ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

Κι εγω πιστεύω ότι στοχεύει λαθος δορυφόρο που έχει παρόμοιες συχνότητες με το κλασσικό sr 27500 και γι αυτό παίρνει σήμα. Αν τα φορτώσει τα κανάλια αντί να περιμένει να δει τα προεγκατεστημένα θα δουμε και ποιός δορυφόρος είναι (μπορεί να είναι 4.8Ε, 7Ε, 13Ε, 26Ε αντί 19.2Ε)

Παιδιά, ευχαριστώ για τις νέες ιδέες.

Πραγματικά, δεν είχα σκεφτεί αυτό το testcase να κατεβάσω τα κανάλια στη θέση που μου λέει οτι έχει τόσο δυνατό σήμα και να δώ απο την λίστα των καναλιών ποιόν δορυφόρο στοχεύω.

Θα το κάνω το απόγευμα που θα πάω σπίτι και θα σας ενημερώσω αύριο το αργότερο.

Hey guys,

για την περίπτωση που απηυδήσω σήμερα το απόγευμα γιατί με την ατυχία που έχω δεν το κόβω να βρίσκω πάλι κανάλια:

Μήπως κατα τύχη ξέρετε πόσο "πάει" να φέρει κάποιος τεχνικό να προσανατολίσει σωστά την κεραία σε ένα ήδη εγκατεστημένο σύστημα;

Να μην απηυδήσεις!! ;);) Να έχεις υπομονή και θα τα καταφέρεις! Εγώ εδώ μόνος μου έστησα ένα πιάτο 1.10 και το μόνο που έιχα ήταν ένας αποκωδικοποιητής με έτοιμα κανάλια... Κούνα από εδώ, κούνα από εκεί τον βρήκα τον ASTRA!!

Απάντηση: Re: ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

Να μην απηυδήσεις!! ;);) Να έχεις υπομονή και θα τα καταφέρεις! Εγώ εδώ μόνος μου έστησα ένα πιάτο 1.10 και το μόνο που έιχα ήταν ένας αποκωδικοποιητής με έτοιμα κανάλια... Κούνα από εδώ, κούνα από εκεί τον βρήκα τον ASTRA!!
+1
Οταν τα καταφέρεις μόνος σου η ικανοποίηση θα είναι μεγαλύτερη.

Αν διαβάσεις σε άλλο post, με μικρότερο πιάτο, στον ίδιο δέκτη, κατάφερα και πήρα καλύτερο σήμα μονος μου από ότι στο σπίτι που πλήρωσα "τεχνικό".

Μικρές κινήσεις, αργές.
Ρύθμισε την ανύψωση κοντά στις 45 μοίρες (σύμφωνα με την ένδειξη στον βραχίονα του πιάτου, όχι σε σχάση με την οριζόντια γιατί είναι offset το πιάτο και ξεκίνα έχοντας ένα σίγουρο κανάλι στο δέκτη.

πολύ αργά και σίγουρα θα βρείς σήμα. κεντράρεις, βελτιώνεις την κλίση και μετά την στροφή του lnb.

καλό σφίξιμο με έλεγχο μήπως σου φύγει.....

Χρειάζεσαι ένα δεύτερο άτομο. Χρησιμοποίησε το http://www.dishpointer.com για να καταλάβεις προς που να στρίψεις το κάτοπτρο χονδρικά. Κατόπιν αργές κινήσεις και θα το βρείς. Εγώ με αυτό τον τρόπο και τον βοηθό ανιψιό κάνω πια τα πάντα, χωρίς κανένα άλλο όργανο.

Απάντηση: Re: ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

Χρειάζεσαι ένα δεύτερο άτομο. Χρησιμοποίησε το http://www.dishpointer.com για να καταλάβεις προς που να στρίψεις το κάτοπτρο χονδρικά. Κατόπιν αργές κινήσεις και θα το βρείς. Εγώ με αυτό τον τρόπο και τον βοηθό ανιψιό κάνω πια τα πάντα, χωρίς κανένα άλλο όργανο.

Εγω λεω να του δανεισεις τον ανηψιο σου !!:FSGSFGS4::flipout:

hey guys!

δεν δοκίμασα εχθές - όπως έλεγα - ωστε να μπορέσω να σας ρεπορτάρω σήμερα γιατί - όσοι μένουν Αθήνα θα ξέρουν - βγήκε χθες το απόγευμα ένας αέρας, άστα να πάνε.

Σήμερα σηκώθηκα 7παρά, αρκετά νωρίτερα απο την συνήθη ώρα που σηκώνομαι ωστε να πάω στη δουλειά και είδα οτι και πάλι φυσούσε.

Ανυπομονώ να το δοκιμάσω το απόγευμα. Δεν ξέρω αν πάλι φυσάει έξω, θα το δώ σε 1μιση ώρα που θα φύγω απ τη δουλειά.

Έχω τρομερή περιέργεια να δώ αν θα πιάσω κανάλια στο 75% ένταση σήματος ή αν έχω ...ανακαλύψει κάνα νέο Pulsar !!!!

Heyyyy Guys

είστε κορυφαίοι τελικά!

ΕΠΙΑΣΑ !!

Αstra 19.2 E

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Η ιδέες σας απέδωσαν τελικά.

Ηταν λίγο επισοδειακή βέβαια η επιχείρηση μέχρι και ...μετά το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ας ξεκινήσω με τα - συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις - τετριμμένα:

Εχθές λοιπόν, όπως μου είπατε, αφού άκουσα απο τον beeper σήμα, κάνω αναζήτηση καναλιών και μου κατεβάζει 3 κανάλια μεταξύ των οποίων το C-Music και το Poker channel

Μπαίνω internet και βλέπω οτι τα κανάλια μου τα προσφέρει ο δορυφόρος δενθυμάμαικαθόλουτοόνομα, στις 9 μοίρες.

Στρέφω το κάτοπτρο αριστερά και καθώς ακούω πάλι σήμα, σβήνω όλα τα κανάλια και κάνω αναζήτηση εκ νέου.

Οπότε μου κατεβάζει όλα τα Rai και αρκετά γαλικά.

Στάμπαρα μερικά και είδα οτι ο κοινός δορυφόρος που τα εκπέμπει είναι ο πάλιδενθυμάμαιτοόνομα στις 13 μοίρες.

Απο κεί λοιπόν βγήκε το τεράστιο συμπέρασμα οτι είμαι λίιιιγο ακόμα πιο αριστερά.

Το οποίο και έγινε !!!!!!!!!!!!

Αστρα!!!!

Τώρα πάμε στα αγωνιώδη:

Αφού λοιπόν πιάνω μερικές εκατοντάδες κανάλια ξεκινάω να ξηλώνω τηλεόραση+δέκτη απο την ταράτσα ωστε να πάω να τα στήσω κάτω.

Τελευταία, βλέπω οτι στο μάτι δεν συνδέεται απευθείας το μακρύ ομοκεντρικό αλλά ένα μικρούλικο που έχει τον beeper και αποφασίζω να το ξηλώσω και να βιδώσω στο μάτι απευθείας το μακρύ ομοκεντρικό.

Αφού αυτό έγινε, κατεβαίνω κάτω, τα στήνω όλα στην τηλεόραση στο σπίτι και ....τίποτα !!!!!!!!! Μόνο 2-3 κανάλια.

Και πάλι όλα επάνω.

Τί ήταν λέτε;

Για να σας βοηθήσω:

Δεν άλλαξε ούτε η οριζόντια ούτε η κάθετη κλίση της κεραίας που άλλαξε. Και η επαφές των καλωδίων μια χαρά επίσης.

χαχα

ναι, καλά!

ξεβιδώνοντας τον beeper απο το lnb ωστε να συνδέσω στο lnb απ ευθείας το μακρύ ομοαξονικό, γύρισε λίγο το lnb (το οποίο τυχαία είχε την στοφή που είχε) και πάνε όλα.

Μιλάμε ρε παιδιά, εξαφανίστηκαν.

Μετά, αφού ξανανέβηκα στην ταράτσα για να δω τί δι@ολο έγινε, σχεδόν τυχαία, αφού δεν είχα τίποτα απολύτως πια άλλο να δοκιμάσω, πείραξα λίγο
την στέψη του lnb και νά' σου όλα ξανά στη θέση τους.

Aφού αυτά τα 2-3 που είχαν απομείνει που τα έπιανα, απο 35% ποιότητα σήματος, πετάχτηκαν στο 65%, με λίγες μοίρες στρέψη στο LNB.

Τί να πώ;

Έχω μαρτυρήσει μ' αυτήν την ιστορία.

Τέλος(;) καλό, όλα καλά.

Ευτυχώς μου δώσατε τα φώτα σας αλλιώς θα καλούσα τεχνικό.

Εκεί που "έχανα" τόσο καιρό ήταν πως πίστευα οτι αφού οι μπάρες μου δείχνουν 70-75% και στο μενού του δέκτη λέει Astra, τότε οι ενδείξεις θα ισχύουν ακριβώς επειδή είμαι στραμμένος στον Astra.

Αλλά τελικά μουφα.

Η ευχαρίστηση του ότι τα κατάφερες μόνος σου δεν συγκρίνεται με καμία!!

Ας συνοψίσουμε λοιπόν.

Δεν νομίζω να μην στοχεύω σωστά. Έχω συνδυάσει GoogleEarth για να ζουμάρω το σπίτι μου και έλαβα υπόψι όλες τις τριγωνομετρικές υποδείξεις του δορυφόρου.

Οπότε δεν νομίζω να μου έδειχνε αυτά τα ποσοστά όντας στραμμένο σε άλλο δορυφόρο.
Μα καλά, είναι δυνατόν να είμαι στραμμένος σε άλλο δορυφόρο και να έχω π.χ. επιλεγμένο στον δέκτη το ZDF/Astra 19.2 και να μου πετάγεται η ένταση σήματος εκεί που είπα πιο πριν?

Μπορεί όμως να ξεγελαστεί έτσι ο δέκτης;

Να είναι συντονισμένος σε κάποιο κανάλι(άρα και δορυφόρο) και επειδή στοχεύει επιτυχώς άλλον δορυφόρο μου λέει οτι έχω τέτοια τρελά ποσοστά
σήματος που αφορούν όμως το κανάλι που ανήκει στον άλλο δορυφόρο;

Να πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι είναι έτσι.

Είδες λοιπόν που όλα είναι δυνατά?
Ομως τέλος καλό, όλα καλά!

Καλές θεάσεις τώρα! :ernaehrung004:

Θα επενδύσες και σε ενα ακόμα LNB, ενα diseq και μια βάση στήριξης για 2 lnb και χωρίς να πειράξεις το παρόν λνβ θα βάλεις ένα δίπλα του (αριστερά όπως κοιτάς από το πιάτο προς το lnb) και θα πιάσεις και στις 13 μοίρες τον hotbird.

Και άλλα τόσα κανάλια, μιας και το ζευγάρι αυτο για τη χώρα μας είναι το πιο διαδεδομένο...

Συγχαρητήρια λοιπόν...

ναι, τώρα που έλαβα το βάπτισμα του extra junior δορυφοράκια, θα βάλω στόχο και Hotbird 13 κάποια στιγμή, αλλά για την ώρα θα απολαύσω τα αποτελέσματα των κόπων μου και το πολύ-πολύ να συνδέσω τον δέκτη στην κάρτα τηλεόρασης του PCιού για να γράφω κάνα πρόγραμμα.

Έχει δίκιο και ο φίλος ο AΛΕΞ που μου κάνει παρατήρηση για την απόλυτη σιγουριά που είχα ειδικά στα πρώτα post.

Αλλα με ξεγελούσε αυτή η λειτουργία του δέκτη, όπως το εξήγησα.

Τελικά δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και καλό είναι πάντα να αφήνουμε θέση για την γνώμη των άλλων.