Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

Re: Απάντηση: Re: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

´πολίτες´προήρχοντο απο ακροδεξιές οργανώσεις ´πολιτών´,εμένα τουλάχιστον μου φαντάζει ανατριχιαστικό.

Aκριβώς γι'αυτό δεν πρέπει να αναλάβουν τέτοιο ρόλο πολίτες... Δυστυχώς για κάποιους το θέαμα ενός αστυνομικού που κόβει βόλτες στον δρόμο είναι αποκρουστικότερο απ'αυτό ενός βιαστή ή ληστή και δυνάμει δολοφόνου... το γιατί είναι μάλλον κάτι άξιο προβληματισμού...

Γιατι το "θεαμα" ενος αστυνομικου που "κοβει βολτες" να ειναι αποκρουστικο?
Δεν το καταλαβαινω!

Τωρα αν εμενα με ρωτησει τετοιος "πολιτης" τι κανω εδω...θα του απαντησω... @@@@@@@@@@@@...
Ελπιζω να μην φτασουμε ποτε σε τετοιο σημειο!

Απάντηση: Re: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΑΤΟ....

ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ "ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ?"
Εγώ μένω στόν Βύρωνα καί αφού μού έκλεψαν τρία μηχανάκια, έχω αποκτήσει τήν κακή (?) συνήθεια νά πετάγομαι στίς 2, στίς 3 η 4 τό βράδυ καί νά τσεκάρω από τό μπαλκόνι.

Σέ δυό περιπτώσεις μάλιστα τόλμησα νά ρωτήσω κάτι ανάλογο τού "τί δουλειά έχεις εδώ?".
Στήν πρώτη περίπτωση, ό νεαρός κύριος, σταμάτησε νά ξεβιδώνει τόν αριστερό καθρέφτη τού παπιού δίπλα στό δικό μου καί απομακρύνθηκε.
Στήν δεύτερη, άλλος νεαρός κύριος, συνέχισε απτόητος τή δουλειά του καί απομακρύνθηκε τρέχοντας, αφού σήκωσε δυό σάκ βουαγιάζ από πόρτ μπαγκάζ παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Δέν κάνω κάτι αξιοκατάκριτο, έτσι ??

υγ-είχα κι εγώ αντιδράσει στήν απόπειρα δημιουργίας ομάδας εθελοντών στό Βύρωνα..

ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Η ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΧΡΕΙΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

O εχων δυο καθρεφτες δινει τον εναν ρε συ :D
Ωραία !! από τά τέσσερα μηχανάκια έχω δώσει τά τρία !! :flipout:

Re: Απάντηση: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

Γιά τούς εθελοντές πυροσβέστες ισχύουν τά ίδια ?
ΜΑΛΛΟΝ ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΟΧΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ?

Μάλλον όχι, η εθελοντική πυρόσβεση είναι μιά προσφορά υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο. Η αστυνόμευση γίνεται για την επιβολή του νόμου και είναι πολύ πιό ευαίσθητη διαδικασία. Καταρχήν, δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι κάπου έχει πιάσει φωτιά. Δεν ισχύει το ίδιο για την παραβατική ή "ύποπτη" συμπεριφορά. Το ότι κάποιος φέρεται ή ντύνεται περίεργα (για μένα) δεν τον κάνει αυτόματα και παραβάτη. Ο τύπος που ξεβιδώνει το καθρεφτάκι από το παπί νυχτιάτικα δεν είναι απαραίτητα κλέφτης. Μπορεί το παπί να είναι δικό του...

Ο εθελοντής πυροσβέστης δρα ενάντια στην φωτιά. Έναν μη ζωντανό καταστροφικό παράγοντα που δεν έχει δικαιώματα τα οποία πρεπει ο πυροσβέστης να λάβει υπόψην του.

Η δράση του αστυνομικού είναι πιό ευαίσθητη επειδή ακριβώς υποκειται σε συγκεκριμένους κανόνες, και επειδή βρίσκεται σε θέση εξουσίας έναντι των αστυνομούμενων πολιτών. Τα αποτελέσματα της παραχώρησης αυτής της εξουσίας σε ανεκπαίδευτους για αυτήν ανθρώπους τα βλέπουμε με την δράση των ειδικών φρουρών.

Η δράση του αστυνομικού είναι πιό ευαίσθητη επειδή ακριβώς υποκειται σε συγκεκριμένους κανόνες, και επειδή βρίσκεται σε θέση εξουσίας έναντι των αστυνομούμενων πολιτών. Τα αποτελέσματα της παραχώρησης αυτής της εξουσίας σε ανεκπαίδευτους για αυτήν ανθρώπους τα βλέπουμε με την δράση των ειδικών φρουρών.

Είπες τη μαγική λέξη. Αν οι πολίτες αυτοί που θα αναλάβουν ένα κομμάτι του έργου της αστυνομίας, που θα είναι επικουρικό και με περιορισμένες αρμοδιότητες, αλλά πάνω απ' όλα έχουν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί να υπάρχει πρόβλημα;

Δηλαδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που σας κάνουν σωματικό έλεγχο στο αεροδρόμιο δεν κάνουν καλή δουλειά;

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΚΞΕΙ ΝΟΜΙΜΑ.

Μα δεν πρόκειται να σε ελέγξει. Μόνο την αστυνομία θα μπορεί να ειδοποιεί.

Και κάνεις λάθος. Αν ο χώρος είναι δημόσιος αλλά ελεγχόμενος, τότε μπορεί να σε ελέγξει, όπως στο αεροδρόμιο.
Μην το ψάχνεις αυτό το τελευταίο. Έχω κάνει screener, οπότε γνωρίζω ακριβώς!

Στην Αγγλία είναι διαδεδομένο το λεγόμενο Neighborhood Watch (και στην Αμερική αν και δεν έχω εμπειρία).
Στην ουσία οι γείτονες συνεννοούνται για να κάνουν σκοπιές από τα παράθυρα τους και μικρές περιπολίες.
Στις διάφορες γειτονιές θα δει κάνεις και αυτοκόλλητα στα τζάμια – όχι security αλλά watch.
Παρόλα αυτά δε θα έλεγα ότι είναι αποδοτικό…
Τα ποσοστά εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές της Αγγλίας τρομάζουν.

ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ......ΖΗΤΩ Η ΣΤΑΖΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ.

Και ποιός θα βάλει (χωρίς μισθό) τη ζωή του σε κίνδυνο, βραδυάτικα?

Το είπε παραπάνω ο Σπύρος... Ακροδεξιοί, και διάφοροι άλλοι με απωθημένα εξουσίας και ελέγχου...

Δεν είναι βιώσιμο το μέτρο αυτό για μένα... Μακάρι να θεσπιστεί αστυνομικός της γειτονιάς... Αλλά αν ποτέ γίνει αυτό, εκεί να δεις την άλλη μέρα πορείες διαμαρτυρίας από "ανεξάρτητους" πολίτες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αστυνομικοι πολιτες στην Βρεττανια

ΜΑΛΛΟΝ ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΟΧΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ?

Μάλλον όχι, η εθελοντική πυρόσβεση είναι μιά προσφορά υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο. Η αστυνόμευση γίνεται για την επιβολή του νόμου και είναι πολύ πιό ευαίσθητη διαδικασία. Καταρχήν, δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι κάπου έχει πιάσει φωτιά. Δεν ισχύει το ίδιο για την παραβατική ή "ύποπτη" συμπεριφορά. Το ότι κάποιος φέρεται ή ντύνεται περίεργα (για μένα) δεν τον κάνει αυτόματα και παραβάτη. Ο τύπος που ξεβιδώνει το καθρεφτάκι από το παπί νυχτιάτικα δεν είναι απαραίτητα κλέφτης. Μπορεί το παπί να είναι δικό του...

Ο εθελοντής πυροσβέστης δρα ενάντια στην φωτιά. Έναν μη ζωντανό καταστροφικό παράγοντα που δεν έχει δικαιώματα τα οποία πρεπει ο πυροσβέστης να λάβει υπόψην του.

Δέν διαφωνώ στό θέμα τής πυρόσβεσης..

Τυγχάνει όμως οί εθελοντές δασοπυροσβέστες νά εκτελούν καί χρέη φύλαξης (παρατηρητήρια, περιπολίες κλπ), μέ κύριο σκοπό τήν πρόληψη τών εμπρησμών.
Δέν έχετε βρεθεί ποτέ μέσα σέ δασική έκταση, καλοκαίρι, λίγο μετά τή δύση τού ηλίου ?
Εμένα μού έχει τύχει στή Μονή Καισαριανής (Υμηττός), ξεχασμένος χάζευα τά τελευταία χρώματα τής μέρας, νά "ξυπνάω" απότομα από τό 4Χ4 καί τούς εθελοντές τού Δήμου νά μού υπενθυμίζουν, ευγενέστατα πρέπει νά πώ, πώς πρέπει νά αποχωρήσω.
Ζήτησαν δηλαδή από έναν έν δυνάμει εγκληματία νά αποχωρήσει από τόν πιθανό τόπο τέλεσης ενός εγκλήματος.
Είμαι σίγουρος πώς άν μέ βρίσκανε στίς 2 τά ξημερώματα π.χ. στόν ίδιο χώρο, θά καλούσαν τήν Αστυνομία πρός εξακρίβωση στοιχείων.
Καί καλά θά έκαναν.

Άδικο έχω ?

Απαγορεύεται δλδ. κάποιος να πάει στο βουνό το βράδυ?
Ή όποιος πάει είναι εν δυνάμει εγκληματίας?

ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ-ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΜΑΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....