αστυνομικοι με καμερες

atofios

AVClub Addicted Member
21 February 2007
1,475
θεσσαλονικη
με δηλωσεις που εκανε ο προεδρος των αστυνομικων θεσ/νικης στις πορειες που θα γινουν στην ΔΕΘ θα υπαρχουν αστυνομικοι με πολιτικα και θα καταγραφουν με καμερες.θεση πηρε ο προεδρος της πανελληνιας εν. αστυνομικων και κατεκρινε τις παραπανο δηλωσεις

Αντιθέσεις προκαλεί η απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί τους διαδηλωτές που θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης την Παρασκευή. Η Ενωση δικαιολογεί την απόφασή της με το επιχείρημα ότι θέλει να προστατέψει τα μέλη της από κακοήθεις ενέργειες.

Την αντίθεσή της στη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των διαδηλωτών εκφράζει η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Κατάπτυστη χαρακτήρισε την απόφαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος μέσω της συχνότητας του Flash 96, συμπληρώνοντας ότι μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Flash.gr

είστε προκατειλημμένοι.

Για να τεστάρουν τη νέα Canon 40D θα τους βγάλουν έξω, candid πορτραίτα διαδηλωτών κλπ

Πάντως σε άλλες χώρες αυτό συμβαίνει ήδη με μια διαφορά:
Οι "κάμεραμεν" δεν είναι με πολιτικά αλλά κανονικά με στολή και ανήκουν σε ανάλογες διμοιρίες.
Εγώ πάντως δεν ανησυχώ γιατί όποιος είναι παρατηρητικός και δραστήριος, γνωρίζει ότι αυτή η δουλειά γίνεται εδώ και χρόνια με κάμερες από ταράτσες και μπαλκόνια, με δήθεν φωτογράφους και δημοσιογράφους και πρόσφατα με τις κάμερες κυκλοφορίας.
Χαίρομαι που ανακοινώθηκε επισήμως οπότε ίσως γίνει και θέμα.

Σβηστηκαν αρκετα σχολια εδω μαζι με το δικο μου η εχω επηρεαστει απο το πονοκεφαλο που εχω εδω και ωρα ?

Εγω αν θυμαμαι εγραψα οτι μου κανει καπως το να υπαρχουν σε καθε διαδηλωση καποιοι και να σε καταγραφουν ...ΚΑΚΟ ΗΤΑΝ ?
Μηπως ηταν κακο που εγραψα πριν τα σχολια τη λεξη χαλαρα για να ριξω λιγο τον τονο που ειχε δημιουργηθει μεταξυ δυο μελων ?

Το βρηκα......εφταιγε η λεξη ''ρουφιανοι '' που εγραψα μαλλον.....λυπαμαι αλλα αν και με βρηκαν συμφωνο τα σχολια του Παναγιωτιδη σε αλλο ποστ τωρα που βλεπω που αναφεροταν καταλαβα οτι περασαμε σε καθεστως λογοκρισιας απο το AVCLUB....

Αραγε θα σβηστει και αυτο το ποστ ? μαλλον....

Γνωρίζετε φυσικά ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει ήδη φωτογραφίσει και φακελώσει σε κλειστό σάιτ το σύνολο σχεδόν των αστυνομικών οργάνων που υπηρετού στις 22 μεγάλες πόλεις και κάθε φορά που εμφανίζονται καινούριοι, αρχίζει ένας διάλογος "εσύ από πού είσαι αγόρι μου; Γιατί σε φέρανε εγώ; Ένα να ... με το μπουκαλάκι. Βενζίνη έχει δεν έχει τίποτε κακό".

Έτσι δεν είναι;

Αν λοιπόν είναι νόμιμο και ηθικό να το κάνει το Κράτος γιατί δεν είναι να το κάνουν οι "αντιεξουσιαστές"?

Γνωρίζετε φυσικά ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει ήδη φωτογραφίσει και φακελώσει σε κλειστό σάιτ το σύνολο σχεδόν των αστυνομικών οργάνων που υπηρετού στις 22 μεγάλες πόλεις και κάθε φορά που εμφανίζονται καινούριοι, αρχίζει ένας διάλογος "εσύ από πού είσαι αγόρι μου; Γιατί σε φέρανε εγώ; Ένα να ... με το μπουκαλάκι. Βενζίνη έχει δεν έχει τίποτε κακό".

Έτσι δεν είναι;

Δεν το γνωριζω αλλα για να το λες ετσι θα ειναι ....αλλα αλλος ο ''ψυχολογικος''
αυτος πολεμος και αλλο μια δημοσια δηλωση οτι απο εδω και περα καθε συνδικαλιστης που κατεβαινει σε μια ειρηνικη πορεια εκφραζοντας καποια αιτηματα θα καταγραφεται και θα φακελωνεται.....

Πάντως σε άλλες χώρες αυτό συμβαίνει ήδη με μια διαφορά:
Οι "κάμεραμεν" δεν είναι με πολιτικά αλλά κανονικά με στολή και ανήκουν σε ανάλογες διμοιρίες.
Εγώ πάντως δεν ανησυχώ γιατί όποιος είναι παρατηρητικός και δραστήριος, γνωρίζει ότι αυτή η δουλειά γίνεται εδώ και χρόνια με κάμερες από ταράτσες και μπαλκόνια, με δήθεν φωτογράφους και δημοσιογράφους και πρόσφατα με τις κάμερες κυκλοφορίας.
Χαίρομαι που ανακοινώθηκε επισήμως οπότε ίσως γίνει και θέμα.

+1

Το μόνο θέμα που πρέπει να γίνει είναι τι στην ευχή τις κάνουν τις φωτογραφίες αφού φτάσαμε να μιλάμε για "γνωστούς αγνώστους" και δεν γίνεται τίποτα. Μόνο στην επαναφορά παλαιού τύπου φακελώματος πάει κι εμένα το μυαλό μου.

Εκτός εάν είναι πολύπλοκες οι μηχανές και δεν ξέρουν πώς δουλεύει το AF οι χειριστές τους.

Απάντηση: Re: αστυνομικοι με καμερες

Έτσι δεν είναι;

:bang: Τώρα αυτό είναι διαπιστωμένο γεγονός ή αστικός μύθος;
Γιατί αν είναι έτσι δεν μιλάμε για "αναρχία" αλλά οργάνωση με δομή και ιεραρχία...

Εννοείς εάν κάποιος φωτογραφηθεί ενώ σπάει πχ μία βιτρίνα?

Γιατί να μην αποτελεί? Αξιόποινη πράξη σε δημόσιο χώρο τελεί. Τι θα πει, ότι προσβάλλεται το δικαίωμά του στην προσωπικότητα και κοινολογούνται ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα?

εννοώ τί αξιοπιστία έχει; φαντάζομαι ότι έχετε υπόψην σας πόσο εύκολα μεταβάλλεται ένα πρόσωπο ψηφιακά...

υπάρχουν και ειδικές κάμερες γι' αυτό το σκοπό, για χρήση πχ από πραγματογνώμονες. Τώρα κατά πόσο μπορούν να χακευτούν, είναι άλλη ιστορία.
Αλλά συνήθως δεν είναι κινούμενη η εικόνα? Όπου φαίνεται το μοντάζ, κι εν πάση περιπτώσει είναι τόσο χρονοβόρο που είναι πρακτικώς αδύνατο να παρουσιαστεί εντός ωρών από το συμβάν.

Είναι πραγματικά πολύ απλό για επαγγελματίες του είδους να σου κάνουν το άσπρο μαύρο όσον αφορά την εικόνα. Είτε κινούμενη είτε σταθερή.