τουλάχιστον τα τελευταία 60-80 χρόνια η μπουγάτσα στη Θεσσαλονίκη είναι γλυκιά.
αν έχει τυρία είναι τυρόπιτα.
Και αν είναι τυρόπιτα με φύλο μπουγάτσας;
Αν και πιο πολύ στις Σέρρες το έχουν με τις μπουγάτσες, έχει κολλήσει στους Θεσσαλονικιούς...
Επειδή υπάρχουν νότιοι πελάτες, είναι γεγονός ότι οι μαγαζάτορες κάπως προσαρμόστηκαν.
Ευτυχώς στο καλαμάκι ακόμα ....κρατάνε γερά.
Επειδή το σουβλάκι αντιπροσωπεύει το κρέας στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Αθήνα το όλο... σύστημα.
Πάνω έχετε το "σάντουιτς".
Βέβαια είναι μακράν πιο εξελιγμένο! Έχω πετύχει πίτα κοκορετσάκι στη Σταυρούπολη και έπαθα ζημιά!
την λέξη αλοιφή για να είμαι ειλικρινής την άκουσα για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Μπα... αυτό είναι καθαρά θεσσαλονικιώτικο.
Απλά είναι τόσο μεγάλη βλακεία που δεν μπορεί να το στηρίξει κανείς.










