θέμα τόλμης κ εξικοιωσης

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα προς αγορα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Aυτή για την κιθάρα μου άρεσε πιο πολύ γιαυτόν ακριβώς τον λόγο γιατί δείχνει ότι έγινε με κάτι ως σκέψη και όχι ότι απλά πάταγες ένα κλικ μόλις κάποιος πέρναγε, αν ασχοληθείς με την φωτό δρόμου πάντως θέλει πολύ θράσος αλλά και τρόπο, πολλές φορές ακολουθείς το θέμα μέχρι να βρείς την κατάλληλη στιγμή / γωνία/έκφραση - άλλες φορές στοχεύεις αλλου και ξαφνικά γυρνας εκεί που θες και πατας κλείστρο και φυσικά κάνεις και πολύ χρήση οθόνης αφής απο χαμηλά, αν δείς ότι κάποιος σου βαζει τις φωνές στην χειρότερη τον καλείς και σβήνεις μπροστά του την φωτό και φυσικά πάντα με χαμόγελο ... σημαντικό ποτέ δεν τραβάς παιδιά χωρίς να πάρεις άδεια απο γονείς κλπ. Υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος και θα μπορούσαν να σου προτείνουν καλύτερες απο εμένα τεχνικές να εφαρμόσεις.

Thanks.
Και η κοπέλα αν προσέξεις κάνει μια στροφή, στην αρχή προς εμένα και περίμενα στο τρίτο κλικ να την πετύχω ενώ έχει γυρίσει αλλά τελικά άλλαξε κατεύθυνση.
Στο επόμενο θα έχω μαζί μου και ένα FUJIFILM INSTAX SHARE SP PRINTER να του δίνω την φωτογραφία αμέσως.

"ancestral". Το αρχοντικό του Χαροκόπου, στη Γιάννουλη Λαρίσης. Η φωτο τραβήχτηκε με τον Lensbaby Edge 50 optic, έγινε μία καλύτερη επεξεργασία από προηγούμενη εκδοχή.

ancestral by Teo Kefalopoulos, on Flickr