Αστροφωτογράφιση!

Πολύ καλή! Όποτε βλέπω αστροφωτογράφιση αναρωτιέμαι αν θα βρω ποτέ χρόνο και διάθεση να ασχοληθώ...

Πωπω φοβερός.
Μου έτυχαν και εμένα κάποια έκτακτα δυσάρεστα και δεν μπόρεσα να βγω στη νέα σελήνη να τραβήξω.

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά!
Παναγιώτη, εύχομαι όλα να είναι καλά τώρα.
Αποστόλη, αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα από ένωση 143 φωτογραφιών στο πρόγραμμα StarStaX (δωρεάν πρόγραμμα).
Κάθε λήψη ήταν 15 δευτερόλεπτα, f 2.8, iso 1250 και manual focus στο άπειρο.
Αν χρειάζεσαι άλλες πληροφορίες ή βοήθεια, πολύ ευχαρίστως να μοιραστώ όσα γνωρίζω.

Η μπαταρία άντεξε αν και δεν ήταν πλήρως φορτισμένη, αφού προηγήθηκαν αρκετές λήψεις του γαλαξία.
Οι λήψεις ήταν συνεχόμενες, άρα κράτησαν περίπου 36 λεπτά.

Με ένα γρήγορο υπολογισμό βγαίνει περίπου 36 λεπτά ο καθαρός χρόνος των λήψεων. Το πόσο κράτησε η διαδικασία θα μας το πει ο Ιωσήφ.

Τόσο κράτησε, Αποστόλη. Το αναφέρω και πιο πάνω.
Η όλη διαδικασία χρειάζεται απλώς κάποια λεπτά περισσότερα, ώστε να ετοιμάσεις το κάδρο σου.
Αυτές οι λήψεις όμως δε χρειάζονται πολλά δευτερόλεπτα. Ανεβάζεις στο μέγιστο το iso και βγάζεις τη φωτογραφία σου, μιας και σε ενδιαφέρει απλώς το κάδρο.
Η δυσκολία είναι να καταφέρεις να εστιάσεις σωστά στο άπειρο.

είχα την εντύπωση ότι για να έχεις αυτούς τους κύκλους των αστεριών χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος

Eξαρτάται από την κάμερα (αν είναι FF ή crop) και τον φακό.

Ο τύπος είναι: 500/[(crop factor)*(lens focal distance)]

Οποιοσδήποτε χρόνος πάνω από αυτόν θα κάνει τα αστέρια να φαίνονται σαν γραμμές.
Οποιοσδήποτε χρόνο κάτω από αυτόν θα κάνει τα αστέρια να φαίνονται σαν τελείες.

Re: Απάντηση: Αστροφωτογράφιση!

500/1.5X12=4000!

Θα είμαι στα μέρη σου 22 του μήνα για γάμο φίλων αλλά θα έχει φεγγάρι από ότι βλέπω, να σε έβγαζα μια ρομαντική άστροβόλτα χαχαχα

Sent from my iPhone using Tapatalk