ASTRA απο τα νοτιοδυτικα(ΚΡΗΤΗ)

VALERIOS

New member
7 November 2007
69
Kalispera epsaxna pou na topothetiso tin erotisi kai telika apofasisa na dimioyrgiso ena kainourgio threats....(opoios einai apo kriti ton parakalo na dosei ta fota tou,akoma kai zonianos de me peirazei:violent-smiley-030::violent-smiley-030::2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:)
yparxei dinatotita na piano astra 23.5 apo ditiki kriti me 1.8m Mabo (gia to sky link,czech link endiaferome) kai ti dinatotita iparxei apo ayti ti perioxi gia ton astra19.2 (upc direct, tsexika)

o 28.2 astra pianete katholoy meta apo tis alages poy ginane?
thanks

me endiaferei kirios o 23.5 ????

23.5 με 1.80 στη δυτική Κρήτη (Παλαιόχωρα είσαι; ), ξέχνα το! Δεν ξέρω πόσο θέλει ακριβώς, πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος πάνω από 3 μέτρα (και μάλλον μικρό είναι). Ο 19,2 έχει άνετη λήψη με 1.10Χ1.20 στη περιοχή μου (πολύ κοντά στα Χανιά) με μόνη εξαίρεση τη συχνότητα 12441. Όσο για τις 28,2 είναι ανάμεικτα τα αποτελέσματα, κάποιες συχνότητες είναι πολύ εύκολες, άλλες δύσκολες (οι fixed του Eurobird 1 πχ) έως αδύνατες αυτές του Astra 2D (με κάτοπτρα σε ανθρώπινες διαστάσεις, κι όχι 5μετρα ή 6μετρα τερατάκια που έχουν μερικοί).

Kai mena mendiaferi ala ine poli makria gia emas tous kritikous. kai gia tin ipolipi ellada tha elega!! mono pros aleksandroupoli mpori na to katevazoune .
pia paketa sendiaferoune eki???

Βόρεια τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα.
Με 1.85 Mabo offset είχα καλή παράκεντρη λήψη απο τις 23.5 με κέντρο τις 19.2

Σήμερα με 1.10 και Τ90 Toroidal καμία τύχη..

Να επαναλάβω την πολύ καλή λήψη των 28 μοιρών με το Τ90 (90άρι) και εννοείται άριστη λήψη Astra - Hotbird, πλην της 12441 του Αστρα.

(Pros Alpha111)Eimai sto stalo Xanion thelo to sky link,kai to czech link apo to astra23.5, yparxei dinatotita? Alexi pou tin eixes ti lipsi tou 23.5 stin athina?

Kserei kaneis poia akrivos paketa den piano stis 28 kai kati(astra) moires.Giati an poianei me symferoyn kalitera ta tsexoslovakika ston astra(plironeis mia ke exo ektos to HBO fisika) para ston thor(digi tv plironeis kathe xrono/mina)

Να αναφερω οτι ακομα και στη Θεσ/κη με 1.85μ χαρην πληροφορησης του rexsat δεν βγαινει πληρης Astra 1E ο οποιος καβαλαει και αρκετα απ τα καναλια που σ' ενδιαφερουν. Οσο για τον Astra 3A ουτε για αστειο στα Νοτια. Η πιο νοτια αναφορα που θυμαμαι ειναι με 3.8μ στη Λαμια και κει με ασθενες εως μετριο σημα. Ο 3Α εκπεμπει με μικροτερη ισχυ σε συγκριση με τον 2D που καβαλα τα γνωστα πολυ δυσκολα BBC/ITV οποτε μιλαμε για spotbeam της κακομοιριας για τους εκτος. Δεν αποκλειω να υπαρχουν καποια hotspots αλλα κατω απο 3μ στη Κρητη αμφιβαλλω να δεις εστω και ιχνος καποιας συχνοτητας του. Επισης περιμενουμε την μετακομιση του Sirius 2 στις 23.5Ε με αγνωστη εξεληξη οσον αφορα τη καλυψη του επειτα. Προσωπικα πιστευω πως θα παρει καποια χρονακια μεχρι να ηρεμησουν τα νερα και στις 23.5Ε οπως στις 19.2Ε που καποτε ξεκινουσαμε με θηρεια ακομα και στη Βορεια Ελλαδα. Ο Astra 1H ο οποιος επισης προβλεπεται να μετακομισει στις 23.5Ε οταν αναλαβει ο 1Μ τις συχνοτητες του στις 19.2Ε θα διευκολυνει αρκετα τη κατασταση στη Κρητη αλλα και αυτο με επιφυλαξη μιας και δεν ξερουμε ποσο επιτυχης θα ειναι η εκτοξευση του 1Μ.

Ειδικά με το "Μαυρο" ιστορικό που εχουμε στις 19'' με την απώλεια του 1κ...

οι 23,5 ειναι νέο φρούτο και δεν βλέπω να τον βλέπουμε εδω κάτω για καιρό ακόμα.

Γειά σου Χρήστο. :p

Γεια χαρα :)

23.5Ε δεν πιανω κι εγω μεσα στο κεντρο της δεσμης, αν και για αλλους λογους. Η δορυφορικη θελει και τυχερο. Προτεινω την μετακομιση σε τροχοσπιτο, αλλα εκει δεν εχουμε broadband internet :D

Και στην Καστοριά ακόμη και με 2.4μ ο 1Ε βγαίνει μεν αλλά με χαμηλό σήμα σε καποιες συχνότητες (έχει 4 δεσμες νομίζω). Ο 3Α αντίθετα εδώ ειναι πολύ ισχυρότερος

SOTOS65 APO OTI DIAVASA EISAI XANIOTIS MPOREIS NA TSEKAREIS SE PARAKALO TA PAKETA POU ME ENDIAFEROUN AN TA KATEVAZEIS?

Εμ στο είπα από την αρχή ότι είμαι από τα ίδια μέρη! Φαίνεται και κάτω από το avatar.

Πάντως όπως σου είπα τις 23.5Ε απλά τις ξεχνάς (εννοείται με λογικό μέγεθος κατόπτρου κι όχι τίποτα 5μετρα!), τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι αλλαγές με τις μεταφορές δορυφόρων που λέει ο Χρήστος (deepbluesky). Όσον αφορά τις 28.2Ε υπάρχει η δυνατότητα λήψης αρκετών καναλιών από εκεί, και το πακέτο του Sky αν ενδιαφέρεσαι. Θα έλεγα βέβαια ότι θέλεις ένα κάτοπτρο γύρω στο 1.80 ή και μεγαλύτερο (δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια πόσο, γιατί δεν το έχω ψάξει παραπάνω) για να είσαι καλυμμένος για την fixed δέσμη του Eurobird 1, ή και τις βόρειες των Astra 2A, 2B. Τον Astra 2D απλά επίσης τον ξεχνάς, θέλεις 5μετρο και πάνω (θα στο επιβεβαιώσει ο Ζώης, Alpha111, που έχει ένα τέτοιο στο Ηράκλειο!!).

Να συμπληρώσω κιόλας για τις 19.2, κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες αυτή τη στιγμή, ακόμα και με το 1.10 που έχω εγώ, εκτός από τη συχνότητα 12441. Αρκεί να γίνει καλή ρύθμιση της κλίσης του lnb γιατί αλλιώς υπάρχουν παρεμβολές από γειτονικές συχνότητες με πολύ δυνατό σήμα από τον 1L σε κάποιες όπως αυτές των αυστριακών ORF, και σε 3-4 άλλες...

Last edited:
Kserei kaneis an prokete na ginei kamia allagi stous astra diladi an yparxei kamia anafora na kalyterepsei i katastasei me ton 23.5, i akoma kai na metaferthei se alli troxiaki thesi?kati eixa akousei pio palia.......

. Τον Astra 2D απλά επίσης τον ξεχνάς, θέλεις 5μετρο και πάνω (θα στο επιβεβαιώσει ο Ζώης, Alpha111, που έχει ένα τέτοιο στο Ηράκλειο!!).
epiveveono apolitos !!:worshippy:
o astra2D ine amartia olokriri !!