ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

πας εκει και επιλεγεις ενα φακελο μεσα στον οποιο εχεις την ταινια και πατας το i

Τρέχει τώρα αλλά θα κάνει άλλον ώρα γιατί έχω πολλές ταινίες. Χρειάζεται να κάνω μήπως και manually add to library..? :AFADF0:

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Τρέχει τώρα αλλά θα κάνει άλλον ώρα γιατί έχω πολλές ταινίες. Χρειάζεται να κάνω μήπως και manually add to library..? :AFADF0:

οχι,αν τις βρει ολες

Εννοείται τα έφτιαξα. Αυτό έλειπε να τα κάνουμε ένα-ένα. Θα ήταν τραγικό.

Πάτε στο γενικό folder που έχετε μέσα π.χ. τις ταινίες, δεξί κλι, Set Content , επιλέγετε τι είδους υλικό περιλαμβάνει το folder και το σημαντικότερο στο κάτω μέρος ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ την επιλογή - Selected folder contains a single video

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=56441

Ειδικά την μουσική την φέρνει πολύ ωραία, με photo από το συγκρότημα κλπ

Υπόψιν ότι αργεί στην ενημέρωση. Εκανε καμιά ώρα για να ενημερώσει 300 ταινίες περίπου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι κατεβάζει και στον σκληρό διότι αν ξαναβγεις και ξαναμπεις στο πρόγραμμα , εμφανίζονται όλα τα εξώφυλλα και οι πληροφορίες ΑΚΑΡΙΑΙΑ ενώ στον media browser στο σκρολάρισμα μπορεί να συναντήσεις και κανά κενό και να περιμένεις να ενημερώσει.

Θα ήθελα να πήγαινε με το γράμμα από το τηλεκοντρόλ κατευθείαν στον τίτλο (όπως ο media browser). Το Search Που έχει δίπλα στο Library είναι για άλλη δουλειά, ψάχνει τα πάντα.

Επίσης δεν εμφανίζει ένδειξη πουθενά για το Volume και δεν πρέπει να είναι θέμα skin. 2-3 skins που δοκίμασα , τίποτα δεν βγάζει ένδειξη Volume.

Οσο για την λίστα των ηθοποιών, είναι δυναμική. Δεν χρειάζεται να υπάρχει folder στον σκληρό και να το ενημερώνετε (όπως στον media browser). Διαβάζει τις ταινίες που έχετε και "βλέπει" τους νέους ηθοποιούς και αυτόματα τους εντάσσει στην λίστα μαζί με φωτογραφία τους αν φυσικά υπάρχει στο Imdb.

Ξαναλέω και επιμένω ότι όλη η ευχαρίστηση είναι στο browsing το οποίο έχει το smoothing του iphone. Ολα μα όλα , ακόμα και τα settings γίνονται ΑΝΕΤΑ από το τηλεκοντρόλ. Μόνο αν θέλετε να γράψετε κάτι χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Να πάρει η οργή...! Πως στο καλό θα το κάνω αυτό στο xml, εχω μπερδευτεί..! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει λίγο... Πρέπει να φτιάξω ένα playercorefactory.xml στο \userdata\. Ναι αλλά τι ακριβώς βάζω μέσα και πως το κάνω edit. Ή κάτι δεν κάνω καλά ή δεν μου παίζει..! Επιπλέον ήθελα να ρωτήσω... Έχω αρκετές ταινίες στο EGreat και κάνω add source και set content αλλά όταν πάω να δω τις ταινίες στο library, ούτε fanart ούτε τίποτα δεν έχω κατεβάσει, ούτε με δεξί click έχω επιλογή για media information. Ξέρει κανείς το γιατί..?

Δεν φτιάχνεις κανένα xml
Υπάρχει ήδη έτοιμο και μπαίνει και το τροποποιείς και είναι μέσα στο system ΟΧΙ στο userdata.

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Εννοείται τα έφτιαξα. Αυτό έλειπε να τα κάνουμε ένα-ένα. Θα ήταν τραγικό.

Πάτε στο γενικό folder που έχετε μέσα π.χ. τις ταινίες, δεξί κλι, Set Content , επιλέγετε τι είδους υλικό περιλαμβάνει το folder και το σημαντικότερο στο κάτω μέρος ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ την επιλογή - Selected folder contains a single video

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=56441

Ειδικά την μουσική την φέρνει πολύ ωραία, με photo από το συγκρότημα κλπ

Υπόψιν ότι αργεί στην ενημέρωση. Εκανε καμιά ώρα για να ενημερώσει 300 ταινίες περίπου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι κατεβάζει και στον σκληρό διότι αν ξαναβγεις και ξαναμπεις στο πρόγραμμα , εμφανίζονται όλα τα εξώφυλλα και οι πληροφορίες ΑΚΑΡΙΑΙΑ ενώ στον media browser στο σκρολάρισμα μπορεί να συναντήσεις και κανά κενό και να περιμένεις να ενημερώσει.

Θα ήθελα να πήγαινε με το γράμμα από το τηλεκοντρόλ κατευθείαν στον τίτλο (όπως ο media browser). Το Search Που έχει δίπλα στο Library είναι για άλλη δουλειά, ψάχνει τα πάντα.

Επίσης δεν εμφανίζει ένδειξη πουθενά για το Volume και δεν πρέπει να είναι θέμα skin. 2-3 skins που δοκίμασα , τίποτα δεν βγάζει ένδειξη Volume.

Οσο για την λίστα των ηθοποιών, είναι δυναμική. Δεν χρειάζεται να υπάρχει folder στον σκληρό και να το ενημερώνετε (όπως στον media browser). Διαβάζει τις ταινίες που έχετε και "βλέπει" τους νέους ηθοποιούς και αυτόματα τους εντάσσει στην λίστα μαζί με φωτογραφία τους αν φυσικά υπάρχει στο Imdb.

Ξαναλέω και επιμένω ότι όλη η ευχαρίστηση είναι στο browsing το οποίο έχει το smoothing του iphone. Ολα μα όλα , ακόμα και τα settings γίνονται ΑΝΕΤΑ από το τηλεκοντρόλ. Μόνο αν θέλετε να γράψετε κάτι χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο.

Welcome το the XBMC Club.
Μιας και είσαι "ψείρας" από ότι βλέπω θα βοηθάς εσύ εμάς από εδώ και πέρα :grandpa:

Μια άλλη διαφορά σε σχέση με το Media Browser είναι ότι στο XBMC τα επιμέρους στοιχεία (director, actor κλπ) που είναι στα Info της ταινίας είναι στατικά και όχι δυναμικά με links όπως στο M.B.

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μια άλλη διαφορά σε σχέση με το Media Browser είναι ότι στο XBMC τα επιμέρους στοιχεία (director, actor κλπ) που είναι στα Info της ταινίας είναι στατικά και όχι δυναμικά με links όπως στο M.B.

Διαφορές θα βρεις μικρές και μεγάλες υπέρ του ενός ή του άλλου.
Η συνολική αίσθηση που σου αφήνει το XBMC δεν περιγράφεται με λόγια και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την computerized και σαν σε slow motion αίσθηση που σου αφήνει το WMC.
Και το κυριότερο είναι ότι θα βελτιώνεται συνέχεια και συνέχεια καθώς είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
Στο Linux που υπάρχει ένα πανάλαφρο λειτουργικό σύστημα από κάτω παίζει ακόμα καλύτερα.
Εκεί βέβαια μπαίνεις σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο... μέχρι να το στήσεις .. γιατί μετά το ξεχνάς και ασχολήσε μόνο με το περιεχόμενο.

* Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που έχει το XBMC είναι η μη υποστήριξη PVR και LiveTV αλλά μπορεί να λυθεί με τον συνδυασμό MythTV και MythTV Frontend στο XMBC ( linux version)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

SLionB;1151172 Η συνολική αίσθηση που σου αφήνει το XBMC δεν περιγράφεται με λόγια και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την computerized και σαν σε slow motion αίσθηση που σου αφήνει το WMC. [COLOR="Red" said:
Συμφωνώ απόλυτα. Με δυο λέξεις περιέγραψες το συναίσθημα που σου δίνει το WMC[/COLOR]

* Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που έχει το XBMC είναι η μη υποστήριξη PVR και LiveTV αλλά μπορεί να λυθεί με τον συνδυασμό MythTV και MythTV Frontend στο XMBC ( linux version)

ΚΑΡΑΔΙΑΦΟΡΟ Οσον αφορά λειτουργίες TV όταν χρησιμοποιείς dreambox όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες που λέει και η διαφήμιση ;)

Αλήθεια, για Bluray τι κάνεις; έχεις φτιάξει το xml για ΤΜΤ3/PοwerDVD ;

Γιά συστήματα σχετικά αδύνατα έχετε δίκιο. Η διαφορά ταχύτητας είναι πολύ μεγάλη.
Σε δυνατά συτήματα προτιμώ τον Media Browser. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Δεν φτιάχνεις κανένα xml
Υπάρχει ήδη έτοιμο και μπαίνει και το τροποποιείς και είναι μέσα στο system ΟΧΙ στο userdata.

"To customize playback behaviour, users need to create an extra playercorefactory.xml file inside their "\UserData\" folder." Αυτό γράφει, αυτό έκανα. Θα προσπαθήσω με αυτό που λες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

"To customize playback behaviour, users need to create an extra playercorefactory.xml file inside their "\UserData\" folder." Αυτό γράφει, αυτό έκανα. Θα προσπαθήσω με αυτό που λες...

Πρόσεξε: Αυτό ισχύει αν έχεις κάνει Install σε recommended mode που σημαίνει ότι πάει και εγκαθιστα το XBMC στο "βάθος κηπου"....

Εγώ έκανα εγκατάσταση γρήγορη που σημαίνει ότι το εγκατέστησε στο C:\Program Files\XBMC

Αυτά που σου λέω είναι από ιδίαν εμπειρίαν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Πρόσεξε: Αυτό ισχύει αν έχεις κάνει Install σε recommended mode που σημαίνει ότι πάει και εγκαθιστα το XBMC στο "βάθος κηπου"....

Εγώ έκανα εγκατάσταση γρήγορη που σημαίνει ότι το εγκατέστησε στο C:\Program Files\XBMC

Αυτά που σου λέω είναι από ιδίαν εμπειρίαν.

10:54:28 T:5836 M:1101668352 ERROR: Error loading special://xbmc/system/playercorefactory.xml, Line 19 (Error reading end tag.)

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: No advancedsettings.xml to load (special://masterprofile/advancedsettings.xml)

Τα παραπάνω είναι από το log file. Και εμένα στο C:\Program Files\XBMC είναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

10:54:28 T:5836 M:1101668352 ERROR: Error loading special://xbmc/system/playercorefactory.xml, Line 19 (Error reading end tag.)

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.

10:54:28 T:5836 M:1101664256 NOTICE: No advancedsettings.xml to load (special://masterprofile/advancedsettings.xml)

Τα παραπάνω είναι από το log file. Και εμένα στο C:\Program Files\XBMC είναι.

Τα ξηλώνω όλα και πάω από την αρχή γιατί δεν θυμάμαι τι έχω κάνει...

Να ρωτήσω κάτι άσχετο που μου παρουσιάστηκε σήμερα ή δεν το είχα προσέξει... Έχει κανείς προβλήμα με την onboard wireless Ν card..? Σπάνια συνδέεται και δεν κρατάει και για πολύ στο ασύρματο δίκτυο που έχω και είναι Ν.

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Να ρωτήσω κάτι άσχετο που μου παρουσιάστηκε σήμερα ή δεν το είχα προσέξει... Έχει κανείς προβλήμα με την onboard wireless Ν card..? Σπάνια συνδέεται και δεν κρατάει και για πολύ στο ασύρματο δίκτυο που έχω και είναι Ν.

Την έχω κάνει Disable από το πρώτο λεπτό.
Καλωδιάκι και σιγουριά.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα Wireless Bridge N rate στο σαλόνι που έχει 4 εξόδους 1gb ethernet.
Εκεί πάνω έχω συνδέσει TV - Asrock - NAS και PS3 οπότε η αναπαραγωγή multimedia υλικού από το NAS γίνεται από TV, AsRock και PS3 στην μέγιστη δυνατή ταχύτητα ( έχουν όλα 1gb εκτός από την tv που έχει 100Mb).
Οπότε η ασύρματη πρόσβαση αφορά μόνο την σύνδεση στο διαδίκτυο των παραπάνω συσκευών.
Όταν για 1 μήνα πάντως είχα χρησιμοποιήσει το Wireless του Asrock δεν μου είχε κάνει καμία αποσύνδεση ακόμα και με streaming 1080p.
Μήπως φταίει το ασύρματο του router σου?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Αλήθεια, για Bluray τι κάνεις; έχεις φτιάξει το xml για ΤΜΤ3/PοwerDVD ;

Δεν έχω βάλει BluRay στο AsRock γιατί η τιμή του ήταν παρατραβηγμένη, οπότε πήρα την έκδοση 330 HT που έχει DVD Recorder.
Θα το βάλω μόνος μου σε λίγο καιρό που η τιμή του θα έχει πέσει κάτω από το μισό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Δεν έχω βάλει BluRay στο AsRock γιατί η τιμή του ήταν παρατραβηγμένη, οπότε πήρα την έκδοση 330 HT που έχει DVD Recorder.
Θα το βάλω μόνος μου σε λίγο καιρό που η τιμή του θα έχει πέσει κάτω από το μισό.

Ασχετο. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις drive.
Στον σκληρό δεν έχεις δομή Bluray υλικό;