ASROCK ION 330

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
αν στο gpu ενεργοποιείται η επιτάχυνση (όπως τελικά αναφέρθηκε ότι γίνεται), τότε λογικά παίζουν όλα...

Αυτό πάντως από το πρώτο ποστ μου προσπαθώ να αποσαφηνίσω, δλδ ότι ο ατομ από μόνος του δεν αρκεί για 1080, αλλά θέλει βοήθεια από την gpu... -bye-

ΑΚΡΙΒΩΣ... παρότι το ASROCK 330 έχει διπύρηνο...

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

Θα σου ζητησω μια τεραααααααααστια χαρη!!!! Αν μπορεις κατεβασε το Transformers 1080 Esir. Ειναι περιπου 13 giga! Aν παιζει και αυτο χωρις προβλημα το πηρα!!!!!

Το έχω κατεβασμένο ήδη....

το στέλνω στον εσωτερικό δίσκο, το συνδέω στην TV και αύριο σου λέω τα αποτελέσματα..... -bye-

Geomos

Established Member
7 July 2007
210
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

Το έχω κατεβασμένο ήδη....

το στέλνω στον εσωτερικό δίσκο, το συνδέω στην TV και αύριο σου λέω τα αποτελέσματα..... -bye-
Thank u,thank u thank u!!!

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Απάντηση: Re: ASROCK ION 330

Εγω θελω ενα τετοιο http://fit-pc2.com/wiki/index.php?title=Main_Page που να υποστηριζει 1080p και ολα τα νεα φορμα ηχου passthrough:BDGBGDB55:

Μείον
1gb μνήμη και δεν γίνεται upgrade
no vga output
όχι φθηνό
όχι Win7 (λέω όχι γιατί με 1gb δύσκολο)
Μονοπύρηνος επεξεργαστής

Θετικά
Κατανάλωση
Fanless
HD playback ..(περιμένω να δω test)
Μικρό Πολύ Μικρό

(passthrough κάνει και το ASROCK)...

Dragonlord

Senior Member
24 August 2007
315
Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

http://cgi.ebay.co.uk/ASrock-ION-330-Nettop-PC-Computer-2GB-RAM-320gb-HDD_W0QQitemZ110404370615QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_DesktopPCs?hash=item19b49d00b7&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1690|293%3A1|294%3A50

εγώ από εδώ το είχα πάρει.....

πλέον 30 λίρες μεταφορικά... έκανε 4 ημέρες να μου έρθει...
όλα καλώς φυσικά...
Δεν έχει βύσμα για πρίζα αγγλίας; Το σκέφτηκα κι εγώ για αγγλικό ebay αλλά σκέφτηκα ότι θα μπλέξω με αντάπτορες και τέτοια για να μπει σε πρίζα ελλάδας. Είχα διαβάσει ότι έχει εξωτερικό μετασχηματιστή και όχι κλασικό καλώδιο τροφοδοσίας σαν αυτό που έχουν τα desktop.

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα

Εγω θελω ενα τετοιο http://fit-pc2.com/wiki/index.php?title=Main_Page που να υποστηριζει 1080p και ολα τα νεα φορμα ηχου passthrough:BDGBGDB55:

Γιατί θες συγκεκριμένα τέτοιο? Πάρε κουτί Μ350 και τα κλασσικά μινι ιτχ συστατικά που ανέφερα πριν (αλλά 2.5" δίσκο αντί για 3.5"), και φτιάξε κάτι ελάχιστα μεγαλύτερο, αλλά καλύτερο - ισχυρότερο και πιθανότατα φτηνότερο...

Οι κατασκευαστές έτοιμων συστημάτων, "ξεχνάνε" να λένε όταν γράφουν για επιτάχυνση 1080, ότι όλα αυτά αφορούν υλικό Η.264 του BR, και όχι mkv... Τα οποία χρειάζονται ή nvidia gpu (όχι τα ψοφίμια της Ιντελ), ή ισχυρό επεξεργαστή (και φυσικά όχι ατομ, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός).

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

Δεν έχει βύσμα για πρίζα αγγλίας; Το σκέφτηκα κι εγώ για αγγλικό ebay αλλά σκέφτηκα ότι θα μπλέξω με αντάπτορες και τέτοια για να μπει σε πρίζα ελλάδας. Είχα διαβάσει ότι έχει εξωτερικό μετασχηματιστή και όχι κλασικό καλώδιο τροφοδοσίας σαν αυτό που έχουν τα desktop.

Είχε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.. (από εκεί που το πήρα)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και Αγγλικό... Οπότε.. No Problemo ,,,

ο μετασχηματιστής έχει αποσπώμενο καλώδιο ....(αυτό που καταλήγει στην πρίζα)

-bye-

Last edited:

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487

Οι κατασκευαστές έτοιμων συστημάτων, "ξεχνάνε" να λένε όταν γράφουν για επιτάχυνση 1080, ότι όλα αυτά αφορούν υλικό Η.264 του BR, και όχι mkv... Τα οποία χρειάζονται ή nvidia gpu (όχι τα ψοφίμια της Ιντελ), ή ισχυρό επεξεργαστή (και φυσικά όχι ατομ, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός).

Πολύ σωστή παρατήρηση..... :D

Antoniss

Established Member
18 January 2008
223
@ solamnic7

στα windows7 με τι Player και τι codecs πήρες καλύτερα αποτελέσματα ?

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

Thank u,thank u thank u!!!

Λοιποοοοοοοοοοοόν....

Πρώτα από όλα βάζουμε το τελευταίο firmware (1.5), καθορίζουμε από το BIOS video memory 512 MB, Ultra Silent fan,

και

α) Σε XMBC σε linux με ενεργοποιημένο accelaration VPAU.... παίζουν τα πάντα........... και φυσικά και Transformers

β) πάμε στα Win 7.....

Όπως είχα πει, έβαλα Win 7 64bit, NIS2009, utorrent στο παρασκήνιο,
CoreAVC, Haali, και MPC HC (32 bit έκδοση ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί αλλιώς ΝΟ CoreAVC).. κάνουμε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση NVIDIA drivers, 64bit,

το πως θα το φτιάξεται άψογα:
http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

αφού γίνουν τα παραπάνω
το τρέχουμε το MPC HC...τρέχουμε το videaki του Transformers, 1080p, DTS κλπ κλπ

και........................

CPU util στο 20%......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
παίζει αψογόοοοοτατα....

κρίμα που το XBMC για Windows δεν υποστηρίζει Hardware acceleration ... υπομονή βέβαια...

Aπό τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει....
(θα του αγοράσω 4gb μνήμη το αξίζει....)

(προσοχή όμως... το μηχάνημα ΔΕΝ είναι SILENT..... το επισημαίνω γιατί έχω διαβάσει υπερβολικές υπερβολές για το συγκεκριμένο θέμα.. και έχω τους ανεμιστήρες σε Ultra Silent Mode με το νεο firmware)..

Αυτά... ότι απορίες έχετε φυσικά μου λέτε.......

ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ αλλά το έφτιαξα..

Τρελό ΜΩΡΟ... -bye-

Antoniss

Established Member
18 January 2008
223
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

Λοιποοοοοοοοοοοόν....

Πρώτα από όλα βάζουμε το τελευταίο firmware (1.5), καθορίζουμε από το BIOS video memory 512 MB, Ultra Silent fan,

και

α) Σε XMBC σε linux με ενεργοποιημένο accelaration VPAU.... παίζουν τα πάντα........... και φυσικά και Transformers

β) πάμε στα Win 7.....

Όπως είχα πει, έβαλα Win 7 64bit, NIS2009, utorrent στο παρασκήνιο,
CoreAVC, Haali, και MPC HC (32 bit έκδοση ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί αλλιώς ΝΟ CoreAVC).. κάνουμε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση NVIDIA drivers, 64bit,

το πως θα το φτιάξεται άψογα:
http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

αφού γίνουν τα παραπάνω
το τρέχουμε το MPC HC...τρέχουμε το videaki του Transformers, 1080p, DTS κλπ κλπ

και........................

CPU util στο 20%......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
παίζει αψογόοοοοτατα....

κρίμα που το XBMC για Windows δεν υποστηρίζει Hardware acceleration ... υπομονή βέβαια...

Aπό τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει....
(θα του αγοράσω 4gb μνήμη το αξίζει....)

(προσοχή όμως... το μηχάνημα ΔΕΝ είναι SILENT..... το επισημαίνω γιατί έχω διαβάσει υπερβολικές υπερβολές για το συγκεκριμένο θέμα.. και έχω τους ανεμιστήρες σε Ultra Silent Mode με το νεο firmware)..

Αυτά... ότι απορίες έχετε φυσικά μου λέτε.......

ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ αλλά το έφτιαξα..

Τρελό ΜΩΡΟ... -bye-

:D

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
One thing that should be noted is that the ION 330-BD doesn't support HD audio pass-through for Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio, only regular DVD audio such as Dolby Digital 5.1 and others that use 640kbit rate audio. It will still playback these audio tracks on your Blu-ray discs, but compressed down. If you are an audiophile this will likely end up annoying you, but if you aren't, you probably won't even notice.

http://www.tweaktown.com/reviews/27...dable_overclockable_and_1080p_hd/index11.html
Ισχυει αυτο?

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Φυσικα και δεν τα υποστηριζει.Μονο με καρτα ηχου asus xonar slim και την καινουργια της auzentech-bye-Γιαυτο πιο πανω λεω θελω ενα fit-pc2 που να υποστηριζει 1080p και passthrough τα νεα φορμα.Σε κανα 2 χρονια μπορει.....

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487

Φυσικα και δεν τα υποστηριζει.Μονο με καρτα ηχου asus xonar slim και την καινουργια της auzentech-bye-Γιαυτο πιο πανω λεω θελω ενα fit-pc2 που να υποστηριζει 1080p και passthrough τα νεα φορμα.Σε κανα 2 χρονια μπορει.....

fit-pc2: είσαι σίγουρος ότι θα παίζει mkv?? ή 1080p μόνο σε blu ray??? όπως άλλωστε αναφέρεται και παραπάνω??

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330

fit-pc2: είσαι σίγουρος ότι θα παίζει mkv?? ή 1080p μόνο σε blu ray??? όπως άλλωστε αναφέρεται και παραπάνω??
Το υπαρχον ειναι μονο για να εχει ενας,ενα απλο υπολογιστη σε μεγεθος σκληρου δισκου, αλλα θελω να πιστευω οτι σε δυο χρονια ενα παρομοιο (σε μεγεθος) θα κανει τα παντα απλα δεν θα εχει drive.

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330

Το υπαρχον ειναι μονο για να εχει ενας,ενα απλο υπολογιστη σε μεγεθος σκληρου δισκου, αλλα θελω να πιστευω οτι σε δυο χρονια ενα παρομοιο (σε μεγεθος) θα κανει τα παντα απλα δεν θα εχει drive.

Κοίτα σε 2 χρόνια πολλά θα συμβούν...

Τώρα πάντως αν θες ένα έτοιμο μινι ΙΤΧ σύστημα το ASRock 330 είναι μία άριστη επιλογή....

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330

Κοίτα σε 2 χρόνια πολλά θα συμβούν...

Τώρα πάντως αν θες ένα έτοιμο μινι ΙΤΧ σύστημα το ASRock 330 είναι μία άριστη επιλογή....
Συμφωνω και αν δεν ειχα 5 pc (απο netbook μεχρι full tower ) ισως να το επαιρνα, αλλα ειπα να παρω μια xonar slim καρτα ηχου για να εχω ενα htpc που να κανει τα παντα (παιζει-γραφει bluray,παιχνιδια,μουσικη....) απλα το κουτι που ειναι ωραιο (μοιαζει με τον ενισχυτη μου) εχει ενα ογκο και φυσικα δεν ειναι αθορυβο -bye-.Δυστηχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
....
και 2 τελευταίες συμβουλές...

α) 4GB κάνουν πολύ άνετη τη ζωή (Win 7).....(φυσικά με ενσωματωμένη ψύκτρα)
β) στον NFORCE Network Controller -> Flow Control -> Rx & Tx Enabled.. οπωσδήποτε για να μην έχετε κοψίματα όταν μεταφέρετε μεγάλα αρχεία....

Αυτά...-bye- (.. και πάλι)...