Αστροφωτογράφιση!

Απάντηση: Re: Αστροφωτογράφιση!

Γειά σας. Άρχισα να ασχολούμαι με την αστροφωτογράφηση εδώ και μερικές ημέρες. Δύο από τις πρώτες μου φωτογραφίες, επίπεδο αρχάριου εννοείται !

Η πρώτη με Canon EOS 650D και Sigma 70-300.

Η δεύτερη με Pentax Optio A30 κρατώντας την με το χέρι πάνω από τον προσοφθάλμιο του Nexstar 127.

https://www.flickr.com/photos/63103583@N06/28876012972/in/dateposted-public/ https://www.flickr.com/photos/63103583@N06/28364627893/in/dateposted-public/

Kwuua5C.jpg
cO1T5dB.jpg

Last edited:
Την τρίτη μετά από μέρες φαίνεται ότι δε θα φυσάει και θα έχει καθαρό ουρανό, ότι πρέπει δηλαδή για φωτογράφιση Γαλαξία.
Θα έχω μάλλον αυτή τη φορά μια Sony A6000+ Samyang 12mm f2.0
Όποιος μπορεί να προτείνει ρυθμίσεις ή έχει καμιά συμβουλή εδώ είμαστε.

Αν το πετυχαινες στο σημειο που λες θα ηταν τελεια! Κ παλι ομως πολυ ωραια!

Να 'στε καλά! Ευχαριστώ.
Είναι πρόικληση πάντως να τοποθετείς τον πολικό αστέρα σε σημεία που ταιριάζει, π.χ στην κεφαλή της τουρπίνας.
Δεν είχα όμως χώρο να κινηθώ, λόγω εδάφους.

Πολυ ωραια κ αυτη Ιωσηφ! Για τα trails χρησιμοποιεις το ηλεκτρονικο κλειστρο;;

Ευχαριστώ πολύ! Υπάρχουν κάποιες βραδιές που ο ουρανός είναι σκέτη μαγεία!
Θοδωρή: Εlectronic Front Curtain Shutter ... ON
Μη με ρωτήσεις όμως γιατί; Απλά δεν έχω ιδέα.:Banane0:
Αν θες μπορείς να βοηθήσεις!

Ευχαριστώ πολύ! Υπάρχουν κάποιες βραδιές που ο ουρανός είναι σκέτη μαγεία!

Απλα διαβασα σε διπλανο νημα στον εξοπλισμο, οτι το electronic shutter βοηθαει σε δουλειες οπου χρειαζονται πολλαπλες ληψεις, ωστε να μην επιβαρυνεται το μηχανικο κλειστρο. Βεβαια, δεν ξερω αν εχει καποιο μειονεκτημα σε DR ή θορυβο. Απο οτι ξερω μονο σε ληψεις με κινουμενο θεμα υπαρχει θεμα...

Απλα διαβασα σε διπλανο νημα στον εξοπλισμο, οτι το electronic shutter βοηθαει σε δουλειες οπου χρειαζονται πολλαπλες ληψεις, ωστε να μην επιβαρυνεται το μηχανικο κλειστρο. Βεβαια, δεν ξερω αν εχει καποιο μειονεκτημα σε DR ή θορυβο. Απο οτι ξερω μονο σε ληψεις με κινουμενο θεμα υπαρχει θεμα...

Έχει θέμα το Electronic shutter με αυτά, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν αντιμετωπιζεται με πλαστικές πολλαπλές λήψεις, που ούτως ή άλλως κάνεις.

Re: Απάντηση: Αστροφωτογράφιση!

Έχει θέμα το Electronic shutter με αυτά, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν αντιμετωπιζεται με πλαστικές πολλαπλές λήψεις, που ούτως ή άλλως κάνεις.

Ηλια εννοεις οτι το θεμα που θα προκυψει με το Electonic shutter θα ελαχιστοποιηθει με το merge που θα γινει;

Απάντηση: Re: Αστροφωτογράφιση!

Η ρύθμιση δείχνει να αφορά μόνο πρώτη ηλεκτρονική κουρτίνα...

Μην τα κανουμε όλα αχταρμά ! Αλλο πράγμα είναι η πρωτη ηλεκτρονική κουρτινα (που βοηθα σην αποφυγή του shutter shock) που παντα ακολουθείται απο το μηχανικό κλείστρο και άλλο το φουλ ηλεκτρονικό κλείστρο που συνήθως δεν καταγράφεται απο την μηχανή ως κλικ και δεν την επιβαρύνει (και έχει συνήθως- όχι πάντα - και τα αρνητικά που γράφτηκαν στο νήμα του εξοπλισμοϋ).

Last edited:
Ηλια εννοεις οτι το θεμα που θα προκυψει με το Electonic shutter θα ελαχιστοποιηθει με το merge που θα γινει;

Μειωμένο DR αντιμετωπιζεται με bracketing.
Αυξημένος τυχαιος θόρυβος αντιμετωπιζεται με πολλαπλές λήψεις και merge στο PC με τη μέθοδο που περιγράφει ο panos_adgr σε άλλο νήμα στις τεχνικές επεξεργασίας.
Πολλή δουλειά, αλλά η αστροφωτογραφια τάχει αυτά ...