Astra 28 E_η τρίτη επιλογή!

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Πολλές φορές έχουν τεθεί ερωτήσεις του τύπου "ποιους δορυφόρους να σκοπεύσω?"
Η απάντηση συνήθως είναι πολύ απλή όταν ο στόχος είναι δύο δορυφόροι χωρίς συγκεκριμένες συνδρομητικές προτιμήσεις: Astra 19 & Hotbird 13 E
Οι δύο τροχιακές θέσεις θεωρούνται εκ των ουκ άνευ.

Ως τρίτη επιλογή συνήθως προτείνονται οι 16 Ε όχι τόσο λόγω του περιεχομένου τους, όσο λόγο της πολύ εύκολης τοποθέτησης και ομοίως εύκολης λήψης.

Εσχάτως προτείνονται και οι 28 μοίρες και όχι άδικα. Παρά την δυσκολία τους σε παράκεντρη λήψη με σχετικά μικρού μεγέθους κάτοπτρα, αυτή στην πράξη είναι εφικτή ακόμα και με 1μ στα βόρεια.
Αν δεν ενδιαφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες του Sky Digital τότε η λήψη του Eurobird 1 είναι πολύ εύκολη στα βόρεια και προοδευτικά δυσκολότερη στα νότια.
Με 90άρι Toroidal - όχι καλά ρυθμισμένο - κατεβαίνει όλος ο δορυφόρος με τα ελεύθερα κανάλια και μεγάλο μέρος του Sky.
Ενδεικτικά παραθέτω κάποια τα οποία εντόπισα με μια γρήγορη ματιά στους πίνακες του Lyngsat. Σε αυτά περιλαμβάνονται κανάλια ταινιών και μάλιστα θεματικά, ειδησεογραφικά, αξιόλογα μουσικά, παιδικά, το γνωστό μας Playboy και άλλα.
Μερικά από τα κανάλια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν ένα φθηνό συνδρομητικό μπουκέτο:
(σίγουρα μου ξέφυγαν αρκετά. Αν θέλετε συμπληρώνετε)

28 Ε ελεύθερα κανάλια

Movies4Men
Movies4Men 2
True movies
True movies 2
Zone Horror
Zone Thriller

Zone Romantica UK
Zone Reality UK
Zone Reality UK +1
Zone Reality Extra
Audi Channel
The Business Channel

Wedding TV UK
Luxe TV
Thomas Cook TV
Travel Channel UK

Channel U
Pop
Tiny Pop +1
Pop +1
The Vault
Zee Muzic UK
B4U Music UK
Sky News UK
BBCi 1 - 7

The Baby Channel

Playboy One

Luxe TV HD

Αυτά είναι εύκολα μόνο για τους Βόρειους Αλεξ!
Τα περισσότερα της λίστας που έβαλες εκπέμπουν απο Eurobird1 και αυτός για πλήρη 24ωρη λήψη όλων των πομπών στην Αθήνα θέλει...το 1.5-1.6μ πιάτο του (είχα γραψει για μικρότερο αλλά με διόρθωσαν σε άλλο ποστ του φόρουμ) ενω προς Κρητη η λήψη καθίσταται ιδιαζόντως προβληματική...

Δηλαδή τον Eurobird 28.5 με 1.2 offset να τον ξεχάσω στην Αθήνα ?
Τώρα το τρίτο LNB βλέπει 28.2 ASTRA. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω , υπάρχει ελπίδα ?

Τ,

Θανάση, γίνε λίγο πιο σαφής.
Σκοπεύεις παράκεντρα τις 28 μοίρες με πιάτο 1.20 και έχεις λήψη?
Αν συμβαίνει αυτό τότε σίγουρα λαμβάνεις κανάλια του Eurobird 1

Ακριβώς στοχεύω παράκεντρα τον 28.2 Αστρα και έχω λήψη για αρκετά του SKY και τα BBC on demand.
Πιστεύεται να προσπαθήσω ? Αλλά πως θα τον ξεχωρίσω που ειναι τόσο κοντά ?

Πολύ ωραία!
Η λήψη απο τις 28.2 και τις 28.5 γίνεται πάντα με ένα lnb.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τα κανάλια του Eurobird 1 ΕΔΩ και να μας πεις αν τα λαμβάνεις.
Υπήρχαν αναφορές στο φόρουμ απο Αθήνα πως για την λήψη των καναλιών στις 28 μοίρες χρειάζονται κάτοπτρα πάνω απο 1.5 μέτρα με κεντρική σκόπευση στους Astra2/Eurobird.
Περιμένουμε την αναφορά σου!

Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσεις κάτι. Επειδή η διαφορά τους είναι πολύ μικρή σε μοίρες, λαμβάνονται υπόψη ως ένας δορυφόρος (μία δορυφορική θέση)*. Απλά το πολύ πολύ να ρυθμίσεις λίγο το lnb ώστε να έχεις όσο δυνατό καλύτερη λήψη στα κανάλια που σε ενδιαφέρουν περισσότερο...

*Εκτός κι αν έχει κάποιος πολύ μεγάλο κάτοπτρο που έχει αρκετά στενή δέσμη λήψης...

άπλα έβαλα το πρόγραμμα να ψάξει τις συχνότητες του Eurobird 1 χωρίς να αλλάξω θέση στο LNB.

Κατεβάζει μερικά του Eurobird 1 - 28.5

TP : 11546 , 11469 , 11546 ,11585, 11661, 11642

Δυστηχώς τα free δεν τα κατεβάζει.. ίσως αύριο παίξω λίγο με το lnb.

Αν βάλω wave θα εχω διαφορά ? Θέλω να αποφύγω να πάρω πιάτο 1.4μ παρόλο που εχω πρόσβαση στην ταράτσα.

Τ,

Last edited:
Με wave μάλλον χειρότερη θα είναι η λήψη παρά καλύτερη πάντως. Εδώ και η δικιά μου λήψη από τις 28.2-28.5, κάποια από τα free του Eurobird 1 κατεβαίνουν πάντως (όχι όλα, κι όχι όλες τις ώρες, εξαρτάται κι από τον καιρό) με το 1.10...

Μόνο αν κάνεις τη δοκιμή θα δεις, λίγο δύσκολο να πάρεις καταφατική απάντηση από μακριά...

Θανάση με το 1.20 που έχεις δεν είναι θέμα ρύθμισης lnb. Δεν έχει προτιμήσεις σε κωδικοποιημένα και ελεύθερα. Αφού κατεβάζεις ικανοποιητικά κάποιες συχνότητες πρέπει να κατεβάζεις και τις άλλες.

Επειδή κάνεις αυτόματη αναζήτηση, το ζητούμενο είναι να υπάρχουν οι συχνότητες στην βαση δεδομένων του δέκτη.
Θα σου πρότεινα να κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση εισάγοντας τις τιμές για κάθε συχνότητα

Αλέξη το θέμα είναι ότι η λήψη του Θανάση είναι παράπλευρη (δεν ξέρω ποιος δορυφόρος είναι στο κέντρο, να υποθέσω ο Astra 1; ), που σημαίνει ότι το 1.20 σ' αυτή τη περίπτωση μπορεί να συμπεριφέρεται ως ένα κάτοπτρο 1 μέτρου ή και λιγότερο. Οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει θεωρητικά να βγάλει και τι όχι...

Re: Απάντηση: Astra 28 E_η τρίτη επιλογή!

Σωτήρη πολύ ενθαρρυντική η αναφορά σου για τις 28 μοίρες!!
Δεν περίμενα καν να έχεις λήψη με 1.10.

Υπόψη ότι είναι και με την "αναίσθητη" (όπως λένε συνήθως) skystar 2! Για να είμαι ειλικρινής δεν μου φαίνεται τόσο αναίσθητη κάποιες φορές! :)

Απάντηση: Re: Astra 28 E_η τρίτη επιλογή!

Αλέξη το θέμα είναι ότι η λήψη του Θανάση είναι παράπλευρη (δεν ξέρω ποιος δορυφόρος είναι στο κέντρο, να υποθέσω ο Astra 1; ), που σημαίνει ότι το 1.20 σ' αυτή τη περίπτωση μπορεί να συμπεριφέρεται ως ένα κάτοπτρο 1 μέτρου ή και λιγότερο. Οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει θεωρητικά να βγάλει και τι όχι...
Ναι, έτσι πρέπει να είναι η εγκατάσταση με Astra 19 στο κέντρο και πραγματικά το 1.20 σε παράκεντρη λήψη θα συμπεριφέρεται ως 1μ.
Επειδή όμως σε σχέση με σένα είναι σημαντικά βορειότερα, αναμένονται και καλύτερα αποτελέσματα λήψης, αλλά περισσότερα θα μας πει ο ίδιος.

θα διαπυστωσεις πως η fixed δεσμη του Eurobird1 ειναι η "δυσκολη". Κατ´εμε αξιζει να την εχεις και αυτη.

Στο Κάτοπτρο έχω κέντρο Astra και παράκεντρα Hotbird και Astra 28.2/28.5.
H δέσμη του TP 11642 και η δέσμη του TP11223 δεν έχουν την ίδια ισχύ ? Αν ναι δεν καταλαβαίνω το γεγονός να μην την κατεβάζω ( την 11223).

Και ναι την έχω βάλει manual στην κάρτα και στο PC και στο DreamBox την συχνότητα

ο TP 11642 μου δίνει L 24% , Q 100% Ημέρα με Ηλιοφάνεια. Περιοχή Μεσόγεια Αττικής.
Υ,

Last edited:
Απάντηση: Re: Astra 28 E_η τρίτη επιλογή!

H δέσμη του TP 11642 και η δέσμη του TP11223 δεν έχουν την ίδια ισχύ ? Αν ναι δεν καταλαβαίνω το γεγονός να μην την κατεβάζω ( την 11223).
Δεν έχουν την ίδια ισχύ, καθώς η 11222 είναι της fixed δέσμης του eurobird ενώ η 11642 όχι.

Δεν ξέρω ακριβώς με ποιο δέκτη κάνεις τη μέτρηση του 24% στο L, αλλά όποιος κι αν είναι φαίνεται αρκετά χαμηλό. Κι αν έχεις χαμηλό σήμα στην 11642 είναι σχεδόν αδύνατο με τις ρυθμίσεις που έχεις τώρα να βγάλεις την 11222...