Astra 2C - 28 E, έγινε η αρχή!

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
flash215.gif
flash215.gif
Five channels on Astra 2C @ 28.2° East

(First transmissions for the Astra 2C)

Σύμφωνα με το flysat.
Περιμένουμε εναγωνίως την συνέχεια!!

Πολύ καλό σήμα εδώ η νέα συχνότητα (για τα δεδομένα αυτής της θέσης)! 58% στη skystar2 (4.4.1b driver) με 1.10 κάτοπτρο και lnb sharp 0.3.

Thanks Άλεξ!

astra2c.png

Last edited:
Σύμφωνα με το ιχνοδιάγραμμα που παραθέτει η ses-astra στην ιστοσελίδα της, η λήψη του 2C (αναφέρεται η τροχιακή του θέση στις 28.2 Ε) θα έπρεπε να είναι σχετικά δύσκολη για σένα Σεραφείμ στην Αρτα και σχεδόν αδύνατη για τον Σωτήρη στα Χανιά.

Ιδού το footprint της δύσκολης βόρειας δέσμης:

0_astra_2C_north.gif

και εδώ της νότιας:

0_astra_2C_south.gif

Καλά τα ιχνοδιαγράμματα είναι πολλές φορές για κλάματα (ή απλά χοντρικές εκτιμήσεις για την κάλυψη χωρίς πραγματικές μετρήσεις)! Αν έλεγαν αλήθεια δεν θα έπρεπε ούτε τους 1Η και 1G από τις 19.2Ε να πιάνω, όπως και άλλους δορυφόρους!

Εχω πληροφορίες ότι...η γνωστή Al Kaida σκέφτεται να ανατινάξει τον Astra2D, οπότε μετα θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τον 2C για τα Μπιμπισιά!
Δυστυχώς μετά ξύπνησα και δεν μπόρεσα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες!
Υποθέτω πάντως ότι η Al Yunanistan και όλα τα ελληνικά φόρα θα δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια στην αξιοσέβαστη μουσουλμανική οργάνωση ..ώστε να επιτελέσει το θεάρεστο έργο της!

Ποσες καταρες εχει ακουσει αυτος ο ατιμος 2D..

Απο το Firenze μεχρι το Καϊρο, απο το Βερολινο μεχρι την Κων/πολη, απο το Οσλο μεχρι την Μοσχα, ολοι τον στελνουν στο δια..ο σχεδον καθημερινα. Τωρα για 1η φορα υπαρχει αντικαταστατης του, ο 2C που αργησε πολλα χρονια να μετακομησει εκει που επρεπε να ειναι ηδη.

Ευχομαι οι κυριοι στο control center της SES ASTRA να κανουν χρηση του red button ωστε να απολαυσει ολη η Ευρωπη αυτα που τα στερειται τοσο διαστημα.

Αλλα ας μη χαιρομαστε νωρις. Διαβαζω για Ka Spot Beams στους νεους δορυφορους και μου αναβουν τα λαμπακια !!
Και τοσο μακρια δεν ειμαστε απ αυτο το σεναριο. Βλεπετε Dish Network στην Ku ομως: http://www.lyngsat.com/packages/dish110.html και στην Ka προς το παρον μονο data απ τους Καναδεζους: http://www.lyngsat.com/anikf2.html

Μας περιμενουν πολλα στο μελλον. Προς το παρον ας ριξουμε μια ματια ο 2C πως συμπεριφερεται στην Ελλαδα και στη Κυπρο.

ποια συχνοτητα να σκαναρω ρε παιδια μπας και βγαλω και εγω καμια ακρη και τι καναλια πρεπει να περιμενω?(εστω αυτα τα 5)

Κωστα προς στιγμης απ' οτι ακουω (δεν εχω δυνατοτητα να τσεκαρω ο ιδιος) ειναι η εξης ενεργη: 10964H 22000 5/6

Απο που ειπαμε πραγματοποιεις τη ληψη ?

Κωστα προς στιγμης απ' οτι ακουω (δεν εχω δυνατοτητα να τσεκαρω ο ιδιος) ειναι η εξης ενεργη: 10964H 22000 5/6

Απο που ειπαμε πραγματοποιεις τη ληψη ?

Απο Κρητη.

Αν βεβαια βγαλω τιποτα απο εδω κατω που ειμαι.Αλλα για λογους περιεργειας θα δοκιμασω.