Αστείες Εικόνες

Status
Not open for further replies.
Nαι ρε γμτ μου ...... ειναι αυτα μεγεθη νομισματων ?
Ειχαμε κατι εικοσαδραχμα που ανοιγαν .... κεφαλια.
Τα λεπτακια του ευρω ειναι ..... ΝΤΡΟΠΗ για νομισμα.
επίτηδες τα έκαναν έτσι για να μην εκτιμούμε την αξία τους.
να ντρέπεσαι και να μην τα δίνεις ούτε για μπουρμπουάρ.
επιτρέπεται να φτιάξουν το μικρότερο χάρτινο νόμισμα στα 5€ ;;; και μάλιστα σε τόσο μικρό μέγεθος;;
οι αμερικάνοι είναι μ@λ@κες που έχουν το μονοδόλαρο σε χαρτί;; και σε σεβαστό μέγεθος μάλιστα!
γιατί το κάνουν;; για να το εκτιμάς!
και δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι δάκτυλος των αμερικάνων ήταν ..όλο αυτό που λέω παραπάνω.

• Like
Reactions: Paris2018 and SR-71
Δεν θελω να δωσω συνεχεια (για να μην παρει πολιτικη χροια η κουβεντα)
αλλα, αν θυμασαι, εχω πει οτι εχω εναν ξαδελφο στην Αριζονα που βλεπω
τακτικοτατα εδω στην Ελλαδα. Oποτε (εμμεσα) σου απαντησα.

• Like
Reactions: vlad66
οι αμερικάνοι είναι μ@λ@κες που έχουν το μονοδόλαρο σε χαρτί;; και σε σεβαστό μέγεθος μάλιστα!
γιατί το κάνουν;; για να το εκτιμάς!
Όλα τα χαρτονομίσματα του αμερικάνικου δολαρίου, είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος και μονόχρωμα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, εκτός από οικονομία στο χαρτί και να χωράνε σε ίδιο μέγεθος πορτοφόλι. Εγώ το βρίσκω τραγικό, οι αμερικάνοι τους αρέσει. Το θέμα είναι, ότι έχεις χαρτονόμισμα, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι οι πρόεδροι και το νούμερο στην άκρη. Εάν βάλεις 100 των 5 μαζί και βάλεις ανάμεσα του ενός, εάν δεν τα δεις ένα προς ένα, δεν το βλέπεις.

Όλα τα χαρτονομίσματα του αμερικάνικου δολαρίου, είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος και μονόχρωμα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, εκτός από οικονομία στο χαρτί και να χωράνε σε ίδιο μέγεθος πορτοφόλι. Εγώ το βρίσκω τραγικό, οι αμερικάνοι τους αρέσει. Το θέμα είναι, ότι έχεις χαρτονόμισμα, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι οι πρόεδροι και το νούμερο στην άκρη. Εάν βάλεις 100 των 5 μαζί και βάλεις ανάμεσα του ενός, εάν δεν τα δεις ένα προς ένα, δεν το βλέπεις.
ο καθένας όπως το δει..
η μονοχρωμία μπορεί να τηρεί παράδοση, το μέγεθος για να χωράει σε ίδιο μέγεθος πορτοφόλι το βρίσκω σωστό, το για οικονομία στο χαρτί δεν ισχύει γιατί ότι θα έχανε το μεγαλύτερο θα κέρδιζε το μικρότερο,
"εντέλει" η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στην οικονομία και το χάρτινο νόμισμα είναι πολύ πιο "σεβαστό" από το κέρμα ίδιας αξίας.
εγώ βρίσκω το δολάριο "έξυπνο" , όμορφο και σοβαρό σαν νόμισμα ενώ το "δικό" μας με ανάμεικτα συναισθήματα.

• Like
Reactions: Paris2018
Ενω ας πουμε η γιαγιουλα των 80 ετων βλεπει ΑΝΕΤΑ την διαφορα αναμεσα σε 2 λεπτα, 5 λεπτα η 10 λεπτα του ευρω
οταν την κανουν βουκινο στο δουλεμα οι υπαιθριοι πωλητες στις λαικες αγορες ? Που αν πιασει μακα εκεινο το λεπτακι
.... θελεις ΑΕΤΙΣΙΑ ματια να βρεις τι ειναι ? ΕΓΩ και δεν μπορω να δω τι ειναι ! Η ΕΕ, οταν αποφασιζε μεγεθη, ηταν τελειως

.... ΛΑΘΟΣ !

a-macro-photo-of-euro-cent-coins.jpg

Last edited:
και δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι δάκτυλος των αμερικάνων ήταν ..όλο αυτό που λέω παραπάνω.
Δυο σκασίλες είχαν οι Αμερικάνοι Βλαδίμηρε, η μια ήταν τα κέρματα του Ευρώ. Σε όποιον έχει ζήσει σε Ευρώπη πριν την εισαγωγή του Ευρώ είναι εμφανέστατο από που πήραν την ιδέα για τα μεγέθη των κερμάτων και τις αξίες των χαρτονομισμάτων: από το γερμανικό Μάρκο. Τα κέρματα του λεπτού είναι ολόιδια με τα παλιά γερμανικά Pfennig, το ίδιο και οι αξίες των χαρτονομισμάτων: 5, 10, 50, 100, 500 ευρώ αντιστοιχούν σε αξία ακριβώς σε 10, 20, 100, 200, 1000 Μάρκα, το 20ευρο και το 200ευρο είναι κοντά στο 50μαρκο και το 500Μαρκο. Ο σκοπός ήταν το Ευρώ να πάρει τη θέση του Μάρκου στις διεθνείς αγορές και τη συνείδηση του κόσμου-και το εγχείρημα από αυτή την άποψη πέτυχε.

Status
Not open for further replies.