αστυνομικοι με καμερες

Όπως όμως φαντάζομαι αντίστοιχα θα υπάρχουν και επαγγελματίες που μπορούν να αναγνωρίσουν τέτοιου είδους επεμβάσεις. Δεν νομίζω ότι είναι πάντως λιγότερο αξιόπιστα αποδεικτικά μέσα οι φωτογραφίες και οι βιντεολήψεις από τους μάρτυρες, εάν σκεφτεί κανείς πόσοι ψευδομάρτυρες χρησιμοποιούνται. Ο δικαστής δεν δεσμεύεται πάντως από τέτοια αποδεικτικά μέσα, κρίνει κατά συνείδηση. Στο πλαίσιο αναφέρομαι, όχι στο τι συμβαίνει.

Ακόμα όμως και αν υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να κρίνουν την αυθεντικότητα του υλικού, οδηγούμαστε σε μια κατάσταση που το δικαστήριο θα έχει να κρίνει, εκτός την έκβαση της υπόθεσης, ΚΑΙ την αξιοπιστία των πειστηρίων. Για τους ψευδομάρτυρες συμφωνώ. Όπως επίσης και για την κρίση του δικαστή. Αλλά έχω έναν φόβο ότι το μέτρο γίνεται τόσο για "κατασκευή" ενόχων όσο και για φακέλωμα. Σαν πρακτική άλλωστε έχει ξαναχρησιμοποιηθεί την επταετία. Ο πατέρας μου για παράδειγμα είχε φάκελο στην ασφάλεια το 68 επειδή ψώνιζε από ένα κατάστημα στη Κάννιγγος που έφερνε δίσκους της Melodia. Υπήρχε φωτογράφος της ασφάλειας στο ακριβώς απέναντι διαμέρισμα που τράβαγε όποιον ψώνιζε από το μαγαζί.

Απάντηση: Re: αστυνομικοι με καμερες

Ο πατέρας μου για παράδειγμα είχε φάκελο στην ασφάλεια το 68 επειδή ψώνιζε από ένα κατάστημα στη Κάννιγγος που έφερνε δίσκους της Melodia. Υπήρχε φωτογράφος της ασφάλειας στο ακριβώς απέναντι διαμέρισμα που τράβαγε όποιον ψώνιζε από το μαγαζί.

Ενδιαφέρομαι για τήν Melodyia.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Λές να μάς φωτογραφίσουν στήν ανταλλαγή και σήμερα??

πάντα το δικαστήριο ελέγχει την αξιοπιστία του αποδεικτικού υλικού. Σιγά μην ήταν υποχρεωμένο να δεχθεί κάθε αρλούμπα που του ξεφουρνίζει κάθε λογής ψευταράς. Όλα παραποιούνται. Εδώ πλαστογραφούνται και δημόσια έγγραφα, τι να λέμε τώρα.
Όμως, θέλεις να πεις ότι τα βίντεο που προβάλλονται αμέσως μετά από τα κάθε λογής επεισόδια στην τηλεόραση, είναι κατασκευασμένα?

Ο πατέρας μου για παράδειγμα είχε φάκελο στην ασφάλεια το 68 επειδή ψώνιζε από ένα κατάστημα στη Κάννιγγος που έφερνε δίσκους της Melodia. Υπήρχε φωτογράφος της ασφάλειας στο ακριβώς απέναντι διαμέρισμα που τράβαγε όποιον ψώνιζε από το μαγαζί.

Ο πατέρας μου είχε επειδή ο παππούς πρέπει να δήλωνε κομμουνιστής.
Βλέπεις οι τύποι πίστευαν στη γεννετική μεταβίβαση συμπεριφορών. Όπως με το πείραμα με τα ποντίκια στον λαβύρινθο.

Όμως, θέλεις να πεις ότι τα βίντεο που προβάλλονται αμέσως μετά από τα κάθε λογής επεισόδια στην τηλεόραση, είναι κατασκευασμένα?

Ακόμα και live παραποίηση έχει γίνει. Ακόμα και με πραγματικές μη παραποιημένες εικόνες, η δύναμη του μοντάζ λειτουργεί καταλυτικά. Αρκεί να θυμηθούμε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα. Οργανώθηκε και εκτελέστηκε κατά 90% από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Όλες οι διαφημίσεις έχουν περάσει από απίστευτες "παραποιήσεις" στο post production.

Μή θυμηθούμε τα περί "αγανακτισμένων πολιτών" του Εισαγγελάτου το 1995 στα επεισόδια του πολυτεχνείου. Αγανάκτισαν οι χρυσαυγίτες...

Re: Απάντηση: Re: αστυνομικοι με καμερες

Ενδιαφέρομαι για τήν Melodyia.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Λές να μάς φωτογραφίσουν στήν ανταλλαγή και σήμερα??

Μακάρι να τα είχαμε να σου τα χάριζε. Αυτά χάθηκαν όλα το '74. Ας ελπίσουμε ότι έχουν πέσει στα χέρια κάποιου που θα τα εκτιμήσει...

Re: Απάντηση: Re: αστυνομικοι με καμερες

:bang: Τώρα αυτό είναι διαπιστωμένο γεγονός ή αστικός μύθος;
Γιατί αν είναι έτσι δεν μιλάμε για "αναρχία" αλλά οργάνωση με δομή και ιεραρχία...

Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά όταν προκάλεσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μου έφεραν μετά οι φοιτητές μου (δηλωμένα μέλη αυτού του χώρου) περίπου 20 φωτογραφίες 13Χ18 εκ. όπου φαίνονταν στο πλάι τα στοιχεία του καθενός και το τμήμα που υπηρετούσε, τότε πήγα πάσο.

έκτακτη η σημερινή νεολαία...κάτι είχαμε αναφέρει και παλαιότερα αν θυμάμαι καλά για "κουμάσια"...

Καλό είναι να μη γενικεύουμε. Ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες αναρχοαυτόνομοι δεν σημαίνει ότι η νεολαία είναι έκτακτη ή "έκτακτη".

Παλιότερα υπήρχε -δεν ξέρω τι κι άν υπάρχει τώρα-το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας,που φακέλωνε και φωτογράφιζε συνδικαλιστές φοιτητές κι εργαζόμενους.Κάπου στην δεκαετία του 80 υποτίθεται ότι καταργήθηκε.

Τώρα πως σε δραστηριότητες ακόμα και σε συνελεύσεις -συγκεντρώσεις φοιτητικών συλλόγων και σωματείων(αφήνουμε τις πορείες),βουτάνε απο καιρό σε καιρό κανένα οπλισμένο :bobby: θα σας γελάσω.

Αλήθεια αφού έχει καταργηθεί το φακέλωμα,που καταχωρούνται αυτά τα στοιχεία;

Εγώ πάντως έχω φάκελο. Και τον έχω πιάσει και στα χέρια μου. Αλλά εγώ πάλι είμαι και αλλοδαπός οπότε αλλάζει το πράγμα.