Assetto Corsa (PC racing game)

Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Χμμμμ... Ζόρικα τα πράγματα για το Assetto... :p

Δηλαδή? Εγώ δεν βρίσκω ιδιαίτερες διαφορές οπτικά και ακουστικά. Ίσως το Assetto να έχει πιο καθαρή εικόνα, αλλά για κάποιο λόγο το αυτοκίνητο σαν απεικόνιση μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό στο GT. Οδηγικά δεν ξέρω, δεν έχω οδηγήσει ακόμα το GT6, αλλά ο Mars πίνει νερό στην υγειά του design team του AC και εγώ με μια μικρή βόλτα που έκανα με το "διαστημόπλοιό" του μου φάνηκε πιο ρεαλιστικό σε αίσθηση σε σχέση με το GT5.

... Μου αρέσει που πήρα το AC και ακόμα δεν έχω κάνει ούτε μισό γύρο στο PC μου!

Κάτι άλλο που συζητάγαμε χθες με τον Mars είναι ότι κάπου πάσχει (το AC) και στην αίσθηση βάθους ορατότητας, δηλαδή όσο και να προσπαθείς να κοιτάς μακριά, η στροφή έρχεται πιο απότομα από ότι την περιμένεις, με συνέπεια να πλακώνεσαι στα φρένα κυριολεκτικα την τελευταία στιγμή και τις περισσότερες φορές να κάνεις την γκαζονομηχανή...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Χμμμμ... Ζόρικα τα πράγματα για το Assetto... :p

Περίεργο που το λες αυτό γιατί ακόμα και σ' αυτό το κακής ποιότητας βιντεάκι βλέπεις την ανωτερότητα του AC (φωτισμός, σκιάσεις, ευκρίνεια). Είναι όμως δύσκολο να "δεις" την πραγματικότητα σε ένα συμπιεσμένο βίντεο στο youtube.

Δύσκολο να το περιγράψω αλλά αν προσπαθούσα θα έλεγα ότι την πρώτη φορά που έτρεξα το AC με ξένισε η διαφορετικότητα στο οπτικό αποτέλεσμα, γυρνώντας όμως μετά από καιρό στο GT5 (το GT6 δεν το έχω αλλά αν κρίνω από το GT academy 2013 - δεν είχα δει καμιά ουσιαστική διαφορά) αισθάνθηκα ότι έτρεχα σε παιχνίδι που έπαιζε σε SD και όχι HD!

Εξάλλου το οπτικό αποτέλεσμα του AC είναι και θέμα άπειρων ρυθμίσεων αλλά και δυνατοτήτων του PC του καθενός (άπειρες).

Ο ήχος στο AC, χωρίς να είναι ο καλύτερος εκεί έξω, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και χρειάζεται,πιστεύω, απλώς βελτίωση. Στο GT6 (όπως διαβάζω και από τους ίδιους τους φαν) ο ήχος είναι ο ίδιος απαράδεκτος "κονσέρβα" που μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα και θέλει επανασχεδιασμό (μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος - ας μιλήσουν αυτοί που το έχουν).
Στο AC ακούω τα χαλικάκια που χτυπάν το σασί, τριξίματα, σκασίματα της εξάτμισης, γρανάζια που ουρλιάζουν όταν "χάσεις" την ταχύτητα στο κιβώτιο... και ένα σορό περίεργους θορύβους που ούτε θα φανταζόμουν ότι υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων (που ποτέ δεν θα έχω την τύχη να οδηγήσω).

Η πραγματική, όμως, υπεροχή του AC έναντι του GT6 είναι η απόδοση της FF (δύναμη ανάδρασης) και των ξεχωριστών Physics του κάθε αυτοκινήτου μέσα στον τίτλο, του συνόλου των ερεθισμάτων που λαμβάνεις μέσω μιας τιμονιέρας στα χέρια σου! Δεν έχω ξανανιώσει τέτοια συγκίνηση παρά μόνο στο αληθινό μου αυτοκίνητο...

Από την άλλη αυτό που δεν θα έχει ποτέ το AC vs GT είναι τα 1200+ αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Για να γίνω πάλι κακός, όμως, θα πω ότι από τα 1200 αυτοκίνητα του GT5 είναι ζήτημα αν "έτρεξα" τα 200 - 300 από αυτά, ενώ η επαφή μου με τα περισσότερα από αυτά (τα 300) δεν ξεπέρασε το πεντάλεπτο. Παρ' όλα αυτά όμως χαίρομαι αφάνταστα να τα χαζεύω και να διαβάζω πληροφορίες γι' αυτά στο πρωτότυπο - εικονικό μουσείο του και θεωρώ ότι τα λεφτά που έδωσα για το GT5 αξίζουν μέχρι και το τελευταίο σέντς!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Περίεργο που το λες αυτό γιατί ακόμα και σ' αυτό το κακής ποιότητας βιντεάκι βλέπεις την ανωτερότητα του AC (φωτισμός, σκιάσεις, ευκρίνεια).

Συμφωνώ...

Στο ίδιο όμως, κακής ποιότητας βιντεάκι, φαίνεται και η κατωτερότητα του AC σε frame rate και tearing... ;)

Συμφωνώ...

Στο ίδιο όμως, κακής ποιότητας βιντεάκι, φαίνεται και η κατωτερότητα του AC σε frame rate και tearing... ;)

To frame rate σκαμπάζω τι είναι. To "σκίσιμο" τι είναι ρε μάστορα; :blush:, είμαι ψιλοασχετίδης:trytofly:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Συμφωνώ...

Εσύ είσαι ο ειδικός σ' αυτά τα θέματα και για να το λες κάτι θα ξέρεις. Εγώ δεν βλέπω τίποτα από αυτά που αναφέρεις!

Αλλά και πάλι ποιο το νόημα αυτής της παρατήρησης, όταν στην πράξη δεν μπορεί να συγκριθεί ένα PC παιχνίδι νέας γενιάς (directx 11) (που έχει ήδη μαζέψει τις καλύτερες κριτικές σ' αυτά τα θέματα) με ένα παιχνίδι προορισμένο να παίξει στο PS3, εκτός αν θέλεις να πεις ότι οι συγκρίσεις τέτοιου είδους δεν έχουν νόημα μέσω βίντεο στο youtube...

Συμφωνώ...

Το frame rate εξαρτάται από τον υπολογιστή και από τις ρυθμίσεις
Φυσικά σε ραλάκι όλοι προσπαθούμε να έχουμε 60 fps ακατέβατα, ακόμα και εάν ρίξουμε τα γραφικά.

Εγώ παίζω σε 1440P όποτε ότι και να μου πείτε για 1080p … θα χάσει , και φυσικά σε 60fps

Όσοι έχουν tearing Μπορούν να ενεργοποιήσουν vsync , εγώ δεν παρατηρώ με το συγκεκριμένο τίτλο στις ρυθμίσεις που έχω – έστω κατά τύχη.
Μη ξεχνάμε ότι το vsync προσθέτει λίγο latency.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Συμφωνώ...

Αυτά τα στρίβειν δια του αρραβώνος για να την πέσεις πάλι στα πισιά, να τα ξεχάσεις παλιόγατο...νιάου!!!:D

Θα στο βάλω στο δικό μου και θα tearing τα καλσόν της Σόνυ!!:aetsch:

IqLa2tW.gif

Φυσικά σε ραλάκι όλοι προσπαθούμε να έχουμε 60 fps ακατέβατα, ακόμα και εάν ρίξουμε τα γραφικά.

My point, exactly... ;)

Τελικά άλλο ήταν το Χριστουγεννιάτικο Δώρο:presents2::

Το "Δαχτυλίδι" έρχεται στο AC!

"The Nurburgring-Nordschleife. The greatest track of all time, challenging drivers for over 60 years and now challenging you in Assetto Corsa.

The Nurburing-Nordschleife will be an official addition to Assetto Corsa, which is being heralded as one of the most appreciated racing simulations of 2013. We will be bringing you the most faithful virtual representation of the track ever to be released, based on our laser scanning technology.

This license underpins the ambition of the Assetto Corsa team and we will be shortly beholding a survey to gather your thoughts with a view to releasing the track in September 2014.

We want to go further however! We are developing a ‛Dream Pack DLC’ featuring not only the Nordschleife, but 10 cars, chosen by you, the community, to be included in the pack. So take your pick, Alfa Romeo? Nissan? McLaren and much more.

Shortly, we will be opening our 1 month pre-order phase, providing you with a 50% saving on the final package – that’s right, 10 cars and the Nordschleife.

To stay in touch with our news on when the pre-order will start, keep cheking on our website, follow us on www.facebook.com/assetto.corsa and on www.twitter.com/@ac_assettocorsa or simply check the ingame news!

We hope that with this announcement you will have an even Happier New Year.

The Assetto Corsa development team"

Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2014 ισχύει επιπλέον έκπτωση: http://store.steampowered.com/app/244210/