ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Καλημέρα.
Επειδή προσανατολιζόμουν στην αγορά κάποιου media player, κατέληξα σε mini PC στην λύση της ASROCK, μεταξύ των μοντέλων:
ION 330 PRO ( http://www.asrock.com/nettop/overvie...l=ION%20330Pro )
και του ΙΟΝ 300ΗΤ ( http://www.asrock.com/nettop/overvie...el=ION%20330HT )
Το δεύτερο απλά έχει Wifi και τηλεχειριστήριο.
Η έλειψη του wifi δεν με πολυχαλάει στο πρώτο μοντέλο (μπορεί να μπεί ένα έξτρα USB WiFi) αλλά το τηλεχειριστήριο εξυπηρετεί σε κάτι ουσιώδες??????? Δεδομένου οτι θα μπει ένα ασύρματο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο pad???
Ευχαριστώ.

Το τηλεκοντρόλ σου δίνει απλά άλλη αίσθηση χειρισμού ξεφεύγοντας από την αίσθηση ότι το HTPC είναι υπολογιστής.
Όλες οι βασικές λειτουργίες ελέγχονται από το τηλεκοντρόλ, με αποτέλεσμα το keyboard+pad να χρειάζονται ουσιαστικά μόνο για το αρχικό σετάρισμα και για την πλοήγηση στο Internet.

Γεια σας, αν και καιρό παρακολουθώ το forum, είναι το πρώτο μου Post.

Θέλω να στήσω ένα HTPC με win7-atom-ion
Aν και ο βασικός σκοπός του είναι να βλέπουν τα πιτσιρίκια τις αποθηκευμένες ταινίες (divx - xvid) που σίγουρα τις παίζει η παραπάνω πλατφόρμα, θέλω να παίζει και δύσκολες ματρόσκες (όχι για τα μικρά αυτή τη φορά αλλά για το μπαμπά !)

Και κει που ήμουν έτοιμος να πατήσω τη "σκανδάλη" (αγορά case, motherboard, memory, HD) βλέπω το παρακάτω άρθρο που μιλάει για ΙΟΝ2 και κολλάω...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79364

(εύχομαι να μην πειράζει που βάζω link σε άλλο forum)

Η γνώμη σας???????????

Δες κι εδω http://www.anandtech.com/show/3702/zotacs-zbox-hdid11-review-next-gen-ion-better-worse-than-ion1 δεν προσφερει κατι καλυτερο.. η g210 ειναι ταχυτερη απο την 9300 igp στο ιon 1 αλλα ειναι συνδεδεμενη σε pci-e 1x η 4x ( συνηθως 1χ, γιατι οι Pineview atoms δεν εχουν pci-e στον επεξεργαστη/northbridge, μονο 4 pci-e lanes στο southbridge nm10, που σημαινει οτι αν τις χρησιμοποιησουν ολες για να συνδεσουν σε 4χ την gpu, δεν τους μενει καμια ελευθερη για gbit eth, wifi κλπ περιφερειακα, οποτε οι περισσοτεροι κατασκευαστες χρησιμοποιουν 1χ για να συνδεσουν την gpu, που ετσι σερνεται ).. επισης οτι κερδιζει απο μικροτερη καταναλωση atom του νεου atom το χανει απο την ξεχωριστη gpu g210, το ιδιο θορυβωδες θα ειναι, αν ενδιαφερεσαι να παρεις ion, και το ion 1 μια χαρα θα σε βολεψει.

Επειδή σε κάποια ξένα forums αναφέρουν οτι το ανεμιστηράκι του board στο asrock κάνει θόρυβο και κάνουν κάτι πατέντες με τις βίδες στήριξης, ισχύει κάτι τέτοιο?? Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος που το έχει??
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

...επισης ποιες οι ουσιαστικές διαφορές του Asrock 330HT με το Xtreamer pro, εκτός από το διπλό HDD???

Εμ... το ένα είναι πλήρης υπολογιστής (έχει Windows), DVDR ή Blu Ray, πέρα από media player μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για περιήγηση στο internet για office κλπ... κλπ

Το xtreamer pro είναι ένας media player με κάποιες δυνατότητες NAS...

Εξαρτάται αποκλειστικά για το τι χρήση το θες....

Επειδή σε κάποια ξένα forums αναφέρουν οτι το ανεμιστηράκι του board στο asrock κάνει θόρυβο και κάνουν κάτι πατέντες με τις βίδες στήριξης, ισχύει κάτι τέτοιο?? Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος που το έχει??
Ευχαριστώ.

Σε κάποιους κάνει και σε άλλους δεν κάνει.
Κάνει πάντως πολύ λιγότερο θόρυβο από ένα ps3 slim.
Λογικά στα νεότερα μοντέλα δεν πρέπει να κάνει καθόλου καθώς η AsRock αντικατέστησε με άλλον τον μικρό ανεμιστήρα της CPU που ήταν υπεύθυνος για το πρόβλημα, και είχα την τύχη να μου στείλουν έναν αθόρυβο.
Όπως έχω ξαναγράψει το ION330 δεν απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες ή χρήστες χωρίς υπομονή καθώς είναι ένα ιδιαίτερο μηχάνημα που θέλει προσοχή στην αρχική εγκατάσταση και καλό σετάρισμα για να παίξει σωστά τα πάντα.Αυτό είναι το μοναδικό τίμημα ενός μηχανήματος που σέβεται τα ελάχιστα χρήματα απόκτησής του.Από εκεί και πέρα δεν το πειράζουμε, δεν πειραματιζόμαστε μαζί του παρά μόνο απολαμβάνουμε τις ταινίες μας.

Εμ... το ένα είναι πλήρης υπολογιστής (έχει Windows), DVDR ή Blu Ray, πέρα από media player μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για περιήγηση στο internet για office κλπ... κλπ

Το xtreamer pro είναι ένας media player με κάποιες δυνατότητες NAS...

Εξαρτάται αποκλειστικά για το τι χρήση το θες....
Τότε εμένα μου κάνει το asrock. Δεν είχα καταλάβει οτι το xtreamer ουσιαστικά είναι media player (δεν το έψαξα και πολύ).
Thanks

Σε κάποιους κάνει και σε άλλους δεν κάνει.
Κάνει πάντως πολύ λιγότερο θόρυβο από ένα ps3 slim.
Λογικά στα νεότερα μοντέλα δεν πρέπει να κάνει καθόλου καθώς η AsRock αντικατέστησε με άλλον τον μικρό ανεμιστήρα της CPU που ήταν υπεύθυνος για το πρόβλημα, και είχα την τύχη να μου στείλουν έναν αθόρυβο.
Όπως έχω ξαναγράψει το ION330 δεν απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες ή χρήστες χωρίς υπομονή καθώς είναι ένα ιδιαίτερο μηχάνημα που θέλει προσοχή στην αρχική εγκατάσταση και καλό σετάρισμα για να παίξει σωστά τα πάντα.Αυτό είναι το μοναδικό τίμημα ενός μηχανήματος που σέβεται τα ελάχιστα χρήματα απόκτησής του.Από εκεί και πέρα δεν το πειράζουμε, δεν πειραματιζόμαστε μαζί του παρά μόνο απολαμβάνουμε τις ταινίες μας.
Το καταλαβαίνω και δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα σεταριστεί όπως πρέπει και να αναλάβει να παίξει ταινίες και να κάνει περιήγηση στο internet.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

παιδια και εγω ειμαι κατοχος του asrock,περιμενω και εγω το καινουργιο fan.
Μπορεις να με βοηθησετε σε κατι εχω windows 7 και εχω βαλει τους επισημους drivers για την καρτα γραφικων απο το site της asrock??? Δεν μπορω να βρω την ρυθμιση για τα 24hz,παιζω ταινιες με το k-lite 5.70 οταν bootαρω στα windows 7 μου λεει η tv 1080p/60hz?????

Η κάρτα γραφικών γυρίζει αυτόματα στα 24Hz από τον MPC-HC (από κάποια version και μετά που δεν θυμάμαι τώρα ) κατά την αναπαραγωγή υλικού με fps 24Hz και μόνο.

Η κάρτα γραφικών γυρίζει αυτόματα στα 24Hz από τον MPC-HC (από κάποια version και μετά που δεν θυμάμαι τώρα ) κατά την αναπαραγωγή υλικού με fps 24Hz και μόνο.

Εγω νομιζα οτι πρεπει να αλλαξω και την αναλυση του desktop σε 1080p/24hz.Αν το κανει ο mpc-hc αυτοματα ok
Αληθεια ποιο θα ηταν το sideffect των 60hz σπασιματα κατα την αναπαραγωγη??

Διαβάζω με αγωνία τα σχόλια σας (και τακτά πυκνά χάνομαι αφού είμαι νέοψ στα θέματα αυτά...

Αφού τελικά αποφάσισα οτι το ION 330HT-BD μου κάνει και δεν υπάρχει λόγος να περιμένω την Vision σειρά, μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τις πολύ βασικές μου ερωτήσεις?

Έχω ένα SONY home theater set (με τα ηχεία του κομπλέ αλλά σε 5.1) αλλά θα ήθελα να επωφεληθώ του 7.1 (DTS κλπ) του 330ΗΤ-BD οπότε μάλλον θα το (SONY home theater set) στείλω στο εξοχικό.

Με τι να το αντικαταστήσω ώστε να έχω και καλό ήχο στο σετ μου?

Πάω να την βγάλω οικονομικά χωρίς να πληρώσω κανα ΟΝΚΥΟ ενισχυτή, οπότε το budg t είναι θέμα (δεν είναι πάντα άλλωστε?)

Η ιδέα είναι το ION 330HT-BD (μέσω αυτού που θα μου προτείνετε, ηχεία, ή ενισχυτή με ηχεία) να συμπληρώνει την Philips 42' PFL6805H τηλεόραση μου.

Έχω καλή εικόνα από την Philips, τώρα θα μπορώ να την τροφοδοτώ από blue ray και ματρόσκες από το 330HT-BD, αλλά πως να επωφεληθώ των σχετικά καλών ικανοτήτων του 330HT-BD για ήχο 7.1 DTS ώστε να ακούω και μουσική, και να ευχαριστιέμε τα έργα που θα βλέπουμε?

Υπάρχει φώς στο τούννελ ετούτο?

Last edited:
Λοιπον, δουλευω το xbmc live απο usb και θελω να σετταρω το remote control της asrock να δουλευει με αυτο. Πως γίνεται ρε παιδιά; Επίσης, εχετε να προτεινετε ενα wireless keyboard mouse combo για το μηχανημα;

ευχαριστω!

Λοιπον, δουλευω το xbmc live απο usb και θελω να σετταρω το remote control της asrock να δουλευει με αυτο. Πως γίνεται ρε παιδιά; Επίσης, εχετε να προτεινετε ενα wireless keyboard mouse combo για το μηχανημα;

ευχαριστω!

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=61840&highlight=asrock+remote
http://kerkhove.net/glob/41/2010-07...k-on-ion330-with-ubuntu-kernel-2-6-32-23.html

καλησπερα και παλι. Λοιπον, το διαβασα καπου, αλλα δεν θυμαμαι που..

Ενω κανω shut down απο το xbmc live που ειναι σε usb stick μετα απο λιγο ανοιγει μονο του...

τι πρεπει να κανω μαμωτο....