Asrock QC5000-ITX/PH

Καλησπερα παιδια.Με ενδιαφερει και εμενα η συγκεκριμενη μητρικη για να φτιαξω ενα δευτερο συστημα fanless και μικρο.Ηθελα να ρωτησω αν το εχετε δοκιμασει με ταινιες BR (mkv) 25-30gb?Πως τα παει?

τι λειτουργικό θα βάλεις?αν βάλεις openelec προτίμησε την Q1900 itx ή την Q1900DC

Ναι openelec θα βαλω.Αλλα γιατι αυτη η διαφορα?

ποια διαφορά?απλά η intel έχει καλύτερους drivers για linux,επίσης o j1900 παίζει και 1080p hevc αρχεία,δοκίμασα το transformers 4 (8.45gb) και έπαιξε μια χαρά με cpu usage 80%+

Εγω νομιζα λογω επεξεργαστη.Παντως με εναν a6 που δουλευω το openelec τωρα δεν εχω προβλημα.Τωρα εγινε ποιο δελεαρ η μητρικη με amd γιατι την βρηκα με ενα μηνα λειτουργια,ολα τα πρελκομενα,εγγυηση με 50 ευρω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τωρα που τσεκαρα την ιδια ταινια με την δικη σου αλλα 20gb o a6 που ειναι διπυρηνος επαιζε στο 40% στα 3.9 και τις περισσοτερες φορες επεφτε στο 1.8 με 50%.Το Hobbit που ειναι πιο βαρυ επαιζε στο 60% και πιο πολυ στα 1.8.Μιλαω παντα σε σκηνες δρασης!

Εγω νομιζα λογω επεξεργαστη.Παντως με εναν a6 που δουλευω το openelec τωρα δεν εχω προβλημα.Τωρα εγινε ποιο δελεαρ η μητρικη με amd γιατι την βρηκα με ενα μηνα λειτουργια,ολα τα πρελκομενα,εγγυηση με 50 ευρω!

Τωρα που τσεκαρα την ιδια ταινια με την δικη σου αλλα 20gb o a6 που ειναι διπυρηνος επαιζε στο 40% στα 3.9 και τις περισσοτερες φορες επεφτε στο 1.8 με 50%.Το Hobbit που ειναι πιο βαρυ επαιζε στο 60% και πιο πολυ στα 1.8.Μιλαω παντα σε σκηνες δρασης!

το αρχείο είναι hevc ή h264?

Καλημέρα!

Έχω ένα κουτί από Altec iDo Silver / MSI Media Live και σκέφτομαι να βάλω μέσα τη συγκεκριμένη μητρική με 4GB.
Θα έχω HD audio (DTS MA / Dolby TrueHD) με τα Windows εγκατεστημένα και XBMC;
Υπάρχει κάποια πιο αξιόλογη cost effective εναλλακτική;

Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

Καλημέρα!

Έχω ένα κουτί από Altec iDo Silver / MSI Media Live και σκέφτομαι να βάλω μέσα τη συγκεκριμένη μητρική με 4GB.
Θα έχω HD audio (DTS MA / Dolby TrueHD) με τα Windows εγκατεστημένα και XBMC;
Υπάρχει κάποια πιο αξιόλογη cost effective εναλλακτική;

Ευχαριστώ!

η αλλη λυση ειναι η asrock 1900 (εχει διαφορες παραλλαγες), για την οποια υπαρχει και νημα εδω. DTS-HD προσφερουν και οι δυο (πλεον) σε windows. Ειχα ψαξει και τις 2 και τελικα κατεληξα σε .....raspberry pi2 και δηλωνω πανευτυχης. Αν το htpc σου ειναι ταυτοχρονα και "κατεβαστηρι" ή κανει και αλλες δουλειες γενικου τυπου, τοτε ενα "κανονικο" pc ειναι μονοδρομος. Αν ομως το θελεις μονο για htpc δες προς pi μερια (δεν δινει hd audio ομως)..

Μια απορια μονο... ολοι οσοι ζητουν hd audio (το εχω δει σε αρκετα νηματα) σαν προϋποθεση για το htpc τους, εχουν τον ενισχυτη-ηχεια-χωρο για να το "ακουσουν";επισης εχουν ορεξη να βρισκουν αρχεια >15 γιγα; επισης,ακομα και οταν βρισκουν αρχεια με hd audio, αξιζει παντα; Το λεω γιατι εχω ακουσει dts (απλο) φανταστικο και dts (απλο) που τσεκαρα τον ενισχυτη να δω μπας και ειναι απλο στερεο :)

Σίμο η μητρική είναι καλή,με τίποτα εκεί μέσα όμως φίλε,θα το μετανιώσεις και κάνει και 76 ευρώ το κουτί!Μην ανησυχείς για το θόρυβο,θα το κάνουμε σχεδόν αθόρυβο

[/COLOR]Τωρα που τσεκαρα την ιδια ταινια με την δικη σου αλλα 20gb o a6 που ειναι διπυρηνος επαιζε στο 40% στα 3.9 και τις περισσοτερες φορες επεφτε στο 1.8 με 50%.Το Hobbit που ειναι πιο βαρυ επαιζε στο 60% και πιο πολυ στα 1.8.Μιλαω παντα σε σκηνες δρασης![/QUOTE]

Έχει ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας ο επεξεργαστής γι' αυτό μάλλον :worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

Μια απορια μονο... ολοι οσοι ζητουν hd audio (το εχω δει σε αρκετα νηματα) σαν προϋποθεση για το htpc τους, εχουν τον ενισχυτη-ηχεια-χωρο για να το "ακουσουν";επισης εχουν ορεξη να βρισκουν αρχεια >15 γιγα; επισης,ακομα και οταν βρισκουν αρχεια με hd audio, αξιζει παντα; Το λεω γιατι εχω ακουσει dts (απλο) φανταστικο και dts (απλο) που τσεκαρα τον ενισχυτη να δω μπας και ειναι απλο στερεο :)

Αυτός είναι ο χώρος και το σύστημά μου (ένα Netgear 550 έχω προσθέσει μόνο έκτοτε).
Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα σε τυφλό test, πάντως κάποια BluRay για εμένα κάνουν τη διαφορά με το HD audio.

Επί της ουσίας, αφού σε ευχαριστήσω για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου, είχα ακούσει ότι ο J1900 δεν έπαιζε HD audio στα Windows. Λύθηκε το πρόβλημα;

Στην δικια σου περιπτωση καταλαβαινω απολυτα την αναγκη για hd audio :D

ναι οντως, στην αρχη δεν υποστηριζε hd audio στα windows, παρα μονο σε Linux (openelec πχ), στην πορεια ομως βγηκαν drivers για windows. Αυτα τα λεω απο οτι εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ (kodi, avsforum κτλπ) και οχι απο προσωπικη εμπειρια.

Σίμο η μητρική είναι καλή,με τίποτα εκεί μέσα όμως φίλε,θα το μετανιώσεις και κάνει και 76 ευρώ το κουτί!Μην ανησυχείς για το θόρυβο,θα το κάνουμε σχεδόν αθόρυβο

[/COLOR]Τωρα που τσεκαρα την ιδια ταινια με την δικη σου αλλα 20gb o a6 που ειναι διπυρηνος επαιζε στο 40% στα 3.9 και τις περισσοτερες φορες επεφτε στο 1.8 με 50%.Το Hobbit που ειναι πιο βαρυ επαιζε στο 60% και πιο πολυ στα 1.8.Μιλαω παντα σε σκηνες δρασης!

Έχει ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας ο επεξεργαστής γι' αυτό μάλλον :worshippy:[/QUOTE]
Μαλλον αυτο δεν καταλαβε ο φιλος ο leo.Λογικο να βγαζει 60% διπυρινο στα 1.8.Παντως στις 2 ωρες ταινιας,συνολικα 20 λεπτα ανεβαζει στα 3.9.Απο θερμοκρασιες το openelec λεει τις αληθινες?

Και αλλη μια ερωτηση!Αυτη η μητρικη αλλα και η intel κανουν για ενα μικρο windows server που το μονο που θα κανουν θα ειναι να δινουν ταινιες σε ολο το σπιτι?Σκεφτομουν μετα απο καιρο να την εβγαζα απο htpc και να την εκανα server.Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι γινονται ανετα!

Έχει ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας ο επεξεργαστής γι' αυτό μάλλον :worshippy:
Μαλλον αυτο δεν καταλαβε ο φιλος ο leo.Λογικο να βγαζει 60% διπυρινο στα 1.8.Παντως στις 2 ωρες ταινιας,συνολικα 20 λεπτα ανεβαζει στα 3.9.Απο θερμοκρασιες το openelec λεει τις αληθινες?[/QUOTE]

Ο j1800 διπύρηνος δεν πάει πάνω από 40% στο avatar (40gb)

Attachments

• 20150312_121923.jpg
    20150312_121923.jpg
    180.6 KB · Views: 115
ο 15.33.32.64.4061 ιντελ driver στις 08/01/2015 επιτρεπει το hd audio bitstreaming και στα windows στους J1900 cpu.Tουλαχιστον ετσι λεει καθως δεν εχω καποιον να δοκιμασω....

Και αλλη μια ερωτηση!Αυτη η μητρικη αλλα και η intel κανουν για ενα μικρο windows server που το μονο που θα κανουν θα ειναι να δινουν ταινιες σε ολο το σπιτι?Σκεφτομουν μετα απο καιρο να την εβγαζα απο htpc και να την εκανα server.Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι γινονται ανετα!

ΝΑΙ! με cpubenchmark κοντα 2000 και 4 x sata βγαινει μια χαρα σερβερακος. Σηκωνει ανετα και plex server με 1 x 1080p stream (transcoding) ή 2 x 720p (transcoding). Για direct play δεν το συζηταμε καν οτι το κανει για πλακα.

Δες ομως και προς j1900 μερια, οπου εχω την εντυπωση οτι εχει πιο χαμηλη καταναλωση (για τον σερβερ θα εχει πιο πολλη σημασια, αφου θεωρητικα θα τον τρεχεις 24/7). Προσοχη ομως σε ποια εκδοση της j1900, γιατι νομιζω οτι μονο μια εχει 4 x sata. Δες και ενα συγκριτικο http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2005&cmp[]=2131

Εδω παντως http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=5395 αναφερουν επιτυχια σε σεταρισμα xpenology και με τις 2 μητρικες.

Τελικα θα παω σε amd.Την βρηκα 50 ευρω με εγγυηση 2 χρονια και εχει δουλεψει μονο μισο μηνα.Ενας αλλος λογος ηταν οτι εχει PCIe 2.0 x16.Τωρα θα παρω και ενα pico psu με 15 ευρω και μια μνημη με 30 ευρω.Μετασχηματιστη εχω απο ενα παλιο λαπτοπ.Πιστευω να κανει.Κουτακι εχω.Οποτε καθαρισαμε με 100 ευρω.Μια χαρα.

Τελικα θα παω σε amd.Την βρηκα 50 ευρω με εγγυηση 2 χρονια και εχει δουλεψει μονο μισο μηνα.Ενας αλλος λογος ηταν οτι εχει PCIe 2.0 x16.Τωρα θα παρω και ενα pico psu με 15 ευρω και μια μνημη με 30 ευρω.Μετασχηματιστη εχω απο ενα παλιο λαπτοπ.Πιστευω να κανει.Κουτακι εχω.Οποτε καθαρισαμε με 100 ευρω.Μια χαρα.

τα pico παίζουν συνήθως στα 12 βολτ ενώ του λαπτοπ στα 19

ΝΑΙ! με cpubenchmark κοντα 2000 και 4 x sata βγαινει μια χαρα σερβερακος. Σηκωνει ανετα και plex server με 1 x 1080p stream (transcoding) ή 2 x 720p (transcoding). Για direct play δεν το συζηταμε καν οτι το κανει για πλακα.

Δες ομως και προς j1900 μερια, οπου εχω την εντυπωση οτι εχει πιο χαμηλη καταναλωση (για τον σερβερ θα εχει πιο πολλη σημασια, αφου θεωρητικα θα τον τρεχεις 24/7). Προσοχη ομως σε ποια εκδοση της j1900, γιατι νομιζω οτι μονο μια εχει 4 x sata. Δες και ενα συγκριτικο http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2005&cmp[]=2131

Εδω παντως http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=5395 αναφερουν επιτυχια σε σεταρισμα xpenology και με τις 2 μητρικες.

μια χαρά παίζει η q1900 με xpenology 5.1